Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zspider

180 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkészült a saját alkotói honlapom! Ez nem a blog halálát jelenti. Ide továbbra is fogom posztolni az őrült gondolat foszlányaimat és az első (még kevésbé lektorált) verzióit pár novellámnak. A honlap egy galéria a legjobb legjobbra kerül majd oda. Itt is és a facebookomon is követhetitek, ahogy az…..
Mire készül Sam? Horror Hava Hain Ház: Samantha Meséje   Samantha tőled elfordulva karba tett kézzel állt előtted. - A félelem mindig bennünk van. Egy érzés, egy ösztön, egy reakció a külvilágra. A feldolgozhatatlan kezelése a legnagyobb kihívás, amivel a tudatunk találkozhat. Az én történetem…..
Jöhet egy kis gótikus történet? Horror Hava Hain Ház: Samina Meséje   Samina közel hajolt hozzád felfedve telt dekoltázsát, vöröslő ajkai így szóltak: - A horror a vágyban rejlik. Legyen az elnyomott, nem kívánt, vagy túlzottan kifejezett. Ennek a történetnek az a címe, hogy Soror…..
Készen állsz az öreg banya történetére? Horror Hava Hain Háza: Samara Meséje   Samara fogószerű ujjaival az arcodba csípett és közelebb húzott dögszagú leheletéhez. - A rémtörténeteket azért találtuk ki, hogy könnyebben megjegyezzük a szabályokat. Ezt a mesét úgy hívják:…..
Ez évben a ti kommentjeitek fogja eldönteni, hogy melyik történet a legjobb! Tíz perc múlva fent lesz a három történet!   Horror Hava Hain Ház: Bevezető   Messze a többi háztól egy kopár dombon, korhadt fák között állt egy szinte széthulló ében gerendákból készült lyukas tetejű öreg kastély.…..
Vanna - Néha az, amit mások elzártságnak, magánynak látnak, az csak rejtőző erő – mondta Fehér Boszorkány alángok előtt állva. – Csak azért, mert hallgatunk, nem azt jelenti, hogy a körülöttünk lévők nemjelentenek nekünk sokat. Mindenki másképp mutatja ezt ki, és van, akinek kíméletlenebb…..
Kezdődjék a fesztivál! Foglaljatok helyet és fogadjátok szeretettel a előadás vezetőjét: Újnap Hava Fesztivál   A valamikori római színpad repedt sziklái között egy fehér ruhás lány sétált. Szinte szellemnek tűnő alakja lépett a színpad közepére. A féloszlopok takarásában kiállt büszkén. Az…..
Sziasztok és boldog új évet! Az Újnap Hava ez évben is visszatér, de a terveim szerint több rövidebb (egyperces hosszúságú) novellákat kaptok. Mindegyik nőkről fog szólni, harcos asszonyok, ifjú lányok szerelme, anyák szeretete és idősebb nők, akik a jövőjüket keresi. Az ötletem annyi volt, hogy…..
Zspider alkotói blog A Farkas Éve 2020.05.03 13:15:14
Boldog Új Évet! Kemény év van mögöttünk, mind az író, mint az alkotásaiban szereplők egy nehéz időszakot vészeltek át. Az író még mindig egy kicsit benne van. Pontosan ezért találó, hogy a vadkant, a kitartás és termékenység szimbólumát lecseréli a farkas. A hűség és védelem szimbóluma. Nekem örökre…..
Az első Kőkorszak novella 2019. április 21-én készült el Egy év és három nap kellett mire az első emberek epikus kalandja végett ért. Nagy küzdelem volt ez végig csinálni és pár dolog sajnos kiesett a kész verzióból. Lehet, hogy egy nap majd pótlom őket. A könyveimen és az első Horror Hava…..
Sajnos ismét késtem egy kicsit. Cserébe kicsit érdekes, hogy tavaly húsvétkor írtam az első novellát a Kőkorszakban. Ez azt jelenti, hogy a Kőkorszak minimum egy éve megy! Huh...  Kőkorszak 12. fejezet Az a bizonyos szó   Kérdő óvatosan követte a nyomokat. Ismerte a sötétség gyermekeinek a…..
Kicsit  megkésve és szerintem a javításnak kellett volna még pár kör, de így jártam. Kőkorszak 11. fejezet A vadkan kora   Az erdő száraz és rideg maradt. Saras foltok mutatták, hogy a hó elolvadt és az eső hullott, de meleg sosem jött el igazán. Feketére rohadt foltokban állt az avar, amit…..
