Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deer

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár szeretem, sok minden elmondható rólam, de az nem, hogy ismerem is a Star Wars univerzumot. Mivel a Classic Space készletek között legalább ugyanennyire nem vagyok magabiztos, bátran belekiáltom a blogba, hogy a ma Tibor által végigjátszott készlet a színeitől eltekintve engem a…..
I. AlapadatokNeve: Golden Staff Guardians - Az arany bot örzőiSorozatszám: 7306Témakör: Pharaoh’s QuestAltéma: -Kiadás éve: 2011Kockaszám: 57Minifig: 3Ára: 2.320 – 3.500 Ft II. Mi van a dobozban? Valószínűleg a legtökéletesebb Lego doboz, ami létezhet, méret és esztétika…..
Képek, hírek a nyáron megjelenő készletekről a UK Toy Fairen: Gyűrűk Ura, Star Wars, Super Heroes és minden egyéb témában. (Az idei City ádventi kalendáriumban tűzoltós téma lesz!) Legó ellenzékiekre bukott ki az orosz rendőrség. Megjelent az LDD tervezőprogram legújabb…..
Tökéletesen emlékszem: Öt éves voltam, mikor megtanultam, mi az, hogy valami után sóvárogni. Azóta ez egyre rosszabb szokásommá lett, de akkor és ott mindennek ez volt az oka.I. AlapadatokNeve: Cement Mixer (Betonkeverő)Sorozatszám: 6682Téma: TownAltéma: ConstructionKiadáséve:…..
ElőzményekA blog régebbi bejegyzései között a 7990-ről (itt és itt) olvasva eszembe jutott, hogy nekem régen megvolt az ős 6682-es cement mixer készlet. Azóta eltelt jó pár év és a régi LEGO-k a padláson várták sorsukat. Most eljött az idejük!I. AlapadatokNeve: Cement…..
1998-tól folytatjuk a tegnap megkezdett fürdőkád-készletes áttekintésünk.A Town készleteket érthetetlenül lebutítva, és más, újabb léptéket és sorozatokat preferálva a Belville készletekben a lányok kaptak először – egy vállalható – hajót, az 5848 - The Belville…..
Skandináviában a kompok éppúgy a tömegközlekedés megszokott eszközei, mint nálunk a buszok, ahogy a hosszú, szabdalt tengerpartok miatt a hajózás is jobban hozzátartozik a mindennapi élethez, mint a főként szárazföldi országokban. Volt szerencsém megfordulni…..
Deer 2011.03.30 02:15:20
Körülbelül olyan alázattal ragadok billentyűzetet most, mint Ross Geller fogpiszkálót, mikor egy majdnem sértetlen Tyrannosaurus Rexet készül kiásni. Én titkon mindig is legendaként tartottam nyilván ezt a készletet, de mióta kiderült, hogy nem vagyok egyedül ezzel a…..
Nemrégiben akadtam erre a remek kis blogra, és a rendőrségek történetét bemutató posztban egykori nagy kedvencem képe köszönt vissza. Azonnal rámtörtek a vonatkozó emlékek, így most első próbálkozásra egy erősen személyes hangvételű végigjátszás erejéig venném igénybe a…..
Mielőtt még bárki azt hinné, hogy a múltkori benzinkútdömpinggel ki is merült a téma, gyorsan lépjünk tovább, és vegyük végig, miként is kerül az üzemanyag a töltőállomásra. Naná hogy teherautóval! A gumikerekű tartálykocsilajstromot 1970-ben kezdjük, azelőtt ugyanis csak…..
A blogon gyakorlatilag még nem tárgyaltuk a Racers témakört. Ma változtatunk ezen a rossz szokásunkon, három kritikát, illetve készletismertetőt is elétek teszünk.  Mondjuk nem feltétlenül mind kritika, mert például balukabalu Tiny Turbos írásában a korlátlan…..
A Toyfair Lego részlegének bemutatásával foglalkozó posztot követő komment áradatban Llew hívta fel rá a figyelmem, hogy a LEGO új minifigura tárolót dob piacra. Ez bebizonyítani látszik a korábban szövögetett "összeesküvés elméletemet", miszerint nem véletlen, hogy…..
Egy hajó, amin már egy éve is csak tátottam a szám. Ha lenne végtelen mennyiségű pénzem (márpedig nincs), akkor bizisten megvenném a CsuCsu által végigjátszott szó szerint zászlóshajót. (CsuCsu nem aprózza el, a legutóbbi kritikája sem egy kis darab. Vajon hol tárolja a…..
I. Alapadatok Neve: Nursery (Óvoda) Sorozatszám: 297 Témakör: Building Set with People (Maxifig babák) Kiadás éve: 1978 Kockaszám: 168 (matricát és kötelet is beleszámolva!) Minifig: 1 (!) Ára: a 2-3 évvel későbbi árakból kiindulva olyan 300-Ft körül lehetett. Mai ára: ~4500…..
I. Alapadatok Neve: Tow Truck and Car Sorozatszáma: 642 Témakör: Town Altéma: Classic (LEGOLAND) Kiadás éve: 1978 Kockaszám: 42 (matrica nélkül) Minifig: - Ára: a 2-3 évvel későbbi árakból kiindulva, olyan 150-Ft körül lehetett. Mai ára: 1500 Ft - 3000 Ft. Forrás: Bricklink…..
A vasárnapi benzinkutas posztunk szavazásán egyelőre ugyan csak a hetedik helyen áll a deer által végigjátszott 1978-as kút, nekem meggyőződésem, hogy ez a kút többre lenne hivatott. Persze vannak nála jobbak, és a poszt hatására sem fogjátok a használtpiacokat megrohamozni…..
Deer 2011.02.24 19:07:07
@Almaspite: Úgy tűnik neked van igazad. A peeron com ezt írta: later sets may have hollow stud, Vagyis a később gyártottakba lyukas változatot tehettek. Megnéztem, mindegyik kivétel nélkül lyukas, így ez nem a '78-ban gyártott változat. Megtaláltam a 82-es katalógusban is. Ezután jött az utódja, a 6371-es. Abban pedig már egyértelműen lyukasok voltak.
Ja és nincs valakinek ilyen áttetsző hengere?
Deer 2011.02.24 23:02:24
@Darth Brick: Sima áttetsző henger, nem kék.
Volt már itt történelmi visszatekintés mindenféle témában: nosztalgiázólag rendőrségről, vendégeskedőleg kamionokról, vitatkozólag autókról, tanulmányozólag állatokról. Úgy gondoltam hát, hogy akkor én meg kiszúrom magamnak az energetika témáját, és…..
Deer 2011.02.24 19:13:14
@Stefidzsi: 601-es érdekel, ha teljes (matricástól, zászlóstól). Mennyi lenne?
Deer az elképzelhető legnehezebb feladatot választotta, mikor végigjátszásra adta a fejét. Egy annyira régi és annyira kicsi készletet értékelt, hogy sem azt nem értem teljesen, hogy sikeredett ilyen nagy terjedelemben írnia, sem azt, hogyan maradt viszonylag objektív. Nagy respekt.…..
Ezt olvasva muszáj volt... Hogy az is élvezze minden idők legszuperebb rendőrautóját, aki még gondolat sem volt akkoriban.Így sikerült.A részletek pedig hajtás után!Ilyen kockáim vannak.Így kell összerakni őket.Szóval így.Világos?Az eredeti minifiggel 18 kocka, ez nélküle 31, de…..
Deer 2011.02.24 18:49:20
@ainex: jó kis autó lett, nekem is jobban bejönnek ezek a kedves készletek, mint az újak a bumszli kerekekkel.