Regisztráció Blogot indítok
Adatok
calvez

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az van, hogy holnaptól, azaz augusztus 1-jétől az amerikai HBO levetíti az Aranyélet első két évadát. Erre szokás mondani, hogy hoppácsak...
calvez 2018.07.31 14:03:53
@szupermodi: :DDD
Valószínűleg egyetlen sorozatnak az előzetesét sem várták annyian a Comic-Con-ról, mint a The Walking Dead-ét. Az előző évad különösen szemét cliffhangerrel ért véget, de senki ne számítson arra, hogy az előzetesből bármi apróságra is lehet majd következtetni ennek a megoldásából. Bemutatkozik…..
Magyarországon egyre divatosabbá válik az a felháborító nézet, hogy a nők nem szülőgépek és konyharobotok, hanem emberek, akiknek joguk van karriert építeni, ugyanolyan munkabért kapni ugyanazért a munkáért, sőt, még nadrágot is hordani. Ezt a bullshitet úgy hívják, hogy…..
calvez 2015.08.24 17:18:44
@zriff: figyi, én sem értek egyet egy pillanatig sem azzal, hogy átessünk a ló túloldalára. Egyszerűen a közgondolkodásban ezek a nők elleni előítéletek benne vannak. Talán Pesten ezt nem érezni annyira, nem tudom. És biztosan van egy halom feminista, aki ilyen vérszomjas kis szörny, mint akire te gondolsz. De ez ugyanolyan elítélendő mint a hímsovinizmus és remélhetőleg ritka.
Magyaroszágon a megítélés javul szerintem. És persze van egy csomó paradox helyzet, ami nekem sem tetszik, pl a munkahelyen.

Van, ahol a helyzet igazán elképesztő, pl Oroszország:

"Despite almost two decades of discussion and debates, domestic violence is not classified as a crime and there are no national statistics.
But according to estimates, based on studies in a few selected regions conducted by the Russian interior ministry, a shocking 600,000 women in Russia are facing physical and verbal abuse at home every year.
Out of those, 14,000 die from injuries inflicted by husbands or partners. That is almost 40 a day."

www.bbc.com/news/world-europe-21474931
calvez 2015.08.24 17:27:46
@zriff: Amit írsz azért érdekes szerintem, mert ebben implicit módon az ellenkezője van benne, mint amit meg akartál mutatni.
Az, hogy a sztereotip gondolkodásnak az is egy eleme, hogy a nő esendő, áldozat, felelőssége nem mérhető a férfihoz (ezért hát ne is legyen főnök), stb.
Tehát valóban, az egyenlőségnek az is része, hogy a női elkövető egyenlő a férfi elkövetővel. Ez a törvény előtt így is van. Csak hogy mivel a média alapvetően igyekszik a társadalmi sztereotípiák mentén összeállítani a véres és eladható tartalmát a másik irányba súlyoz.
calvez 2015.08.24 17:34:37
@zriff: szerintem kicsit túlreagálod. Az USA-ban vannak beteg dolgok, de az alapvetést, a nemek esélyeinek kiegyenlítését, jogaik/kötelességeik azonosságát és társadalmi megítélésük szinkronba hozását én nem tudom nem támogatni.
Már 2008 előtt is téptem a hajam, amikor a Best of Gyurcsány sorozathoz próbáltam előtte-utána megszólalásokat levadászni a parlament.hu-ról. Azzal még nem volt különösebb bajom, hogy az oldal külalakja még 2014-ben is a World Wide Web hőskorát idézi a 90-es évek…..
calvez 2014.06.27 21:09:01
fos liferay ez is.
www.parlament.hu/documents/10181/45217/489_cms_szerz.pdf/1e2d619f-1bd5-48d6-be64-21dc5d127d9b

A szerzodest a Kbt. 128. $ (1)-(2) bekezdbseiben foglaltak értelmében
a kozbeszerzési eljárás nyerteseként szerződő fél köteles teljesíteni,
és a szerződes teljesitésbe 10 %-ot meghaladó mértékben csak az
ajánlatban megjelölt következő vállalkozás vehet részt:
Webtown-Informatika Kft. (1118 Budapest, Muskotály u. 11.).

