Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sierrababa

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ingatlanbérlés és -vásárlás hosszú évek óta neuralgikus pont Európában. A londoni, berlini helyzetről már sok szó esett, most azonban egy olyan helyre látogatunk el Tucano segítségével, ahol ritkábban járunk. Pedig Lisszabon is rengeteget változott az elmúlt években, ami az ingatlanpiacot illeti…..
Sierrababa 2020.02.24 22:21:48
Szép összefoglalás hogy hogyan alakultak az árak, nagyon korrekt. De szerintem szükséges volt a váltás. Most képzeld el....ugye egy magánember általában azért vesz kiadásra lakást, hogy a banki kamatoknál jobb hozamot érjen el. Vegyünk egy 100ezer eurós két hálószobás lakást (Sintra régióban kellemes középár, vagy felújítás után kijön ennyire) Ezen a környéken egy ilyesmi lakást úgy 650-ért lehet bérbe adni átlagosan. Ebből 28%-át rögtön le is nyúlja az állam, tehát a tulajdonos kezében marad 468€ (közös költséget nem számolunk, mert az ebből levonható). Emellett évente kifizeti az ingatlanadót, ami az ingatlan értékének 0,5 százaléka körül mozog (régiófüggő), jelen példánkban 500 pénz. Ha utánaszámolunk, egy 100K értékű ingatlanból durván 5000 euró marad a tulajdonos zsebében, ami 5%-os megtérülésnek felel meg. Ha így nézed ez egyáltalán nem "uzsora", tekintetbe véve hogy benne van az a kockázat, hogy ha a tisztelt ügyfél nem fizet, akkor baromi nehéz kirakni a lakásból, ha úgy dönt hogy okoz mondjuk egy 20ezres kárt a lakásban, mert szétverik a konyhát és a fürdőt, akkor az ugye nem térül meg. Máig léteznek még a "régi bérletek", ahol egy többszázezres ingatlanban 50-100 eurót fizetnek és NEM lehet felbontani ezeket a szerződéseket, mert olyasmi, mint egy haszonélvezeti jog, tehát a bérlő élete végéig érvényes. Ezek az ingatlanok többnyire eladhatatlanok, vagy jócskán piaci értéken alul értékesíthetőek. Ingatlanügynökként dolgozom, van olyan teljes épületünk Lisszabonban, amit nem tudunk eladni emiatt, mert mindenki fél hozzányúlni. Így persze a jelenlegi tulaj nem költ rá, úgyhogy kb. lakhatatlan, balesetveszélyes az épület. Szóval patthelyzet. Nem hiszem, hogy jó ez az ingatlanpiac bármely résztvevőjének. Kereslet és kínálat....amíg van olyan, aki meg tudja fizetni az albérlet árakat, addig azok nem fognak lemenni. Próbálkoztak valami olyasmivel tavaly, hogy "állami garancia", tehát hogy ha maximált áron kiadod a lakásodat, akkor az állam garantálja, hogy a nem fizető bérlő helyett fizet. úgy hallottam nem nagyon volt sikere.
Portugália az egyik legkedveltebb turisztikai úti cél, de tartósan ott élni teljesen mást jelent. Talán Spanyolország szomszédsága miatt különösen megtévesztő lehet az időjárásban bízni. Persze embere válogatja, ki milyen klímát szeret, de a portugáliai időjárás sokkal eklektikusabb, mint a spanyol.…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!  Érdeklődöm, hogy az ingatlanközvetítővel kötött megbízási szerződésben (meghatalmazásban) általános feltétel-e, hogy az ő jutalékát a megbízó (eladó) az első "komoly érdeklődő" jelentkezése után azonnal fizeti? Miért? Létezik-e másféle megállapodás is? Hárman…..
A cikk az átlagos stresszes életmódot folytató embereknek szól. Akiknél hosszútávú insomnia áll fenn, vagy már rá van szokva egy altatóra, azoknak nem biztos, hogy segítenek a leírtak. Én két részre osztanám az okokat amiért nem tudunk elaludni: első a gondolati, második inkább testi...
A mai technológiai fejlettség sokkal könnyebben teszi lehetővé bárki számára, hogy otthon dolgozzon, illetve, hogy saját lakásában rendezze be irodáját. Több oka is lehet annak, ha valaki otthonról, távmunkában végzi munkáját. Ha valaki elköltözik egy másik városba, de cége lehetővé teszi, hogy…..
