Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laboregér

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Erről van szó.      Nemrég a college-unkban tartott előadást Nagy-Britannia egyik leghíresebb pszefológusa. Amiről elsősorban az jutott eszembe, hogy soha életemben nem hallottam még a pszefológiáról (psephology).  A pszefosz kavicsot jelent görögül, de a kavicstan nem…..
Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy mi történt február 6-án, pénteken. A Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet vezetői lelkiismereti okokra hivatkozva beadták felmondásukat, amire válaszul Simicska Lajos nyilatkozataival felrobbantotta az internetet. De mi az értelme…..
"A nők sokat el tudnak nekünk mondani a jelenlegi társadalomról. Időnként túlságosan macsók vagyunk, nem engedünk teret a nőknek. Pedig ők más szemszögből képesek látni a dolgokat, mint mi, és olyan kérdéseket tesznek fel, amelyeket nem értünk." Ferenc pápa, 2015.…..
2014. december 19-én pénteken A Város Mindenkié (AVM) csoport és több tucat szimpatizánsa 20 sátorból álló tábort alakított ki a Parlament előtt a Kossuth téren, hogy így tiltakozzanak a közterületen élő hajléktalan emberek hatósági üldözése és a szegénységben élők ellehetetlenítése ellen. A…..
laboregér 2014.12.22 03:41:55
@Éhes ló: éhes lónak ne nézd a fogát

és

ne ítálj, hogy ne ítéltess

és

a kivert kutya harap

és

ne hárítsd át az állampolgári felelősségedet más állampolgárra

és

tényleg ilyen országban akarsz élni?
laboregér 2014.12.23 03:13:11
@Éhes ló:
hú, de karakán, szigorú egy ember vagy, még egy szójátékot se bírsz ki, jó, legyen akkor ajándék ló.
Az élet sokkal értékesebb és édesebb annál, mint hogy telerakjuk szigorú erkölcsi cölöpökkel, hogy csak azokon lehessen járni, és keserű düh és elégedetlenségég fakadjon abból, ha mások nem ezeken a cölöpökön járnak. Hogy ovis kortól íveljen az úgynevezett erkölcs, amely mindenkit és mindent lenéz, elítél, aki és ami "kevésbé erkölcsös", mint a "norma".
Szerintem nem a ruha teszi az embert - nem az számít, kinek mennyi pénze, vagyona van, hogy ki mennyit gürcöl és mennyit szerez vagy milyen szinten él.
A Te gondolataid az Aldous Huxley féle "szép új világ" irányába hatnak, mert nem az a társadalmi fejlődés, hogy kontroll alatt tartsunk másokat, kijelöljük mások helyét, meghúzzuk mások lehetőségeinek a határát a saját "érvényesülésünk" védelmében, félve, rettegve, másokat hibáztatva, hogy nehogy elveszítsük a többiek miatt azt, amink már van, megítélve mindenkit és mindent, aki az úgynevezett "norma" alatt leledzik.
A Te gondolataid és elképzeléseid pontosan egy olyan társadalmat festenek le, eredményeznek, ahol egyénnek lenni csak kivételes főknek kiváltság, és a többi ember csak a tömeg, kiszolgáltatva azoknak a törvényhozóknak, akik a tömeget, legyenek tagjai kivetettek, szegények vagy magukat fenntartani képesek, nem védik meg. Ezek azok a törvények, amelyek úgy vannak megszabva, hogy minél többet legyen muszáj véteni ellenük, és általuk le lehessen sújtani a "vétkesekre" - ezek azok a törvények, amelyek a valódi vétkeseket védelmezik, és helyettük a bűnbakokkal szemben járnak el.
Szerintem az az egészséges társadalom, amely az egyén boldogulására épít, és azok a társadalmak, amelyek erre törekszenek, képesek fokozni az egyéni aktivitást és a perspektívát, képesek növelni az egyéni boldogulás arányát. Ezekben a társadalmakban az emberi viszonyok is mások. Nálunk az egyéni boldogulás esélye romlik, és nem azért, mert nálunk annyival több a tehetségtelen, a Te szavaiddal élve több a "balfék", az "önsorsrontó", a "rossz sorsú", a "balszerencsés". Nem neked kellene a helyzet miatt félelmet és lelkifurdalást érezned, mert akikkel most vitatkozol, azok a lecsúszott embereken próbálnak segíteni, és nem irigylik vagy nem akarják elvitatni tőled azt, amit elértél. A kormányzatnak kellene lelkifurdalást éreznie, és nem olyasmire fordítani az adókat, amiből nem a társadalomnak van haszna, hanem a hatalom által a tömeggel szemben védelmezett egyéni főknek. Mert a Te adódat is, az én adómat is, mindannyiunk adóját teljesen elkölti az állam, csak nem mindegy, hogy mire és kikre. Az pedig, hogy egyre több adót vetnek ki (2010 óta már cca. 50 új adó), szintén nem a lecsúszott emberek miatt van. A rossz célokra elköltött és eltüntetett hatalmas pénzekről van szó, amit ha másra fordítanának, a Te életed is biztonságosabb és stabilabb lehetne.

