Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MRN

0 bejegyzést írt és 384 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
MRN 2021.03.19 00:34:22
@diggerdriver: A nép nyelvén beszélni. Ezt azt jelentené, amit a szocik (vagy akármelyik ellenzéki párt) csinálnak - és te is említed - hogy minél nagyobbat hazudni és ígérni ingyen sört meg örök életet? Mert a nép ezt szereti, az ilyet fogadja szívesen. Még azoktól is beszopja, akikkel már megégette magát.

"Kellene egy ember egy kommunikációhoz értő jól KOMMUNIKÁLÓ ember aki MINDENNAP kiáll és tételesen cáfol minden hazugságot."

Ebben viszont tökéletesen igazat adok. Borzasztó rossz a kormány kommunikációja.
MRN 2021.03.19 00:46:54
@quercuserdész:
"Igen, az országban tapintható a rezsimtől való félelem. Ennek oka, hogy ma már egy mezei állampolgár élete, megélhetése, munkahelye, egzisztenciája is nagyban függ attól, hogy meri-é bírálni az orbán-rendszert."

Erre jó lenne konkrét bizonyíték is, nem az ismerősöm ismerőse mesélte, hogy szerinte azért rúgták ki, mert a rezsimet bírálta (közben lehet, hogy egészen másért, de ez így mennyivel jobban hangzik, ugye). Szerintem nincs így, sőt.
Bírálás miatt nem veszítik el az állásukat. Arccal, névvel, nagy lelkesen "bírálnak" nap mint nap emberek, és semmi sem történik velük. Nem csak mezei állampolgárok, de ismert emberek is, és velük se történik semmi.

"A 2010 előtti libernyák patkánykurzusok idején azért még jelentős számban voltak a közigazgatásban tapasztalt, hozzáértő, szakmai múlttal rendelkező emberek, akik a munka során ki tudták rekeszteni a politikát az ügyintézésből. "

Ezt nem hiszem.

"egy pozíció betöltésénél nem a tudás, rátermettség számít, hanem a lojalitás a rezsimmel szemben"

