Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barabás Tamás

74 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öt év. Földtörténeti távlatból persze semmi, de a mi színházi életünkben hatalmas idő. Pályák tudnak felívelni (és megfenekleni persze); társulatok láthatóvá nőni és összeomlani ennyi idő alatt. A mostani apropónk: társulatunk legkedveltebb tagjának jubilálása a…..
Kevesen vagyunk, Budapest legszebb színházában, zömmel egymást már megismerő emberkék. A Fészekhez szokottan. Mosolygósan. Bemutató van. Sikerült bemutató. Vagyis készítők, megtekintők egyaránt elégedettek az eredménnyel. Csak azt árulja el valaki, hogy milyen az az extra…..
A héten néhány régebbi írást olvashattok újra. Az indok csak ennyi: mert érdekesek, jók! Ma letisztázzuk a lényeget. Aki velünk van, az... kivel nincs? Tessék elolvasni még egyszer!..
A héten néhány régebbi írást olvashattok újra. Az indok csak ennyi: mert érdekesek, jók! Ma mű-elemzünk. És semmi félrebégetés! Tessék elolvasni még egyszer!..
A héten néhány régebbi írást olvashattok újra. Az indok csak ennyi: mert érdekesek, jók! Ma a norvégek a (hivatkozási)  alap. Tessék elolvasni még egyszer!..
A héten néhány régebbi írást olvashattok újra. Az indok csak ennyi: mert érdekesek, jók! Ma Magyar Józsi álmélkodását élhetitek át ismét. Ökölbe szorított indulattal. Tessék elolvasni még egyszer!..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Brazília 2014.07.14 08:00:00
A héten néhány régebbi írást olvashattok újra. Az indok csak ennyi: mert érdekesek, jók! A foci vébének vége, a jövő már elkezdődött. A szomszéd pedig megint este nyírja a füvet. Tessék elolvasni még egyszer!..
Jó néha valamit úgy befejezni, hogy tudjuk róla: nincs vége... Jó tudni, mikor is lesz a következő premier, mert hiszen addig nekem is tutira lennem kell, hiszen bele vagyok tervezve. A múlt elmúlt, elhagytam; a jelenből meg minduntalan lemaradozom. Szóval jó tudni, hogy valami, nagyon…..
2014. május 23. Fészek Színház A májusi éjszakai színházsorozatunk utolsó előadása saját termés. Érett gyümölcs. Gabriella tizennégyszer. Színházi nap. Portréfotó készítés Gimétől (kérésemre hátulról, legalább végre látom, miként is kopaszodom!), aztán…..
Mint egy társasutazás... Hónapokkal korábban megszerzett, kedvezményes jegy; az úton természetesen végig esik; hosszú, türelmetlen sor a női wc előtt... és utána a fanyalgás, hogy jó, jó, de nem egészen ilyet képzeltem a prospektus (pláne a korábbi tapasztalásaim) alapján.…..
Egy ismerősöm felkért, hogy vegyek részt az általa (igen jól meg)szervezett felolvasó est program májusi részében. Örömmel mondtam igent: kevés feljövetel, sok új ember, érdekes írások. A próbáján (mert, igen, azt is kell!) hangzott el a mondat, amit sokszor hallok és mindig…..
Az interjú-sorozat utolsó mesélője Cziczó Attila, társulatunk szerzője, rendezője, olykor színésze is, a sorozat elindítója. Hosszan beszélgettünk a MOV(I)E STARS bemutatója előtt, a készülődő színésztársak kíváncsi tekintetétől kísérve. Sok mindenről. Egy része…..
A téren magyaros zsibvásár, étel-ital kánaán. Egy lakás az emeleten. Tele nézőkkel. A hercegnőt (is) játszó színésznő belekezd az Evita ismert slágerébe, majd feltépi az ablakot és az alant lötyögő tömegnek énekli a búcsúszás dalát: Don't cry for me Argentína.…..
Ott voltam!  Már a kezdeteknél, még 2010 tavaszán. Az Iskolapélda próbáin. Ján viselt, azt hiszem, távollátáshoz, legalábbis moziba mindig vitt magával. Amúgy a kék szekrény középső fiókjában laktam, ami tök jó hely lett volna, csak telezsúfolták mindenféle mütyürökkel.…..
