Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lapátos

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pécs, útlevél nélkül Amikor csütörtökön este Budapestről Pécsre autóztam, nem lehettem bizonyos abban, hogy útlevél nélkül, vagy legalábbis pécsiségem hitelt érdemlő bizonyítása nélkül beléphetek majd Pécs területére.Nem vicc ez, aznap az Index rendesen "leszólta" az Európa Kulturális Fővárosa…..
lapátos 2011.02.27 20:15:13
Olvasva a Bloggokat, nem értek valamit tüke pécsiként. Ha a Toller- Szili lobbi nem sikerül az EKF ügyben, akkor Pécs ugyanolyan büdös, koszos, közterületekből álló város lenne. (csak nézd a volt Széchenyi teret). A turista, ha idejött, akkor minimum lábsérüléssel távozott és egy kellemetlen emlékkel. Ha más hasznunk nem is volt, legalább a tereinket rendbe tették. Én úgy tudtam, hogy Pécs tele van egyetemi és főiskolai intézményekkel, ahol az építész hallgatók sok mindent elsajátítanak, de a terek tervezése nem tartozik a tudástárba.
Az EKF megvalósításának keretén belül budapesti tervező céggel kellett terveztetni, mert a pécsi építészek ilyenhez nem értenek! Bár a Bajnai kormány álláspontját sem értettem, mivel a magyarországi romakérdést amerikai néger szakértőkkel akarták megoldani. Úgy látszik, a politikusaink csak ehhez értenek, hogy sokat utazzanak, s külhonból hozzanak okos szakértőket jó pénzért. Nem értem azt sem, hogy a város- vezetésnek, akik mellesleg azt mondják magukról, hogy okos, tanult emberek miért nem kérdezik meg a lakosságot arról, (ha már nincs nekik ötletük) hogy mit lehetne csinálni amúgy az Expo-Centerrel vagy a lepusztult tüdőszanatóriummal. Mert ugyebár ezek csak emésztik a feneketlen kasszát. Lehet, hogy snassz megkérdezni a szavazó polgárokat? Hátha van valakinek egy őrült ötlete, amit alkalmazni lehetne? Egyszerűbb beülni a képviselői bársonyszékekbe, játszani a csekonicsot, s a leosztott pénzeket elkölteni jól vagy rosszul. Ugyan ezt csinálták a kádári tanácsrendszer tanácselnökei, s ugyanezt csinálják a rendszerváltás utáni önkormányzati vezetések. Kivétel az a pár önkormányzat, ahol van valami ötlet, s azt tűzön- vízen át is viszik (lásd Kaposvár. ) Ha nincs egy agresszív ellenzék, akik mindent megtesznek azért, hogy az ötletgazdáknak ne legyen igazuk, mert félnek attól, hogy a következő választáson nem fog a szegény választópolgár rájuk szavazni. Én igen is örülök annak, hogy Pécs kapta meg az EKF rendezési jogát. Jól lehet, abból a kevés pénzből jóval többet lehetett volna kihozni, de tudjuk, hogy a komcsi rendszerben agy mosottak voltak zömében az emberek, s aki gondolkodott, azt elüldözték vagy elszökött,mint ahogy fiataljaink teszik manapság. Például amikor beléptünk az Európai Únióba miért nem mondta az aktuális országvezetés, hogy nem akarunk "szegény sógor" maradni. Dobják össze a fejlett nyugati államok azt a pénzt, amiből az (akkori) nyugati színvonalra emeljük az árakat, a béreket és a nyugdíjakat, s a felvett pénzeket majd apránként visszafizetjük. Így egyenlő lappal indulhatunk tovább, s szegény adófizető állampolgár is jól járt volna. Bár tudom, hogy ez túl egyszerűnek tűnik, még csak kérdésként sem merült fel. Most pedig mindenben túlszárnyaltuk sikeresen az EU-s országok. Végre valamiben sikeresek vagyunk. Élelmiszerárak, üzemanyag, halálozás stb. és persze a szabad rablás. Tisztelet a kivételnek. A "kamorra", az csak tanulni jöhet hozzánk, csak a tévét kell nézniük. Miért vagyunk ott ahol vagyunk, hát ezért. Svájc az sehol nincs hozzánk képest, csupán egyes honfitásaink a politika zászlaja alá bújva öt Svájcot lopott ki a seggünk alól, s mi tétlenül nézzük.