Ez mindig így volt. Volt, amikor még inkább, mint most. Ettől még persze elvárhatnánk, hogy most ne így legyen, mert ez nagyon káros, azzal egyetértek. De hidd el, egy kormányváltás esetén is az új kormány a sajátjaival fog telerakni minden fontosabb pozíciót. Az embereik pedig szintén a sajátjaikat fogják alkalmazni.
MRN 2022.04.05 21:30:28
@B u b u l e: Jókat lehet röhögni a vergődéseden, nem tudsz veszíteni. :D
Ass blaster Ki a rosszfiú? 2022.04.02 17:30:05
Tudom hogy ennek a posztnak a megírásával az emberek többségét magamra haragítom. Ha elolvassátok akkor utána nem lesznek érvek hogy nincs igazad mert… Minősítések lesznek hogy ilyen seggnyaló olyan fasszopó. Miért nem lesznek érvek és miért a minősítések? A liberális alapvetés miatt. Miszerint a…..
MRN 2022.04.05 21:21:47
@Irbisz: Ne röhögtess...
Fellegekben járó vasút, lámahúsos szendvics és egészen csodálatos, sokszínű hegyek a főszereplői Ági posztjának. A Határátkelő egyik „ősszerzője”, aki Chilében él, most Argentínába látogatott el és nem akármilyen élményekben volt része – ennek megfelelően nem…..
Meglehetősen szokatlan utat járt be Alíz, aki Ausztráliában kezdte meg határátkelő életét, ahol olyannyira sikerült beilleszkednie, hogy végül az állampolgárságot is sikerült megszereznie. A szíve azonban visszahúzta Európába, ahol Angliát választotta. Utólag úgy tűnik, rosszul tette…..
MRN 2019.06.05 04:32:50
Előrebocsátom hogy gyengébb idegzetűek ne olvassák ezt a posztot.  Tudják-e a tisztelt olvasók hogy a háziállatok megölésének hányféle módja van? Kezdjük a baromfikkal. A csirkének hátrafeszítjük a fejét és elnyiszáljuk a nyakát. A vért a földre vagy tálba folyatjuk későbbi fogyasztás céljából.…..
MRN 2018.11.16 22:22:10
@tanato: Mit gondolsz, mi az oka, hogy nem dobták még ki Magyarországot? (Szerintem nem is fogják.) ;)
MRN 2018.11.17 00:00:07
@tanato: Szerintem ha nagyon akarták volna, megtehették volna. Ehelyett csak fenyegetnek, zsarolnak, több körös, és jó soká tartó procedúrákat indítanak. A német EU biztos egyszer elkottyantotta magát: Az EU-s pénzek jó része visszafolyik a magországokba, különösen Németországba. A keleti tagállamok nagyon is hasznosak - piacot adnak, olcsó munkaerőt a hozzájuk telepített cégeknek, és többé, vagy kevésbé képzett, "kész", dolgozni akaró munkaerőt (egyben fogyasztót), ami magától vándorol hozzájuk.
Persze, vannak, akik hisznek az önzetlenül, érdek nélküli adományban, akárcsak a Mikulásban.
MRN 2018.11.18 23:52:56
@diggerdriver: Nos, igen, igazad van, de azért ha olyan nagyon akarták volna, vagy akarnák, megtalálnák a módját.
Én úgy érzékelem, inkább mindenfélével próbálkoznak, hogy a "helyes útra" (értsd: engedelmességre) tereljenek minket.
Ass blaster Mi van ha mégis? 2018.08.27 15:41:43
Az utóbbi időben a helyzet fokozódik. Nem alaptalanul. A liberális világrend és az EU agóniáját látva és tapasztalva azok útólsó rúgásait egyre jobban jobbra tolódok. Hogy úgy mondjam átrugdosnak a jobboldalra. Továbbra is vannak liberális és konzervatív nézeteim, nagyjából fele-fele arányban de…..
MRN 2018.09.13 03:14:43
@diggerdriver: Ezeket te ugye saját tapasztalatból írod? Ja, nem.
MRN 2018.09.13 03:22:39
@diggerdriver:
Még hozzátenném, ne tégy már úgy, mintha egyedül te éltél volna a Kádár-rendszerben. Rohadtul nem kommunistázhattál a munkahelyeden... sem.
Ha valami ismerősöd azt állítja, azért szívatták a munkahelyén, mert szídta a kormányt, kételkedj.
Nálunk pl. rendszeresen szídja mindenki, és semmi se történik. A Facebookon is okádhat mindenki, valós névvel, mindennel amit csak akar, s még nem vittek el senkit se érte.
A tanárok meg itt is tüntikézhetnek, amennyit csak akarnak. Bár tanítani tudna úgy némelyik...
MRN 2018.09.13 07:45:08
@diggerdriver:
Kivetted a lényeget. :)
2016. április 20.
Ass blaster Voks 2018.04.20 16:59:49
Magyarország választott. Rosszul választott jót. Vagyis a választás végeredménye az ország számára jó. A választás mikéntje nem jó. Mire gondolok? A Fidesz nyert. Miért ne nyert volna? Egyedül indult. Nem volt ellenfél. Vagy volt? Bolondozol polgártárs? Ki a tököm volt ellenfél? Az a bagázs amelyik…..
MRN 2018.04.21 11:20:09
@rockseiaXLL: Tudod mit? Nem is akarok a "te szinteden" lenni...
MRN 2018.04.21 11:31:32
@élhetetlen: Tévedsz abban, hogy vidéken nem tudott kampányolni az ellenzék. Eleve vidéken lakom, de jártam sokfelé, és minden az ellenzék plakátjaival volt tele, a környékünkön meg pl. a Jobbik, de mások is jöttek kampányolni. Szintén a Jobbik kiadványával volt tele a postaládám. El kéne attól is szakadni, hogy vidéken csak a közszolgálati tévécsatornákat tudják fogni, mert nem így van. Én egy kistelepülésen élek, és itt is szinte minden házban műholdas vagy kábeltévé van, meg internet elérés.
MRN 2018.04.21 11:40:34
@MRN: Látom, utóbb leírtad, hogy csipesszel kellett volna menni a szavazóknak. Az ég világon semmi jelentősége, vagy eredménye nem lett volna.
Anita január óta él Finnországban, ahol erasmusos hallgatóként tanul egy Porvoo nevű településen. A 21 éves egyetemista alighanem a kultúrsokk abban a fázisában van, amikor jellemzően sok minden nem tetszik az embernek, ezeket szedte össze az alábbi posztban. A magam részéről csak…..
MRN 2018.04.11 03:37:56
@London2009:
Ha nem a fővárosban képzelné el az életét, akkor vidéken itt is lehetne óvónő, és esetleg még szolgálati lakást is kaphatna.

www.sonline.hu/somogyi-hirlap/ovonohiany-keletkezhet-somogyi-kistelepuleseken-867823/
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
WTF are we doing? – teszi fel a kérdést Tamás, illetve az általa írt poszt elején belinkelt videóban az együttes. És tényleg, mit művelünk a világunkkal, és mindez hogyan néz ki egy Norvégiában élő magyar szemével? A mai talán szokatlan poszt lesz, de szerintem a téma fontos és sokat lehet…..
MRN 2018.02.13 22:43:39
@tűzcsucsu: Igen, gyerekelvétel, mert ezt írtad:
"De, mert ha jól működne a gyámhivatal, eleve nem engedne ilyen helyre szülni gyereket, ha mégis, akkor egyből elvenni."
Most még hozzátetted, hogy normális-e hátrányos helyzetbe megszületni engedni gyermeket.
Én azt gondolom, hogy hátrányos helyzetből indulva is lehet valakiből értékes ember. Ahogy jómódban született gyerekből is lehet értéktelen felnőtt. Nem lehet ezt előre megítélni. S nem is ítélkezhet senki íly módon mások sorsáról. Legfeljebb annyit tehetünk, hogy ösztönözzük minden lehetséges módon, hogy annyit szüljenek, amennyit tisztességesen, felelősen fel tudnak nevelni (nem feltétlenül full jómódban). Valamint minél többet befektetni az oktatásba, és abba, hogy az oktatáshoz mindenki hozzáférjen.