A POKOLRA JUTNAK ÉN MONDOM, A POKOLRA!!!!!
John R. Searle Elme, nyelv és társadalom – A való világ filozófiája című könyvében leszögezi: létezik tőlünk független, külső világ, és – habár korlátok között – megismerhető ez a külső valóság. Könyve lényegében szintetizáló mű: összefoglalja…..
Órákon belül egy új tartalomszolgáltatóval bővül a hazai piac: elindul a VS.hu Mivel sok ismerősöm dolgozik az új portálon, így már hetek óta igyekszem minél több információt megszerezni, és volt szerencsém látni is az oldalt belülről, működés közben. Elsőre meglepett:…..
calvez 2013.11.10 11:51:00
@ancsika: valóban nagyon rossz dizájn.
nézem nézem indulás óta naponta, de folyton ugyanazt kapom az arcomba. rossz a struktúra, a cikkek sem elemzőek, csak elenyésző számban. Mivel nem pörgetnek annyi tartalmat mint az index pl a brutális mennyiségű content a kezdőoldalon unalmassá válik. a képeket túllőtték, már most is alig tudják tölteni, sok helyen stock fotó van, ez még rosszabb lesz idővel. közben mégis lehoznak híreket amit az index kb fél nappal előtte lehozott, a kisszínesek, amiből 444él, és alja nevetséges színvonalon tol (de kétségkívül eredeti hangon) itt érdektelenek. nincs tudomány/tech/kultúra - vagy csak teljesen következetlenül. Már az, hogy index fordít cikkeket innen-onnan ezekbe a rovatokba, az többet ér. naponta 4-5 cikket ezekből a témákból lazán le lehet fordítani és feltenni két emberrel. Ezért kár volt macbook air-eket venni mindenkinek (lh3.googleusercontent.com/-O66Y00pwuw0/UnYPvxSwUHI/AAAAAAAAABc/PqshTUyvSUU/w1001-h563-no/crew2.jpg Nem genyózni akarok, csak szomorú vagyok miatta. Remélem változtatnak a dizájnon és a szerkesztőségen, ha csak ennyit tudnak összehozni.
calvez 2013.11.10 11:53:09
@calvez: szóval nincs sem eredeti hangjuk, na, se jó dizájn, se jól belőtt közönség. sad panda. Várom a magyar medium.com -ot töretlenül.
Manapság egyre divatosabbá válik az a téves nézet, hogy a buzik is emberek, és hogy őket is édesanya szülte. Egyre több meleg bújik elő, vonul fel, aztán még nekik áll feljebb, ha a normális emberek nyíltan lerohadtbuzizzák, ratyizzák vagy köcsögözik őket. Lassan már meg sem lehet rugdosni a buzikat…..
calvez 2013.10.06 11:48:53
@Sola Scriptura: "Mester, melyik a legfőbb parancsolat a törvényben?"
Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és legnagyobb parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

