Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emhetes

0 bejegyzést írt és 440 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megelégeltem azt, hogy olyan helyen lakom, ahol tömegközlekedéssel nem mindig a legegyszerűbb eljutni A-ból B-be, még akkor sem, ha az a táv csak pár kilométer. Így amikor megláttam, hogy a Xiaomi bemutatta ez elektromos rollerének „kis” verzióját 20km-es hatótávval és mindezt úgy, hogy szó szerint…..
A tegnapi egyszerű ivásfigyelő után itt egy másik hihetetlenül egyszerű okos eszköz, amely segít megvédeni a dolgainkat. A GuardPeanut lehetővé teszi bárki számra, hogy nyomon tudjon követni minden tárgyat az otthonában vagy azon kívül, beleértve a pénztárcáját, bőröndjeit, ékszerdobozokat,…..
A blogban a legtöbb kipróbált tollat pontozom. A pontozás célja, hogy meg tudd állapítani, mi volt a véleményem az adott íróeszközről, javaslom-e annak a megvásárlását. A kiosztott pontszám a szubjektív véleményemen alapul, és a következő szempontok alapján történik: Hogyan ír? Szép a…..
emhetes 2017.07.03 11:55:46
@golyóstoll: Köszi a tippet. Bejártam a megyeszékhely írószereit, sehol semmi, illetve egy helyen volt a tankból piros és fekete. Így legalább kézbe tudtam fogni. Nem a legmegnyerőbb / praktikusabb nekem, de megbocsájtható, ha MINDIG fog. De hogy ezt is a netről kell rendelnem... :-)
emhetes 2017.07.03 12:07:58
@golyóstoll: Keresem a bulletet Magyar webáruházban, mindent találok csak azt nem. Amazonon 24 GBP+ posta
emhetes 2017.07.03 12:34:19
@golyóstoll: Igen, ahol épp nyári szünet van online. Sajna 200+ km-re vagyok. De a weboldalukon pont a bulletet nem találom. Az usa oldalon láttam olyat is, aminek karika van a végében, így magamhoz tudnám láncolni. De legalább egy powertankom lenne addig amíg gondolkozom, kb. 900 ft-ot azért megér az is.
Egy este belém hasított az ötlet hogy kéne igazi, filmes kép a leánygyermekről is. Nem gondoltam mekkora szívás lesz, mert például mire ilyenkor télen hazaérek, már sötét van. De ez volt a legkisebb baj. Első nap: Gyerek békésen szundít a rácsok mögött, álmában még…..
emhetes 2014.04.25 18:00:05
Ez a 100. poszt! Köszönöm az eddigi figyelmeteket! 1945. Félkész Heinkel gépek egy sóbányában 300 (!) méterrel a föld alatt. Magdeburg ostromakor találtak rájuk...
emhetes 2014.01.22 08:16:46
@ThomasV: Én úgy tanultam fotótörténetből, hogy nem kellett felbérelni, mert a cipőpucoló és a kuncsaftja amúgy is percegig ugyanúgy áll (ül).
Jövő héten kéne egy jó vízsugaras vágó, 1-2 dologhoz. Ha valaki ismer, vagy az, jelezze! ..
Igen messze áll tőlem (finoman fogalmazva) Pap Elek, be kell vallanom, 46 országban 480 díjat szerzett különböző nemzetközi zsűrizett szalonokon, szóval azt gondolom, minden tekintetben az ellenpontom. De nagyon büszke vagyok, hogy egy magyar fotós, ezeket a dolgokat elérte, és…..
emhetes 2013.06.26 15:54:25
@a lyukkamerás ember: Kedves BI!
Azért szóltam bele - ha ez beleszólás volt - mert egy fórumba írtad, amibe a világ minden embere írhat, aki akar. Ha ez kettőtök ügye, akkor hívd fel kalapost, és ott beszéld meg.
Egyébként én vagyok a paraszt, téged tisztellek. Nem, ne tiltakozz, én vagyok. Gonoszságom miatt fórumokon csak magammal tudok beszélgetni, különböző nincneveken. Nemsokára erre is válaszolok, kiállok magam mellett a másik nevemen.
Jó lenne valami szakmain vitázni.
emhetes 2013.06.26 19:40:45
@marykutya2: Bármit is írok, illetve bármi is jön le belőle, tudom hogy neked (a szerzetesnek) van igaza. Igen, kérek egy teát.
emhetes 2013.06.27 12:22:39
@a lyukkamerás ember: Kedves BI!
Sajnálom, hogy nem kötöttünk itt barátságot, mint más fórumtárssal azokon a fórumokon, ahol belekotyogok.
Búcsúzóul kívánok neked szép fényeket a munkához, az alkotáshoz erőt, egészséget!
Tegnap élőben sikerült találkozni a géppel, szerintem telitalálat lesz, árban elcsípve az A4 végfelhasználói árat, a Pálvölgyi áraival gyakorlatilag megegyezik. A technológia tintasugaras nyomtatás, tökéletesen vízálló, megesküdtek, hogy 200 évig szintartó. De nem ez a…..
