Regisztráció Blogot indítok
Adatok
budavaridora

88 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hárman háromféleképpen, de ugyanoda lyukadunk ki: jó kis energiák, klassz társaság, derűs békesség viszi előre a bandát így a nyolcadik nap táján is. / A mai képeket Heim Alexandra készítette "Arról szeretnék írni, ki hogyan indult neki a 10 napnak, és hol tartanak most azok, akik az első naptól…..
A Kanyar. Mi csak így emlegetjük az első Balaton Camino óta a végeláthatatlannak tűnő szakaszt, ahogy átérünk délről északra: az egész olyan, mint egy születés, az ember szinte teljesen magára van hagyatva, alig van valami útközben. Vagy mégis? Mintha idén más lett volna a megélésünk, bár a 26…..
A déli partra érve - igazából már a Magasparton is - hirtelen megérkezik a látóterünkbe a Balaton, és ez hellyel-közzel így is marad. Igaz, közel menni hozzá, úgy igazán, először Siófokon tudtunk, de addig is láttuk foghíjtelkek végében, part felé futó utcákba benézve. Ma szikrázó napsütés és szél…..
-- Budapestről, a Tompa-Páva sarokról száguldottunk át a déli parton Bezerics Danival --- Bezerics Dani az egyik első "alanyunk volt", amikor elindítottuk a blogot, jó pár éve. Azóta Dani barát, üzletfél lett, és maradt olyan jó vendéglátó, mint ahogy megismertük. Továbbra is tartja magát az "aki…..
Lassan egy hónap távlatában nekiültünk összeszedni pár leget: akik velünk voltak, azok most összegezhetnek, akik pedig most, a vakáció kezdetével indulnak neki a Balatonnak, kapnak egy kis muníciót. Hajrá reggelik, kilátások, kirándulások, lustálkodó alvások! / Képek: Chripko Lili Legjobb reggeli:…..
Minden vendégünket szerettük, mert mindenki egytől egyig beilleszkedett. KRSA vagyis Tóth Kristóf a Balatonfenyves-Balatonboglár szakaszon sétált velünk kitartóan, még akkor is, ha közben a hétvégi 15 éves nagykoncert ügyeit intézte telefonon. A PASO örökmozgó frontembere civilben fotóz, egyre…..
Van az utolsó napnak egy könnyedsége, ami egyszerűen ráragad az emberre. Pedig maradtunk volna még, nehéz volt nekiindulni, és nem azt mondani, hogy tartunk egy önajándékozó, pihenő napot. A szállásunk is tökéletes volt, a víz hőmérséklete is, de közben meg mágnesként hívogat, hogy berajzoljuk azt a…..
"A világ egy falu, az a helyzet. Bizonyítékaim is vannak, például amikor a Balaton Camino csapatban teljesen véletlenszerűen feltűnik egy közös ismerősünk testvére, vagy Füreden összefutunk az egyik munkatársunkkal - de amikor a szétszéledt Camino csapat este a Nagyon Balaton bulikán újra…..
Gyorsan lépjünk túl a vége a nyárnak vernyogáson és induljunk hosszú kellemes sétákra a Balatonnál. Mondjuk Badacsonyban. Mert ilyenkor 100 helyett csak 50 kirándulóval találkozni a Kék túra ezen szakaszán, és mert nem csak könnyebben venni a levegőt, mint augusztus utolsó heteiben, de már vörös,…..
Tavasszal (sem) lehet betelni a Balatonnal, most éppen az illatos, gyümölcsfás, orgonás, rügyező szőlősoros Balatonnal, ami ilyenkor áprilisban még "csak a miénk". Hétköznap délután a Badacsony oldalában lehet is garázdálkodni régi villák után kutatva, igaz, ebben az utcában még soha nem jártam,…..
Burjánzó növények, kiirthatatlan menta bokrok, fáról eső mangó-életveszély, aloe vera, avokádó, két oldalt sziklák, a völgy végében a tenger, fent pedig a kék ég. Ilyen La Gomera, közelebbről Valle Gran Rey ilyenkor márciusban, ha szerencsénk van, és az elmúlt hónapokban volt eső. Pár napja tört be…..
Jogot végzett, aztán újságírónak állt, épített bicikliket és versenyautókat, mégis a szőlőtőkék között találta meg a nyugalmat. Demeter Endre sosem a megszokott utat választotta, de ez senkit nem lep meg, aki egy kicsit is ismeri. Bár Hegyalja békés vidékén telnek a hétköznapjai, lázadó, „vagány”…..
A poszt, amiből kiderül, mivel ütközik a máriafürdői ulti-bajnokság időpontja, melyek a Balaton legvégtelenebb települései, hol látott Anna vízbe zuhanó kisrepülőt, és hogy Gaudi öröksége Fonyódon él tovább. Bizony, a végén képgaléria is van! "Gratulálok hölgyeim, láttam Önöket az újságban" -…..
