Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Den91

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
George Lucas hetvenedik születésnapja alkalmából tökéletes utcai alkotás. A hiphop.hu Facebook idővonalára feltöltött kép szinte töretlen elismerést váltott ki. Például ezt: "mindenhova kellene ilyen és hasonló... pl. hidakra stb. Én engedélyezném a graffitit bejelentett…..
A gellérthegyi brutális szoborcsonkoláson sokan kiakadtak - én is. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem lehet minden köztéri alkotás mellé rendőrt állítani - főleg nem egy parkban, ahol simán dolgozhatnak az újrahasznosítók akár órákon keresztül anélkül, hogy megzavarnák…..
Fiat 500 A 2007-ben újragondolt Fiat 500-as óriási népszerűségnek örvend a csajok körében. A nosztalgikus megjelenésű kis olasz autót lehet nem szeretni, és lehet imádni. Mind a külső, mind a belső dizájnját tekintve retro hangulatot idéz, a csöppnyi Itália 5 literes…..
Laci Today Ikea sucks 2013.08.12 14:00:06
Rihaj! Azért, az IKEA is elmehet a p..ba, nem? Szóval kérem, lányunk különszobát kapott, amihez kellettek némi bútorok még. Első FelvonásPénteken délután elmentünk a Bp-i ikeába, hogy beszerezzük, ami kell. Mindent előre kinéztünk, célirányosan mentünk. Nem volt „Hagalund…..
Yepp, sokaknak valószínűleg fel se tűnt, de egy ideje ott díszeleg bájosan babakék blogunk jobb felső sarkában ez az izé, amin keresztül lehet a műsornak pénzadományokat küldeni. Most, hogy jött pár pacsi, és felmerült bennem pár megmagyaráznivaló, úgy döntöttem, kicsit…..
..
Den91 2013.05.10 22:49:54
@SomiTomi: ctrl+c ctrl+v :D Úgy egyszerűbb :P
Den91 2013.05.13 18:59:12
@SomiTomi: Ez igaz. Valamit valamiért :)
Sajnos, csak félórás lett....low battery :D ..
Rihaj!van ez a leszármazottam, kettő van, de csak egyikük fiú, név szerint Péter, becenév szerint Kisember, Peti, Fickó, Muki, Jakab, Gumiarc, Mókásember, Rumcájsz (amiért balatonon a csúszdás néni elkerekítette a szemét, mert mondom Petinek,  hogy... navárjál szó szerint…..
Jött egy olvasói levél Facebookon:   A segítségeteket szeretném kérni . Jön vidékről 13 éves unokaöcsém és szeretném Budapesten pár érdekes helyre elvinni, ami biztos, hogy izgalmas lehet neki, légyszi javasoljatok pár helyet , maradandó élményt. Az állatkert,…..
Sziasztok!Peti vagyok, apa négyéves fia, játékarc és mókásmuki, és keddenként én írom apa blogját!Most, hogy négyésfél éves vagyok, tesztelem apáékat, hogy mit bírnak. Apáék dackorszaknak hívják, próbálgatom a határaimat, Eszter is kipróbálta ilyenkorában, volt, amit…..
Den91 2011.09.13 18:49:56
@Laci Today Magazin: Részletkérdés, attól még a 'nem' szó nagyon sok nyelven volt szerepeltetve.
Semjén Zsolt mindjárt ORTT-hez szalad, ha róla neki nem tetszőt mondanak, mi van amikor ő mondja ugyanezt? Para-Kovácsról ugyan egyértelműen viccelt. Konkrétan azt mondta, hogy a kereszténység „délelőtt” tudja tönkretenni a gyerekek fejlődését, amiről egy európai…..
Den91 2011.05.05 22:38:48
Üdv mindenkinek!
Szerintem kissé elharapódzott itt a "buzizás" ugyanúgy, mint a "hülye keresztények"-ezés.
Igen, vannak olyan dolgok, amik a magánszférába tartoznak, ilyen pédául a nemi hovatartozás. Nem egy meleg barátom van, noha jómagam hetero vagyok és vallásos katolikus.
