Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jozsika31

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevesebbet fizethetünk autóvásárláskor, de a fenntartás drágább lesz. Mai cikkünk blogposztja...
jozsika31 2012.01.02 10:51:21
@Érdekes: Szerintem inkább belőled van túl sok. Most nézegetem az adóváltozásokat, hát köszönöm még egyszer. Mindent megadóztat, kivéve azt ami nekik számít, ott csökkent minden. Na de viszont ahogy elnézem igencsak megkaphatod a sápot a vezíredtűl mert véded rendesen. Gondolom követed a belső utasítást hűen mint egy pincsi.
A szakemberek általános véleménye a K-Jetronic befecskendezős, régi autókról – bontóban a helyük! Pedig nem olyan komplikáltak ám, a javításuk sem lehetetlen. Két jó példa – lássuk őket. Vélemények az azonos című írásunkról...
jozsika31 2011.02.26 14:13:45
@Dagiszabi: Szia
Vigyázz, ezzel a linkkel amit beraktál mert még ezek után már bárki rájön hogy a bemelegedésszabályozó csak egy egyszerű kacat, és még egy fél analfabéta is be tudja állítani. Mi lesz akkor a szakmai hírnévvel???:):):)
Szégyen, 15 évesen komolyabb dolgokkal játszottam.
   ..
jozsika31 2011.02.09 09:31:22
@scheerti: Szia
Tévedsz, simán felmegy.Ennél rosszabb helyen laktam-és anyumék most is ott laknak. Ami használható autónak bizonyult az a trabi-warbi-níva vonal. A szipiszupi nyugati csodák még a domb feléig se jutnak fel.
Amúgy meg aki ilyen helyen lakik miért nem tart egy játszós autót ami csak arra van hogy hazamenjen dombnak fel?
Ha a polgármester úr olvasta a beszélgetés leiratát, észre kellett vennie, hogy itt nem arról van szó, hogy egy újságíró egy politikussal interjúzna, hanem azt teszteli, választópolgár kerülhet-e közvetlen kontaktusba az ő képviselőjével. Vélemények az azonos című…..
jozsika31 2011.01.20 20:57:37
@Winkler Róbert: Szia
Nem mükszik az a fogadóórásdi. Amúgy ha írsz emailt neki válaszolnak. Nem vagyok oda értük, de másnapra mindig megjött a válasz. Mondjuk érdemileg más nem történt, de ez ebben a kerületben nem csoda.
Igen, lehet röhögni, én is tudom, hogy már három hete tart. De a projektnek a neve Zsiguli-hét volt már akkor is, amikor még csak huncut gondolatként létezett a fejünkben. És eredetileg - oké, nagyon rövid ideig - tényleg egy hétre terveztünk vele. Persze mi erőltettük, mert a…..
Nem húzom a dolgot: az első Zsiguli idén negyven éve gördült le a futószalagról Togliattiban. A vasfüggyöny mögötti országok autósaira új nap virradt, ekkortól kezdve a béketábor átlépett a modern motorizáció korszakába, amikortól - elméletileg - mindenkinek juthatott autó.…..
jozsika31 2010.12.05 21:37:03
@ezeröcsi: Tényleg nem volt régi autóm? Ahhoz képest eddig vagy 40 kocsim volt igencsak furcsa lenne:):):)
jozsika31 2010.12.05 21:50:16
@dennisthemenace: Hagyd, soha nem látott olyat. Mára meg elfogytak.
jozsika31 2010.12.06 08:34:03
@Csikós Zsolt: Ott a piros pont!!!!

"Fiatba sosem építették"

