Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kékmacska

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blue Lemon Brassói aprópecsenye 2016.06.01 22:00:23
A nyolcvanas években a rántott sajt és a cigánypecsenye mellett a brassói volt az éttermi kínálat állócsillaga. Az előbbiekhez képest nem érdemtelenül. Egyszerű frissensült, 15 perc alatt elkészül. Összetevőinek száma csekély, élvezeti értéke nagy. Hozzávalók: 500 g szűzpecsenye, 20 g füstölt…..
Kékmacska 2017.07.23 11:23:03
@Hajdu Imre, Gombos Levente:, @Before : köszönöm. Még egyvalamire gondoltam hibaként. A serpenyőm nem-letapadós, tutti, hőelosztós, szupermodern, az nem lehet a gond. Na de: a serpenyő mérete nem lehet a gond? Netán pl túl sok húst tettem a serpenyőbe, amitől az túlhűlt, így nem volt forró, stb? Van összefüggés a sülés-pirulás, és a főzés állapota közt serpenyőmérettől függően? Soha egyetlen recept sem tartalmazza azt, hogy adott húsmennyiséghez mekkora serpenyő az ideális. Biztosan amatőrnek tűnik a kérdés, de hátha ez (is) a gond. A hús minőségén túl. A krumplifajtákkal még kísérletezem akkor. Köszönet!
Rengetegen dolgoztak ki elméleteket a szerelemről, ezek közt az egyik kedvencem Sternberg szerelemelmélete, mert nagyon egyszerűvé teszi annak megértését, hogy milyen állapotban van egy párkapcsolat. Három tényező mentén írja le a párkapcsolatokat: szenvedély, intimitás és elköteleződés. Ezekből…..
Filmbook Bambi 2014.11.02 10:00:00
A Budapesten született, egykori biztosítási ügynök Felix Salten 1923-ban jelentette meg első regényét, a Bambit, amely rögtön híressé tette. Egy kis őz életét követte nyomon, akit a „bambino” olasz szó alapján nevezett el. A filmjogokra 10 év múlva lecsapott Hollywood. Az MGM…..
Kékmacska 2014.11.05 20:30:39
@Santino89: lenyugozoek a leirasaid, miattad nezem most a Bambit epp.:)
„Sokáig a nőket hibáztattam, de aztán rájöttem: én voltam a barom, hogy bedőltem nekik” - ne legyél Dezsőke, ne legyél meghunyászkodó, ne hívd meg semmire a csajt, és vigyázz a pénztárcádra. Ma egy törzskommentelőnk osztja meg velünk hosszú évek tapasztalatait a csajozás…..
Kékmacska 2013.08.30 08:35:58
Az ünnepek lecsengését egy vita kialakulása kísérte, amely az elvárások jogosságát vagy jogtalanságát, a szeretői kapcsolatban rejlő reális lehetőségeket pedzegeti. Mivel a téma igencsak fontos, és eddig, ha jól emlékszem, részletesebben nem tárgyaltuk még ki, itt a remek…..
Kékmacska 2013.01.06 00:52:08
@HoldViola: Azert meg mindig lettek bennem kerdesek, kovetkeztetesek. Meg midig azt gondolom, hogy a szeretoi kapcsolat onamitas, es hosszu tavon komoly seruleseket okoz minden szereplonek (csak, hogy a kedelyeket borzoljam), a sajat es a kornyezetemben latott peldak alapjan. Ezeket gondolom:
1. Ti azt mondjatok, a szeretoi kapcsolat maga az oszinteseg, en azt mondom, valaki mindig hazudik. Sokszor tobben is...
2. Azt mondjatok, a szeretobol csak jo jut az embernek, en azt mondom, vastagon ott a rossz is, csak elsiklunk felette: pl nem hivhatom fel akarmikor, nelkule toltott unnepek, bajban, oromben nincs ott,
3. Azt mondjatok, ha ugyesen csinaljatok, senki sem serul, en azt mondom, ez max rovidtavon igaz. Hosszutavon serulhet a mit sem tudo harmadik (pl megtudja a dolgot), serulhet a szereto, mert beleragad a szerepbe, es egyedul marad, mert nem nyit egy tenyleg tars-kapcsolatra, es serulhet a megcsalo, mert kieg, es sok szek kozul a pad ala esik, emellett megcsomorlik, stb
4. Azt mondjatok, a monogamia adottsag, valaki ilyen vagy olyan, en azt mondom, fejlettsegi allapot, mindenfele degradalas nelkul. A monogamia nehezebb, egyvalakiben elmelyedni sokban valo feluletesseg helyett.
5. Azt mondjatok, nemtol fuggetlen a dolog, en azt mondom, sokkal tobb ferfi bonyolodik hosszas szeretoi kapcsolatba, mint no, es sokkal tobb no valik ennek aldozatava, mint ferfi.