Te sem Afrikába mentél, hanem a nyugati (ez esetben északi) jól élő emberek közé. Azért értékelem a jobbító szándékot.
Értem, hogy kíváncsi vagy, csak ebben a csapongó, terjengős stílusban elsikkadnak a jó gondolatok, sokan végig sem olvassák így.
Ass blaster Kampány van 2018.02.01 23:09:06
"Látjátuk feleim isá kampány közepén vogymuk˝ Mi volt? Mi van? Mi lesz? Az volt barátaim hogy a nagy büdös átkos komenista rendszerben nyugalom volt és a lőtéri kutyát nem érdekelte a politika. Volt a Népszabadság pártnapilap aminek az első oldalait gyorsan átlapozta mindenki aztán a híreket meg a…..
MRN 2018.02.09 13:31:22
@diggerdriver: "CSAK és KIZÁRÓLAG bő nyállal leffentesz nekik."
Ez volt a reakciód az eltérő véleményre.

Holott ezt is te írtad:
"Ha én itt az interneten nem értek egyet egy liberális tézissel akkor én liberálfasiszta zsidóbérenc antiszemita nemzetiszocialistakommunista és gerontopedofil vagyok. Jobbára ez így mind együtt."

Te pontosan ugyanezt teszed. Ha valaki nem ért egyet veled, akkor az csakis fidesznyalonc lehet.
Ugyanazt az eszközt használod. Kár.
Persze, én nem vagyok a barátod, így ne csodálkozzak.
MRN 2018.02.09 13:31:41
@diggerdriver: Én is szívesen olvastalak.
Ma egy (nagyon) régi ismerős tér vissza, hiszen Fanni szinte napra pontosan 5 évvel ezelőtt írt először ide, a blogra. Akkor még Hollandiából egyetemistaként jelentkezett (az írásokat itt, itt és itt találjátok), azóta elég sok minden történt vele. Az útja Ausztriáig vezetett, ahol egyesületet is…..
MRN 2018.02.02 17:46:43
@Mikkamak: Ez szerintem egyénfüggő, van, aki jobbnak tartja, ha csak etetéskor kapja meg egy időre a babát a kórházban, van, aki meg szereti inkább első perctől maga mellett tudni. Régen az volt a bevett gyakorlat, hogy csak etetésre hozták a babát. Később terjedt el, hogy egész nap az anyával van, ma inkább ez utóbbi a jellemzőbb.
MRN 2018.02.02 17:50:00
@négyzet: Akkor duplán vagyok mázlista - két különböző kórházban. ;)
MRN 2018.02.02 17:53:26
@mh1973: Már ahol...
Magyarok márpedig mindenhol vannak (ez aligha újdonság), nem volt ez másként az idei davosi Világgazdasági Fórumon sem. Ahol egy dolog a csillogás és a beszédek, a másik pedig mindaz az elképesztő meló, ami a kulisszák mögött zajlik. Ide pillanthatunk be Ütvefúró posztja segítségével...
MRN 2018.02.01 11:31:01
@Herr Géza: Pont ugyanezek jutottak eszembe. A munkájának köze nincs a portáséhoz. Ez is munka, és nem lebecsülendő természeresen, csak téves a megnevezés.
MRN 2018.02.01 12:37:06
@libslobsi fuszal: ahogy a korábbi posztjait olvastam, a saját hoteljében is hasonló munkákat végez, plusz még hólapátolás, csomagcipelés, autótakarítás és sofőrködés.
Ha azt mondom, Tenerife, akkor mindenkinek a napsütés, pálmafák, vízpart és csomó kellemes dolog jut az eszébe. Irigyelni való? Bizonyos szempontból persze. Csakhogy mint az Pamela posztjából is kiderül, a dolgok ennél bonyolultabbak, a napsütésben is lehet néha fázni, az otthon maradtak pedig…..
A címben idézett mondat András fülét ütötte meg Bangkok utcáin. Túlzás nélkül állítható, hogy gyermekkori álma vált valóra, amikor 2004-ben életében először eljutott Ázsiába. Szerinte alighanem egy iskolai földrajzóra tette kíváncsivá, melyen az akkori tanárnője…..
MRN 2018.01.25 08:43:13
Határátkelő A Géplakatos 2018.01.20 06:30:00
Vannak posztok, melyek elé nem nagyon lehet mit írni. Ilyen Ütvefúró mai írása is. Talán csak annyit, hogy olvassátok el, utána lesz min gondolkodni...