A cikkben szereplő kérdések kissé érdekesek abból a szempontból, hogy az Ószövetségre támaszkodnak. Tudom, tudom, S.Zs. miatt. Értem én. Ámde: akkor a katolikusokat kéretik ebből kihagyni, ugyanis az Egyház az Újszövetség parancsait követi, a "szemet szemért" ószövetségi elv már lejárt lemez.
Antropológiai szempontból érdekes lehet egy meleg párnak gyermeket nevelni. Nem zárkózom el tőle, hiszen való igaz: az állami intézményeknél ez azért sokszor jobb. Ám gondoljunk bele abba is, hogy a gyerek, pláne ha még csöppnyi, a szüleit MÁSOLJA. Ez persze még nem predestrinálja arra, hogy milyen irányultságú lesz. De szerintem így is elég gázos a helyzet férfi és női szerep tekintetében: baromi kevés a férfias férfi és a nőies nő (nem az agresszív iszákos barmokra és a butácska picsákra gondolok) Az, hogy apa1 és apa2 (vagy anya1 és anya2) van, felboríthat egy két szerintem alapvető rögzülést. Amennyiben persze a gyerek lát a homoszexuális szüleitől vagy azoknak a környezetéből Férfi és Női szerepet egyaránt, akkor nem hiszem, hogy bármi baj lenne.
A katolikus kérdés, ha már feljött, válaszolnék erre is: nem a katolicizmussal van a baj, hiszen az eszme és az ember szétválasztandó. Mindenki azzal mutogatózik, hogy bezzeg volt inkvizíció, női pápa, simónia, korrupció, aberráltság, satöbbi. Nos, ez nem a vallás hibája, hanem azoké az embereké, akik nem megfelelő helyre kerültek. Vannak olyan görényarcú állatok, akik a minél gyorsabb és biztosabb gazdagodás érdekében bármilyen álarcot képesek felhúzni. Így lesz egy pedofilból pap. Hogyan lehet ezt kiszűrni? Sehogy. A sorozatgyilkos, amíg nem kattan be, tisztes honpolgárnak tűnik, és álnokságdetektort még nem talált fel a tudós társadalom.
Összefoglalom tehát: az a baj, hogy mindenki vagdalkozik, és nem képes senki sem higgadtan végiggondolni a témát. A retorika fontos szabálya: ha vitát akarsz nyerni, vizsgáld meg a vitapartner érveit és cáfold meg! Maradj higgadt, ha vagdalkozol, kiabálsz, fröcsögsz, az már nem vita (a szó nemes, értelmi fejlődést kívánó felek társalgását jelentő viszonylatában), hanem veszekedés, anyázódás, ahogy nevezzük. Egy eszmét, egy elgondolást nem lehet elvetni az alapján, hogy mit csinál az, aki vallja. Példa: érdekes módon a valóbam jó keresztény életet élő emberekről soha senki nem elékezik meg, mindig csak a simlis népség ragad meg az emberek "agyában" (Már akinek van, ugyebár. Akinek meg nincs, annak csak megragad, mint a kosz)
Köszönöm, hogy elmondhattam mindezt, remélem, senki nem veszi majd támadásnak, ez most csak figyelemfelhívás: nem minden fekete vagy fehér.
Nyugodjatok meg, a VESZEKEDÉS nem vezet sehova. Remélem, érdemben is hozzá tudtam járulni a nemes társalgáshoz.
Csóközön!
Den91 2011.05.06 13:58:49
@askandtell: Bocsi, alább nem olvastál, vagy ha igen, akkor nem ragadt meg. Azt is mondtam, hogy "aki vagdalkozó keresztény, az is ássa el magát..."
Egyébként pedig nem egyik, vagy másik fél mellett érvelek, csak megmutatom: mindkét félnek van min elgondolkodni. Ez az én kis misszióm: egy csöppnyi elfogadást, megértést hinteni a nép közé (reménytelennek tűnik, de hol lenne villamosság vagy robbanómotor kitartás nélkül...)
Anita Blake még mindig nem akarja tiszteletét tenni a vásznakon, Laurell k. Hamilton magánnyomozója helyett inkább Richelle Mead Vámpírakadémiáját filmesítik meg. Mead könyvsorozata nálunk megjelent, az első részből 3,5 millió példány fogyott az Államokban, nemzetközileg még 1…..