Olasz konyha kapcsán természetes, hogy kapásból pizzára és tésztára asszociálunk, de meg lehet szépen nyugodni, a talján gasztronómia nyomokban azért tartalmaz egyéb elemeket is. Ilyen a farinata. Olcsó és finom streetfood, egy adagot egy euró körül vesztegetnek, rohanós…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Hát ez igazi kihívás lesz. Nemcsak fizikailag, szellemileg is megmozgat az itthoni torna. Már akkor próbálkoztam mikor csak egy kicsi volt itthon. Aztán terhestorna, a másodikkal pocakosan, végül immár kétgyerekesen teszem ugyanezt. Álljanak itt mindenkinek tanulságul…..
Nem nagyon szoktunk celebekkel foglakozni, de Schobert "update" Norbi egy olyan tökéletes vázlatot nyújtott arról, miként működik az üzleti lobbi, és hogy nem csak hasra van lefogyva, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni 5 csillagos teljesítménye mellett. Kezdjük is rögtön Norbi…..
Elveszíthetnék az állami albérletet, elvehetnék tőlük a gyerekeket és végső esetben akár börtönbe is kerülhetnének azok a problémás családokban élő szülők, akik nem tartanak be bizonyos alapvető társadalmi normákat - Nagy-Britanniában. A brit kormány a tavaly…..
Sierrababa 2012.07.21 19:18:39
@tildy:): Értem én, hogy "jár"...csak azt nem értem, hogy miért nem "jár" az egy vagy két gyereket mintaszerűen nevelő családnak! Miért nem az alapján "jár", hogy megérdemli-e...sajnos olyan sok rászoruló van, hogy nem kaphat mindenki. Én ezt tudom. De olyan sokszor nem az kapja a segítséget, aki ezzel talpra tud állni, hanem a totál esélytelenek, akik soha az életben nem fognak normális, önálló életet élni. Ez naná hogy sokba kerül!
Olvasom, hogy a kormány már megint vissza akarja szorítani a diplomások kivándorlását…  Persze adminisztratív eszközökkel, nem ám jobb feltételeket teremtve otthon. És kikiáltva gonosz ingyenélőknek az eltávozókat. Azok a politikusok, szociológusok, akik ilyeneket…..
Nesze!szer Szerenkénti döntő 2012.07.14 17:09:00
Egy testépítő inspirálta ezt az anyagot, Gianluca Fontana pedig megfotózta az Io Donna számára. A modell Alice Baton, aki elég impresszíven mutatja be az úszódresszeket. A stylist Alessandro Covasce volt. A sminkért Gianluca Guaitoli és Adalberto P. felelt. Úsznál ezekben a…..
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Tisztelt Hölgyem/ Uram!   Örömmel vettem, hogy végre meghallgatják azokat is, akik "csak" dolgozni szeretnének!   Én sajnos 2009 óta keresek "reális munkát",…..
Sierrababa 2012.06.20 12:28:44
@énis: Teljesen igazad van, hogy ahol tévé van, x csatornával, az nem nyomorog. De tudod én itt dolgozom önkéntesként egy családsegítő félénél, és nagyon, de nagyon sok olyan gyerekkel találkozom, akik nem kapnak reggelit otthon, és nem visznek magukkal tízórait. Az ebédjükig néha elájulnak, mert felsőbb osztályokban az későn van. A családsegítőnél befalják suli után az uzsonnát, ha tehetik, repetát kérnek, mert tudják, otthon már nem kapnak enni...és tévé szinte mindegyiküknél van :( Nagyságrendileg 150 gyerek fordul meg egy délután alatt nálunk. Egy szem gyümölcsnek, vagy keksznek úgy tudnak örülni, mintha a világot adnánk nekik! .
Sierrababa 2012.06.23 12:17:11
@SVS: Köszi az aggódást, NEM kell, hogy eltartson idős koromban senki! Amíg aktív vagyok, megfelelő tartalékot gyűjtök ezekre az évekre. Már rég nem hiszek a mesékben...így a nyugdíjrendszerben és az ingyenes orvosi ellátásban sem...
Mellélőttél. Teljes mértékben elutasítom az abortusz minden formáját. Felelős ember nem csinálja meg a gyereket, ha nem látja elérkezettnek az idejét és nem teremtette meg a normális feltételeit.