Balaton Camino Folyékony Badacsony 2017.02.21 08:08:02
Balatonon balatoni borokat iszik az ember, de Badacsonyban, ha teheti, csak badacsonyiakat. Nincsenek rá adataink, de majdnem biztos, hogy a Római út mentén a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó pincék száma a Balaton körül, mi pedig, ha nem is az összeset, de elkezdtünk kóstolgatni. A Tóth…..
Ünneplő csokis piknik, 100 kilométer, családi gyaloglás, úton a ködből a napsütötte sávig. Helló Badacsony! "A nap, ami arról nevezetes, hogy túl vagyunk a 100. kilométeren! Az pedig külön öröm, hogy mindezt a kedves kis családom tagjaival és Anna meglepetésvendég unokatesójával ünnepelhettük meg…..
2014-ben tért vissza a családi birtokra, Zalába, Csörnyeföldre, hogy folytassa a családi örökséget. Ami Dóri esetében nem csak a borászatot jelentette, édesapja után a háziorvosi praxist is viszi tovább. Délelőtt doktornéni, közben birtokot igazgat, bort kóstol, bemutat, mosolyog, és még bulizni is…..
Szerintünk nem kell túlzottan sok képzelőerő ahhoz, hogy az Erlaufsee (Ausztria, Stájerország) partján meglátott csónakházba egy minden igényt kielégítő loft-lakást beleképzeljünk, ami mellett nem az autónk parkol, hanem egy színesre festett csónak ringatózik. A Mariazell melletti csónakház…..
Juniborbár Tör fel a Mátra 2017.01.24 16:38:54
Amikor belépek, épp telefonon beszél egy Chardonnay-ültetvény megvásárlásáról. Este 8 körül lehet, nem ma fogunk együtt kóstolni, mert még hazavezet Gyöngyössolymosra, ahol lakik. Pedig az embernek van egy olyan érzése, hogy Babiczki Laci mindenhol ott van. Olyan, mint egy örökmozgó,…..
Már első látásra gyanús volt, hogy a Gic elején álló lerobbant kastély nem az a "demegvenném" kategória, mint egy cuki parasztház, vagy egy balatoni borospince. A keresőbe beütve azonnal kiderült, hogy a most is gazos és lerobbant, mégis lenyűgöző épületnek hosszas jelenkori történelme is van,…..
„Kiemelkedő évjáratot vártunk és szerintem meg is érkezett" - kezdi Laposa Zsófi, mikor arról kérdezzük, mik a 2016-os szüret tapasztalatai. "Augusztusban hidegebb volt az időjárás a megszokottnál, így a szüret időpontja sok fajtánál egy-két hét csúszással kezdődött. A késedelem miatt, ilyenkor a…..
Ha felcaplat az ember a Csaba utca lépcsőin, fel, a Kis-Svábhegy tetejére, az Álom utca és a Kissvábhegyi út metszéspontjánál egy furcsa lakótelepet talál, kör alakú házakkal, kicsit steril parkrészekkel, csodás panorámával, csenddel, és valószínűleg lakótelephez mérten a legmagasabb…..
A decemberi évi közgyűlésen a Junibor / Fiatal Borászok Egyesülete ismét szavazott az új tagokkal kapcsolatban: a nyári Zöldszüreten bemutatkozott fiatal borászok közül idén egy mátrai borász, Babiczki László került be a Juniborba. Az eredménynek másodlagos üzenete is van: fontos, hogy Lacival egy…..
Mondtam már, hogy nemrég sétáltunk a Kis-Svábhegyen? Na, az Álom utca felé, és aztán a körszálló irányába indultunk le a hegyről-dombról. És akkor ott volt ez a kis erkély, ami valójában egy nagy ház hátsó ficakja, mégis innen nézve egy külön entitásnak tűnik. Nem tudhatjuk biztosan, persze, de első…..
Kis-Svábhegy. Petényi út, Álom utca, Zeke utca, Csaba utca...Megéri erre kalandozni, ha az ember álmodozni akar, de ez az elhagyatott telek az egyik zsákutcában minket is meglepett. Két szépen rendezett társasház között van ugyanis a Kis-Svábhegy tetején, jobbra-balra takaros újépítés, középen gazos…..
Úgy látjuk, nem csak mi, ti is sokat sétáltatok a hétvégén, sorba jönnek is majd a - főleg budapesti - álomházak. Ezt például Viktor kattintotta a Normafára menet, elsőre a kedves rendezetlenség ugrott be erről a tündéri házról. Nyáron biztosan virágoktól roskadozik az erkély, de az ősz is jól áll a…..