A művészet imitálja a valóságot, ahogy a mi világunkhoz hasonlóan ebben a misztikus Kőkorszaki vad világban a tavasz nehezen akar eljönni. Persze ebben a világban sokkal mágikusabb oka van ennek, amit tudhat az olvasó, ha az első történet óta követi az első emberek eposzát. A következő fejezet…..
A publikálással párhuzamosan írom a következő részeket, teljesen olyna érzésem van, mint amikor a Horror Havát elkezdtem és megpróbáltam 31 fejezetet írni így a végére néha aznap még írtam mikor ki kellett volna raknom a részt. Kicsit hiányoltam ezt a vad hajszát. Ez a történet sokat vesz a Havazás…..
Ironikus, hogy amikor ezeket a szavakat írom, a világ az első igazán nagy kihívásával küzd ebben az évezredben. Az ablakomon kívül, a COVID-19 betegség félelmetes sebességgel terjed és ezt nehéz ignorálnom. Az emberiség kezdetéről írok egy sorozatot, miközben az emberiség önön végéről kelt…..
Párszor már írta itt, hogy szeretem az Áprilist afféle évzárónak tartani. Ki tudja miért, de a legtöbb téma, ami érdekel az ekkortájt éli a csúcsát és látva, hogy ezek inspirálnak engem logikus, hogy ez az időszak érdekesebb számomra. Sok minden, amit úgy vártam ebben az Áprilisban elmarad. Nem…..
Jöhet a januári fejezet. Csak képzeljétek ide a fagyos hideget és havat. Ha akkor olvassátok ezt, amikor kiraktam a novellát, akkor képzeljétek el a tegnapelőtti napot. Kőkorszak 8. fejezet Fagymarás   A tél leghosszabb ideig az emberiség utolsó meghódíthatatlan ellensége volt. Hónapokra a…..
Kicsit... nagyon megkésve a novemberi fejezet! Védelmemre szóljon elkészült novemberben, csak publikálni nem volt időm. Mégis, hogy hű legyen a hangulathoz képzeljétek ide november csípős hideg napjait és az esték egyre sötétebbé válnak. A történet még közel áll a horrorhoz, hogy egy átmenet legyen…..
Nos picit elcsendesedett a blog az ígértekhez képest. Ezért elnézést kérek, de védelmemre szóljon rengeteg őrült dolog történt, ami aktívan lefoglalta azt a kevés szabadidőmet. Persze azért haladtam a Kőkorszakkal csak publikálni nem volt időm. Menjünk sorrendben mielőtt kitérnék a Kőkorszakra. Hol…..
Tudom, hogy elmaradtam novemberrel és ígérem pótolni fogom, amint tudom, mert a novella késze van, de addig is fogadjatok egy karácsonyi különkiadást a Kőkorszak szériából. Kőkorszak karácsony   A legendáink régi igazságokból állnak, amit a fantáziánk tett hatalmassá. Gryla az első legendája…..
Boldog Halloweent! A mai novella különleges darab. Tavaly, a Holló éve alatt írtam a Magyar H.P. Lovecraft Társaság Borzongás pályázatára. A mű nyert! Sajnos a pályázat nem jött viszont létre. Még egy pályázatra elküldtem, ahol elégé szegényesen végzett. Utoljára pedig A Kéziratok Éjszakája…..
Az ősi korokban is félte már az ember az október hideg hónapját és volt, aki ezt már akkor is ki akarta használni. Kőkorszak Hagyományok   Gyertek csak gyertek. Hadd meséljek nektek valamiről. A félelemről, a horroról, amit egy sötét és változó hónap hozz el. Később ezt majd úgy hívják, hogy a…..
Tudom, hogy ennek a fejezetnek múlt hét hétfőn kellett volna kijönnie, de sajnos az idő kicsúszott az ujjaim közül, cserébe a következő három napba több kisebb fejezetet kaptok. Tartsátok nyitva a szemeteket még ma jön egy új rész! Kőkorszak Vörös Farkas   A tónál a vadászok fáradtan ültek le…..
Egy nap késéssel eljött a Horror Hava hivatalosan is! Egy önálló történettel, ami később ismerős lehet... Kőkorszak Csonttű   Puhakéz a folyóparti klán tagjaként született. Nevét azért kapta, mert férfiassága ellenére vékony és gyönge ujjai voltak. A vadászok megalázták és bántották, utolsóként…..
A Csonttű című novella holnap jelenik meg addig is nézzétek meg Szatmári Gergely fantasztikus képét az eseményhez!..