Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Konyvtaroslany

0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta kiderült, hogy tényleg elhiszi néhány ember azt, hogy bizonyos szexpózokkal eldönthető a gyerek neme, egyre nehezebb minket meglepni, de azért csak sikerül újra meg újra. Történetünk ezúttal a világ másik felére kalauzol minket, mert akad egy hely, ahol bíznak benne, hogy majd a Kama Sutra…..
Konyvtaroslany 2023.01.29 20:38:20
@Androsz: Te voltál az első, aki a könyv címének szép, magyar átiratát használta. A poszt szerzője erre nem volt képes. (Gondolom bedobott valami angol cikket a google fordítóba, aztán kitette átolvasás nélkül...)
A mai szkennelés rovat alanya egy meglehetősen érdekes, 1988-as Technic cucc volt, ami Hollandiából származik. Ez egy elég érdekes (és szkennelési szempontból kellemetlen) formátumú katalógus, amit ki lehet hajtogatni és az amíg az egyik oldalán egy-egy oldalon a különféle Technic készletek…..
Konyvtaroslany 2022.11.13 15:17:45
@Androsz: Ne haragudj, de ezt meg nehéz elhinni 2022-ben, hogy te még soha nem láttál Legót, vagy nem hallottál róla! Talán aki a namíbiai sivatagban töltötte az elmúlt 50 évet, az valóban nem tudja, hogy összerakós játék! Ha meg véletlenül igen, akkor segít kitalálni a lényeget az utolsó képen a doboz, amiben látszanak az elemek és a nyilak ráutalóan mutatják, hogy mi minden rakható össze belőlük.
Ez a bejegyzés a Higher Level Group első tréningnapjának kiegészítő anyaga. Igyekszem a jelenlegi ismereteim alapján kialakított álláspontomat ismertetni és elmagyarázni azokat az alapelveket amelyek szerintem a magasabb szintű játékstílus kialakításához és kialakulásához szükségesek. Nem vagyok…..
Mennyire hihetünk a 40 év feletti gyermekvállalásra buzdító celebeknek és influenszereknek? Milyen esélyekkel vághatunk bele ebben a korban a családalapításba? Dr. Csákó Bence szülész-nőgyógyászt kérdeztük. Az elmúlt években megemelkedett a gyermekvállaló nők életkora, és egyre többen döntenek…..
Filmbook Max vs Max filmklub: Penge 2022.06.06 08:10:49
Filmklubunkban a blog két szerzője, Scal és Santino ajánl egymásnak filmeket, amiket aztán mind a ketten megnéznek, majd közösen megvitatják, hogy miért volt érdemes rászánni az idejüket ezekre a filmekre. Mivel mindketten alaposan ki akarják beszélni a látottakat, ezért ezek a közös filmklubos…..
Konyvtaroslany 2022.06.06 17:37:16
Aquagen - Phatt Bass

www.youtube.com/watch?v=Ci_nC8WjhYc

@Santino89: Azt kérded, honnan szed Frost diakónus ekkora hatalmat? (Igen, az nem a vezetékneve, hanem a beosztása...) Elég feltűnő az a jelenet, amiben lefordítja a régi nyelvről az Erebust, a vámpír bibliát. Na, hát abban volt leírva, hogy miképp válhat ő maga is véristenné, tizenkét tisztavérű feláldozásával.

:-)
Az I. világháború után a Gyermekvédő Liga az árva, elszegényedett és éhező gyerekek tömegét utaztatta ki Nyugat-Európába, ahol néhány hónap alatt testileg-lelkileg erőre kaptak, és úgy tértek vissza Magyarországra. A célországok között szerepelt Hollandia, Belgium, Svédország, Anglia és Svájc.…..
Konyvtaroslany 2021.01.29 15:09:25
@gigabursch: Az én anyai nagymamám is volt kint az I. Vh után Belgiumban. Emlékszem, gyerekkoromban sokat mesélt róla. Érdekes, hogy ő rendszeresen a "felhízlalni" igét használta - ez utalhat arra, amit a post elején írtak, hogy itthon éhinség volt, nem volt kaja.
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
Egyre sűrűbben fordulnak elő úgynevezett SIM swap csalások, 2015 óta jelentősen, négyszeresére nőtt az ilyen típusú támadások száma, és ma már bárki a csalók áldozatává válhat. A kiberbűnözés ezen típusa egy olyan kifinomult módszert takar, amelynél első lépésben a gyanútlan és sok esetben óvatlan…..
Konyvtaroslany 2021.01.09 22:33:12
@kárárámaispj: Mondjuk úgy, hogy ha a karibi luxusapartman előtt a tengerparton héderelve azt veszed észre, hogy nem működik a gsm alapú hálózaton a barangolás, attól még a luxusapartman wifije még elérhető és van net.
Robog a postakocsi... Azokban a reményteljes időkben, amikor a magyar politikai helyzet jelentős változásokon esett át, a tévéprogramok terén is megindult valami, aminek hosszú távú hatásairól akkor persze még sejtelmünk sem lehetett. Mindenesetre gyerekként igazi eseménynek számított, amikor éppen…..
Legutóbb 2019 nyarán adtam nektek hírt a Starter Sets elnevezésű custom Lego projektről, amit egy kedves Lego bolond cimborám, Vörös Miklós indított. Nemrégiben szólt nekem, hogy a jól sikerült Rubin Commander után elkészült a második felvonással, ami persze szintén egy egyedi Lego Space figurát és…..
Konyvtaroslany 2021.01.03 09:51:33
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
Konyvtaroslany 2021.01.01 18:19:44
@Lobo Marunga: és @steery:

