Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matteo78

34 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
borozunk.hu A bor origójában 2012.05.14 18:33:00
Szepsy túránk második felében maga a Mester vezetett be minket Mád és a bor rejtelmeibe. Alapvetően nem szeretem a túldimenzionált, piedesztálra emelt embereket, akiktől kötelező mindenkinek elájulni. Sokszor személyesen is megismerve egy ilyen embert a benyomásom inkább csalódás.…..
Tokaji káprázatos kirándulásunk első állomásán a Szent Tamás birtok boraival ismerkedhettünk ifjabb Szepsy István tolmácsolásában. Már az előkészítés is zseniális volt: ezután csak borász interjú elolvasása után szabadna egy pincét meglátogatni... Istvánt igy…..
Tegnap délután remek társaságban kóstolhattuk végig a Balatonfelvidék illetve néhány dél-balatoni termelő borait a Balaton Borgaléria szakértő tálalásában. A helyszín a Malom kávézó volt, amely közös terveink egyik helyszíne lehet a közeljövőben. Roséktól indultunk,…..
borozunk.hu Valami készül itt.... 2012.02.29 18:36:00
A sok beszélgetésnek, levél és üzenet váltásnak köszönhetően a pénteki születésnap részletei egyre tisztábbak. Nekünk is :-). A lényeg persze, hogy mivel koccintunk: shirazokra esett a választásunk. A Budai Borszalon áldozatos segítségének köszönhetően a borsor is kezd…..
Matteo78 2012.03.02 15:58:35
@Niterider: eddig erre nem gondoltunk, de megnézem beszerezhető-e gyorsan néhány "palack-kabát". Köszi az ötletet!
Ha minden hónapban "csak" egy-egy annyira intenzív boros élmény lesz majd, mint az eddigiek, akkor zseniálisan jó évet fogunk zárni. Tegnap este tizennegyed magammal jöttünk össze hogy a rajnai rizling (kép innen való) borával megismerkedjünk az 5 ország 10 bora jelszó…..
 Alig kezdődőtt el az év, de máris túl vagyunk egy igen kiemelkedő boros élményen: szombaton volt a SZITA bortréning a SZIE társszervezésében. Kató Csaba vezetésével mintegy harmincadmagunkkal mélyedtünk el a borok felfedezésének rejtelmeiben. Mindezt megelőzte Csabával…..
Az elmúlt bő egy évben egyre többen használjuk a borozunk.hu bor kóstolási rendszerét. Sok támogató visszajelzés mellett kaptunk észrevételeket is, hogy miként tehetnénk még pontosabbá, a borokat jobban leíróvá a rendszert. Már a megalkotásakor is sokat gondolkoztunk azon, hogy…..
Attila barátunk tolmácsolásában olvashattok néhány gondolatot a borozunk.hu-ról az egyik legnépszerűbb magyar gasztro oldalonon a stahl.hu-n. A december 19.én megjelent interjúban olvashattok róla, hogy mi az oldal célja, honnan eredeztethető a borértékelő közösségi portál…..
Ahogy egyre többen visszük föl a borokat, pincészeteket, ismerjük meg egymást, gyűlnek az értékelések is. Nagy öröm számunkra, hogy ti is jónak találjátok a borozunk.hu-t, s használjátok is. Köszönjük az észrevételeiteket is, amelyeket igyekszünk beépíteni a fejlesztési…..
A napokban érkezett meg a CBA lánc kellemes köntösbe öltöztetett Hagyomány, család, jókedv című borkatalógusa, amely ellát minket Márton naptól az év végéig. Nem csak borokkal szolgál, hanem ajánl hozzá ételeket is, hol sósmogyorót, hol pedig komoly…..
borozunk.hu Márton napi forgatag 2011.11.02 18:51:00
Ahogy betoppantunk novemberbe, úgy kezdtek el sokasodni a Márton nap, a liba és a bor köré szerveződött események. Szinte minden nap érkezik egy-egy újabb eseményre meghívó. A portugieseres elmélkedés kapcsán is felerősödött bennem a vágy, hogy valahova elmenjünk egy jót…..
borozunk.hu Sajtfesztivál és Zacc 2011.10.22 14:52:00
Szerda este egy két lépcsős kiruccanást vállaltunk be Bencéékkel: először is az Erzsébet térre mentünk, ahol a Sajtfesztivál oldalvizén kóstoltunk a Levendula Pincétől borokat. Olvasva, hogy Alsóörs környékéről jöttek, nagyon kíváncsian vártam, mennyire fog hasonlítani…..