(ennyi :) )
Hogy is mondjam finoman. _ (Bevezetés) A 2010-ben uralomra jutott egy ilyen új, egy másik, egy, nos, egy adminisztráció. (A továbbiakban: izé.) Ez a izé a legóvatosabb becslések szerint is kevesebb, mint három év alatt maradéktalanul felszámolta a magyar demokráciát,…..
calvez 2013.08.08 10:30:40
(…) azon a feltevésen alapul, hogy a rabul ejtő újraelosztás által létrehozott társadalmi csoportstruktúra azzal a képességgel ruház fel minden egyes csoportot, hogy megakadályozza elosztási részesedésének veszteségét, illetve visszaszerezze azt. Az így előálló patthelyzet egyik következménye az elharapózó infláció. A másik, ezzel összefüggő következmény az állam panasza, hogy a társadalom kormányozhatatlanná válik, nem akar „adni", és visszautasítja az ínséges idők vagy váratlanul bekövetkező megrázkódtatások megkövetelte áldozatokat.
A jórészt az állam saját intézkedései következtében kialkuló társadalmi és politikai környezet végül egyre növekvő különbséget idéz elő a bruttó és nettó újraelosztás között (…). Most már nem az történik, hogy az állam kirabolja Pétert, hogy Pált kifizethesse, hanem mindkettőt egyszerre ki is rabolja és ki is fizeti egyre változatosabb módokon (nagymértékű bruttó újra-elosztás kis és bizonytalan nettó egyenlegért cserébe); ez zavarokat okoz, és szükségképpen csalódást és frusztrációt idéz elő.
Az állam ebben a szakaszban már befejezte átalakulását tizenkilencedik század közepi, reformista csábítóból késő huszadik századi, újraelosztó kulivá, és beleegyezést kereső saját erőfeszítései akaratlan kumulatív hatásának foglyaként beállt a taposómalomba (…). Ha céljai olyanok, amelyek eléréséhez fel kell áldoznia állampolgárai erőforrásait, akkor viselkedésének racionális menete az, hogy maximalizálni fogja döntési hatalmát ezen erőforrások fölött. A kuli hálátlan szerepében azonban minden hatalmát arra használja fel, hogy hatalmon maradjon, és semmi további, szabadon gyakorolható döntési hatalma nem marad. Pont annyira racionális számára, hogy így viselkedjék, mint amilyen racionális a munkás számára, hogy a napi betevő falatot biztosító éhbérért dolgozzon, vagy a tökéletesen versenyszellemű cég számára, hogy a puszta megtérülés szintjén működjön. Egy magasabb szintű racionalitás azonban arra fogja késztetni, hogy felszabadítsa magát a beleegyezésért és a választók kegyeiért folytatott verseny kényszerei alól, kicsit ahhoz hasonlóan, ahogy Marx proletariátusa forradalom segítségével menekül meg a kizsákmányolástól, vagy ahogyan Schumpeter vállalkozói újítások segítségével menekülnek meg a versenytől. Nem azt állítom, hogy az összes demokratikus államnak mindenképpen ide kell jutnia, hanem azt, hogy egyfajta beépített totalitárius hajlamot az állam saját racionalitása jeleként kell tekintenünk.
(Anthony de Jasay: Az állam)
Subba Húsvét 2012.04.05 11:21:00
Tényleg nem lesz jó idő hétvégén? ..
calvez 2012.04.05 18:35:15
12 részből áll: Chest & Back Plyometrics Shoulders & Arms Yoga X Legs & Back Kenpo X X Stretch Core Synergistics Chest, Shoulders & Triceps Back & Biceps Cardio X Ab Ripper X Egyenként kb.: 1 órásak, ebben benne van…..
...de rosszat. Az eddig 100%-os teljesítményt nyújtó Pál a spanyol zászlós dobozba bújt bele először. Sajnos ez azt jelenti, hogy Spanyolország, le fogja győzni Németországot.Persze, ahogy a német válogatott is botlott egyszer a szerbek ellen, úgy Polip Pál is benézhette ezt.…..
Gondolkoztatok már azon, hogy mit tesz velünk az Internet? Az összes boldogtalannak van hozzáférése, és bármit a világ elé tárhatnak. Soha a büdös életbe meg nem mondanátok, hogy az a szerencsétlen szemüveges srác otthon a nagy magányában kengurujelmezben veri. Aztán ott van az…..
Geekblog Martyrs 2010.07.22 08:39:00
Ma lett volna a film magyarországi mozibemutatója, ám a Martyrs-t a Nemzeti Filmiroda Korhatárbizottsága az "X"-kategóriába sorolta. A bemutató elmarad. -- W. F.Várható volt, hogy a franciák idővel beszállnak a buliba. A horrorfilm extremizálódása és a torture porno…..
(Új önkéntesünk, Sep legelső írása ez. Legyetek vele gyengédek - W. F.)Daniel Mann Willardja két tematika szempontjából is tekinthető a hetvenes évek egyik trendindító filmjének: a pincében elszaporodó gyilkos patkányok végre lendületbe hozták a Madarak óta éledező…..
calvez 2009.05.19 12:12:57