Azt, hogy a kivert kutya harap, én átvitt értelemben mondtam, de ha Te szó szerint vetted, akkor vizsgáljuk így. Nem az elején kezded az okfejtést, amikor kifejezetten a TÖRVÉNY NEVÉBEN állítod, hogy a kivert kutyát felétek "elviszi a sintér, vagy lelövi a vadőr, harapni meg nulla esélye van, mert agyonverik ha az emberekre acsarog". Ugyanis a kutyát kiverni NEM TÖRVÉNYES. Kutyát tartani állampolgári jog és felelősség. Aki kiveri a kutyát, az állampolgári felelősségét lépi át, és törvényt szeg. Az a törvényes, ha megkeresik aa gazdát, aki kiverte a kutyát, és ha nem hajlandó visszafogadni, akkor kötelezik a kutyamenhely költségeinek viselésére.
És ugyanez igaz az államra is. Ha nem tud, nem képes felelősséget viselni az állampolgárai iránt, nem képes az egyéni boldogulás lehetőségeit az elvárt módon biztosítani minden réteg számára, akkor...

Arról meg ne papolj, hogy az adójából ki tart el kit. Ugyanis azoknak az embereknek, akik megpróbálnak tenni a szegényekért és kiállnak értük a magukéból is adva, a saját forrásaikat is hozzátéve, még így is marad annyi, hogy ne a saját egzisztenciájukat féltsék. Az adóinkból az államot tartjuk el, és az adóinkat mindig elköltik így is úgy is. Azoktól kellene inkább félteni az adódat, akik olyan magas szinten élik fel, hogy a társadalom építésére semmi nem marad. A növekvő szegény réteghez képest (már négymillió!) nagyon kevesen vannak, akik valóban csak pumpolni és ingyenélni akarnak. Ez a megközelítés is nagyon igazságtalan. A "társadalmilag hasznos munka" kategóriája is a múltból jött vissza, pedig egyszer már megtagadtuk azt a világot, aminek ez volt a sarokköve. Volt itt már uralkodó osztály a munkásság, és vele szövetségen a parasztság, de közülük senki nem uralkodott, se nem szövetkezett senkivel. Nem lehet az embereket kasztokra osztani. A civil társadalom az, amely az egyén boldogulására (és nem az elnyomására) épít, és ha átfogó az egyéni boldogulás, akkor az emberek, a társadalmi rétegek viszonya is alapvetően megváltozik, mert senki sem a többi embertől félti az egzisztenciáját. Én így gondolom.
Egyetemi jegyzet politika-szakos hallgatóknak   Van itt néhány megjegyzés egy Index-cikk ürügyén: 1. Az Index éppen azt olvassa a jobboldal fejére, amit maga is képvisel: a szelektív nézőpontot. Az Index ugyanis számtalan alkalommal maga is "totálisan félreérti" az…..
laboregér 2014.12.11 12:27:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Akkor miért írtad, szó nincs dicséretről? Ez a levél egy csomó méltányolható hátrányt hoz fel Orbán javára és sorolja a méltathatónak tartott tevékenységeket. A viszonynak ezeken a méltányolható és méltatható eseményeken kellene alapulnia, tehát méltányolni és méltatni kell Magyarországot - vagyis: méltatni (dicsérni) kell jönni, nem temetni.

