Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bilok

0 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzáfűzés a cikkhez a bejegyzés végén!   Kevés ártalmasabb jelenség van a mai magyar médiában Puzsér Róbertnél. A kiváló verbális képességekkel megáldott megmondóember – társai segítségével – naponta megácsolja a tudatlanság és a rosszindulat akasztófáját, hogy aztán a „nekünk,…..
Bilok 2021.06.22 11:57:52
@Bolyki György: Többször is utaltál rá, hogy "gyűlöletkapszulákból", "aljasságból", "hazugságból" milyen jól megél Puzsér. Ezzel szemben köztudott dolog, feltételezem, hogy Te is tudod, hogy az anyagi hátterét egy jól menő családi vállalkozás biztosítja. Ez a csúsztatás csak hangulatkeltésre jó, és arra próbáltam célozni, hogy ha Puzsérnál probléma, hogy "nem zavarja az igazság", akkor nem sportszerű őt valótlan dologgal támadni.
Az más kérdés, hogy hozzá nem értésből vagy szándékosan milyen képtelenségeket ír időnként, lehet vitatni a stílusát is, de hogy nem a pénz motiválja, amikor megmondóemberkedik, abban 100%-ig biztos vagyok.
Kár egyébként ezért a mellékszálért, mert a cikk érdemi része kifejezetten tetszett. Peace.
Bilok 2021.06.22 17:19:24
@Bolyki György: Ezek szerint én is tévesen feltételeztem a szándékos csúsztatást, elnézést.
2019. augusztustól a Vodafone a UPC tulajdonosa, és ennek egy csomó hozadéka van az előfizetőik számára, például az, hogy vége a UPC Mobilnak, viszont a UPC ügyfelek kedvezményes Voda-tarifákat kapnak. Ez eddig jól hangzik. A gyakorlatban viszont úgy tűnik, vannak érdekes részletek emögött, és még…..
Bilok 2019.10.03 16:26:24
@Igazamvanvagyigazamvan?:
Nem mondom, hogy egyáltalán nincs igazad, és persze, hogy túlzok, ahogy Te a TV-vel és a poszter is. :)
De egyébként igen, ha egyáltalán nem nézek utána, vásárláskor se kérdezem meg, csak rábökök egy TV-re, hogy azt kérem, és otthon veszem észre, hogy fekete-fehér, akkor nem azt mondom, hogy eltitkolták, hogy nem színes, hanem azt, hogy jó nagy f.sz voltam a vásárlásnál.

Hadd ne keressem vissza, többen írták, hogy mennyire egyszerűen meg lehet találni neten, hogy csak 3G-t tud a UPC, ezért nem jogos titkolózásra hivatkozni szerintem.
Az online bevásárlás az egyik legnagyobb vívmány a konzumálás történetében. Nincs tülekedés, nincs hétvégi feszkó, nincs impulzusvásárlás és ráadásul a cipekedést is meg lehet úszni, ami ugye egy család havi bevásárlásánál már jelentős anyagmozgatással járó feladat. Ha utóbbi nem része egyes…..
Itt kell lenned, hogy elhidd, de ha itt vagy, elhiszed. Simán. Mert neked is megvolt, ezerszer. Átlagos ügyintézős nap itthon. T. Homár, Egy kis szösszenet, a mai napomról. Lennének unalmas fényképek és emailek, de minek ezzel még hosszabbá tenni a mai napi teljesítményem. Álljon itt a nyers…..
Bilok 2018.12.07 18:26:57
Gábor ügye első, második és sokadik ránézésre is tiszta sornak tűnik: elköltött a bankszámlájáról olyan pénzt, ami a banké volt, az meg kéri vissza. Nyilván. És még nyilvánabb, hogy itt a jóhiszeműen költöttem el valószínűleg nem lesz túl sikeres védekezés. De mit…..
Miközben a családügyi államtitkár előírja, kik nevezhetik magukat családnak, addig a volt feleségét fejberugdosó, jogerősen elítélt ifj. Knézy szép csendben visszakerült a mikrofon mögé. Sehol nem található hír a sportriporter jogerős ítéletéről. Eddig. Ma megkaptam a megerősítést az…..
A 3 éve bevezettt CSOK, vagyis a családok otthonteremtési kedvezménye irtóra felpörgette a lakáspiacot. Bár igénybevétele viszonylag korlátozott körnek lehetséges csak, de pár hónapja lazítottak a szabályzásán (kevesebb papírmunkával, gyorsabban, könnyebben lehet megkapni), így biztosan sokan fognak…..
