Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rekucus

77 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig is kilógtam a sorból. Igyekeztem pont nem olyanná válni, mint mindenki más, máshogy öltözködni, másra vágyni, máshogy élni. Mikor szociológiából a non-konformizmust tanultuk, büszkén vallottam: én non-konformista vagyok! Aztán persze ez megváltozott. Volt idő, mikor…..
Nagyon érdekes dolgot vettem észre magamon. Olyan berögzött szokásokkal hagytam fel mostanában, amikről nemrég még azt hittem, életem végéig velem maradnak. Olyan dolgokat teszek meg nap mint nap, amelyekről alig pár hónapja azt gondotam, sosem lennék rá képes... Most nem…..
Jó egy hónapja nem írtam semmit. Na nem mintha nem lett volna mit, egyszerűen nem jutottam odáig, hogy még ezzel is foglalkozzak. Felpörögtek az események ezerrel, minden folyamatosan változik körülöttem. Arra gondoltam, legalább annak szentelek egy  bejegyzést, hogy…..
Olyan, mintha egy gyorsvonaton ülnék, és robognék az éjszakában egy távoli, ismeretlen, izgalmas cél felé. Ha kinézek az ablakon, fények villannak fel, melyekben olyan dolgokat látok, amelyeket eddig észre sem vettem.Minden nap egy új felismerés. Kétórás tekerés a Duna-partra,…..
Kívülről úgy tűnik, kemény csaj vagyok. Csak néhányan ismernek annyira, hogy tudják, ez csak külső máz, egyfajta védekezési mechanizmus, hogy ne kelljen kifejezni az érzéseimet. Kamaszként ez a kéreg még olyan vastag volt, hogy sokan szerintem kifejezetten agresszívnak…..
Az élet fiúkkal Nem alkuszom! 2012.04.18 14:55:00
Némileg az előző bejegyzésem gondolatmenetéhez kapcsolódóan azon töprengtem el, hogy vajon hányan vagyunk, akik fel merjük vállalni a felelősséget a saját sorsunkért? Hányan merünk a tükörbe nézni, és elismerni, ha hibáztunk, ha tévedtünk, ha megváltoztunk régi…..
Az élet fiúkkal A hegy túloldala 2012.04.15 22:16:00
Két fajta ember létezik. Az egyik, aki megelégszik azzal, amije van. A másik sohasem elégedett, mindig, mindenből többet akar. De vajon hogyan lehet eljutni a megelégedettség érzéséhez? Ez nem olyasmi, amit józan, racionális érvek alapján el lehetne dönteni. Nem tudom…..
Szüleink is emberek. Amikor felnőttként, a maguk emberi mivoltában, gyengeségeikkel, hibáikkal együtt látjuk őket, az bizony néha kiábrándító. Az isteni, tökéletes lény, akibe gyermekként feltétlen bizalmat helyeztünk, eltűnt. Mintha soha nem is létezett volna.Ez a…..
Hónapok óta tartó intenzív önismereti munkám során olykor meglepő következtetésekre jutok. Végre a saját bőrömön tapasztalhatom meg, hogy milyen az, amikor egy szakember segítségével én magam találom meg a válaszokat életem nyugtalanító kérdéseire. Azt hiszem…..
Az élet fiúkkal A legszebb dolog 2012.03.20 13:19:00
A hosszú hétvége egyik délutánján alkalmunk nyílt Gáborral teljesen spontán beülni egy moziba, és lesz ami lesz alapon megnézni egy filmet, amit éppen akkor és ott vetítettek. Nagyon is jól választottunk, úgy gondolom.A mindentudók cinkosságával és…..
Nekünk, lázadóknak a legnehezebb. Az én hátteremmel, neveltetésemmel egy merőben eltérő életstílust élni úgy, hogy ne érezzem magam önző disznónak. Csaknem lehetetlen. Mindig is irigyeltem azokat, akiknek megadatott, hogy tudatosan felvállalják és…..
Manapság sokszor és sokat emlegetett téma az ősanyaság. Anyák bélyegzik meg ezzel egymást internetes fórumokon, játszótéren, beszélgetésekben. Mintha szégyellni kellene, hogyha egy nő számára a gyermekvállalás jelenti élete értelmét.Valljuk be, manapság ez nem…..
Ez most lehet, hogy durván hangzik, de egyre inkább úgy látom, hogy a mai világban tényleg minden a pénzről szól. Még akkor is, ha a felszínen a szeretetről, az egészségről, a családról, a gyerekekről beszélünk. A pénztelenség képes mindent lerombolni. Engem a hagyományos…..