Nem, nem politizálok, és moderálok ezerrel, ha pro és kontra elindul a mérkőzés. De ez ma szöget ütött a fejembe. Adott ez a végtelenül tiszta, trafik pályázat, mint tudjuk, trafikos nem leszel, születni kell. Na, azok nyertek, akiknek már az ovodában fecske volt a…..
Gyanítom, Bujnovszky Tamás egy igen jó építészeti fotós, John Pawson oldalán találkoztam a nevével, ő csinált a pannonhalmi apátságról képeket Pawsonnak. De rosszul menedzseli magát, mert ezeket a képeket sehol sem találom, tehát megkérdezem…..
inphoto.blog.hu Bukott ulti 2013.06.17 21:35:53
Szomorú történet, a lényege a dolognak, hogy 2 pályázatra adtam be anyagot, Magyar Formatervezési Díj, és az NKA. Sajnos, boritékoltam a döntéseket, reméltem, hogy a Magyar Formatervezési Díj pályázaton tovább jutok, de van egy minimális elvárásom, hogy milyen anyagot adok…..
http://blog.volgyiattila.hu/2013/06/11/igy-befolyasoljak-majd-a-ptk-valtozasai-a-fotosokat/..
emhetes 2013.06.12 00:13:32
@vAfotóriporter: igen, ezt mind tudom, azért írtam, hogy szerintem mikor van értelme. (amúgy a blogodban akartam hozzászólni, de mikor láttam hogy regisztráció meg mél meg minden.. mondom hagyjuk..
emhetes 2013.06.12 00:27:07
@vAfotóriporter: igen, próbáltam. Beírtam egy nevet, aszongya írjak egy mélt. Abban benne van a törzskönyvezett nevem. Nem tőled féltem, a többiektől. De ettől még ezután is olvasni fogom a blogodat, nem ezen múlik. Tartalmasak a cikkek.
Nem vagyok hajlandó nagy képet berakni, annyira rusnya. Szerintem, a Hasselbladnál elgurult a gyógyszer. Ez a gép minden porcikájában bukta. APS-C, idétlen, magamutogató design, E bajonett, 7000 dollárért! Nem fogják a BH Photo előtt kardlapozni a tömeget. Nem is értem. ..
Félretéve a két kép elkészülte között eltelt 40 évet, én szomorúbb történetnek tartom, hogy eltünt egy szakma, a fényképészek. Ez azzal jár, hogy feltételezve hogy sok jó mesterember volt közöttük, az emberek 99% életében nem készül egy elfogadható kép. Persze a…..
Találtam egy nagyon szinvonnalas blogot, blog.mingthein.com, és itt egy tesztet. Szóval az ördög az objektívekben van. A teszt: http://blog.mingthein.com/2012/05/05/an-unfair-fight-nikon-d800e-vs-leica-s2-p/..
inphoto.blog.hu Apró örömök... 2013.05.27 20:01:10
Apró örömök, indultam a 8x10 fagép tervével a Magyar Formatervezési Díj pályázatán, ma jött az email, hogy bejutottam a második fordulóba. Igaz, ipari formatervező szakra vettek fel a főiskolára, némi közöm van a dologhoz. Ami izgalmas, 4 hét alatt meg kell csinálnom a…..
emhetes 2013.05.28 09:13:43
Most, hogy a Plasmattal is foglalkozom, állt össze konceptuálisan a szimmetrikus objektívek rendszere, igazán nem rendszere, irányok, hogy merre lehet próbálkozni. Valahol a Dagort tartom az alapnak (Emil von Höegh), innen gondolta valaki tovább a dolgot, hogy lehet finomítani? Planar és…..
emhetes 2013.05.26 11:21:52
@csgy: Az egyik táskámban épp lapul egy Mamiya 7-es plasmattal (80mm) és biogonnal (50mm) :-)
A fényerőn kívül minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve. Utazáshoz, kiránduláshoz csak ezt viszem. Egyszer valami komolyabbra is befognám, majd egy rokon esküvőjén.
emhetes 2013.05.26 11:56:11
@ragyás: Olyan könnyű szerkezet, hogy már most is tudnám használni, ha kimozdulnék valami értelmes helyre, de gyalogosan ez korlátozott. Ha a szomszédban laknál, kölcsönadnám egy körre, de távolabb már nem is lakhatnánk ebben az országban :-) (Jó, még tudnék keletebbre húzádni vagy 80km-t)
Egy kis lencsetörténet, Tessar, Sonnar, Triotar, S-Xenar. Carl Zeiss designed the Tessar 3,5/40 for the Rollei 35, it  was also made by Rollei under CZ license in Germany and Singapore. The cement for the third and fourth element was provided with UV depletion layer from 1968, it has…..
Igazságtalan lennék aeurópai asztalosművészethet, ha ezt nem mutatnám meg.(akit nem érdekel, ne menjen tovább!) ...hogyan készül? Így. ..
emhetes 2013.05.21 21:22:36
@Voxx: Úgy értem nem leszel olajos, stb. A fűrészpor, forgács nem kosz :-) De ismétlem, sajnos még nem próbáltam.