Nem allitom, hogy nalam van a bolcsek kove, lehet, hogy rosszul latom az egeszet, a sajat es masok peldainak ellenere. Szerintem nokent szeretonek lenni olyan, mint drogozni. Van elonye is.:)
Kékmacska 2013.01.06 09:47:40
@ciráda: Hu cirada, gratulalok, mar megerte igy kardoskodni, ha ilyen felismeresekre juttatott... Nagyon meresz lenne megfogalmazni egy hozzaszolas alapjan, hogy miert van erre szukseged, igy csak tippelni tudok: azt hiszed magadrol, hogy ennyit erdemelsz, es hogy ugysem kaphatsz mast. Ha nem igy lenne, miert alkudnal meg ennyivel?
Kékmacska 2013.01.06 10:04:42
@HoldViola: Rendben, en nem vitatkozom Veled.:) peace!:€
A két évvel ezelőtti összeállítás (jesszusom, hogy rohan az idő!) spektrumára építve elsőként hadd emeljem ki az évente visszatérő "a két ünnep között" szófordulatot, amely időszakra jó előzetesen illik bármilyen meghívást elhalasztani, majd onnan véglegesen…..
Itt az utolsó nap, hogy kihasználjuk a bejglimérgezésben rejlő lehetőségeket, és úgy csináljunk, mintha nem azért néznénk a Holle anyót (8:55 m1) vagy a Garfield-showt (kb. 10 óra RTL Klub) a gyerekkel, mert nem bírunk felkelni az ágyból, hanem azért, mert ennél jobb programot el…..
Kékmacska 2011.12.26 11:01:46
 Hát tessék, már megint felütötte a fejét az az ostoba és gonosz női kvóta. Mi itt békésen alkotmányozgatunk, alkotmányozgatunk, és a hülyébbnél hülyébb ötletek között egyszer csak felbukkan minden idiótaság netovábbja, a női kvóta. Na, hiteles szeretnék lenni:…..
Na, akasztják a hóhért, ráadásul több lába is van, mint kettő. Az RTL Klubon éppen most is zajló Való világ 4 műsorvezetője ugyanis az a Stohl András lett, akitől a csatorna korábban elhatárolódott, kihajította minden műsorából, ha lehetett volna, azt is letagadják, hogy…..
Kékmacska 2010.11.21 00:52:32
@hex.kelly: Ez miért hazugság? Balázs is műsorvezetőnek látszik. A többi meg üzleti titok volt, nem mondhatták el. Nem tudom, miért vagytok így kiakadva. :-)
Kékmacska 2010.11.21 00:56:58
@John?:_Doe: ja, hát ezt értem. :-) Álszentség rulez. :-)
Kékmacska 2010.11.21 00:59:08
@hex.kelly: Ugyan már! Mi volt ez, amit "megvezettek", tényfeltáró újságírás? :-) Azt elhiszem, hogy csípi a szemüket, de inkább röhögni kellene rajta egyet: "rossz vagyok, de használható". :-D

No mindegy.
Cider van sokféle: szénsavas és mentes, ezeken belül száraz, félszáraz, félédes és édes. Van ízesített, bio, szűretlen, és akkor még nem is beszéltem a körteborról, ami igazából nem is cider, hanem perry. Bár sokszor mégis pear cidernek nevezik az egyszerűség kedvéért,…..
2009. október 20. kedd, 18.00 óra Mi az igazság az asztrológiáról? Amit a magyar adatok mutatnak Dr. Szabó Szilárd előadása Dr. Szabó Szilárd több ezer magyar személyre kiterjedően vizsgálta az illetők születéskori állatövi jegyeit, és szignifikáns eltéréseket talált a jegyek gyakoriságában…..
comment:com Lecsapott a TV2 2009.01.15 07:11:00
A Prae.hu művészeti portálon november környékén tűnt fel egy blog, amit egy bizonyos Hungarian helyszínelő jegyzett, és hogy finoman fogalmazzunk, a TV2 számára kissé kényelmetlen információkkal és pletykákkal szórakoztatta rajta a nagyérdeműt. A blog számos bejegyzése elég…..
Pont pár hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy nem elég baj az önmagában, hogy ezt a szerencsétlen Utasi Árpit, aki szinte még gyerek, szájára vette a bulvár, de még fogást is keresnek rajta. Hát most megtalálták, címlapos hír a Blikkben, hogy állítólag Utasi Árpi édesapja…..
Tegnap tette közzé a TV2, hogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kilökik, azaz a valóban szánalmas Igazság ára, a nem vicces Médiacápa, a vállalhatatlan Mi kérünk elnézést, és a hóttunalmas Liptai show mellett leveszik a műsorról a Beugrót is, az egyetlen olyan műsort, amit…..