Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chubby1

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minek megbolygatni azt a jó számlagépet, ha már egyszer be lett állítva, nemigaz? A Rossmannál emitt aztán a bankkártyás vásárlásoknál is több pénzt vesznek le, mint kéne. Máshol is így megy? Az nem úgy van, hogy csak készpénzes fizetésnél szabad és lehet kerekíteni,…..
chubby1 2013.04.09 07:40:30
@supefly:

A linken, amit küldtél, olvass tovább:

"Bankkártyával történő fizetés esetén sem zárja ki a törvény a kerekítés lehetőségét, erről azonban a vásárlókat előre tájékoztatni kell."
:)
Rossmannban ki van téve a tájékoztatás, hogy bankkártyánál is kerekítenek. Ezzel nem érdemes foglalkozni többet. Kiddy-nek igaza van, régi már.

"a kerekítési különbözet nem minősül vagyoni előnynek vagy hátránynak."
Időről-időre kapunk motorosoktól levelet, melyekben leírják, hogy egyes autósok sokszor nem figyelnek oda, nem veszik észre őket. És persze közhely, de egy motorosra nézve egy ilyen helyzet sokkal veszélyesebb. Sokszor a rutinjuknak köszönhetik, hogy nem történik baj, amikor valaki…..
Kevesen tudják, mi az eljárási rend, ha az örökösök visszautasítják az örökséget, így nem szereznek a hagyatékon tulajdon jogot.Tisztelt Zugugyved!Az alabbi ugyben kernem surgos segitseget: Edesanyam 2011. aprilisaban elhunyt, de volt a neven egy gepjarmu. Az auto ezer eves,…..
Ismerős volt nekem egy peches parkoló sztorija, mintha már láttam volna ilyet, aztán beugrott, hogy hol láttam. Itt, ezen a blogon, még áprilisban.A Pécsett élők nagy része bizonyára tisztában van azzal, hogy vasárnap délelőtt a Vásár és a Plaza környékén hol szabad és hol…..
chubby1 2011.05.17 20:51:50
@Perillustris: Kövezz meg, de igen. A kiegészítő tábla hiánya miatt el lehet foglalni félig az úttest sávját. Lehet, hogy a szabályalkotás nem megfelelő, megoldhatták volna máshogy is, de mindenki megragadja a parkolás lehetőségét is. Számtalan ilyen van. Én is ezt nézem. Mindig igyekszem úgy parkolni, hogy a legkisebb mértékben zavarjam csak a haladást. Többek között a taxisokat se hatja meg. Mindenki ki tudja kerülni a másikat, ebben a helyzetben én is így teszek, mivel látom a táblán, hogy félig úton van és szabályos. (Esetleg sajnos)
chubby1 2011.05.19 15:54:21
@D4D: Ha így van, akkor még örülök, hogy egyszer sem büntettek meg ezért. Persze figyelek arra is, hogy járdára ne álljak sose, ha padkán vagyok is.
Krisztinek nem teljesen világos, bankkártyás fizetéskor miért kell felfele kerekíteni 1-2 forintot. Nyilván semmi értelme, de ha szólnak előre, igazából kerekíthetnek. Sok kicsi, sokra megy:Örömködve, hogy a benzin lényegesen olcsóbb Bp határain kívül, megtankoltam a kocsim…..
chubby1 2011.04.12 11:15:11
@Tower13: Nem vitatkozás szintjén, de ha mindenki utána járna, hogy bizony bankkártyánál is lehet kerekítés, de erre előzőleg fel kell hívni a vásárló figyelmét, akkor nem születnének felesleges bejegyzések.
Egymásnak ugrani persze lehet, meg anyázni is, csak azért ha az alapján a törvény alapján mondunk véleményt, amely feljogosít a kerekítésre, akkor a törvény többi részét is nézzük meg, amelyik a bankkártyás fizetésnél engedi ezt meg.
Tower13. Ez nem ellened szólt, tulajdonképp bárkinek írhattam volna ezt válaszul. :)

Üdv. Szép napot.
Hogy annak is legyen mivel eltöltenie az időt, aki nem jön a ma esti találkozó megbeszélő találkozóra, kiteszek egy posztot mára is. Érdekes ellentmondás, hogy míg az autópályák fölötti nagy kijelzőkön rendszeresen hirdetik, hogy leállósávban csak vészhelyzetben álljunk meg,…..
Az ilyen sztoriknál szeretem azt leginkább, ha a másik fél is jelentkezik és előadja a saját verzióját, most is várom a jobbnál jobb sztorik mellett a lenti képen látható autó vezetőjének a reakcióját emailben! Esetenként ez szánalmas mentegetőzés, máskor pedig egész más…..