Vagy 30 éve jártam először a Katonában. Spiró Imposztorát láttam, Major Tamással a címszerepben. Tetszett. Elfelejthetetlenül, mert az alagsori lejáróban az első kép épp ebből az előadásból való volt, az öreg Major nézett a büfébe menőkre meggyötörten, engem mindig…..
Szerdán Závada Pállal beszélgettek a Klubrádió délelőtti műsorában. Ami jó. Mert legalább beszélnek valahol a kultúráról. A műsorvezetőkkel közös megegyezésben megállapítódott, hogy vannak látogatásra érdemes színházak, mint Katona, Örkény, Radnóti, Pintér Béla,…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Titanic 2014.02.19 08:00:00
"Kósza szél az álmok tengerén. Vezess kis hajó egy új világ felé… Senki mást csak engem és egy lányt… Boldog élet vár ott ránk.!" 2014.február 15. -  Titanic vízirevü (KB35 Inárcs / S8 Pince) Ebben a Szécsi Pál dalban benne lenne minden? Fogadni mernék, hogy az író…..
Az egész abból indult ki, hogy folyton (na jó, nem folyton, de sűrűn) morgok, hogy a régi játszótársak a ritkábbnál is ritkábban jönnek el megnézni az aktuális előadásaimat. Meg, hogy én bezzeg elmegyek másokéira, de azok a gazok még a facebook meghívóimra sem reagálnak! Mi…..
2014. január 22. - Gabriella tizennégyszer (Gárdony) Egy vendégjáték az ilyen. Pakolás, utazás, pakolás, agyalás, az otthon felejtett dolgok leltározása, ebéd, beszélgetés, séta, próba, előadás, hibaelemzéses röhögcsélés, pakolás, vacsora, utazás, pakolás, nehézkes…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Élni 2014.01.22 08:00:00
Sokszor elég címnek az egyik szereplő neve és már tudni is véljük, mi vár ránk. Konkrét példák? Tessék: Tartuffe, Peer Gynt, Faust, Nóra, Derrick, Hamlet, Platonov. Utóbbi kettőt láttam a múlt héten, mesélek hát róluk! fotó: www.ildikomandy.org Csütörtök. Kis asztal,…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Oldboy 2014.01.07 15:00:00
Új évben új élet? Új vágyak, új bánat, új sárban akármi?Furcsa lesz esténként a saját korommal kiállni,Miközben zsákot töltök. Te meg az idődetnálunk, és ha kívánod, utána beszélekarról, hogy hogy értjük ezt az egészet!Vagy egy kisbuszban merengek édesena kenderesi…..
2014-ben minden lesz... valamilyen. Vicc nélkül. A mostani ciklusomban megállt az idő. Egyre sürgetőbben érzem, hogy változnia kéne valaminek. Vagy nekem, vagy a körülményeknek. Az étvágyam sem az igazi. Megemészthetetlen, amit kapok (kapunk). Gabriella például utál. Megvet.…..
Diktál a piac Mocskos ajánlatok közt válogatvaKi többet kínál, annak adomA testem és a hangulatom.(1989)   KARAMBOL Száguld felém.Lakott területen belül,90-60-90-el.Ha akarnám, se tudnám elkerülni!  (2013) Tízsoros Négy éve láttam meg, még lány…..
Mint körtét a vörös áfonyával, olyan összehasonlítani a színházi próbafolyamatot a repertoáron játszással. Mert a próba a szerelembe esés, az udvarlás időszaka; míg a bemutató utáni évad(ok) a mindennapi együttélés korszaka(i). Mások. De miért is? Idén márciusban…..
Itt van újra az ősz. Eső, metsző szél, gázkonvektorok legalább hármason. Ráadásul európai szinten csökken a kultúrára fordított idő. Meg persze a pénz is. De mivel foglaljuk el magunk helyette? És mit tegyenek az eltökélten színházat csinálók? (fej két tenyérbe hajtva):…..