Egy kicsit elhanyagoltam ezt a blogírást mostanában. Ahogy az előző bejegyzésemben is bezengtem, inkább a tettekre helyezem újabban a hangsúlyt. Egy éve lesz, hogy elkezdtem írni. Akkor konkrét céllal, konkrét elképzeléssel álltam neki a blogolásnak. Ugyan még nem olvastam el…..
Az élet fiúkkal Holnapután 2012.01.08 22:20:00
Holnap felteszem az i-re a pontot. Egy utolsó nagy menetben elintézek mindent, ami még a végtörlesztés kivitelezéséhez szükséges. Ha minden a tervek szerint alakul, jövő héten végleg lezárhatom ezt a mindennapjainkat több mint egy éve megkeserítő svájci frankos…..
Az élet fiúkkal Támad a devla 2011.12.12 15:03:00
Igaz, decemberig kihúztuk. Igaz, a helyzet nem súlyos, de a kórság ismét itt a nyakunkon. Eljött a takony, köhögés, kötőhártya-gyulladás kora. A legszomorúbb, hogy úgy látszik, hiába, hogy alig szoptatok már, az immunrendszerem romokban. Itt szipogom tele a zsebkendőimet,…..
Ha az ember lányának egyéves forma gyereke van, akkor minduntalan megkapja a szokásos kérdések valamelyikét. „Na és elindult már?” „Mond már valamit?” Vagy esetleg totál megrökönyödött ábrázattal: „Még mindig szopik?!”  Hát akkor…..
Azt hiszem, mindenki szükségképpen megváltozik, miután gyermeke születik. Az ember elképzel valamit, aztán a valóság általában felülírja ezeket az ábrándokat. Emlékszem anyám évekkel ezelőtti szavaira. „Majd ha gyermeked lesz, kénytelen leszel lemondani egy csomó…..
Egyik utolsó, nem éppen optimista bejegyzésemet követően néhány barátomtól kaptam pár olyan visszajelzést, ami komolyan elgondolkodtatott. A szokásos aggódó, felrázni próbáló baráti megnyilvánulásokon túl egyikük olyan megjegyzést tett, amit ott és abban a pillanatban még…..
Múlt héten anyukám nálunk töltött pár napot. Megdöbbenéssel tapasztaltam, mennyi veszély leselkedik nap, mint nap gyanútlan gyermekeimre. Még csak ki sem kell tennünk a lábunkat a lakásból… -         Lányom, Te megengeded, hogy…..
Az élet fiúkkal Néha nem lennék 2011.11.19 22:10:00
Lehet, hogy furán hangzik, de most már el tudom képzelni, hogy az ember egy bizonyos kor után tényleg úgy érzi, elég volt. Úgy érzi, eleget élt, és már szeretne meghalni. Talán akkor, amikor már se céljai nincsenek igazán, sem a remélt jövőbeni változás, sem az újrakezdés…..
Rekucus 2011.11.20 20:35:56
@laurynster: Szia! Köszi a bátorítást, ma már kicsit jobban vagyok. Csak néha rám jön ez a depi. Dumcsizzunk, még otthon vagy, nem kezdtél dolgozni? Te mikor érsz rá? Nekem Benedek az egyetlen kötöttség napközben, de akár egy esti - gyerekek lefektetése utáni - randit is összehozhatunk.
Az élet fiúkkal Akarnok 2011.11.10 22:35:00
Egyéves lesz még csak, de az öntudata már erősen kibontakozóban. Az akaratát mindenen átgázolva próbálja érvényesíteni, és ha valami nem úgy történik, ahogy elképzelte, levágja a hiszti nagyjelenetet. Az én drága kicsi babám, aki egy évvel ezelőtt még a pocakomban…..
Az élet fiúkkal Mégse 2011.11.05 18:25:00
Mégse költözünk. Mégse adjuk el a lakást, és költözünk, ki tudja hová. Nem kell a heteket, a napokat számolni, hogy meddig maradhatunk még a lakásunkban, és nem kell azon görcsölni, vajon hogy fogjuk a rengeteg cuccunkat összecsomagolni és elszállítani. Nem megyünk sehová.…..
Elsősorban anya, másodsorban háziasszony, feleség, munkaerő. Ahogy körülnézek, egy mai nő számára általában erről szól az élet: fejvesztve rohanás, kapkodás, váltogatás a különböző, egyenként is majd teljes ember kívánó szerepei között. Legkésőbb reggel hatkor…..
Nemrég elgondolkodtam rajta, hogy vajon Benedek ugyanilyen nyugodt és türelmes lenne, ha ő született volna elsőként? Vajon Barnus akkor is ennyit dacolna és akaratoskodna, ha hátrébb szorult volna a születési rangsorban? Mennyire határozza meg jellemünket a születési rangsor?…..