Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bM

28 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki ne imádná a sorozatokat? Fáradtan meló után sokkal jobban csúszik az étel, ha épp kedvenc sorozatainkat nézzük közben. Általában megbízhatunk bennük, minden héten türelmesen várnak minket a tévében, és amikor a sokadik évad után szomorú búcsút veszünk tőlük, akkor is…..
bM 2015.02.06 13:44:36
@doggfather: Én nézek egyet-kettőt. Ha csak azt vesszük, amiből lesz jövő héten rész, szinten vagyok vele, szkriptelt és amerikai (magyart, britet és ausztrált szoktam még sokat, meg főleg sok nem szkripteltet), akkor Brooklyn Nine-Nine, Shameless, Girls, Looking, The Flash, Agent Carter, Sirens, Arrow, Empire, Scandal, HTGAWM, Banshee. Persze ez csak egy nagyon kis szelete annak, amit követek.
Kritikasorozatunk harmadik, záródarabjában elhagyjuk a mozit, és a televízió-képernyő felé fordulunk: témánk az HBO Films produkciója, a Válság a Wall Streeten (Too Big to Fail, 2011). (A magyar HBO sem a frappáns címadásairól híres.) A filmet Curtis Hanson (Szigorúan bizalmas)…..
Kritikasorozatunkban, amelyben három, a 2008-as pénzügyi válságról szóló filmet mutatunk be, ez alkalommal műnemet váltunk. Charles Ferguson 2010-es, Oscar-díjas dokumentumfilmje, a Bennfentesek (Inside Job – újabb az eredeti szándékot maradéktalanul visszaadó magyar cím [nem!])…..
bM 2014.06.23 10:07:29
@Deepblue Noir: Ez egy nagyon jól kivitelezett, nagyon hatásos dokumentumfilm, ahogy erre utaltam is; a pontszám nem annak szól. Csak annyi hibája van, hogy nem derül ki elég nyilvánvalóan, hogy nem célja a teljeskörűség, csak egy nézőpontot akar bemutatni, és így elég félrevezető. És ez szerintem nagy hiba, más szerint nem akkora.
Háromrészes kritikasorozatunkban azt vizsgáljuk meg, miként tematizálódott az amerikai mozgóképeken a 2008-as pénzügyi válság, amely az elmúlt évek nagy világválságához vezetett. Csak az amerikai fősodorból merítve számos filmet találunk, amely többé-kevésbé direkten…..
A film nyitóképei egy vidám közösséget mutatnak be a napfényes tengerparton. Hamarosan viszont egy láthatatlan, irracionális ellenség kezdi el tizedelni a közösség tagjait. Egymás után halnak meg, s a következő áldozatot mindig a bőrén megjelenő sötét folt jelzi. Főhősünk…..
Újabb művészmozi zárja be kapuit, folytatván az utóbbi évek szomorú tendenciáját. Az egykor szép időket megélt Vörösmarty Mozi március 31-én fogadja utoljára látogatóit. Talán ma már hihetetlen, de premiermoziként kezdte pályafutását, mára azonban előadásai főleg…..
bM 2014.03.29 20:25:24
@SzamárCsacsi: Persze hozzá kell tenni, hogy az emberek nem filmet nézni járnak moziba, azt otthon is megtehetik még olcsóbban. Az emberek a multiplexélményért járnak a multiplexekbe és a művészmozik hangulatáért a művészmozikba. Az előbbire nagyobb a kereslet a magasabb ár mellett is. És ez nem meglepő.
bM 2014.04.01 12:52:17
@SzamárCsacsi: Multiplex alatt nem csak a kedvenc holland multink mozijait értem. Ha a Puskin nagyterme mégsem tud olyan sikeres lenni, mint az említett cég, annak marketingokai vannak, nem a keresletoldal a hibás. Hogy te azért jársz moziba, mert nem tudsz valamit letölteni/streamelni, vagy nem jutna eszedbe letölteni, azt a lehetőséget valóban mellőztem, de belátható, hogy azért, mert a piac modellezésénél mellőzhető.

@PanAma: De a moziélmény miatt nézed ott és nem otthon, nem a film miatt, nem?
Míg a világ továbbra is a Mielőtt meghaltam lázában ég, nekem újra és újra eszembe jut a nagy előd, Tony Kushner klasszikusa, az Angyalok Amerikában (Angels in America), melyből Mike Nichols (Diploma előtt) készített az HBO-nak minisorozatot 2003-ban. (Két háromórás és hat…..
A film viszonylag fiatal művészet, s mint későn jövőnek meg kellett küzdenie ezért a státuszáért. Gondoljunk bele, mennyi élménnyel és nagyszerű alkotással lennénk szegényebbek, ha az emberek nem lennének nyitottak az újra és a másra. Talán többek közt ezért is tud…..
Lassan két éve, hogy nem írtam a szolnoki Szigligeti Színház bemutatóiról. Az igazság az, hogy nem nyújtott elég inspirációt: mikor Balázs Péter a teátrum élére került, még jól esett a változás, ám mára nézőként belefásultam az igazgató által elképzelt konzervatív…..
Nem, azt nem merném mondani, hogy nem voltam az elmúlt pár évben teltházas mozielőadáson, de nagyon ritka, hogy ez megesik. Olyanra pedig tényleg nem emlékszem, mint a ma estére: hogy a nagy mozitermet töltötte volna meg egy ilyen, többgenerációs tömeg. Márpedig a Corvinban ma volt…..
on[line]stage Talentométer 2012 2012.06.21 17:15:00
A végeredmény ismeretében bármilyen jól is hangzik, én tényleg az Ethnofil zenekar miatt látogattam el vasárnap az A38-ra, a Talentométer döntőjére. Jól hangzik, hisz az egri zenekar lett az idén másodjára megrendezett tehetségkutató antishow abszolút nyertese. Azért írom, hogy…..
