Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A B

9 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1982-ben hetvenévesen meghalt John Cheevertől keveset olvashat a magyar olvasó. Egy gyűjteményes novelláskötet (A vörös bútorszállító kocsi), s szintén mindössze egyetlen, bár a legjobbnak tartott regénye, az A Falconer férhető hozzá fordításban. Már amennyiben antikváriumokban, itt-ott…..
Jon Hopkins idei lemeze az év egyik legfaszább dolga, mondjuk ő nem nagyon baszott még el semmit. És jön az OFF-ra, ami egy újabb remek apropó arra, hogy ideszórjam a lemezeit, amiket amúgy én bármeddig el tudok hallgatni. Az Imogen Heap volt szintisét nem árt ismerni, mondjuk épp elegen ismerik is,…..
az abcugista Ahogy mondja 2014.08.14 11:18:13
Van az a ház ott a faluból kintebb. Vagyis most már csak rom. Tanyának mondtuk valamikor, bár régebben is inkább egy nagy juhhodály volt. Most meg már lassan semmi se. Legalábbis remélem, hogy minél előbb megeszi az erdő. Közben meg persze már erdő se nagyon van, de ez most mindegy.…..
az abcugista Búcsú augusztusban 2014.08.14 10:17:25
Lőrincet, akinek ünnepére végülis összegyűltünk, nem lehetett az utcákon meglátni. Mert Lőrinc odafel, a falu fölött lakik. Ha valaki végigmegy a patak partján futó párhuzamos utcák bármelyikén, s a végén befordul a községháza és a régi iskola közé, s még a hosszú…..
az abcugista Valamit kiszagolni 2014.05.19 13:53:04
A két nővért úgy hívják, Sóhajka, Sopánka. Van egy fiútesvérük is, az meg Lajcsi. Egész nap várják, hogy jönne haza már, az egyik az ablakból ábrándozva lesi az utcát, a másik a konyhában aggódik, ha kicsit késik. De aztán Lajcsi megjön mindig nagy szatyor finomsággal,…..
az abcugista A vadkilövő 2014.05.18 18:46:19
Amikor odaérek a vadkilövő a járdán guggol és cigarettázik a kerítésnek támasztott puskája mellett, a portás meg, a Gombár a fülkéje ablakában áll és szotyolázik és a héját a bejáró elé köpködi a járdára a nyitott ajtón át és ahogy meglát, előjön mindjárt. Jó…..
Vannak vad városok valahol délen emberi húsbólvétkesek véréből emelve égbevelőből könnyből sikoltó szájból gennyből zsigerekből ki látta kínból tákolt falát nem felejtia férfiakat a nőket kezüknél lábuknál egymáshoz szögelvea véneket a gyermekeketaz őrület…..
A férfi átmászott a salakhalmon a töltés peremén, beereszkedett a bontási területre és egyenesen felénk indult, mert már onnan fentről felmérhette a terepet, ahonnan szétlátott. Haddabba nem vette észre, lapátolt tovább, én meg nem jeleztem neki, nem is mozdultam. Amikor közelebb…..
az abcugista Az öreg Balog háza 2011.06.07 05:19:00
A szűk, gyéren lakott utca árnyas felén a part magasában állt az öreg Balog háza magában, onnan lentről nemisigen lehetett többet látni belőle, mint az első ablakot, olyan hirtelen meredek fal emelte fel oda. Az egyik oldalról egy kicsit mélyebben fekvő udvaron egy nagy ház volt a…..
Hamarosan megérkezik a mozikba Martin Scorsese első játékfilmje a 2006-ban a legjobb film és rendező Oscar-díját is elnyerő A Tégla (The Departed) óta. A Shutter Island, amely hazánkban Viharsziget címmel fog bemutatkozni Dennis Lehane 2003-as regényének adaptációja, amelyben két…..
az abcugista Hajnali áhítat 2008.02.07 13:39:00
Egy ilyen reggel a kávé is sáros. Szétnéz, nincs senki, akire nézzen. A köd most már mindig itt lesz. Beleragad a hajába, beleliheg a fülébe. Ha a száját nyitja, bedugja nagy nedves nyelvét a fogai közé. Négykor arra ébred, hogy valaki motoz a házban. Pöcögve vibrál a neon a…..
Csáp Géza Találós kérdés 2007.01.09 07:16:00
A mellékelt képen látható úr egy amerikai rockzenész, nem mai gyerek, mint azt illusztráltuk is ügyesen, és nem is annyira felismerhető (legalábbis szerintünk). Annyit elárulunk még róla, hogy van neki egy testvére, aki magasabb, mint ő, és az apjuk is szép szál ember volt,…..
Lehullott a hó, ilyenkor Budapesten lenni legalább olyan szar, mint kánikulában, a József Attila Kör felnyalábolja elsőköteteseit és elmegy velük turnézni az ország szerte. Turányi Tamás, Sopotnik Zoltán, Nemes Z. Márió, Tétényi Csaba és Málik Roland lesznek a felolvasók,…..
Amellett, hogy A Metamor Szent Könyve rettentően szövevényes regény, farkasemberekkel, rókanőkkel, drogozó orosz titkos ügynökökkel, olajbiznisszel és buddhista bölcseletekkel, nem kell bután néznünk, ha egy bulin valami tudálékos Pelevin-szakértővel akadnánk…..
Ijfúkorom egyik meghatározó zenekara volt a Mötley Crüe, (gondolom nehéz kitalálni, hogy melyik tagjuk az abszolút kedvencem) és a mai napig szívesen hallgatom a lemezeiket - igazság szerint itt is két anyag között vacilláltam, a John Corabi féle 94-es, és a végül listára…..