Regisztráció Blogot indítok
Adatok
altalaj

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy olyan cikk lesz, amit az élt írt. A lányom aki lassan két éves lesz, abban az életszakaszban van, hogy képes azt mondani, hogy: "nem"... nem az alvásra, nem a zöldborsóra, nem az evésre, nem a sétára… miközben mindegyiket űzi és imádja. De mindig igent mond a pudingra. Imádja a Paula féle…..
A Duna Paksnál   Kevésen múlt, hogy a nagy meleg és az alacsony dunai vízállás miatt nem kellett leállítani a Paksi Atomerőművet - írja szinte a teljes független sajtó a G7 cikkére hivatkozva (a kormánypárti propagandatermékekben még ezt az óvatos problémamegközelítést se keressük: a paksi szent…..
Köntösben didergés, nulla információ, folyamatos letolás, lekezelés, gyanúsítgatás - ha tényleg így működik a Gunaras Resort Spa, akkor nem jósolok nagy jövőt nekik. 2017. Március 18-20-ig (2 éjszaka) volt foglalásunk a Gunaras Resort Spa hotelbe a párommal. 18.-án Szombaton meg is érkeztünk dél…..
A fémipari gyártmányok összeszerelésének általános és leggyakrabban alkalmazott módja a csavarkötés. Ebből következik, hogy a szerelési munkák közül a csavarkötések szerelése fordul elő a leggyakrabban. Mai posztunkban ennek módszertani és balesetvédelmi oldalát vizsgáljuk...
  Sokan szeretnek egyszerűbb munkákat elvégezni az autó körül és ezzel pénzt megtakarítani. Az olajcsere egy tipikusan ilyen művelet. Elég sokszor van rá szükség autótípustól függően 10-15 ezer kilométerenként ajánlott (tessék elfelejteni a gyár által ajánlott 30.000km-t). Műhelyekben 2-5 ezer…..
Mai műtárgyunk egy igazán különleges kis szerszám. Gyerekkoromban még nem tudtam, hogy létezik ilyen, de a vele végzett munka végeredményét naponta láttam a házunk előtti parkolóban. A szomszéd srác széjjeltuningolt Ladáján ugyanis ott virított a popszegecsekkel rögzített,…..
A tolómérő, tolómérce vagy külföldiül subler (angol nyelvterületen: Vernier Calliper), nagy kedvencem volt a suliban. Főleg miután megtanultam leolvasni a varázslatos elnevezésű nóniusz-skáláról a mért értéket. A subler elnevezést német eredetűnek gondoltam, aztán amikor…..
altalaj 2013.02.28 20:14:06
@Androsz: OK.

Ez esetben tisztelettel kérdezem ,mennyi zollban a fenti tolómérce által mutatott
érték,
altalaj 2013.03.01 11:10:53
@Androsz: Gratulálok. Én 126 / 128 - adot olvastam le ,ez 63 / 64 -ed zoll.
Mivel 1 zollt 25,4 mm-nek vettem ,úgy ez 25,0012 mm körül lehet.
Persze ha pontosítunk ,ettől eltérés is lehet. Én csak egyféle , a 25,4 -es zollt
ismerem.
altalaj 2013.03.01 17:28:55
@Androsz: Megítélésem szerint a Wikipédiás rajzzal nem kell foglalkozni,a leolvasás
elve egyértelmű és ez a fontos.

Én magam is foglalkoztam még kezdőmérnök koromban a leolvasással ,mikor
rájöttem , büszke voltam. Mindenki azt mondta , minek ezt tudni , itt mm-ben
dolgozunk. De nem árt tudni a zoll leolvasást is , mikrométerek és más mérőeszközök
is vannak zoll nóniusszal.