A Tíz dolog-sorozatban megjelenő listák egyik sajátossága, hogy rendkívül szubjektívek, azaz ami az egyik embernek hatalmas pozitívum, az a másiknak olyan rémisztő dolog is lehet, ami miatt a környéket is elkerülné. Ilyen például Christine tíz pontjának elsője, a kisvárosi…..
MRN 2018.01.19 12:23:49
@London2009: Ehhez többet kéne tudni a településről. Pl. iskola, óvoda tekintetében hogy áll, milyen a közbiztonság, az orvosi ellátás, boltok.
A fiataloknak fontos, hogy legyen helyben, vagy közel szórakozási lehetőség, az is kérdés, mennyit kell utazni a munkalehetőséghez, és az a munka milyen, mennyi bérért. Az utazgatás időrabló és költséges is, szóval ha sok mindenért utazni kell, azt nem vállalják, inkább városban keresnek lakhatást.
MRN 2018.01.20 10:47:30
@London2009: Látod, meg is tudtad válaszolni a kérdésed. A közelben csak rosszul fizető rabszolgamunka van. Ilyen szép, vidéki kis településen szívesen élnek egyébként a nem annyira fiatalok, ha van elég jövedelmük hozzá. Csak ők nincsenek sokan.
Szabolcs története sok érdekes fordulatot tartogat, ám számomra mégis az volt a legérdekesebb benne, hogy ismét bebizonyosodott, mint oly sok minden az életben, a határátkelés sem fekete-fehér történet, és messze nem olyan egyszerű, mint ahogyan sokan gondolják. „Tíz ok, amiért szeretek itt élni” –…..
Magyarként aligha tudjuk (még sok-sok külföldön töltött év után sem) külső szemlélőként nézni Magyarországot és/vagy Budapestet, hiszen valamilyen emlék mindenkit köt az országhoz. Ezért érdekes kérdés, hogy vajon milyennek látnak minket a külföldiek, éljenek akár mondjuk Budapesten, vagy legyenek…..
Még pontosabban, a világ egyik legveszélyesebbnek tartott városában, és ez jelentős különbség. A kolumbiai Bogotáról (mint általában az egész országról) a távoli szemlélőnek elsősorban a bűnözés, drogkartellek és hasonló, kevéssé csalogató dolgok jutnak eszébe. Pedig ma már nem feltétlenül ez a…..
Los Angeles a legtöbbünknek Hollywoodot, a hatalmas tömeget, a majdnem állandó meleget jelenti. New York mellett talán ez a másik nagyon emblematikus amerikai nagyváros. Hogy miért jó ott élni? Ezt írta meg 10 (+1) pontban Susan a Tíz dolog-sorozat legújabb részében, és jó sok képet is küldött…..
MRN 2018.01.15 10:03:12
@tanato: Eredetileg az a tájék sem volt fehér és keresztény. Csak jöttek más kultúrájú népek... ;)
Nagyon érdekes, fordulatokkal teli Frankfeca története, nem is lőném le a poént, csak annyit árulok el előre, hogy egy londoni kiköltözéssel kezdődik, mint oly sok magyarnak. A folytatás aztán kissé talán másként alakul...
MRN 2018.01.12 08:13:10
@lapetiteparisinne: Hozhatnának már egy szabályt az álláshirdetésekre is, hogy bizonyos dolgokat kötelező legyen megadni benne. Pl. az ajánlott fizetést. Ne a jelentkezőnek kelljen találgatni, hogy vajon fizetési igényként mekkora összeget adjon meg. Némelyik ajánlatból szinte semmi nem derül ki, se a munkavégzés helye, se a konkrét cég.
Mi jut eszébe egy átlag magyarnak (vagy európainak) Japánról? Nyilván a gasztronómia (szusi, zöld teás ropi...), a történelem (szamurájok!), a fejlett technika, no és ha kicsit tájékozottabb, akkor talán még az is, hogy ez az ország, ahol annyit dolgoznak az emberek, hogy az már komoly társadalmi…..
MRN 2018.01.11 08:57:37
@Online Távmunkás: Szerintem Magyarország befogadó.
MRN 2018.01.11 12:19:08
@Online Távmunkás: Elég sok különböző nációból fogadott már be Magyarország. Speciel ázsiai is elég sok él itt, afrikait nem tudom mennyi. Ahhoz képest, hogy nem vagyunk kimondottan bevándorlási célország az életszínvonal miatt.
A cigányok egy másik téma, és kettőn áll a vásár.