Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bakosjuci

42 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hadifogoly adatbázis A Magyar királyi honvédség és csendőrség névkönyvei  ..
morumotto Költözés 2012.11.15 20:42:11
Mivel több technikai probléma is adódott a blog.hu kiszolgálóval, a blog az alábbi oldalon érhető el a továbbiakban: http://www.morumotto.hu/ Várlak szeretettel!..
A Praktika 2011/11-es számában találtam ezt az ötletet. Nagyon megtetszett, idén pedig végre meg is tudtam csinálni.  Az ötlet végtelenül egyszerű: az óramutatóval mérhetjük az eltelt napokat karácsonyig, a "kakukkfészekben" pedig apróbb ajándék, vagy egy kedves levélke is…..
morumotto Denevérek az ajtóban 2012.11.05 15:51:36
Halloween, bár nem túl magyar ünnep, de nekem mégiscsak a legkedvesebb. (Ehhez azt hiszem, hogy hozzájárul, hogy a születésnapom halottak napjára esik, és imádom a denevéreket, vámpírokat, meg úgy mindenfélét, amit az emberi fantázia az "éj gonosz démonai"-nak címkézett…..
Az eredeti ötlet a Praktika magazin hasábjain jelent meg. Ez az én installációm belőle. ui.: nagyon nehéz tükröt fotózni. (o:0..
morumotto Tűzsárkány tükör 2012.07.12 08:10:00
Még régebben készült karácsonyra a kép apukámnak. Emlékszem, mindig suli után festettem, és figyeltem nagyon az órát, hogy mire hazaér a busszal, minden nyomot el tudja tüntetni. ..
Páromban Garfield lelke lakozik: a darálthús-paradicsom-sajt combóval gyakorlatilag bármikor le lehet venni a lábáról. És ezek közül is kiemelkedő kedvence a lasagne. Íme az én receptem:  2 fej vöröshagymát felszelünk, és olajon megfuttatjuk. Amikor már sistereg, pár…..
morumotto Elindult a Facebook oldal 2012.07.06 08:19:00
Úgy látom, elérkezett az ideje, hogy a Facebookon is jelen legyen a Morumotto. (o; A blogot azzal a céllal hoztam létre, hogy a hozzám hasonló embereknek ötletek adjak. Hogy Téged inspiráljalak. Ahogy én is rengeteg, ehhez hasonló blogot olvasok, és nem egy általam is magvalósított…..
morumotto A tökéletes csokitorta 2012.07.06 07:31:00
Kedves ismerősöm sütötte ezt a tortát egyik látogatásom alkalmával... aztán onnantól mindig, ha mentem hozzájuk, mert én mindig ezt kértem. Mert egyszerűen tökéletes! A tészta omlós, nem az a száraz piskóta... benne a gyümölcsök mennyiek. A tetején pedig a csokikrém... a…..
morumotto Pipacsos váza 2012.07.04 16:14:00
Barátnőmnek készült ajándékba ez a váza. A pipacsok fáradtpiros és olajzöld színe nekem a mai napig nagyon tetszik. A repedezett üveggel igazi vingate hangulata van. ..
Sokat gondolkoztam a mandala nevén. A lila és a zöld szín spirituális, az egyensúlyt (vagy legalábbis az arra törekvést) jelenti. Ez a kép is leginkább egy ilyen belső útkeresést tükröz. Végül a címét az adta, hogy a mintán is kivehető a föld (belső gömb), a fák és a…..
morumotto Lány a ködben 2012.06.28 07:41:00
A hideg idén jóval november előtt beköszöntött már, és hetek óta jégpáncél borítja az Elliot-tavat. Hó nem esik, csak a magány tárgyiasult szürkesége, a mindenhová beférkőző köd telepszik a tájra. Zúzmarakristályok nőnek a dolgokra, tűhegyes végeik mindig pontosan a…..
morumotto Sárkánydoboz 2012.06.25 08:04:00
Apukámék lakásfelújítás után kiszavaztak egy falra rakható fapolcot, benne öt fa fiókkal. Ezt én örökbe fogadtam, majd természetesen hónapokig kerülgettük csak otthon. Aztán megszületett az ötlet: sárkány kerüljön rá. Az instrukcióim alapján elkészült a minta is. A…..
A Tiramisu alapkoncepciója fantasztikus: egy könnyű, rumos-vaníliás krém, kakaó, és omlós piskóta. Sajnos valami rémes ötlet útján a babapiskótát az eredeti recept szerint erős kávéba kellene tunkolni,de ezen az én kávéundoritiszemmel  már az első…..
bakosjuci 2012.06.25 07:42:17
@Mrs.Columbo: Mennyiséget nem tudom, de tapasztaltból azt mondom, hogy a 450-es-a dobozos térfogatához képest kb 2 cm-vel lesz alacsonyabb.
bakosjuci 2012.06.25 07:45:46
@tixar: Köszönöm. Nem veszem fel, soha nem értettem a negatív posztoló embereket. Nem azért írtam, hogy "na, én találtam fel a spanyol viaszt".. egyszerűen írogatok egy blogot, ahol van, ott forrást is megjelölve, és leírva a saját tapasztalataimat.

