Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emilke mesél

1527 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaink! Talán kevesen tudják, de 1973 és 1975 között összesen 600 magyar katona teljesített szolgálatot a háború sújtotta Vietnamban, az International Commission of Control and Supervision, rövidítve ICCS (magyarul: Nemzetközi Ellenőrző és Felügyelő Bizottság – NEFB) három kontingensében.…..
Emilke mesél 2020.08.18 13:16:19
Eddig csak ahhoz ragaszkodtak volna, hogy a volt kormányfő kapja a legelőkelőbb DK-s helyet a közös listán. ..
“Az Egyesült Államoknak az LGBT-jogokat a kormányzati és külpolitika még szorosabb részévé kell tennie… ez az ügy, amit Obama elnök prioritásként kezel” – mondta Susan Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó az elnökválasztás előtt két héttel, október 26-án az American University-n mondott beszédében.…..
  És ősz volt, napos nyárvége és szombat. ….60 éve, mikor Mary, az izgalomtól kipirult arccal bújt hófehér menyasszonyi ruhájába és hollószínű haja csillogó keretbe foglalta arca rózsáit. Karcsú derekán simult a selyem, melle domborulatát a legszebb hajlatokkal emelte ki a csipke és szeme…..
… Még nyílnak a völgyben   a kerti virágok. A nebulók az ablakon bámulnak ki és a szemközti iskola unalmas falán nézik a halványra tört őszi fényt. Ida néni a pesti Kmethy u 18-ból sétál a padok előtt, nézi a kis Jezorszky Kázmér rajzát a zuhanó stukákról. Pillantása végigfut a padsorokon. Még…..
Már 64 éve,egy dalcím, J’attendrai. Forgott a viaszlemez és a felhúzhatós gramofonon halkan szólt a sötét lakásban. Két lány táncolt egymással,Erzsi,a barna,erős lány,aki eleven temperamentumával a táncban a vezetést vállalta és Nelly. Emilke csak ült és bámulta a két lány lebbenését és felügyelt…..
........... …... az úgy volt,hogy az Apám, Urias, akit Dávid az anyámért megöletett és aztán elvette anyámat, de hiszen a te apád Dávid, te Urias halála után évekkel születtél! Beszélsz hülyeségeket! Az anyám egy kurva volt, aki Dávid ablaka elé állíttatta fürdőkádját, apám távollétében és ott…..
Emilke mesél 2016.09.12 06:09:07
  ….. Az Öreg és Luczy Ferke egymásba karolva mentek hazafelé. A testvéri szeretet erősítendően az egymásba karolás okán a dülöngélés sem látszott, mely annak folytán állt elő, hogy a Vírusos által kotyvasztott páleszból istentelenül beszoptak . Figyú Ferke drága Tesóm, tudod mit mondod az a…..
EMLÉKEZET2010.12.27. 17:36 Emilke mesélA fáraó és az Isten „Ott ült a császár.Dús hajában hét csillag volt a diadém a fáraó kiszállt a gyaloghintójából és a tehénszarral borított föld felett kissé lebegve lépett be a szalmakunyhóba. Válla körül lebegett az Isten és beszélt hozzá, hogy a jóság és…..
A ló* A ló ott állt a kerítésnél. Benézett a kert fái alá, bámulta a dús füvet, az árnyékot a lombok alatt. Bőrét sütötte a nap, melege volt. Farkával csapott egyet az oldala felé, ahol a legyek mászkáltak.Látta az embert, ahogy ült az árnyékban, a lábánál kutya hevert. A látvány biztató volt, a ló…..
Apróság, valóban nem nagy dolog. Egy légy és annak a szeme. Főzés közben a nyitott ablakon bejön a konyhába a légy. Hús, húsféle a munkaasztalon, szalad a kés, pörög a pépesítő, gőzöl az indukciós lapon a fazék, ajtó ablak nyitva, hogy a gőz kimenjen, mert nagyon utálom a penészt a szekrények…..
Emilke mesél 2016.08.06 14:39:25
@CsipkeRózsa:
Ha az ember gondolkodik, ....
Rossz tulajdonságaim vannak. :-)
Lázár (Kilépő) János nyilatkozata után egyértelmű, hogy a magyar kormány hajlandó a legvégsőkig elmenni a kvótaellenes népszavazás sikere érdekében.  A Miniszterelnökség első emberét az sem zavarta különösebben, hogy a brit népszavazás eredménye és a menekültválság között nincs lényegi összefüggés,…..
Évszázada halljuk Budapest jellemzésekor, hogy a „kávéházak fővárosa” – na persze Párizs és Bécs után. Pedig a kávéházak egy szűkebb réteg, a polgárok (zsurnaliszták, költők, művészek, bohémek és szerelmesek) otthonai voltak. Azt még sohasem hallottam, hogy valaki a „cukrászdák fővárosának”…..
