Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koncsol Ján

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Ivanovics Iván volt a Fészek színház első karaktere, akit alakítottam. Szeretetre méltó, habár esendő egy ember volt. Minden másodpercét, amit vele tölthettem a színpadon, imádtam! És hogy miért? Mert harcos volt! Hitt az értékekben. A tanításban. A következő…..
Számos hálátlan, laikus, rockkon nevelkedett, szimplicista, klasszikus zenei hátérrel rendelkező egyén mondta nekem a következő mondatokat: ”Zenét írsz? Elektrót? Gépen? Az gagyiság! Két gombot nyomsz, és kész! Megírja az magát helyetted!” Nos, semmi sem lehetne távolabb az…..
Munkakörömből kifolyólag, sok emberrel beszélek. A 200 emberből, akiket megkérdeztem, hogy mi a hobbijuk, 1 embert sem tudnék felidézni, aki nem mondta volna a hobbijai közé a zenehallgatást. Hogy lehetséges, hogy ebből a 200 emberből mindegyik szereti a zenét? Hogy lehetséges,…..
Mit is ér a színház zene nélkül? Egyesek szerint semmit. Mások szerint meg csak egy kis extra, egyfajta aláfestése a cselekménynek. Meg aztán léteznek olyanok is, akik szerint a zene az egy színdarab szerves része, amely ugyanannyira fontos, mint a díszlet, a fény, és nem…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG aJÁNdék 2012.12.21 13:00:00
Kedves olvasók. A rövid zenei rész, amely most csatolva van, egy épp készülő művem egy bevezető része. Nagyon rövid, mivel csak a közepéből kivágott részletet tartalmaz. Mivel most blogunkon karácsonyi meglepetésekkel lepjük meg a kedves olvasókat, emiatt tekintsék ezt csak egy…..
Kettő valós szenvedély van az életemben. Az első a zene, a második a színház. Szétválasztani a kettőt valóban nehéz lenne, viszont szerencsére nem is kell, mivel a színház teret ad nekem mindkettőre. Ezt a lehetőséget hálásan köszönöm. Először az Iskolapélda című…..
2012. október 28. - A nép ellensége Ejj, ezek a fránya baktériumok, elfertőzték a mi pompás fürdőnket!És ejj, ez a hosszú 6 hónap, teleszőtte az előadásunkat bakival. A kedves nézők bizonyossággal észrevették, hogy előadásunknak 2 nagy problémája volt: 1. A játék…..
Stockmann Tamás egy nagyon nehéz szerep. Miért is? Na, vesézzük ki! Cziczó Attilával az előadásban Stockmann művelt. Mivel lehet úgy tenni, mintha művelt lennék?Pátoszosan beszéljek? - Fujj, de nagyon mű!Ráncoljam a homlokom? - Nincs elég ránc a homlokomon!Nézzek erősen…..
Ennek a kérdésnek a megválaszolása, nem egyszerű. Megválaszolásához, kérem kedves olvasók, kössék be magukat. A múltba, és a jövőbe utazunk! Ókori Görögország. A színház bölcsőjében járunk. A színház a kezdetben, nem kizárólag a művészettel van…..
Az utóbbi pár napban verejtékben úszva ébredek. Rémálmaim vannak, és a reggeli tusolás közben egy szörnyű előérzet fog el. Énekelnem kell. A helyzet az, hogy sosem énekeltem életemben - hacsak nem számoljuk a református iskolában zajló ének órákat. És most, balga fejem…..
2012. március 27. - Iskolapélda Az Iskolapélda búcsúelőadás egy nagy döbbenet volt számomra.Először találkoztam ilyennel, és nem sejtettem, hogy egy búcsúelőadás ekkora mókával jár. Próbáltam összeszámolni, hogy a kedves kollegák hányszor voltak megviccelve, de bizony…..
2012. március 24. - A nép ellensége Stockmann lekéste az előadást... Helyette Ján jött be. Ami nagy gáz. Biztos nem tudják a kedves olvasók, és ezért elmondom, hogy életemben először a Fészek színházban álltam színpadon. Az Iskolapélda nevű előadást adtuk elő,…..
Tamás - szeretem ezt a nevet. Szeretett bátyámat is Tamásnak hívják (illetve Tomáš - de az majdnem ugyanaz), és emiatt is, alapvetően kedvesen álltam hozzá ennek a szerepnek a megformálásához. Mindig is annak a híve voltam - és ezt most nem azért írom, mert én húde nagy…..
2012. február 16. - TI [Terra Incognita]   "Adsumus! Adsumus!" - mondják a Mesterek az első jelenetükben. Mi itt vagyunk. Igen, itt vagyunk, és hamarosan nem is leszünk már.     Attila megmondta, és igaza is van. Nézőink döntő többsége, mivel fiatal, nem érte…..
Egy vonás. Egy gyors mozdulat. Egy kör. Majd egy forma. A kéz gyorsan mozog. Szinte követhetetlen. Föl, alá, jobbra, balra, majd ismét föl, és le. Ami csak egy vázlat volt, az most már egy forma. A forma lassan testet önt. Ahol csak egy forma volt, megjelennek a részletek. Előbb csak…..
2011. november 14. - Iskolapélda ------------------------Kedves Kollegák! Mily pompás, hogy mindnyájan olyan elkötelezett odafigyeléssel olvassák a mi kis történetünk összegzését! Gábor segítségével írom ezt az úgynevezett í-mailt, mivel, mint tudják, a…..
Február 25. - Iskolapélda A mai előadás - számomra - meglehetően kettős élményt jelentett.Az előadás előtt mindenki valahogy ideges, és rosszkedvű volt. Én magam sem voltam a helyzet magaslatán. Érezhető volt a Péntek hatása, és a sok fáradtság, amit a hét alatt…..