Regisztráció Blogot indítok
Adatok
itipeti

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
cseppgyerek Szakaszhatáron 2012.08.08 14:17:03
Együttműködések sikereit ünnepeltük július 30-án Ózdon... ... a roma és nem roma lakossággal, Balog Zoltán miniszterrel, az ELMŰ-ÉMÁSZ vezetőséggel, a polgármesterrel és város képviselőivel közösen. A többségében roma lakosú, hátrányos helyzetű szegregátumok…..
Fejünkre nőtt a gaz, benőtte a felső sorra vezető kis gyalogutakat, hovatovább már az utcai csapok megközelítése sem volt egyszerű. „Kaszálni kéne!” állapította meg több telepi férfi, de aztán maradt minden a régiben. Benőtt utak, derékig nyújtózó gaz. Aztán…..
Bár illik mindig szépen mosolyogni, pozitív hozzáállást tanúsítani, a hogylétünk felől érdeklődőknek kedvesen azt válaszolni, hogy „köszönöm, remekül vagyok”, a munkánk felől kérdezősködőknek pedig nagy sóhajjal előadni, hogy „sok a munkám, de kreatív és…..
cseppgyerek Egy nyári emlék 2012.06.12 06:37:00
"A Litera csapata augusztus 24-én az ózdi Hétes telepen, a Bódis Kriszta által szervezett alkotótáborban járt. Volt írók-gyerekek közötti focibajnokság, közös főzés, éneklés és felolvasás, versek, mesék és rögtönzött színházi előadás. Az ott töltött napunkról…..
... avagy most már csakazértis! Eddig megírt, optimista hangvételű blogbejegyzéseim tartalma az elmúlt napok kavalkádjában szinte semmibe veszett. Már-már úgy tűnt, hogy végre, igen végre indulunk a közösségi- és fürdőházzal, vagy ahogyan a telepen hívjuk a…..
cseppgyerek Brigádnapló 2012.05.23 05:43:00
Rövid, viszont annál hasznosabb volt a szombati önkéntes turné május 19-én. A gyerekeknek tartott csoportfoglalkozások mellett elsősorban az alkotóház környékén tevékenykedtünk. Ennek az egyik kézzel fogható és látványos eredménye, hogy sikerült rendet csinálni a…..
Az út közben kifogyó benzintankok, föld alól felemelkedő szennyvíztartályok, repülő balták, óriáskutyákkal őrzött használhatatlan nyomtatók és egyéb váratlan események ellenére, vagy inkább ezekkel együtt abszolváltuk az elmúlt hétvégét Ózdon az alkotóházban és a…..
…avagy hogyan kerüljük el a kilakoltatást Hivatalos, száraz, rosszízű kifejezés: adósságkezelés. Bizony, ismét időszerűvé vált a kérdés. Eljött a tavasz, a jó idő és bizony eljött a kilakoltatások ideje is. Az elmúlt két évben ez a rém elkerülte a telepet, de…..
A korábbi filmes sikerek után ezúttal magát az Alkotásközpontú modellprogramot díjazta szerény összeggel, de annál értékesebb extrákkal - fővédnökséggel és keveseknek kijáró elismeréssel - a SozialMarie díjat évről évre odaítélő szervezet.   Az Unruhe…..
cseppgyerek Húsvéti napló 2012.04.20 09:21:00
Szokványosan és azon túl is emlékezetes hétvége volt Hétesen Húsvétkor, az Úr 2012. esztendejében. Ezt írták naplójukba a lányok, Berta, Fanni és Juci: Helyzetkép Több csoportban tartottunk foglalkozást (10-10 fővel) a fürdőház felső emeletén lévő teremben.…..
cseppgyerek Energia dosszié 2012.04.03 23:42:00
Bódis Kriszta azonos címen az Élet és Irodalomban megjelent írása, az ott igért teljes terjedelemben Lassan 14 éve érintett vagyok (nem csak alkotóként), hanem terepmunkásként is a roma intgeráció ügyében. Energia - rend és káosz(A kép nem Hétesen készült) Ózdon a Hétes…..
Mint azt előző havi blogbejegyzésemben írtam, 26 ember kezdett el dolgozni a Hétes telepen ezen a tavaszon. Múltkor ezt már részletesen leírtam. Talán annyit még erről, hogy márciusban újabb egy fővel, Ildikóval bővült a dolgozók köre. Ő koordinátorként segíti a munkánkat,…..
cseppgyerek Alkotó káosz 2012.03.10 09:26:00
Ha már alkotó emberekről szóltunk, és ha már sikerült megtalálni a hangzó alkotás blog.hu alatti megjelentetésének egy lehetséges módját, szedjünk elő egy nyári interjút, melyet az alkotótáborban készítettünk és eddig nem bírtunk a vágásával, publikálásával.…..