Szerintem nem menő azon versenyezni, hogy melyikötök a nagyobb ős-szittya-táltos-elmebeteg.
Konyvtaroslany 2021.01.01 19:17:34
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Dehogynem, pont azért mondtam!
Utálom a postát. Akár a magyart, akár a franciát - tökmindegy. És nem azért, mert a postát divat utálni. Hanem mert az Édesanyám szomorú miattuk. Édesanyám ikertestvére a messzi Európában él, hazánktól alig 1200 km távolságra, Franciaországban. Anyu idén ünnepekre is gondosan összekészített és…..
HamPLÓ Krieg der Sterne 2020.12.28 04:52:32
Az jutott eszembe, hogy most volt harminchat éve, hogy először láttam a Csillagok háborúját. 1984. december 25-én este a Magyar Televízió ugyanis leadta a klasszikus trilógia első* részét. Valahogy így nézett ki: Az egész család ott ült a tévé előtt a panelban, ahová abban az évben költöztünk -…..
A mai szkennelés rovatban egy igazi klasszikus küllemű Lego insertet hoztam nektek, a 70-es évek legvégéről. Ez az időszak volt a Lego témák hajnala. Az előző évben indult ugyanis világhódító útjára a Space, a Town és voltaképpen a Castle is. Szerencsére ezen a fentről lefelé kihajtogatható inserten…..
Konyvtaroslany 2020.12.21 15:08:50
@szeme közé, laposan!: Én is sokat gondolkoztam azon, hogy miért lett sárga az a vár. Létezni létezertt a régi szürke/old gray/light gray szín, de annyiféle elem, mint ami ahoz a várhoz kell, biztosan nem volt gyártva abból a színből. A sárgából viszont léteztek. Akkor még csak 5-6 szín volt. Lehetett volna mondjuk fekete, de abból a színből építkezve nehezen láthatók a részletek. Vagy lehetett volna fehér, mint SzékesFEHÉRvár, vagy NándorFEHÉRvár. :-)

Szóval szerintem a vár sárga színe az akkori színpaletta szűkössége miatt lett az, ami.

Megemlíteném viszont azt az érdekességet, hogy ez, az első, még kockákból épített vár is olyan fallal rendelkezik, ami 5 kocka szélességnyi modulokat tartalmaz. Azóta már egybeöntött fal-darabok vannak, de azok is 5 szélességűek. Szóval ez volt az első, ami így épült, de a Lego azóta is tartja ezt a méretet.
    "   És végül ami a legdurvább vagy legerőteljesebb mondata volt Kertésznek, a migráció kapcsán aztán ezt más formákban – mint migrációellenes ember egyébként – tovább erősítette, és kulcsmondat szerintem az életművének megértéséhez. Ez úgy hangzik, hogy: „olyan állatfajta, amelyet…..
Konyvtaroslany 2020.10.11 11:16:01
@OoOoOo: Erre nem az a szó van használatban, hogy "köpönyegforgató" ?
A magas sarkú cipő vagy szandál előnyösen meghosszabbítja a viselője lábait, optikailag kisebbíti a lábfejét, kihangsúlyozza a karcsú bokákat, elegánsabbá teszi a járást – vagy legalábbis hívei így tartják. Ugyanakkor minden ortopéd szakember egyetért abban, hogy a túlzottan magas sarkú cipő…..
Konyvtaroslany 2020.10.08 23:56:55
@MAXVAL birсaman közíró: Akkor ne viseld.

:-P
A fasiszták idén is a kitörés napjára készülnek, és a világ számos pontjáról érkeznek az erőszakünnepre. Hogy vajon mit ünnepelnek azon, hogy Budapestet Hitler utasításának megfelelően ’utolsó vérig’ akarták védeni a nyilasok, miközben a várost nem evakuálták, nem tudom. A fasiszták döntésének…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Konyvtaroslany 2020.02.06 16:30:43
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Konyvtaroslany 2019.11.30 12:55:51
@Opportunista mikroba: Majmász Gedeonnak kábé évtizedes múltja van a blog.hu helyesírás-ellenőrzésében. Éééérted, már az időhatározóddal is gond van, mert nem _ezentúl_ kellene figyelned, hanem az elmúlt éveket visszaolvasnod.

:-)
A rothadó nyugat kapitalista árucikkeit kínálták a dollárboltok, ahová egy mezei halandó be sem tehette a lábát.  ..
Konyvtaroslany 2019.11.23 06:38:00
@lobster thermidor: Emlékszem arra a boltra, gyerekként a nyálam csorgattam a kirakatban látható Legokra.
Tapasztalatom szerint (és minden negatív felhang nélkül) a vasutas beállítottságú emberek gyakorlatilag egy külön fajt alkotnak az emberiségen belül. A  vonatokért való rajongás jellemzően már gyerekkorban kialakul és ebben sokszor igen nagy szerepe van a különféle vonatos játékoknak,…..
Konyvtaroslany 2019.11.22 11:50:10
@scherier: Dehát pont tavaly jött ki a Powered Up rendszer - ahol simán távirányíthatod akár mobilról is a vonatokat!

www.lego.com/hu-hu/service/device-guide/powered-up

(Mondjuk szerény véleményem szerint egy Santa Fe Super Chief, egy Krokodil-mozdony, vagy egy Metroliner bár nem 12 Voltos, hanem az új, fémsines, 9 Voltos rendszeren közlekedik, attól még szuper élethű volt és nem nevezném Duplo színvonalúnak. Az Emerald Night, vagy a TGV is nagyon részletes kidolgozású.)