Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Konyvtaroslany

0 bejegyzést írt és 305 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az I. világháború után a Gyermekvédő Liga az árva, elszegényedett és éhező gyerekek tömegét utaztatta ki Nyugat-Európába, ahol néhány hónap alatt testileg-lelkileg erőre kaptak, és úgy tértek vissza Magyarországra. A célországok között szerepelt Hollandia, Belgium, Svédország, Anglia és Svájc.…..
Konyvtaroslany 2021.01.29 15:09:25
@gigabursch: Az én anyai nagymamám is volt kint az I. Vh után Belgiumban. Emlékszem, gyerekkoromban sokat mesélt róla. Érdekes, hogy ő rendszeresen a "felhízlalni" igét használta - ez utalhat arra, amit a post elején írtak, hogy itthon éhinség volt, nem volt kaja.
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
Egyre sűrűbben fordulnak elő úgynevezett SIM swap csalások, 2015 óta jelentősen, négyszeresére nőtt az ilyen típusú támadások száma, és ma már bárki a csalók áldozatává válhat. A kiberbűnözés ezen típusa egy olyan kifinomult módszert takar, amelynél első lépésben a gyanútlan és sok esetben óvatlan…..
Konyvtaroslany 2021.01.09 22:33:12
@kárárámaispj: Mondjuk úgy, hogy ha a karibi luxusapartman előtt a tengerparton héderelve azt veszed észre, hogy nem működik a gsm alapú hálózaton a barangolás, attól még a luxusapartman wifije még elérhető és van net.
Robog a postakocsi... Azokban a reményteljes időkben, amikor a magyar politikai helyzet jelentős változásokon esett át, a tévéprogramok terén is megindult valami, aminek hosszú távú hatásairól akkor persze még sejtelmünk sem lehetett. Mindenesetre gyerekként igazi eseménynek számított, amikor éppen…..
Legutóbb 2019 nyarán adtam nektek hírt a Starter Sets elnevezésű custom Lego projektről, amit egy kedves Lego bolond cimborám, Vörös Miklós indított. Nemrégiben szólt nekem, hogy a jól sikerült Rubin Commander után elkészült a második felvonással, ami persze szintén egy egyedi Lego Space figurát és…..
Konyvtaroslany 2021.01.03 09:51:33
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
Konyvtaroslany 2021.01.01 18:19:44
@Lobo Marunga: és @steery:

Szerintem nem menő azon versenyezni, hogy melyikötök a nagyobb ős-szittya-táltos-elmebeteg.
Konyvtaroslany 2021.01.01 19:17:34
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Dehogynem, pont azért mondtam!
Utálom a postát. Akár a magyart, akár a franciát - tökmindegy. És nem azért, mert a postát divat utálni. Hanem mert az Édesanyám szomorú miattuk. Édesanyám ikertestvére a messzi Európában él, hazánktól alig 1200 km távolságra, Franciaországban. Anyu idén ünnepekre is gondosan összekészített és…..
HamPLÓ Krieg der Sterne 2020.12.28 04:52:32
Az jutott eszembe, hogy most volt harminchat éve, hogy először láttam a Csillagok háborúját. 1984. december 25-én este a Magyar Televízió ugyanis leadta a klasszikus trilógia első* részét. Valahogy így nézett ki: Az egész család ott ült a tévé előtt a panelban, ahová abban az évben költöztünk -…..
A mai szkennelés rovatban egy igazi klasszikus küllemű Lego insertet hoztam nektek, a 70-es évek legvégéről. Ez az időszak volt a Lego témák hajnala. Az előző évben indult ugyanis világhódító útjára a Space, a Town és voltaképpen a Castle is. Szerencsére ezen a fentről lefelé kihajtogatható inserten…..
Konyvtaroslany 2020.12.21 15:08:50
@szeme közé, laposan!: Én is sokat gondolkoztam azon, hogy miért lett sárga az a vár. Létezni létezertt a régi szürke/old gray/light gray szín, de annyiféle elem, mint ami ahoz a várhoz kell, biztosan nem volt gyártva abból a színből. A sárgából viszont léteztek. Akkor még csak 5-6 szín volt. Lehetett volna mondjuk fekete, de abból a színből építkezve nehezen láthatók a részletek. Vagy lehetett volna fehér, mint SzékesFEHÉRvár, vagy NándorFEHÉRvár. :-)

Szóval szerintem a vár sárga színe az akkori színpaletta szűkössége miatt lett az, ami.