A kérdés egyáltalán nem költői, mindössze furcsán hangzik, így kiragadva eredeti szövegkörnyezetéből.                               Máshol…..
cseppgyerek Alkotó ember 2012.02.23 08:22:00
Így azonosította önmagát Kriszta a Klubrádióban a Pa-dö-dö kettősével, Falus Mariannal és Lang Györgyivel folytatott beszélgetés elején, 2012. február 15-én az Ötösben. Egészében a beszélgetés a magában álló alkotó embertől az alkotó közösség felé haladó ívet…..
cseppgyerek Együtt a nagy család 2012.02.15 06:48:00
Sikeres nyári tábor után a résztvevőkben ott marad az érzés: jó lenne folytatni a munkát és mulatságot ősszel is. A hétköznapok kényszerei miatt aztán van aki lemorzsolódik, de jönnek újak is. Így kerültem én is be az önkéntesek csapatába. Kéthetente 3-6 fős elszánt…..
Hétes feljött Budapestre. Kriszta, az alkotótársai és az önkéntesek is jelen voltak a 43. Filmszemle dokumentumfilmjei közt január 3-án kora délután bemutatott vetítésen, mely kisebb előadássá vált, ahogy elmesélték élőszóban is, hogyan készülnek a filmek, klippek és hogy…..
cseppgyerek TKKI modellprogram 2012.02.06 22:58:00
A Türr István Képző és Kutató Intézet tájékoztatójaa Velence- és Hétes-telepek modellprogramjáról. Mi is az a Telep Program? A szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerő-piaci modellprogramja.…..
Még el sem kezdem bejegyzésemet, s máris ellentmondásba keveredem a saját magam által megfogalmazott címmel. Kilátások?   A 2012 januárjának első napjait a kilátástalanság és a reménytelenség jellemezte. A január 4-én lezajlott ÉMÁSZ kommandó okozta riadalom elült,…..
cseppgyerek Áram, fény, meleg 2012.01.20 09:57:00
Hétesben az ÉMÁSZ-szal tavaly megindult korrekt együttműködés eredményeként nyár előtt helyreállították a közvilágítást. Hónapok óta folyik a Van Helyed Alapítvány és az ÉMÁSZ között a tárgyalás, hogy a teleprehabilitáció keretében a házak elektromos hálózatát,…..
cseppgyerek Feszkógondok 2012.01.10 08:29:00
Hétesen nincs áram. Helyzetjelentés, sürgős segítségkérés. Van Helyed Alapítvány10702332-65873230-51100005 külföldrőlIBAN: HU19-1070-2332-6587-3230-5110-0005SWIFT kód: CIBHHUHBCIB Bank Zrt. Az ÉMÁSZ lekapcsolta az áramot, mert gondok voltak nem csak a vételezés…..
cseppgyerek Sikertörténetek 2012.01.09 21:30:00
Ha Körte még egyszer visszakérdez provokatív megjegyzésemre, biztos azt kellett volna válaszolnom, hogy a beszélgetésekért járok változó, de egyre sűrűsödő tempóban Ózdra, hogy ezt-azt én is megcsináljak a hétesiek javára (így gondolom én). Persze így ez se lett volna igaz,…..
cseppgyerek Blog Karácsonxt! 2012.01.04 07:42:00
Nyáron elkezdtünk egy blogcsoportot építgetni. Karácsony előtt tartottuk az év utolsó foglalkozását, ahol a Mikulás-ünnepség megörökítésével foglalkoztunk. Mi tagadás, kissé enhezen alakul még a munka a csoportban. Kinek azért, mert a géppőel is szokni kell még a…..
Előző blogbejegyzésem azzal fejeztem be, hogy a Hétes telepen élő gyermekek életének akkori legnagyobb kérdését tolmácsoltam: „Na és ki lesz a Mikulás?” Folytak ám a találgatások: a többség Gergőre (bocsi: Rokkosra) gondolt. Volt aki a telepen élő egyik-másik…..
Elmúlt hát a november is. Nem mondhatjuk, hogy eseménytelen volt, sőt… nagyon sokminden sűrűsödött be ebbe a harminc napba.    Több mint harminc embert ajánlottunk be Ózd Város vezetésénél egy közfoglalkoztató cégnél a januártól induló nyolc órás…..