Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Playing with Angels

23 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  FORRÁS..
A konduktori hivatást választó pedagógiai szakemberek olyan eltérő korú gyerekek és felnőttek nevelésével és fejlesztésével foglalkoznak, akik központi idegrendszeri sérülések, időskori megbetegedések, illetve baleset következtében mozgássérültekké váltak.  A…..
Playing with Angels 2013.01.09 20:18:15
Playing with Angels 2014.06.17 20:16:51
@Nikssi: Kedves Nikssi! Kérlek keress meg e-mailben, ott tudok erről bővebb információkat adni! Megtalálod a "Rólam" részben! Köszönöm! :)
GRATULÁLOK! SZUPER LETT! :) ..
Csodálatos képek a Pető Intézetről, az Intézet média osztályának dolgozóitól: Kohári Csaba és Tatai Balázs Köszönjük, hogy megosztottátok velünk fantasztikus munkátokat!  ..
Hatalmas meglepetésemre ez a kép fogadott ma a "bejövő üzenetek"-ben régi barátomtól, Balutól; aki bár nem konduktor, de ismeri a munkánkat és ezek szerint ő is büszke ránk! :) Nagy hatással volt rám ez a kép, ezért szerettem volna veletek is külön megosztani! Ígyhát…..
Az én nevem Izabella és mozgássérült gyermekek fejlesztésévek foglalkozom. Nem gyógypedagógus vagyok, sem gyógytornász! Én konduktor vagyok! Enyém a világ legcsodálatosabb hivatása: angyalokkal játszom! A Pető Intézetben a Konduktív Pedagógia varázslatos nyelvét…..
Playing with Angels 2013.10.21 21:49:45
Playing with Angels 2013.10.23 19:13:49
Angyalokkal játszom 120 éve 2013.09.11 20:54:48
Pontosan 120 éve - 1893. szeptember 11-én - született Dr. Pető András, csodálatos konduktív pedagógia megalkotója! Módszerének segítségével azóta is többezer mozgássérült gyermek és felnőtt élhet teljesebb életet! ..
Angyalokkal játszom 90 éve 2013.08.26 17:37:55
Pontosan 90 éve, ezen a napon született dr. Hári Mária konduktor, gyógypedagógus - Dr. Pető András követője, a konduktív pedagógiai rendszer továbbfejlesztője és a főiskolai képzés vezetője. Haláluk óta minden egyes vezető az ő szellemükben irányítja az Intézetet és…..
Angyalokkal játszom Mutasd meg! 2013.05.29 13:35:58
Az Alma együttes legújabb, csodálatos videóklippje fogyatékkal élő és egészséges gyermekek közös szereplésével készült a Down Egyesület felkérésére. Szerintem igazán jól sikerült! :) Forrás!..
"A 12 éves Luka izomsorvadástól szenved, állapota napról napra romlik, a betegség élete végéig tolószékhez köti. A kisfiú nem tud magáról gondoskodni, nem tud enni, inni, mosakodni, öltözni, mindössze az ujjait tudja mozgatni, ami ahhoz elég, hogy elektromos tolókocsiját…..
Tegnap délelőtt Vanda kolléganőm vezette a csoportos feladatsort. Mi konduktorok gyakran valamilyen figyelemfelkeltő, fejlesztő játékkal indítjuk a feladatsorokat, hogy a gyerekek ráhangolódjanak, feloldódjanak. Vanda azzal a játékkal kezdte, amikor valakinek bekötjük a szemét,…..
Szeretném bemutatni a konduktív pedagógia csodálatos világát néhány gondolattal. Fogadjátok rövid videómat szeretettel! :)  ..
Angyalokkal játszom Angyali vers 2013.01.30 20:45:50
Ma este egy szuper versikével szeretnék kedveskedni nektek! Papp Máté - fiatal konduktor kollégám és kedves barátom - költeménye. Olvassátok olyan szeretettel, mint én :) Egyéni   Lépek egy, kettő, megállok! Mondom, majd az anyáért kiálltok. Há’ de miért kell…..
  Csodálatos szavak egy csodálatos helyről! Egy szülő szavai a Pető Intézetről: "Láttam a kislány arcán, hogy összeszedi minden erejét, koncentrál, úgy, ahogy tanították neki és lassan, kissé esetlenül lenyomja az egyik pedált. Aztán, már bátrabban a másikat, és…..
"Nem vagyok terapeuta, nem hordok fehér köpenyt és sosem vagyok fáradt... A világ egyik legszebb és legnehezebb szakmáját űzöm és rajtam kívül szintes senki sem érti, hogy mire gondolok amikor azt mondom: KONDUKTOR. A fekvő megelőzi a csoportost és nem örülök, ha az emberek azt…..
Playing with Angels 2013.01.17 14:36:52
Amikor Sue Austin - egy hosszas betegség után, mely során az élete korlátozottá vált - elkezdett kerekesszéket használni; úgy érezte egy új világ nyílt meg előtte, egy újfajta szabadság! Ugyanakkor azt is észrevette, hogy az emberek másképp bánnak vele... Ezért egyre…..
Playing with Angels 2013.01.09 20:38:50
Nagyon boldog vagyok, hogy az angol blogom után, most itt is publikálhatom a Pető Intézet gyermekeinek egyik legkedvencebb dalát! De nem csak az Intézetben szeretik, hanem szerte a világon! Bárhol jártam életem során konduktorként, mindenhol aktivitásra és mosolyra bírta a…..
A Konduktív Nevelés egyik legfőbb célja az egészséges életmód kialakítása és fejlesztése. A konduktív napirendben normál napi tevékenységek szerepelnek, mint például fogmosás, reggeli, kézmosás... A normál alatt azt értem, hogy nincsen különbség egy egészséges illetve egy…..
Meskó-Vajda Izabella vagyok, konduktor. 2007-ben diplomáztam a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének konduktor-óvodapedagógus szakán. A 4 éves képzés alatt, illetve azóta is különböző életkorú és diagnózisú központi idegrendszeri sérült gyermekekkel, fiatal felnőttekkel és…..
Hűha! Ezt nézzétek, milyen ötletes Halloween-i tolószékek! :) Az én kedvencem a kőkorszaki stílusú! :) ..
Láttátok már valaha ezeket az elképeztő fotókat Stuart Freedman-tól? Nemrég találtam őket az interneten és pár hete írtam is róluk az angol nyelvű blogomon. Szerintem fantasztikusak! :) Minden képhez külön kommentet írt a fotós! Az össze kép megtekintéséhez klikkeljetek…..
"Adj halat az éhezőnek, és aznap megmented a haláltól. Tanítsd meg halászni. Örök életre jóllakott lesz, és sem ő, sem családja nem szenved majd hiányt." (Dr. Pető András) Dr. Pető András 1893. szeptemberében született Szombathelyen. Orvosi tanulmányait Bécsben…..
A Pető-módszer, vagyis Pető András orvos-gyógypedagógus egyedülálló gyógymódjának alapgondolata az volt, hogy idegrendszerünk a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, s ezek a tanulási-tanítási folyamat…..