Megemlíteném viszont azt az érdekességet, hogy ez, az első, még kockákból épített vár is olyan fallal rendelkezik, ami 5 kocka szélességnyi modulokat tartalmaz. Azóta már egybeöntött fal-darabok vannak, de azok is 5 szélességűek. Szóval ez volt az első, ami így épült, de a Lego azóta is tartja ezt a méretet.
    "   És végül ami a legdurvább vagy legerőteljesebb mondata volt Kertésznek, a migráció kapcsán aztán ezt más formákban – mint migrációellenes ember egyébként – tovább erősítette, és kulcsmondat szerintem az életművének megértéséhez. Ez úgy hangzik, hogy: „olyan állatfajta, amelyet…..
Konyvtaroslany 2020.10.11 11:16:01
@OoOoOo: Erre nem az a szó van használatban, hogy "köpönyegforgató" ?
A magas sarkú cipő vagy szandál előnyösen meghosszabbítja a viselője lábait, optikailag kisebbíti a lábfejét, kihangsúlyozza a karcsú bokákat, elegánsabbá teszi a járást – vagy legalábbis hívei így tartják. Ugyanakkor minden ortopéd szakember egyetért abban, hogy a túlzottan magas sarkú cipő…..
Konyvtaroslany 2020.10.08 23:56:55
@MAXVAL birсaman közíró: Akkor ne viseld.

:-P
A fasiszták idén is a kitörés napjára készülnek, és a világ számos pontjáról érkeznek az erőszakünnepre. Hogy vajon mit ünnepelnek azon, hogy Budapestet Hitler utasításának megfelelően ’utolsó vérig’ akarták védeni a nyilasok, miközben a várost nem evakuálták, nem tudom. A fasiszták döntésének…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Konyvtaroslany 2020.02.06 16:30:43
Carlo Pedersoli és Mario Girotti közös filmjeit talán sosem fogjuk megunni. Bármikor képes vagyok maratont tartani a legjobban sikerült filmjeikből. Bud Spencer és Terence Hill-duójának produkcióiról már a blog indulásának elején (2011), az első cikkek közt olvashattatok, s most, cirka egy…..
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Konyvtaroslany 2019.11.30 12:55:51
@Opportunista mikroba: Majmász Gedeonnak kábé évtizedes múltja van a blog.hu helyesírás-ellenőrzésében. Éééérted, már az időhatározóddal is gond van, mert nem _ezentúl_ kellene figyelned, hanem az elmúlt éveket visszaolvasnod.

:-)
A rothadó nyugat kapitalista árucikkeit kínálták a dollárboltok, ahová egy mezei halandó be sem tehette a lábát.  ..
Konyvtaroslany 2019.11.23 06:38:00
@lobster thermidor: Emlékszem arra a boltra, gyerekként a nyálam csorgattam a kirakatban látható Legokra.
Tapasztalatom szerint (és minden negatív felhang nélkül) a vasutas beállítottságú emberek gyakorlatilag egy külön fajt alkotnak az emberiségen belül. A  vonatokért való rajongás jellemzően már gyerekkorban kialakul és ebben sokszor igen nagy szerepe van a különféle vonatos játékoknak,…..
Konyvtaroslany 2019.11.22 11:50:10
@scherier: Dehát pont tavaly jött ki a Powered Up rendszer - ahol simán távirányíthatod akár mobilról is a vonatokat!

www.lego.com/hu-hu/service/device-guide/powered-up

(Mondjuk szerény véleményem szerint egy Santa Fe Super Chief, egy Krokodil-mozdony, vagy egy Metroliner bár nem 12 Voltos, hanem az új, fémsines, 9 Voltos rendszeren közlekedik, attól még szuper élethű volt és nem nevezném Duplo színvonalúnak. Az Emerald Night, vagy a TGV is nagyon részletes kidolgozású.)
fáymiklós Mi a frász az az uff? 2019.08.21 07:42:06
Mocsári Károly mondta, hogy szerinte ki nem találom, hogyan kell kimondani a zongorista Stephen Hough nevét. Sztíven… kezdtem ravaszul, jól tudva, hogy nem ez a kérdés. Aff – fejezte be Mocsári, szóval, hogy ezt a betűhalmazt így kell hangra változtatni. Annyit mindenesetre elért, hogy azóta sem…..
Konyvtaroslany 2019.08.26 12:09:42
@Ussisooi: Hát még az is lehet, hogy az!

De akkor most akkor tegyél különbséget vájt füllel a "HOUGH!" és a "HUAA" karakterlánc közt, amikor ezt az indulatszót gyomor alól felböfögi valaki!
Az illetékesek húsz év alatt látták be, hogy a homokos strand mit sem ér ivóvíz, közvilágítás és éttermek nélkül...
Konyvtaroslany 2019.08.21 14:47:30
1982-ben született egy rajzfilm, amely sokunk gondolkodását megváltoztatta. Van, aki szerette, van, aki gyűlölte, sokan nem értették, hogy mire is akar kilyukadni, sőt, akad olyan is, aki logikátlannak, erőltetettnek tartja a befejezését. Azonban semmiképpen sem lehet megfeledkezni róla. Nem csak…..
A Lego iránti rajongás egészen fiatalon kialakulhat és életünk végéig elkísér. Aki egyszer rákapott az ízére, az felnőttként is szívesen megy Lego kiállításra, játszik vele egyedül vagy gyerektársaságban, és féltett kincsként őrizgeti a padláson a Lego gyűjteményt. Kár lenne róla megfeledkezni,…..