És köszönöm, hogy írtál.

Vicces, hogy én, aki minden nap nézem a blogom, pont a hétvégén nem néztem, szóval ma találtam szembe magam mindennel.
bakosjuci 2012.06.25 07:48:54
@NemNick: Én köszönöm a hozzászólásod! Megírod, hogy sikerült? (o;
Parafadugóból soha nem elég! Íme még egy ötperces ötlet. Egyszerű, pillanatok alatt kész van, és látványos is. Ez az én megvalósításom: Az eredeti ötlet pedig itt található.  ..
Emlékszem, gyerekkoromban a vasárnapi ebédfőzésekor rendszeresen engem hajtottak ki a a kertbe, hogy hozzak egy csokor petrezselymet... Nagymamám két dologra ügylet a kert éves tervezésekor: 1. két évben egymás után ne kerüljön ugyanaz a növény ugyanoda; 2. a petrezselyem és a…..
morumotto Házi vaníliáscukor 2012.06.16 14:52:00
Az, hogy az otthon készült dolgoknak párja nincs, elcsépelt örök igazság. Finomabb, jobb, egészségesebb, olcsóbb. Ennél nagyobb bölcsességet én sem tudok mondani arra indokul, hogy miért is csináljunk otthon a vaníliás cukrot.  Az elkészítése pofonegyszerű, szerintem még jó…..
morumotto Pipacstündér 2012.06.14 07:30:00
Amy Brown tündér, általam megfestve. Az eredeti itt található. ..
morumotto A világvége után 2012.06.11 21:08:00
A történetem régen kezdődött. Egész pontosan harminckét éve, hat hónapja és tizenhét napja. Ekkor volt a Háború utolsó, mindent eldöntő ütközete. Az Atom Napja. A Világvége. Hajnali hat óra ötvenkét perckor a silók kinyíltak, és minden megváltozott. Örökre. A bolygó…..
Végre megérkezett az új sütőnk, és hat (6!) hónap után elérkezett az a pillanat, hogy újra süthetek! Ezt természetesen én azonnal ki is használtam. De persze felmerült a kérdés azonnal, hogy mit is csináljon az ember lánya a nagy izgalomban. Mégiscsak ez lesz most az…..
A steampunk hangulat nem hagy nyugodni. Tetszik, hogy egy élőlény születik fémből és üvegből. Következő teremtményem a fürdőszobai növényen telepedett meg az elkészülte után. Alumínium és fehér, letisztult és kissé bohókás. ..
morumotto Kockás bevásárlólista 2012.06.04 08:24:00
Az áruházakban (szerencsére) az összes dolgot kategorizálva találunk. Az üdítők, a tésztafélék, a tisztálkodási szerek, vagy épp a mirelit áruk... mind-mind szépen, egy kupacban találhatóak meg. Viszont a lakásban a dolgok el,- és kifogyása semmilyen rendszerességet nem…..
morumotto Démoni üdvözlet 2012.06.02 17:18:00
A képek szerintem magáért beszélnek. ..