Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mivan

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június 22-én metróépítés közben – mikor, máskor Olaszországban? – találták meg a 3.századi négyes császárság egyik uralkodójának, Maximianus a mauzóleumát. A San Vittore al Corpo templom előtt akadtak a fúrók egy impozáns római kori kőfalba, amelyről kiderült, hogy a Maximianus (285-305)…..
Mikor? Melyiket? Összetartozás 2018.06.24 03:06:03
Fél évtizede egészen pozitívan fogadtuk blogilag, hogy Magyarország kormánya június 4-ét, Gyurcsány Ferenc születésnapját a trianoni béke aláírásának az évfordulóját a nemzeti összetartozás napjának nyilvánította. Akkor úgy tűnt, hogy túllépett a búsulós gyásznapon, és ezt a valóban nem túl fényes…..
Mivan 2018.06.24 10:02:28
@Ad Dio: Jaj a legyozotteknek. Lehet pityeregni, meg ilyenek, de a blog szerzojenek abban igaza van, hogy tul kellene mar lendulni ezen. En igazabol azt kivanom a pityergoknek, hogy legyen revizio, az megoldana a mostani politikai patthelyzetet, legfeljebb ...scu vagy ...csics esetleg ...kova lenne a magyar miniszterelnok vezetekneve.
Hat évig voltam vegetáriánus, és másfél éve ismét eszem húst, ráadásul minden nap. A keresztlányom meg újévi fogadalomból vegán lett, állatvédelmi okokból. Nagyon támogatom a lépését, bár én épp most fejeztem be a vajban sütött baconos omlettemet rukkolával, avokádóval, edami sajttal és mascarpone…..
  A múltbeli eseményeket az egyes korok és rendszerek átértékelik és a saját értékítéletük alapján a történelmet időnként újraírják. Habár háborúk az emberiség történetében mindig voltak és nagy valószínűséggel sosem lesz "világbéke", mégis az lehet a legjobb, ha a különféle harci cselekményeket…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! A Ptk. által szabályzott  a PTK. 6:185. § [Foglaló] (2) bekezdése szerint: "Ha a szerződés teljesítése olyan okból hiúsul meg, amelyért egyik fél sem felelős, vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár."  Ezen bekezdésnél mit értünk azon,…..
Mivan 2017.09.04 17:05:54
@drbakonyililla: Ennyire fogyasztóbarát gondolkodást feltételezni a bankoktól nagyon melengető érzés. Viszont nem világos, hogy a bank miért írat bele ilyen marhaságokat a szerződésbe, ezzel kizárva/nehezítve a foglaló megfelelő szabályozását (hogy amennyiben a hitel nem került megadásra, akkor a foglaló visszajár - én annó ezt szépen beleírattam a szerződésembe, sose lehet tudni). Szintén nem értem, hogy a bankoknak milyen saját érdekük fűződik egy ilyen ponthoz (CSOK kivételével), hiszen ha nem adnak hitelt, nem is lesz szeződéses kapcsolat a bank meg a vevő között, ilyen módon olyasmibe kotyog bele a bank, amihez semmi közze.
(a hitelbírálat folyamata a vevő előtt nem ismert, így jelentős százalékban előfordulthat, hogy tényleg rajta kívülálló ok miatt utasítják el a hitelkérelmét (mármint olyan oknál fogva, ami előtte nem ismert, így ráhatása sincs rá). ilyen módon a bírói gyakorlat is eléggé khm...ostoba)
Mivan 2017.09.04 17:30:04
@drbakonyililla: mondjuk igen, ez az érdekkör érthető.
De azt továbbra sem értem, hogy a bank miért akarja egy ugylet olyan fázisát szabályozni, amiben már nem fog részt venni? Ebben mi a ráció? (milyen olyan előnye van belőle bárkinek, ami miatt van értelme belerakni azt a szöveget (ami egyébkét eleve valótlan, nem minősül ez csalásnak?), hogy a vevő zsebből kipengeti a hitelrészt, ha az elutasításra kerül?
Történelmi jelentőségű találkozó zajlott 1905. év végén a finnországi Tamperében. Az itteni munkásszövetség székházában futott össze ugyanis először a későbbi Szovjetunió két vezére, Lenin és Sztálin. A rövid eszmecsere emlékére a jó finnek már 1946-ban múzeumot alapítottak, amely 2014 óta megújult…..
Ashley Graham, a leghíresebb plus size modell a meztelen V magazinos sorozatának apropójából mesélte el egy interjú keretein belül, hogy miként is tanulta meg elfogadni, majd szeretni önmagát. Ugye, milyen bizarrul hangzik? Pedig van alapja. Rengeteg sérülést kap a lelkünk, az önértékelésünk egészen…..
Mivan 2017.07.05 09:54:26
Hello MAMA A lényeg, hogy egyen! 2016.10.28 08:48:23
A szoptatás az egyik legszebb dolog a világon. Már, ha megy. Mert van, hogy nem megy. De ettől még lehetünk jó anyák!..
A DPRK 360 blognak sikerült megszereznie az idei észak-koreai női divatkatalógust (녀자옷 - Női ruhák). A katalógus nem csak fényképeket tartalmaz, de szabásmintákat is, hogy a hölgyek otthon is elkészíthessék a divatos öltözékeket. A ruhák többsége a 80-as, 90-es évek nyugati divatját szintetizálja a…..
Az utóbbi években örvendetesen megnőtt a mama hotelekben élők helyzetével és az úgynevezett Pán Péter jelenséggel foglalkozó tudományos és közéleti írások száma. Ez annak a jele, hogy egyre többen ismerik fel, hogy maga a jelenség egyre elterjedtebb nyugaton, de Magyarországon is, és káros mind a…..
Mivan 2016.09.29 22:34:05
@Kishableany: hamarost nagyon sok leszen ilyen mentalitas mellett az eszkimolany...a vegen be kell vezetni a tobbnejuseget, kulonben randalirozas leszen...
A kapcsolati erőszak egy olyan téma, amiről akkor is minél többet kell beszélni, amikor már azt gondoljuk, hogy a könyökünkön jön ki. Szerző: Laborczi DóraRengeteg előadást hallgattam már végig a témában, rengeteg „esettel” találkoztam, többször feldolgoztuk a témát a Kötőszón is (például itt, itt…..
Alkalmi vendégszerzőnk posztja. Papp László Tamás véleménycikkét nem közölte az egyik oldal, amelyen publikálni szokott - és hogy mégse maradjon a fiókban, leközöljük itt.   A feministák előszeretettel mondogatják (és igazuk van) hogy a konzervatív politikusok takarodjanak a nők méhének és…..
Hagyatéki ügyekkel sok macera van, de előbb-utóbb azért elrendeződnek. Kivéve, amelyik nem, mert mondjuk a 15 év talán az utóbb kategórián is túl van már. Elkeseredésemben írok erre az oldalra, hátha végre az E-on a fejéhez kap és bocsánatot kér az eddigi zaklatásért,…..
A cikk: Miért nem helyes legalizálni a prostituáltak használatát?   A bejegyzés címe és az illusztrációnak használt képek már előre definiálják a tartalmat. A prostituáltak használata? Ez nem egy kliens által használt kifejezés, ez egy olyan emberé, aki elvileg védené a…..