Tegnap elzavarták Tóbiás Józsefet. Elfogyott a türelem a teljesen dilettáns pártelnökkel szemben, aki a Kétfarkú Kutya Párt szintjére juttatta az MSZP-t. A gerinctelen dunaújvárosi taktikázás után (ami a szocialisták csúnya felsülésével zárult) végleg bebizonyosodott, hogy Tóbiás „politizálása” a…..
  … Bal kezével fogta a keretet. Jobb kezében a kalapács, szája szögletében két szög. Próbálgatta a falon, kereste a helyet. A keretben közel 60 éves diplomája, a másik keretben a szakvizsga bizonyítvány. Nem találta a keretek helyét. Drága képek lógtak a falon, Hermann Lipót, Bényi László és…..
Aki olvasta régebben Fifi bekerülését, az tudja, miről beszélek. Aki nem, annak most itt ajánlom : http://harun-al-rasid-mesei.blog.hu/2013/04/22/fifi_a_vereb Szóval, Fifi az első időben nem hogy ágybakutya nem volt, de lábszőnyeg se. Szép udvariasan ott feküdt az ágy mellett – na jó, azért…..
Shakespeare Kurksz előtt 2016.05.16 13:54:29
Emilke mesél 2012. április 20., péntek 19:08 |    ..............Sztálingrád után, a Don kanyar után,... ..............Sztálingrád után, a Don kanyar után,... Április 21-én Konsztyantin Rokosszovszkij parancsot kap Kurszk 25 km-es körzetéből a lakosság kitelepítésére és védelmi körletek…..
Csak úgy ki van találva Véna. 2016.05.09 21:43:27
…. 1957 nyarán, (Istenem de rég volt ) a pápai kórház belosztályán volt gyakorlaton. A egészségügy azon szakában, mikor a mai körülményekhez képest egyfelől őskori viszonyok uralkodtak, másfelől a fehér ággyal, fityulás kisnővérekkel , a régi időkből ittmaradt, civilbe öltözött apácákkal,…..
A Föld pestisének nevezte az embert Attenborough - Origo www.origo.hu/.../20130122-david-attenborough-az-emberiseg-a-fold-pe... 2013. jan. 22. - "Mi vagyunk a Föld pestise. ... Egyszerűen túl sokember él ott. ... Amíg az emberiségnek nem sikerül kikeverednie ebből, és nem…..
Stefan Stefanovicsnak tele van a töke. Az időjárással, persze. Azúrkék az ég, bátortalan felhők tiblábolnak rajta itt meg ott, kiváló alkalom a fűnyírásra. Stefan Stefanovics előcibálja a fészer toldalékából a fűnyírót – nem egyszerű, mert eléje be volt pakolva 1. db hóeke és 1 db. kompresszor,…..
Vajon helyes dolog-e medencében szoptatni egy kisbabát, esetleg azoknak van igaza, akik szerint ez veszélyes, elsősorban a babára nézve? A kérdés messze nem elméleti, olyannyira nem, hogy per is zajlik miatta. Abbie Stocker (Fotó: Facebook)..
… III. Amenhotep idejében is édes volt a tavaszi szél, csábító a sötétedő est a virágos bokrok között, így hát … Szetamon hercegnő a 17. tavaszt számolta hollószín fürtjei felett, karcsú derekán és hegyes mellein és mikor megbotlott egy lehullott faágban az út homokján, szerencsére kéznél volt egy…..
Emilke mesél 2016.05.03 20:20:03
Emilke mesél 2016.05.04 13:46:21
@CsipkeRózsa:
A Mózes hittel semmi baj. Csak olyan érdekes, hogy ezeket a gyerekeket mindig néhány napos gyengélkedések után jólszituált ifjú hölgyek találják meg és mert olyan édi. hát mindjárt örökbe is fogadják. Ögyes, mondaná manapság Kohn bácsi.
Ez persze mindegy. Mózes talán nem is egy személy volt, de a mózesizmus a világra és a kultúrára nyomta a bélyegét.Ugye ma is azon 10 parancsolat iránymutatásai alapján próbálunk élni, melyet soha, senki nem tartott be, ámbár sima kőlapokat találunk, de hisszük, hogy valaki rákarmolt dolgokat. .... A hit hegyeket tud elmozdítani! Ugye, nem kérdezed, miért foglalkozom én ilyen dolgokkal?
  . hogy ha elmegyek, … .. sem ház, sem más,.. semmi sem marad. Csak egy pillanat és estére már pontosan nevem sem tudják, hogy úgy kell megnézni a papírokban, … * Már harminchoz közelebb, mint a húszhoz, mindketten. … Nyomorúságos szegény lány a proli utcából,kicsit tanult. Álma a…..