Szerintem az a kioktatás, hogy a kurva anyám, a szellemileg fogyatékos családom, meg a családom szellemi színvonala. Ezek nem érvek, hanem durva személyeskedések. Az anyukámról inkább azt mondd, hogy nem szűz, azt elfogadom, a többi pedig nem ingünk, nem veszem magunkra. Elismerem, hogy ironikus voltam (az egy műfaj, de nem a gyalázkodásé), mert a levél olvasatában benne van, hogy méltányolni és méltatni kellene az országunkat, te pedig kategorikusan kijelentetted, hogy abban szó sincs megdicsérésről. A politika nyelvezete nem a dicséret, hanem a méltatás/elismerés/méltánylás szavakat használja - Pistikét meg megdicsérik, ha ügyesen kitölti a PISA-tesztet az iskolában (ez is irónia volt, bocsi).
laboregér 2014.12.11 12:31:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Hát, ez sem egy érv, csak egy "csakazértis", meg az érvek helyetti személyeskedés Mivel mondtam ellent magamnak, áruld el, kérlek.
laboregér 2014.12.11 12:35:26
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ja, Orbán Viktornak van mindig igaza. De csak idehaza.
... mindannyian hiszünk abban, hogy reménytelen helyzet nincs, csak reménytelen kormányok vannak, és talán abban is hiszünk, hogy szegény ország sincs, csak gyenge kormányzattal megvert országok vannak. Orbán Viktor..
laboregér 2014.11.21 23:38:14
          „Kikérek magamnak minden gyanúsítgatást. Annak a 80 embernek a nevében is, aki az alapítványban és a zrt.-ben főállásban dolgozik. Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában. Csak míg utóbbinál elvileg…..
laboregér 2014.11.20 20:28:33
Sír-rí az MSZP vezetése, legújabban Szanyi kapitány, hogy tegnap Mesterházyt hosszú ideig nem hagyta szóhoz jutni az "összefogást, összefogást" kiabáló tömeg. Bajnai "csak" meglepődött, de közben jobbkeze, Szigetvári szerint az Együtt 2014-PM és az MSZP nagyon erős…..
laboregér 2013.10.25 02:40:00
@Alvarez: Itt a mérés (Medián) arról, hogy mi a GyF +/- matek (szept. 23.-án készült):
www.median.hu/object.97354318-5e31-4f4b-98fb-d027f39578a6.ivy

Viszont a piros színnel jelzett kérdés faramuci, nem a saját véleményt kérdezi, hanem azt, hogy mit gondolhatnak mások.
Blogunk törzsolvasói pontosan tudják, hogyan viszonyulunk a magyar focihoz és annak történelméhez. Azt hiszem, nem kell bővebben kifejteni, mennyi érzelemmel és élménnyel tekintünk a világ kedvenc sportágára. Ebben a témában mi már hosszú évekkel ezelőtt letettünk az asztalra…..
Minderre azért van szükség, hogy a felcsúti stadiontól induló 600 milliós kisvasútról legyen mint nézni útközben. A 2013. évi 162-es számú Magyar Közlönyben a kiemelt beruházásként kezelt 600 milliós kisvasút mellett megjelentek egyéb rendelkezések is, amik mind Felcsút…..
laboregér 2013.10.04 20:07:15
@Ló Gusztáv: Ha csak nullát használ, milyen válaszokat fog adni az ellenzéknek?
laboregér 2013.10.04 23:21:40
@Ló Gusztáv: Bárcsak ők lennének az ellenzék (de ehhez már Joda segítségére lenne szükség)! De ígérd meg, hogy ez esetben lecseréled az op.rendszert 64 bitesre :)
"Mottó: Ha így nézzük, filozófiai kérdés..." (G.Fodor Gábor gondolkodó a rezsiharcról)  "Sartre szerint Heidegger "est tombé  dans l'erreur substantialiste", szubsztanciális tévedésbe esett, midőn a Sein und Zeitben az Időt a Lét kérdésének transzcendentális…..
Nagyon klassz élményeim voltak az elmúlt időszakban. Jártam gyönyörűséges, fenséges hegyek között, szájtátva bámulva a természet nagyszerűségét, tomboltam koncerteken, eregettem papírsárkányt, dögönyöztem pár hetes pulikölyköt, napsütéses őszi napon ültettem…..
„Szerettünk volna egy olyan távoli pontot találni, ahol nem figyelnek fel ránk” – nyilatkozta Selmeczi Gabriella, aki egy hónap alatt használta fel 60 alkalmas szoláriumbérletét. „Viktor is meghízott a nyáron, Pintér Sanyinak új Police napszemüvege van, a fejlesztési…..
Alaptörvény:  X. cikk (1) Magyarország biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá - a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében - a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás…..
A harc, a küzdelem a lételeme. Eltökéltsége közismert. Nem ismer se kegyelmet, se kompromisszumot. A béke, a nyugalom nem az ő világa, a párbajban van otthon, akkor érzi magát elemében, ha ellenfélre lel. A konfrontáció a zsigereiben van, nem ismer sem istent, sem embert, ha valakit…..
Ha jól értem Orbánt, akkor a zsidók mások. "Azt magyarázom az embereknek, hogy nekünk tilos a zsidókra mint veszélyre tekintenünk, inkább tekintsünk rájuk, mint Isten ajándékára. Isten a magyar nemzetet nagyon színesnek alkotta meg, melynek részei a zsidók is" — jelentette ki.…..
laboregér 2013.05.08 03:07:50
@Putyilov gyári melós:
@sajtohuba:

@Bebes: Amikor azt mondod, hogy "a kisebbségi lehessen magyar, amikor magyarként akar megjelenni, és lehessen cigány (zsidó, stb.), amikor úgy hozza úri kedve", teljesen egyetértek veled, mert ezzel azt az állapotot írod le, ami üdvös lenne. Csakhogy nem ez az állapot áll fenn.
Márpedig, ha az általad lefestett üdvös állapotok uralkodnának, miért is kellene bárkinek is feszélyezettségi érzésekkel kínlódnia, amikor felszólal egy másik felekezet vagy etnikum rendezvényén? Ebben én sem adok neked igazat.
Orbánnal az a nagy baj, hogy megint magyarázkodni, bizonygatni kényszerült, mert mást cselekszik, mint amit hirdet. Ez a "sokszínűség" meg a "színesség" is nagyon régi és ismerős retorika nála. Amikor a jobboldal kriminalizálja a zsidókat, a cigányokat, melegeket, amikor verbálisan garázdálkodik, Orbán azt mondja, sokféle nézetű emberből áll a magyar jobboldal, ezért színes. A Klubrádiót is a sokszínűséggel érvelve akarták kinyírni (sokszínű zenei műsorok kellenek - mondták). Most meg a NER nevében már az egész magyarság színes, sokszínű lett. De mindent a centrális erőtérben döntenek el, hogy az "értékviták" miatti izgalmi állapotot megszüntessék a munka (vagy munkanélküliség) elszürkített társadalmában, kirekesztve a színeket. És nem csak a zsidókról van szó, hanem a cigányokról, a melegekről, az élettársakról, a vallási felekezetekről, a rokkantakról, a fogyatékosokról, a másként gondolkodókról, etc. is! Antiszemiták és rasszisták kaják a kitüntetéseket, utcaneveket, újratemetéseket és nemzeti alaptanterv részesedést is.
Most az a legújabb, hogy a cigányság az ország aranytartaléka, vagy mi - mert szükség van a fizikai munkát végző kétkezi emberekre. Ennyire viheti nálunk a cigány - közmunka, éhbérért. Mohácsi Viktória cigány jogvédő, többdiplomás értelmiségi pedig Kanadába emigrált az életveszélyes fenyegetések miatt? Osztolykán Ágnest pedig jobboldali képviselőtársai női mivoltában vegzálják a parlamentben, aztán meg azzal nyugtatgatják, hogy egy cigány nőt ők soha nem "döntenének meg". És mi zajlik a sokszínű magyar jobboldalon Kertész Imre, magyar Nobel-díjas író vagy Schiff András nemzetközileg elismert magyar zongoraművész körül? Ez a sokszínű jobboldal és színes magyar nép. Sokszínűség, Isten ajándékai, az ország aranytartalékai, persze... Magyartarka? Vagy mi? Pávatánc.
      Ritkán szoktunk tudományos eredményeket ismertetni a Vincenten, de úgy gondolom, a kérdéses tétel gyakorlati alkalmazhatósága miatt széleskörű érdeklődésre tarthat számot.      …..
Senkit nem ér veszteség! El fogjuk ismerni az összegeket, a pontos feltételeket a következő hónapokban fogjuk kidolgozni, ahogy a nyugdíjrendszerben tervezett változtatásokról is ebben az időszakban fogunk terveket kidolgozni. Matolcsy György, 2010. október 14...
laboregér 2013.04.09 19:12:24
       A konzervatív értelmiségi fiatalok kedvenc témája az egyenlőség kérdése.  Arról van szó, hogy itt vannak ezek a cigányok meg a liberálisok, valamilyen sorrendben, és a liberálisok — különösen a jogvédők, ami ugye nyilván a legrosszabb fajta —…..
laboregér 2013.04.06 18:29:15
@Nap Pali: figyellek :), sokszor jó kis szavakat kreálsz, teccik, jajrá!
laboregér 2013.04.06 20:55:14
Nem csak a cigányokról van szó, hanem mindazokról, akik teremtettek mesterségeket, kézművességet és ipart, de áldozataivá váltak az ipari forradalomnak; majd kihasználható uralkodó osztállyá avanzsálta őket a hatalom, de lettek a bukott diktatúra fémjelei. Voltak céhlegények, iparosok, vándorkereskedők, termékeik és szolgáltatásaik árusai és mesteremberek, lettek munkások, parasztok és proletárok, de manapság csak proli és cigány a nevük. Proli és cigány. Mezei proli, panelproli és cigány. Élősködők. Elég sokan vannak ahhoz, hogy voksaikra politikai alakulatok vadásszanak, de ma az elit és az új-középosztály róluk mintázza az elégtelen emberi minőség, sőt az állatság szobrát. Innentől az ő kategóriájuk vetítődik ki mindazokra, akik nem tartoznak ugyan közéjük, viszont a hozzáállásuk nem üti meg a saját morális nagyságuktól meghatódó "gondolkodók" által elvárt mértéket. Magyarul: aki proliként vagy cigányként magasabb „minősítést” érdemelne, az attól még proli és cigány marad, de mindazokat közéjük taszítják, akik nem állnak az erkölcsgyárral, a diktált kór szellemével egyező színvonalon: így teremnek a "libsibolsik", a "komcsizsidók", a "zsidócigók", sőt, az erkölcstermelés legújabb vívmányaként a "libsifasiszták" is.