A szkeptikusok remélem a Csikós úrnak már elhiszik!!!!
Egy harckocsit elindítani nem könnyű feladat. Egy tankhajót még nehezebb. Megmondjuk, hogyan csináld. Vélemények az azonos című írásunkról...
Tudják, hogy néha milyen kicsin múlik az, hogy elkészül-e az autójuk, ha hibával szervizbe viszik? Itt egy bennfentes írás, tiszta krimi. Vélemények az azonos című írásunkról...
jozsika31 2010.11.25 11:06:40
@Béla... Kovács Béla (felrázva és nem keverve!):
Az egész márka erről szól nem vetted még észre!!!!!!
Ez már ezüstláz, szoktam magamban utalni Efrájim Kishon remek, azonos című humoreszkjére, amikor be akarja festeni a kályha ajtaját ezüstre és egyik túlzásból a másikba sodródva az egész lakást ezüstre festi. Hasonló a helyzet a bogárhátúval, ami egy kicsit több nyomaték…..
jozsika31 2010.11.20 10:31:09
@bobbafet: Szia
Nekem az jön be hogy lehet hogy jó gyakorlati szakember, de előbb egy kicsit behatóbban kéne gondolkodni hogy mi fog történni ha csinálok valamit.
Kicsit el kéne gondolkodni azon pl: hogy mitől nyomódik szét egy állítócsavar. Biztos hogy a rugó keményebb a keletétől, vagy talán más a baj? Sikerült vajon pechére eltalálni a szelep középvonalát vagy elég lenne egy hézagoló a himbatengelyre esetleg? Léghűtéses motornál talán nem kéne 0,1mm-es szelephézaggal bíbelődni, meg egy pár apróság. Szóval könyvek, azok a fránya könyvek amikben az alapok vannak!!!!!
Már előre tudom a következményt amiből megint poszt lesz: Jaj-félrekopott a szelepvezető-tuti rossz az anyaga, bemaródott a szelepszár-tuti gagyi a csodaszelep, kevés a kompresszió-már 3x becsiszoltuk de megint rossz.
Emlékeznek még tán, midőn Csikós elindult a fagyos északra, hogy elhozza az Álmot, nem volt minden kézenfekvő és könnyű. Bár a vállalkozásban látszólag sok cég meglátta a lehetőséget, mikor kenyértörésre került sor, sokan szépen, lassan kitolattak. Hiba volt, ezt…..
  Az előző poszt megjelenésének estéjén egy furcsa, kopogó zajra lettem figyelmes hazafelé, mikor Mike Patton ordította a memóriakártyáról, hogy Don't look at me, I'am ugly in the morning. Remek szám, de sajnos ez a zaj nem illett oda. Félreálltam, és beindult a heti…..
A Cougar alakul. Avatatlan szemlélő azt mondhatná, hogy állandóan szerelőnél van, de ez csak az ő optikai csalódása. Néha szerelőnél van, és abból írok egy posztot, de azokról a napokról, amikor egész nap a Cougarral jöttem-mentem, nem írok. Amerikában sincsenek minden…..
Néhány útvonalon, főleg, ha nincs rajta forgalom, kiválóan lehet haladni. Főleg éjfél után szoktam úgy átvágni a városon, mint forró kés az olvadj vajon, tíz perc alatt megjárható az Árpád híd-Petőfi híd útvonal, mert mindig zöldet kapcsolnak a lámpák.Van azonban néhány…..
Nem mintha nagy truváj lenne, az összes ablaktörlőlapátot úgy találták ki, hogy még az is ki tudja cserélni őket, akinek máskülönben a kapucsengő használatával is problémája van, mert komplikált. Nem túlzok, ha azt állítom, hogy ablaktörlőlapátot az autók jó részén…..
CsZ-t mérhetetlenül felbosszantotta, hogy a 168E sorfőrje nem egyszerűen rágyújtott, de a vezetőfülke ajtaját sem volt hajlandó becsukni, majd olvasónkat - füstös - levegőnek nézte. Az eset CsZ-ből szenvedélyes szóáradatot váltott ki. Humán interakcióval megspékelt kirohanás…..
Belsőség Öreg zsigás megmondja 2010.06.01 20:07:00
Indiánék Zsigulimuzinja jól halad, kész a fényezés is, lassan a célegyenesbe érnek. Azóta megtudtam, hogy a karosszéria meglehetősen merevre sikeredett, hiszen kerékcserekor, mikor emelték az jobb elejét, szépen, vonalban, jött vele a hátulja is, nem kevés anyagot dolgoztak bele,…..
jozsika31 2010.06.02 14:02:42
@ommm: viccelsz ugye??? Nézd már meg a képeket olyan mint egy papírdoboz statikai szempontból.Legalább egy limót meg kéne kuksizni hogy hol kell erős legyen.
De talán ha egy kabriót láttak volna testközelből az is sokat segítene,Emlékszem a saab-os tesztre ott értelmesen el lett magyarázva hogy miként merevítenek ki egy autót.Nézd meg újra és látni fogod hogy legalább 4x es erősségű küszöb kell/nem méretű/,és az első bekötési pontok is hasonlóan túlméretezettek.
Van egy ügyvéd barátom, Zoli, aki – hogy is szól az a szőke nős vicc? – nagyon szereti, de nem érti az autókat. Élete legjobb döntését hozta tehát, amikor tíz évvel ezelőtt vett magának egy Volvo Amazont, hiszen az stílusos, jó vezetni, nem romlik el. Zoli hosszú…..
Verőfényes, szép jó napot mindenkinek! Bár fizikai mivoltunkban már régen halottnak nyilvánítottak volna, mi még élünk. Az emberi szervezet csodálatos, például aránylag zökkenőmentesen képes átállni a napi két-három órányi alvásra. Illetve kómára inkább, hívjuk annak. A…..
jozsika31 2010.04.17 13:42:31
@webber: Szia,te merre vagy,mert egyáltalán nincs teli a környék kocsikkal,kb 50% al kevesebb a kocsi tavalyhoz képest.
Pár nappal ezelőtt határozott körvonalakat kezdett ölteni tízes listánk. Gyurmáztuk a jelentkezőket ide-oda, míg végül szűkült annyira a kör, hogy a Volvo, CX és Porsche után bemutathattuk a következő autót, a tegnapi Alfa 75-öst. Feltűnt azonban, hogy listánk egyre kevesebb…..