Az államnak NEM feladata a család segítés...ez valahogy a család belügye kellene hogy legyen, ahogy teszik például a fejlődő világ országaiban, függetlenül a család méretétől.
Sierrababa 2012.06.23 16:53:27
@SVS: Hadd döntsem már el, hogy mire vágyom! Amiket leírtál itt, sosem írtam. Részemről ténylegesen nem számítok állami nyugdíjba (vissza se léptem az állami rendszerbe). Ha véletlenül adnak majd, az hidegvízre sem lesz elég. Megtakarítás Magyarországon??? Ugye viccelsz??? Az állam, a sok feladatából leginkább egyet sem, vagy nagyon keveset lát el. Ez akkor is így marad, ha kikelsz magadból, vagy tulajdonképpen BÁRMIT csinálsz, nem változik egyhamar.
Nézz végig a feladatokon...
1. gazdasági működőképesség fenntartása: ez nem megy neki, kinyírta a teljes kisvállalkozói réteget, csak úgy a példának okáért.
2. társadalmi rend fenntartása: A korrupció szárnyal, a bűnözés legalább annyira...ok, háború épp nincs, tehát lehet hogy itt elégségeset kaphat.
3. közoktatás, közegészségügy, segélyezés, nyugdíj...melyik működik ezek közül?
Így, hogy egyetlen feladatát sem látja el rendesen, milyen alapon várhatnánk el tőle, hogy pont a családsegítést lássa el? Ez legalább egy olyan dolog, ahol az emberek segíts magadon, isten is megsegít, tehetnek valamit...
Részemről maradok a saját magam ura, adok munkát magamnak és másoknak, és egyetlen fillért sem fizetek a magyar kasszába, jobb nekem külföldön. Kb. fele annyi a havi levonás a fizukból, mint otthon, és itt a nyugdíjasnak van pénze rá, hogy kávézókba járjon, vagy étteremben egyen. Egy átlag családnak meg arra, hogy kifizesse az 5-600 eurot havonta a gyerek iskolájára.
A labyboyok országában, ott, ahová a német turisták főleg egyhetes dugóbulikra mennek nyaralni, a tévé sokkal prűdebb, mint nálunk, egy kivillanó csöcsöt olyan valós felháborodás fogad, mintha legalábbis élő csirkéket darálnának Compact Disco-dallamokra hangolva. A helyi…..
Sierrababa 2012.06.19 19:33:59
@efes: Hogy nem járnak??? Te viccelsz :) Tavaly elég sok felé jártam, az őserdőtől a tengerpartig MINDENHOL ott voltak a friccek a fizetett escortokkal.
masszázsblog Kinek mire jó? 2012.05.24 10:41:00
Az nem kérdés, hogy a masszázs hasznos dolog. Mindegyik. Vagy a legtöbb, legyen teljesen egészségügyi masszázs, egy egészen kicsit érzéki masszázs, esetleg nagyon erotikus masszázs. Sokféle ember van, így a masszázs sok mindenre jó. Elsőre ezek jutnak eszembe, de ha valami…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A "A munkavállalók végtelenül lusták és nem akarnak dolgozni" című bejegyzésetek inspirált, hogy én is megosszak veletek néhány hasonló sztorit, hogy ne mindig a sírásokat hallgassuk. Szabadúszóként dolgozom, eléggé sok különböző…..
Sierrababa 2012.06.01 11:37:15
@lavór: NEM, félreérthetően írtam. A nyitvatartás van ilyen hülye hosszan (plázasajátosság, nem Magyarország). Tehát a bolt így van nyitva, és erre kerestem heti 40 órás teljes munkaidejű eladót, rugalmas munkabeoszthatósággal. Tehát aki kikötötte, hogy csakis 10-14-ig dolgozik és hétvégén nem, hát nyilván nem jöhetett számításba. De végül tényleg szerencsém lett ezzel a hölggyel. Inkább barát, mint beosztott, a munkaidő beosztást közösen csináljuk, mindenki elégedettségére.
Ha ezt annak idején az MSZP csinálja, a HírTV végtelenítve adta volna Pelczné Gáll Ildikó "A Gyurcsány-kormány megöli a meg sem született gyerekek ezreit" című beszédét, abban biztos vagyok. De a szociknál csak felmerült a bölcsődei térítési díj bevezetése, végül nem…..