Az alábbi beszámoló alapján a Savoya Parkban működő Auchan munkatársainak rém határozott elképzelése van a megfelelő vásárlói magatartásról, és az esetleges véletlen vagy tapasztalatlanságból fakadó kilengéseket nem restek  a helytelenül viselkedők orra alá dörgölni akár többszörösen is. Az…..
A sztori mellé nem árt elindítani a fenti videót, hogy a halk zene, a víz kellemes csobogása és a lapátok forgásának finom surrogása hatékonyan csendesíthesse az elmét közben. Olvasónk csalódott, és minden oka meg is van rá. Szia Homár, Szeretném, ha segítenél abban, hogy…..
Sziasztok, ma egy sötét könyvet hoztam nektek, amelyben két kisregény olvasható, és, amiben ezek különlegesek a blog tematikájában, a történeteknek nincs LMBT+ vonatkozásuk, de egy queer, cross-dresser szerző írta, akinek a harmadik könyvét köszönthetjük a könyvpiacon. :)  Szóval íme Novák Andor és…..
Bilok 2017.12.31 15:25:33
A szubjektív részekkel egyet tudok érteni, de szerintem ahhoz túl sok a hiba a szövegben, hogy egy mondattal túllépjünk rajta. Kár, mert a Gyere vissza hozzám! amúgy nem lenne rossz könyv. Jó a téma, teljesen hétköznapi a probléma, mégis benne van az irracionalitás. A karakterek ábrázolása rendben van, megvannak az ok-okozati összefüggések, megvan az íve a történetnek. Pár helyen kicsit soknak, szájbarágósnak éreztem a szöveget, de ez elég szubjektív dolog, és cserébe a regény vége kifejezetten erős lett. DE (csupa nagybetűvel, mert ez egy nagyon nagy de :)): a könyv nyelvezete, maga az "írás" finoman szólva sem éri el a kellő színvonalat. A legzavaróbb, gyakori hibák szerintem:
- Összetett mondatokban a tagmondatok összehangolásának hiánya. "A széllökések...zúgtak a közeli fák ágai között,..., a kupacokba hordott avart szétszórta..." A széllökések szétszórta? "Felajánlotta neki, hogy... el tudná-e vállalni..." "nem akarom, ha valami komoly baja lenne". Ha közben még alanyt is kellene váltani, akkor látványosan eveszíti a fonalat az író: "(Zsolt) a ... ködben alig látta lábfejét, a távoli domboldalon azonban..., szétoszlott annyira"
- Magyartalan szavak, szókapcsolatok használata: "nem jutott(=tért) napirendre", "összes altatókat(=altatót)", "semminek (=semmiért) sem tudott... lelkesedni".
- Teljesen félreértelmezett, tévesen használt szavak, amik egy részének vsz. nem is pontosan tudja a jelentését az író: "grátisz túlórapénz", "alátámasztotta azt a hatodik érzékét", "penetráns fekhely", "egyeletlen" betontalapzat, "a taliga ócska pallóiról", kombináció helyett kombinatorika, stb. Feleslegesen használt idegen szóból egyébként is túl sok van, itt a kevesebb határozottan több lett volna.

A Papp László Stadion(?!) és a negyvenéves emberek, akik húsz éve voltak nyolcadikosok, már tényleg apróság. Az igazi baj az általános iskolás nyelvtani alapok hiányával, az értelmetlen vagy teljesen rosszul használt szókapcsolatokkal/szavakkal van. Egy normális nyelvérzékkel rendelkező olvasó folyton elakad, visszaolvas, hogy most valamit félreolvastam, vagy tényleg ezt írta? Véleményem szerint ezt a szöveget nem megszerkeszteni kellene, hanem az elejétől a végéig alaposan átírni, hogy élvezhető legyen.
Az alábbi levél egy ideig egy Mekk Elek epizód leírásának tűnik, aztán hirtelen feltűnik mintegy mellékesen a címben idézett mondat, amitől az emberben felmerül, hogy a nagy szakállal és önbizalommal megáldott szakmai antitalentum helyett Donald Trump lóbálja a sztoriban a szerszámos ládát. Mit…..