Nagy örömmel fedeztük föl mindannyian a HVG Bor Plusz különszámában, az ismerős kis képet:                Örömteli megtiszteltetés ért bennünket, azaz mindenkit aki használja, olvassa az oldalt, hogy mi…..
Megérkezett tegnap a következő őszi boros katalógus, most a sokat mondó címmel jelentkező Auchan Töltse Szenvedéllyel c. újságja. Kicsit spórolós, egy képhez gyakran három-négy bort is hozzáírnak, de a pincészet legalább majd mindenhol megjelenik. Évjárat nem nagyon. A kép a…..
Csütörtök este az Orbán Pince volt a Borszalon vendége. Gergely Balatonudvariból érkezett, a szüretelési időszakot le sem tudta volna tagadni. Bár a borokban sem volt hiba, de a körítés, amlyet mellé kaptunk az fenomenális volt. El is hangzott, hogy az alap az hogy legyen egy jó…..
Miután a legjobbra értékelt borok közé egy sem került be a nyáron a rozék közül, adódott a kérdés, vajon milyenre értékeltük a kóstolt rozékat, van-e olyan, amelyet érdemes beszerezni a szeptemberi nyárra. Nos a következő borok kaptak legalább egyszer 5 pontos értékelést:…..
Formálisan véget ért a nyár, bár szerencsére csak formálisan. Igaz a szőlő lassan elviselne egy kis esőt, hogy duzzadjanak a szemek. A borozunk.hu-ra általatok felvitt  kóstolások közül a következő borok kapták a legmagasabb - hetes - értékeléseket. Egyik sem 2010-es…..
 Mielőtt a harmadik katalógusnak nehezen nevezhető összegzés, egész pontosan "Borválaszték a Corában" címet viselő anyag elém került érdekes eszmecserét olvastam az egyik blog hozzászólásaiban, amely azt az édekes kérdést feszegette, hogy vajon lehet-e normális…..
Mint várható volt,az első katalógust hamarosan követte a második is. Rögvest kiderült, hogy nem olyan vaskos mint a korábban bemutatott gyűjtemény, s ha lehet így fogalmazni, kevésbé felhasználóbarát is. Több helyen nemhogy évszám, de még a pincészet sem derül ki a bor…..
Elkezdődött a szüret, itt az ideje a készletek kiforgatásának, azaz kezdődnek a boltokban a jobbnál-jobb lehetőségeket ígérő bor válogatások, akciók. A borozunk.hu oldalon összeszedtük, hogy az elsőként hozzánk megérkezett újság boraiból (Spar csoport, a kép is az…..
Szerdán augusztus 31.én közösen búcsúztatjuk a nyarat és kezdjük az őszt a Budai Borszalonban Sopron legfiatalabb borászatával a CousinVinnel. A borozunk.hu-n belül fontosnak tartjuk, hogy megismerjünk minél több borászatot, bor készítési filozófiát és nem utolsó sorban bort.…..
borozunk.hu Egri vizit 2011.08.22 16:29:00
 A sümegi kirándulás után, civilben, családosan Eger felé vettük az irányt. Szekszárd lett volna a tervezett célállomás, de meglepően nem sikerült ott elfogadható opciókat találni. Szerettük volna, ha egy helyen tudunk lenni: apartman vagy bérelt ház, ez még megoldható…..
Lassan kialudva magunkat, újra és újra megállapítjuk, hogy nagy élmény volt a sümegi borfesztivál. Ez volt az első, ahol hivatalosan is megjelentünk támogatóként. Könnyebbség volt, hogy félig hazai pálya Sümeg, s tudtuk, jó ügyet segítünk előre vinni.Nekem nagy élmény volt,…..
 Röviden szólva nagyon pöpecre sikeredett. Utolsó pillanatra, de minden összeállt, így nagy várakozással kezdtünk neki a napnak. A szakmai programban is szerepet vállaltunk, így igazán a magunkénak érzetük a programot. A szakmai napot finom ebéd követte a Hotel…..
A VII. Szent Jakab Napi Borfesztivál résztvevőinek szól következő játékunk:Kóstoljatok és értékeljétek a bemutatott borokat és kóstolásaitokat felvive a borozunk.hu-ra nyerjetek borokat!A játék során a teendő annyi, hogy a megkóstolt borokat értékeljétek a kihelyezett…..