Regisztráció Blogot indítok
Adatok
snowboard

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak gyakorlatilag lehetetlen feltörni, de megjegyezhető is...
snowboard 2020.12.13 23:34:50
@Androsz: Tök fölösleges mindenféle - a billentyűzeten nem szereplő - krikszkrakszot belerakni a jelszóba. Pláne elvárni ezt. Sajnos mostanában nagyon erőltetik, pedig csak nehezebben megjegyezhetőek lesznek tőle a jelszavak. Egyszerűbb és jobb módszer a jelszó hosszának növelése. A lehetséges karakterek számának növelésével az alapot növeled, a jelszó hosszával a kitevőt.
Azaz plusz krikszkrakszok hozzáadásával csak polinomiálisan, a jelszó hosszának növelésével viszont exponenciálisan növeled a lehetőségek számát. És még meg is tudod jegyezni, és kompatibilitási probléma sincs vele.
Sajnos olyan jelszószabályokkal is találkoztam már komolynak tartott helyeken is, amik szó szerint csökkentik a lehetőségek számát. Miközben csak látszólag teszik "véletlenszerűbbé", gépiessé, olvashatatlanná a jelszót, ami a nyilvánvaló hozzá nem értés jele a rendszer kitalálói részéről.
snowboard 2020.12.14 08:32:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez így igaz, de a gyakorlatban jóval "hosszabb" szokott lenni a hash, mint amekkora jelszavakat használnak az emberek. "I2R2S=email"-nél pl jellemzően jóval hosszabb.

megjegyzés: korlátozott karakterkészletből kiindulva azon túl is hövelheti a lehetőségek számát, mert olyan lenyomat is létrejöhet, ami rövidebb input esetén csak meg nem engedett karakterek használatával jöhet létre. Ez már nyilván nem számít, inkább elvárnám hogy elég hosszú hash-t használjanak az idióta jelszószábályok erőltetése helyett, amiket időnként lassan végigolvasni is kín.
Lehet hogy a cím kicsit viccesen hangzik... lehet jobb lett volna ha "brutális vádliedzés" vagy "így gyilkold le a vádlidat" címmel illetem, de ez mégis csak jobban tükrözi a cikk lényegét, merthogy szó szerint nevelni kell a vádlit. Rengeteg embernek gondja van a vádlijával, ugyanis ez az egyik…..
Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében? Nyáron felfedeztük a lekopott rokkantparkolót, egy héten belül felfestették. Évszaktól függetlenül, esős időben sorra törik össze magukat az épület előtt kanyarodó…..
snowboard 2014.09.17 22:23:48
@etruszk: Induláskor nem kell és nem is ajánlott megvárni semmit, így is tartható a követési távolság. És nincs ellentmondás.
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól:
"27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni."
A követési távolság nem egy méterben pontosan meghatározott dolog, kivéve, ha azt "Legkisebb követési távolság" tábla jelzi.(14. § (1), e)) ...hanem a sebességtől függő távolság, ami az indulás pillanatában (0km/h sebességnél) legalább pontosan nulla méter. Tehát a követési távolság folyamatosan tartható akkor is, ha egyszerre indultok egymás mögött, de nem ugyanannyira gyorsítasz, hanem szép lassan lemaradsz (hozzá képest), egészen addig, amíg el nem éritek a kívánt sebességet. Ekkorra legalább az adott sebességnél érvényes követési távolságnak meg kell lennie. (Természetesen gyorsítás közben is bármely pillanatban legalább akkora távolság kell, ami alatt meg tudsz állni.) Ha ezt nem tartod, akkor nyugodtan visszaadhatod a jogosítványodat! Lehet hivatkozni sok mindenre, még arra is, hogy a többiek se tartják be, de ha nem tartod, akkor borítékolható, hogy előbb-utóbb belemész valakibe. Észben kell tartani, hogy bárki bármikor általad ismeretlen okból nyomhat satuféket (pl kiszalad elé egy gyerek, neked pont takarásból, stb). Ha ebben a pillanatban nem tartod a követési távolságot, akkor nem lehet, hanem biztos, hogy belerongyolsz. (Feltéve, hogy nem tudod kikerülni, mert pont vannak melletted mindkét oldalon, vagy épp melléd érnek, amivel nem számoltál.)