A magyar labdarúgó-bajnokságok első és másodosztályában már kilenc fordulót rendeztek. Az alacsonyabb szinteken jó esetben hat, rosszabb esetben 1-2 mérkőzéseken vannak túl a csapatok, de máris számtalan érdekességel szolgálhat a Mennyei Megyei. Ezúttal rendhagyó módon kipécéztünk magunknak egy…..
Van az úgy, hogy az embernek bekattan valami kisgyerekként, de annyira, hogy aztán a fél életét ennek a csodálatosan vonzó dolognak szánja. Ezek azok a vágyak, amiknek teljesüléséből  családi legendák és filmek születnek, vagy olyan orbitális csalódások, amiknek a kiheveréséhez  egy másik fél élet…..
Bilok 2017.05.31 19:23:04
@mioporfeszosz: "Valaha a prémiumautó minőséget és tartósságot is jelentett, most mind ugyanaz a szemét, ha "prémium", ha nem. "
Van benne igazság, sőt én inkább azt mondanám, hogy "nem-prémiumból" jobb eséllyel veszel "nem-szemetet", ha mondjuk az üzembiztonság a szempont, nem pedig az, mennyi felesleges kütyü nyalja a s.gged, amikor éppen működik.
És a poszter nem "valaha" vett 3 Audit egymás után, hanem most, ezért írtam, hogy egy minimális tájékozódással elkerülhette volna a tátott szájjal rohangálást a f.szerdőben. :)
"Ezek a kocsik (A7) azoknak készülnek, akik euroban(!) zsonglőrködnek a milliókkal. De legalábbis euro százezrekkel."
Szerintem a poszternek nem ez az igazi baja. Egy prémiumautó-tulajdonos elfogadja a magasabb fenntartási költségeket, de ha még ilyen áron is olyan megbízhatóságot kap, amiért én simán felgyújtanám a fillérekből fenntartható, lassan nagykorú Daewoo-mat, azt azért nehéz benyelni. Úgy értem, ha százszor ennyi pénze lenne a poszternek, akkor is besz.rt volna mind a 3 Audija.
Sokan összeesküvés elméletnek vélik a tervezett elavulást, pedig nem az. Olyannyira nem, hogy egy jogszabályokkal támogatott folyamatról van szó, ami állítólag nekünk jó. Többen még mindig elcsodálkoznak ha azt mondják valahol, hogy nincs alkatrész az elromlott készülékükhöz, és  megkérdezik hogy…..
Bilok 2017.04.28 19:32:26
10 dolog, amitől elhiszed, hogy a poszter agya már régen túl van a tervezett avultatáson. Ennyi baromságot összeírni, te jó ég...

1. Mi köze a sznob kivagyiságnak a tervezett avultatáshoz? Egyébként meg, ha ma veszel egy épkézláb, de alsóbb árkategóriás telefont, annak a megjelenése nem lesz 'ciki' 5-6 év múlva sem.
2. 'maga a készülék 2-3 év múlva már csak a töredékét éri az újkori árának' Hű b+, tényleg?! Egy használt műszaki cikk nem ér annyit, mint egy új? Micsoda aljas összeesküvés! Egyébként nem ezt kell mérlegelni egy meghibásodásnál, hanem azt, hogy mennyiért lehetne lecserélni a hibás eszközt, és akkor már nem is olyan hülyeség a javítás.
3. Nincs alkatrész egy kétéves készülékhez? Ne hülyéskedjünk már. OK, legyen, mondjuk, az esetek 0,1%-a, és még sokat is mondtam. Ez világméretű összeesküvésnek egy kicsit kevés.
4. A sz.r gar. ügyintézésnek és a neten minden kínai szemetet összevásárolók szívásának mi köze a témához?
5. Pénzvisszafizetésről és azonnal cseréről beszélsz. Ez az érved arra az állításra, hogy gyors avultatással folyamatosan új termékek VÁSÁRLÁSÁRA kényszerítik a vevőket. Magadat cáfolod.
6. Ebben azért van valami.
7. Semmit nem éri meg a végtelenségig életben tartani. Valaki nagyon jó példát írt, hogy a Ford T-modellhez se kapsz alkatrészt bármilyen autósboltban. És azért itt is jelentős túlzás ez a valahonnan kitalált 3 év, még a villámgyorsan fejlődő informatikában is.
8. Ezt azért nem venném készpénznek. Talán filléres kínai vackoknál el tudom képzelni, de annak semmi köze az avultatáshoz. Ha van igény sz.r termékre olcsón, akkor megcsinálják, ennyi az egész.
