Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GaceTillerro

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Apám, a diktátor 2014.01.29 16:30:00
Szerda este 21:05-kor indul az On The Spot új sorozata, a Diktátorok gyermekei az m1-en, ami arra a keresi a választ, hogy az utódok képesek-e szembenézni apjuk rémtetteivel. A sorozatban olyan 20. századi zsarnokok leszármazottait ismerhetjük meg, mint Pol Pot, Herman Göring,…..
Sorozatunk következő részében a sztyeppe történetének utolsó előtti nomád szereplőjével foglalkozunk - és időrendben ők lesznek az utolsók, merthogy a mongolok egy posztnál jóval többet megtöltenének. A kunok - a legtöbb nomád törzsszövetséghez hasonlóan - több törzs…..
Történelem mindenkinek A sztyeppe 2010.01.07 18:00:00
Miután az első két sztyeppei népekkel foglalkozó poszt meglehetősen népszerű lett, és a folytatást is követeli a nép, szükségesnek érzem azt, hogy szülessen egy poszt arról is, hogy mi is az a sztyeppe, és a Föld mely részeiről is beszélünk. Szóval ez inkább egy földrajzi…..
GaceTillerro 2010.01.12 21:05:08
Hihetetlen, de szinte észrevétlenül ismét tovatűnt két év, Afrika sportszeretői (és jónéhány fanatikus focirajongó a Nou San Trafford blog vezérletével Magyarországon) pedig egyre gyakrabban vetik vigyázó szemeiket a dél-afrikai gyöngyszemek egyikére, Angolára, hiszen már csak…..
Az úzok az oguz törzsszövetség tagjai voltak. Ez így valószínűleg nem túl sok információ az átlagolvasó számára, hacsak nem maga is sztyeppei nép rajongó (én egyébként nem vagyok az, csak érdekelt a téma hajdanán. Bizánc szerintem sokkal izgalmasabb, vagy éppen az ókor :).…..
Hastings, Bizánc, és egyéb témák után most kicsit a sztyeppe vidékére fogunk kalandozni, és néhány sztyeppei nép történetéről fogok posztolni. Ez ígérem, tényleg csak néhány lesz, merthogy tervbe van véve a megasorozat folytatása bizánci-arab háborúk címen. :) Szóval,…..
Könnyebb, jobb, szárazabb érzés mától a Google fordítóprogramjának használata. Az új verzióban szövegbevitel közben, röptében látható a fordítás. Sőt, újabban fel is olvassa a gép az angolra fordított szövegeket. A nem latin betűs nyelvek esetében pedig fonetikus, latin…..
Feltételezem sokan várták már mai kritikánk tárgyát, a Tropico 3.-mat. Annak idején ugyanis a sorozat első része a maga nemében egyedi játék volt, és nem meglepő módon sokak kedvence lett. A Tropico ugyanis egy diktátorszimulátor. A történet lényege az, hogy egy karibi sziget…..
Raúl Alfonsín Raúl Alfonsín kormányzata nehéz helyzetben vette át a hatalmat a katonáktól. Alfonsínnak azonban komoly tekintélye volt, azon kevés ügyvéd közé tartozott ugyanis, akik még a junta uralma alatt felvállalták olyanok képviseletét, akiknek…..
23 millió regisztrált választó majdnem 20 ezer szavazóhelyiség előtt – folyik a választás a sokszínű és demokratikus Dél-Afrikában. Annyira izgulunk, hogy a világhálón csüngve kapkodunk levegő és információfoszlányok után. Kinek a pártja győz? A 67 éves…..
 A kínai gazdaság (vásárlóerőparitáson) jelenleg már a 2. legnagyobb a világon és jó esélye van rá -lévén a népessége majd négyszerese-, hogy belátható időn belül beérje az amerikait is. Mintha ez valami rendkívüli és elképzelhetetlen esemény…..
GaceTillerro 2009.01.20 20:08:06