Ennek az új, pusztító erkölcsnek a megteremtői nagyon is jól tudják, hogy milyen nehéz egyénenként is kiemelkedni abból a saját közegből, ami visszahúzza ezeket az embereket az övéik közé, ahol otthon és biztonságban érzik magukat, ahol védelemre találnak és ahol kiigazodnak. Ezért szítják és tartják fenn ellenük az ellenséges légkört; a zsarnokságnak kell az elszigetelt ellenség, mert az ellenség az, akivel szemben hozzájuk igazodnak a kiszolgáltatottak, akiket úgyszintén a zsarnokság tesz kiszolgáltatottá.
83. § (1) A közszolgálati médiaszolgáltatás célja: m) kiegyensúlyozott,  és felelős hírszolgáltatás, valamint tájékoztatás,n) az egyes eltérő vélemények ütköztetése, a közösség ügyeivel kapcsolatos viták lefolytatása, a megbízható tájékoztatáson alapuló,…..
laboregér 2013.04.04 16:21:20
laboregér 2013.04.05 20:16:07
@jotunder: szia :)
laboregér 2013.04.06 00:46:41
@szempontpuska:

Mi a szempont! Ezt a keferágós szmájlit directe neked dizájnoltam, csak itt, csak most, csak neked:

[:<{\

Különben szia :-)
GFG Blog Kultúrprogram 2013.01.16 10:29:53
„Lápinád.” (Sas-kabaré)   Van egy poén. „Lápinád”. Ilyen és ehhez hasonló magas röptű kakis, kotonos és nemiszerves viccen röhögték magukat halálra a szocialisták a 2010. őszi vörös műselymes kongresszusokon. A Sas-kabaré volt a kultúrprogram. De hogy Bibó…..
Kedves Vincent Olvasók! Azért fordulunk Önökhöz, mert ismét jelentős döntések előtt állunk. Talán még emlékeznek: mi, vincentesek úgy határoztunk, minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntéseket hozunk. Együtt határoztunk a Vincent honlap…..
Vegyük elő az evangéliumot és rájövünk, hogy Isten nem akarja lelki adósságainkat behajtani rajtunk, hanem azokat kifizetetlenül elengedi, ugyanis Jézus volt, aki kereszthalálával kifizette mindannyiunk adósságát. Vejkey Imre a rezsicsökkentésről, 2013. március 25...