9. A nagy áruházláncoknak saját márkáik vannak, ill. természetesen árulják a normális (értsd: létező) gyártók termékeit. De ha mondasz egy áruházláncot, ahol megvehetem pl. az illusztráción szereplő Panasoanicot, akkor rendben, nem hülyeség a bekezdés.
10. Azért nem agysebészet egy ragasztott telefon javítása, és ha valakit ez érdekel egyáltalán, akkor van választási lehetősége. Egyébként attól gyorsabban avul vagy használódik valami, ha ragasztva van, nem csavarozva? Érdekes megállapítás.

Ráadás példa meg a gagyi hamisítványok. A tervezett avultatásra. Mi köze van hozzá?
via GIPHY Az elmúlt években szépen elterjedtebb idehaza is a baba-, gyerek- és családbarát vendéglátó hely fogalma, ami általában kiságyat, etetőszéket, szoptatószobát esetleg biztonságos környezetet, de főleg úgy általában a gyerekekkel és gyerekesekkel szemben…..
Nem igazán akartunk már belerúgni a Magyar Postába, mert van elég bajuk szegényeknek hetek óta, de mondjuk, ha ott is munkát csinálnak maguknak, ahol nincs, akkor nem csoda. Kedves Homár! Tegnap a Posta nálam kiverte a biztosítékot. Történt ugyanis, hogy előre gondolván a…..
Péter kissé érdes stílusban rohat ki a UPC ellen, de elég jogosnak tűnik a kiborulása, ha azt vesszük, hogy az ember üzemszerű működésre számít egy szolgáltatótól, nem arra, hogy minden nap csekkolnia kell, hogy ma működni fog-e. Az időszakos leállásról szóló emailes tájékoztató pedig nem tűnik…..
Mire a magyar Black Friday elkezdett tombolni, az Extreme Digital már rég az Ügyes napok akciójánál tartott, miután már nov. 20-án lenyomta a maga Fekete Péntekjét. Nem hiba nélkül. Írjuk a javukra, hogy tök normálisan reagálták le a helyzetet.  Sziasztok Black Friday akció…..
Egy 45 évvel ezelőtti tavaszon, 1970. május 13-án a medréből kilépő Szamos folyó éjjel 11-kor érte el Nagygécet, és a falut teljes szélességében elöntötte. A település lakosságát evakuálták, ezt követően pedig többé nem is engedték őket vissza otthonukba. Az egykori falu teljes területén építési…..
Bilok 2015.10.22 21:00:08
@gigabursch: @JTom: jártam arra az elmúlt pár évben, nekem úgy tűnik, mintha 2-3 háznak lenne állandó lakója. De ezek szinte közvetlenül a főút mellett vannak, ahogy lefordulunk Nagygéc felé (de már hozzá tartoznak), onnan még bőven kell menni a templomig. Ezeket leszámítva tényleg csak pár romos egykori lakóépület maradt meg. A templom felújításán kívül emlékparkot, kilátót és valami múzeumfélét csinálnak most, úgy tudom, még nincs minden készen.
Egy levél a sok közül, amiből kiderül, hogy hiába hívja a Telenor kicsit eufémisztikusan kivezetésnek egyes tarifái megszüntetését, az ügyfelek áremelésnek élik meg. A számok ugye nem hazudnak.  Tisztelt Homárosok! Szomorúan látom, hogy még nem árasztotta el a blogot a…..
Bilok 2015.08.31 18:25:39
@_Neville: én is így tudom, ezért néztem nagyot, mikor nem engedték. De bemegyek még egy ügyfélszolgálatra, hátha ott együttműködőbbek lesznek, ezek csak valami viszonteladók voltak. B tervnek én is a feltöltős előfizetést találtam ki, valamelyiket csak meg lehet oldani.

@AmyS: nálam nem a hangnemmel volt baj, van, amikor egyszerűen nincs szerencséje az embernek az ügyintézővel. Nekem csak a 150 perces tarifát hajtogatta, meg hogy nem választhatok másikat. Egyébként egyetértek.
Bilok 2015.08.31 18:44:07
@AmyS: Köszi, utánanézek!
Bilok 2015.09.01 18:59:35
@Arcade Macho: azt csak a legvégső esetre gondoltam, minden hülyeségével együtt én a Telenort tartom a legnormálisabb szolgáltatónak. És homár-olvasóként tudjuk, hogy a számhordozás se feltétlenül egy diadalmenet. :)