Sierrababa 2012.04.17 14:02:55
Tényleg nem értem a siránkozást...eddig az volt a gond, hogy nincs bölcsi. Most majd tán lesz. Ez pénzbe kerül. Az épületet fenntartandó, a gondozónők, a konyhásnénik fizetendők! Ja és a bölcsi nem kötelező. Ettől kezdve miért lenne ingyenes? Szerintem Európában nincs olyan ország, ahol az. Legfeljebb van, ahol olcsóbb, van ahol k. drága. Nálunk pl. 100 és 300 euro között mozognak havonta, igény és pénztárcafüggően. A tisztelt anyuka 3 hónap után visszatér a munkájához, amit mondjuk szülés előtt legfeljebb két hónappal hagyott abba, és máris van miből kifizetni. Ha meg munkanélküli, akkor nem megy a gyerek bölcsibe, mert minek menne?
Kedves posztoló. Az utolsó példád sántít...valóban, ahol fejenként 40ezer jut, a 8000 sok. De ha a tisztelt anyuka munkanélküli, akkor mi a jó fenének járna bölcsibe a gyerek???? Majd ha van munkája. Akkor igen. Addig valamivel kösse már le magát! Ha mással nem, hát gyerekneveléssel!
Jónéhány országban megfordultam, sehol nincs kolbászból a kerítés. De nincs még egy olyan ország, ahol az emberek annyit képesek panaszkodni, mint Magyarországon! Belátom, tényleg szar a helyzet. De hőzöngéstől még semmi nem lett jobb! A mostani rablóbanda meg lett választva, amíg el nem tűnnek onnan, szabadon rabolnak. Mindenki más meg szabadon eldönti, marad és tűr, marad, hőzöng, magas lesz a vérnyomása és sokat költ gyógyszerre, vagy vesz egy nagy levegőt és kitalálja, hogy hogyan változtathat rajta.
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
Sierrababa 2012.04.05 17:17:37
Nem teljesen értem az összefüggést a cím és a tartalom között...az, hogy pénz helyett utalványt kapnak, egyértelműen hülyeség, amellett hogy drága, sok visszaélésre ad lehetőséget. Eddig ez tény, azt hiszem csak a "megalkotói" vitatják.
De...attól, hogy más formában kap valaki egy támogatást, nem lesz megalázott...az már csak a privát véleményem (a hülye középosztálybeli értelmiségié), hogy a tartósan támogatásból élők SOHA nem fognak kiemelkedni a mélyszegénységből. De nem ám...mert jó részük egy idő után olyan szinten "kiilleszkedik" a társadalomból, hogy fogalma sem lesz arról, hogy hogyan találhatna munkát magának, nem is fog keresni! Miért is tenné? Kap segélyt? Kap. Eltengődik belőle? El. Macerás lenne minden nap dolgozni? Az hát. Az emberek nem szívesen változtatnak...nem szívesen lépnek át saját komfortzónájukon...Mint szociális munkás, nyilván tudod, hogy mélyszegénységbe nem egyik percről a másikra süllyed senki! Ez egy viszonylag hosszú folyamat. Szerintem ezeket a pénzeket sokkal inkább a folyamat elejére kéne csoportosítani, s abban segíteni az embereknek, hogy NE kerüljenek oda...tehát ha valaki például egy baleset folytán korlátozott munkaképességűvé válik, informálni őt a lehetőségeiről és segíteni neki abban, hogy ok haver, nem lehetsz többé asztalos, mert levágtad a fél lábadat, de jó dumás vagy, menj el call centerbe dolgozni. Sosem értettem igazán, hogy az állam miért volna köteles eltartani olyan embereket, akik pl. felelőtlenül (mondjuk két nyolc általánossal, munka nélkül) bevállalnak 5 gyereket, aztán csodálkoznak hogy nem tudják etetni őket! Miért is? Nyilván nem olyan emberekről beszélek, akik valamilyen fogyatékosság miatt egyáltalán nem képesek gondoskodni magukról. Őróluk kutya kötelessége volna az államnak gondoskodnia, emberhez méltó intézetekben, ahelyett, hogy sorsukra hagynák őket a családjukban, ahol nem tudnak velük mit kezdeni.