A követési távolság megtartása látszólag paradox módon csökkentheti a torlódás kialakulásának esélyét, de ez már egy másik kérdés. Mint ahogy az is, hogy jó lenne végre megtanulni egyszerre elindulni a zöldülő lámpánál.
Jó napot!Hollywood imádja dramatizálni a leghétköznapibb dolgokat is. Részben nekik, részben pedig az internetes anarchiának (bárki bármit bármiről bárhogyan bármibárhó írhat) köszönhetjük (köszönjük is lelkesen), hogy igensok tudományos dőreség tartja magát a tényekkel…..
2012 vége felé indult egy oldal Facebook-on, ami a telt lányokat hivatott népszerűsíteni. Azt már megszokhattuk, hogy gyakorlatilag mindennek van már oldala és még a sáros cipővel letaposott sárga falevelet is lehet like-olni és követni, de azt nem hittük, hogy olyan oldalakkal is…..
snowboard 2014.09.03 23:45:15
@Morzso: Akik felháborodva utasítják vissza a segítséget, azokon nem tudsz segíteni. Hiába mondod neki, hogy benne van egy egész maratoni csapat (legalábbis súlyra biztosan).
 Ha azt akarjuk érzékeltetni, hogy valami igazán nem bonyolult, akkor gyakran csak annyit mondunk, hogy nem rakétatudomány. Pedig jobban megnézve a rakéták működési elvének alapjait, egyszerűbb szerkezetről van szó, mint egy belsőégésű motor. Gondoljanak csak bele, nincsenek…..
Manapság nagy divat lett szapulni a gonosz gyógyszergyárakat, akik a profit érdekében lefizetik az orvosokat és képesek olyan gyógyszereket forgalmazni amitől nem lehet meggyógyulni, hogy még több gyógyszert egyen az ember és még több haszna legyen. Bizony, bizony. Azért költenek…..
snowboard 2014.06.24 21:26:18
Csodálatos beszélgetésre bukkantunk a Sportklubon, egészen pontosan a Dodzsem május 9-i adásában. A két műsorvezető, Czollner Gyula és Balogh Tamás, ahogy az lenni szokott, különböző sporttémákról "ütköztette a véleményét". Az egyik téma az volt, hogy Franciaországban…..
4-es metró? Ugyan már ne röhögtessenek minket ilyen drága kampánymulatságokkal. Például Bogotában 30 Km metró helyett építettek ugyanabból a pénzből 388(!) Km hosszú felszíni buszrendszert... Felidézzük egy nagy sikert aratott tavalyi blogbejegyzésünk részletét, felhívjuk a…..
TComment Rossz neked, ha letolsz 2013.12.18 06:34:04
Magyarországon a törvény azokat védi, akik a belső sávban félemlítik meg a többi közlekedőt. Elég, ezen változtatni kell. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Belsőség Te leültetnéd? 2013.09.27 10:05:27
Sok eseménynek adott helyet mostanában a Hungaroring. Ott volt a tavaszi, és a nyár végi pályanapunk, a WSR, most pedig a második Golf-nap. De ez nem csupán egy szokványos autós találkozó volt, néhány körrel egy versenypályán. Kislámpás matt egyes hátulról. Nagyon…..
snowboard 2013.09.27 10:55:57
@unomma: Micsoda véletlen.
Nekem is trabant volt az első, csak nekem azt lopták el.
Most Golf II 1.6D
Most hétvégén (szeptember 14-15,) volt a World Series by Renault a Hungaroringen. Szombaton elég cudar volt az idő, délelőtt úgy zuhogott az eső, mint ha fentről valaki az egész nyári lemaradást ebben a pár órában akarta volna bepótolni. Én most láttam először élőben formula…..
Belsőség Heti merítés 2012.11.25 10:46:28
Sport Lego Egy Panda 100HP vásárlásához nagy szerencse kell. Egyszerűen nincs eladó. De ha van is, akkor sem tudsz válogatni, mert egynél több egyszerre nincs fent. Egy évnyi használat után teljesen meg tudom érteni ezt az állapotot, hülyeség eladni. Annyira jó kis autó, és…..
A mai napon sajtótájékoztató keretében indította el átfogó kampányát a márkaszervizek előnyösebb megítélése érdekében a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete. Ennek központi eleme az egyesület, és az akcióban résztvevők által közösen indított weboldal, az…..
Péter autója még nincsen készen, de nem is lesz soha, mert akkor elveszne a társalgás lehetősége ember és gép közt. Ezt ő maga mondta, amikor arról kezdtünk beszélgetni, honnan szerezte a babkávé szállításához használt vászonzsákot, amellyel a karosszéria egyes felületeit…..
snowboard 2012.10.14 12:57:49
@Dagiszabi:
Mitől lúzerség a golfozás? Egy okot mondj!
És mellé még kiváncsi lennék, hogy Te mivel autózol, hogy ekkora az arcod.
"Tehát kicsipénzért A-ból B-ébe"
- Egy autó talán nem pont erre való? Tudod az autó egy közlekedési eszköz, aminek az a rendeltetése, hogy A-ból B-be el lehessen jutni vele.
És ha valamit meg lehet tenni kicsi pénzért is, azt miért tegyük meg nagy pénzért? Kivagyiságból?
Milyen alapon szarozol le egy autót, ami évtizedek után is működőképes? A "golfozás" a legjobb ár-érték arányú autózások egyike. Ez az ember pedig egy őrült. Ez a hobbija, ő erre költ, más ájfónra, cigarettára stb. Neki ez tetszik, ennyi. Nem is akar senkit meggyőzni róla, hogy egy autónak ilyennek kell lennie.
Kivagyiság, megalapozatlan pocskondiázás?
Mindkettőt lúzerségnek tartom!
snowboard 2012.10.15 21:35:28
@Dagiszabi: Érveid alapján nem is a golffal van a baj, hanem ezzel a konkrét példával, ezt megértem. Az, hogy a golf a szerinted a felsorolásod közül egyik sem, az egy magánvélemény. A szépség szubjektív, valakinek ez tetszik, valakinek az. A gyorsaság relatív, a golfok között is találsz bőven olyat, ami bármilyen értelmes sebesség/gyorsulásigényt kielégít közúton. A kényelem is szubjektív, de azt hiszem a golfoknál a legkisebb felszereltség is végletekig ergonómikus és funkcionális. Biztonságban, ha nem is világelső, de soha nem volt nagyságrendekkel lemaradva a legjobbaktól, ha csak a töréstesztről beszélünk, de pl az úttartása kifejezetten jó.
Tény, hogy van sok "lúzer", idióta, hatökör a golfosok között, de ez egy ilyen nagy rajongótábornál törvényszerű. A hozzászólásodból én azt szűrtem le, hogy minden golfos ilyen, ami általánosítás. Jó kis kocsi a golf. Sok esetben teljesen ésszerű választás. Persze nem nagy családdal.
A múlt héten posztoltunk egy figyelemre méltó grafikont a zeneipar haláláról, amit a Business Insideren találtunk, és ami néhány nap alatt bejárta az egész világot. Az igen szemléletes ábrát már rögtön megjelenése után rengeteg kritika érte, így nem is váratott sokáig…..