Ezév februárjának színpadi szempontból valószínűleg legfontosabb DVD- és blu-ray-megjelenése Az Operaház fantomja 25. évfordulós díszelőadásának (The Phantom of the Opera at the Royal Albert Hall) magyar feliratos változata volt. (Még akkor is, ha csak március végén került…..
on[line]stage Csodás pesti álom 2012.03.09 09:43:00
Február 19-én mutatta be az m1 Kálloy Molnár Péter Pesti álom című stand-up elemeket is felhasználó koncertjének felvételét. A felvétel még 2010-ben készült, de Kálloy azóta is rendszeresen fellép a Pesti álommal, ahogy tette ezt 2011. május 5-én is a Corvinus Egyetemi Napokon…..
on[line]stage Nyávogás groteszken 2012.02.26 20:58:00
A Macskajáték című Örkény-darabot én nagyon szeretem. Nemcsak azért, mert egyik legkedvesebb íróm talán legnépszerűbb darabja, nemcsak elbűvölő szerkezete miatt, nemcsak azért mert a szolnoki Szigligeti Színházban tartották az ősbemutatóját, hanem azért is, mert a mű…..
on[line]stage Iskolapélda 2012.02.24 19:58:00
Sokat gondolkodtam, mit is írhatnék a Szigligeti Színház Légy jó mindhalálig bemutatójáról. Alapvetően a véleményem az, hogy iskolapéldája lehetne annak, hogy lehet egy végletekig unalmas előadást az utolsó öt perccel teljesen megmenteni. Őszintén. Azt ugyan nem állíthatom,…..
Ismét egyhetes szünetre ment az m1 új színházi improvizációs komédiasorozata, a Mindenből egy van első évadja. (A Beugró nyolcadik évadjából még egy utolsó részt fog bemutatni a Viasat 3, újév napján.) Gondoltam hát, ideje összefoglalni mi változott. Scherer Péter és…..
on[line]stage Liliom 2011.11.11 11:11:00
Molnár Ferenc – minden idők legismertebb magyar drámaírója – eddig nemigazán tudott megfogni egy darabjával sem. Félreértés ne essék, nem a divatos „túl alantas” véleményen vagyok, minden tiszteletem az övé: mind mint drámaíróé, mind mint regényíróé,…..
Lásd még november 29-i kritikánkat!Sőt, egyidőben. Csak az egyik az m1-en, a másik pedig a Viasat 3-on. Mármint improvizációs komédia a tévében. A Beugró alkotói új fába vágták fejszéjüket: a rövidformátumú színházi improvizációs sorozat mellett elindították annak…..
on[line]stage Adáshiba 2011.10.02 22:40:00
Bő egy hete mutatta be a szolnoki Szigligeti társulata a Szín-Mű-Helyben Szakonyi Károly világsikerű komédiáját, az Adáshibát. Arisztotelész, ha megírta Komédiáját, úgy vélte a komédia, ha azt nézve nem csak másokon, hanem magunkon is nevetni tudunk, megtisztít (mint a…..
A szerda meglehetősen nehezen indult: fejfájás, torokfájás, kialvatlanság... Mielőtt még gyanakodnátok: nem, nem másnaposság, szimplán csak megfázáskezdemény, amit remélhetően még csírájában elfojtottam egy bögre Neocitránnal. A mai napi program az egyetem felderítése…..
the Robin Hood experience Első nap 2011.09.19 20:04:00
Melyen kiderül, hogy Angliában tényleg nehéz túlélni melegvizes tömlő nélkül (Elöljáróban: nincs internet, lehet, jó darabig nem is lesz, de bizakodom: mihelyst  működik a hozzáférés, posztolom a bejegyzést) A repüléshez nem fűznék kommentárt, mert szörnyű volt.…..
on[line]stage Csillogó nyomorultak 2011.07.06 14:23:00
Ezév februárjának színpadi szempontból valószínűleg legfontosabb DVD- és blu-ray-megjelenése A nyomorultak (Les Misérables) 25. évfordulós díszelőadásának (in concert) magyar feliratos változata volt. A koncertet tavaly tartották a londoni O2-ben sztárszereposztással, több mint…..
A Jézus Krisztus Szupersztár sosem volt a kedvenc Webber-darabom, de mégis eléggé hozzám nőtt, hisz számtalanszor láttam a filmet, különböző előadások felvételeit, sőt számos színpadi produkciót élőben. Legutóbb épp a minap a szolnoki Szigligeti Színházban, illetve az év…..
Március 18–19-én tért vissza a Magyar Színház színpadára utoljára a PS Produkció koncertelőadása mindössze hat alkalom után. A koncert egy színdarab stilizált változata volt, mely két 2008-as londoni, Royal Albert Hall-beli (RAH) koncert magyarított másolata. Ez volt a Sakk…..
Márai Sándort valószínűleg mindenki ismeri. Ha másért nem is, azért mert A gyertyák csonkig égnek és a Halotti beszéd középiskolai tananyag. Viszont lévén szó egy manapság igencsak népszerű művészről, szerencsére sokan azért ennél többet tudnak róla. Tehát azt már…..