Regisztráció Blogot indítok
Adatok
káBell

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét tematikus válogatás jutott mára. Magyarország 100 éve, két tucat fotón! 1897. Vasúti híd építése Alsókubinnál..
káBell 2024.03.21 11:59:00
@kzb: Szerintem nem teljesen egyértelmű. Első ránézésre a középső alakot mondtam volna agitátornak.
- Gyere, öcsém, csapja tenyerembe, aztán írd alá a belépési papírokat!
De jobban átgondolva, a ruházata alapján ő csak egy kedélyeskedő parasztbácsi és a baloldali, úriasabban öltözött két kucsmás alak lehet az agitátor.
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
1919. május 1. Lenin a Kreml falánál a május elsejei ünnepségen a Vörös téren. Utólag színezett felvétel..
káBell 2023.04.24 10:20:37
9 éves lett a blog! Na, erre biztosan nem gondoltam volnaamikor az első posztot élesítettem. Köszönöm Nektek az eddigi, csaknem évtizednyi kitartó érdeklődést! 1974. Az Özönvíz című lengyel film forgatása. Az Oscar-díjra jelölt - Henryk Sienkiewicz regényéből készült - történelmi dráma azóta is…..
Többen is nehezményeztétek az utóbbi időben, hogy túl sok a háborús fotó a válogatásokban. Nos a mai képsorban egyetlenegy sincsen, bár a vége kissé szomorúra sikerült, de ilyen az élet is. Júliusban és augusztusban most nem lesz Napi érdekes, nekem ez a nyári szünet (fotókat is kell gyűjtenem), de…..
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
1991. Egy idős katona mutatja a győzelem jelét egy égő ház előtt a délszláv háborúban, valahol Horvátországban..
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
káBell 2021.11.01 16:50:52
Újabb Napi érdekes, a múlt vasárnaptól (aki nem látta: mars vissza) a sorozat elején egy kissé szubjektív, kedvenc képpel kezdődik az összeállítás és egy kérdés is mindig lesz a hardcore töribúvároknak! Lássuk! MAI KEDVENC KÉP: 1954. Marilyn Monroe látogatja meg a Japánban állomásozó amerikai…..
A hazai játékipar első vonalát első sorban a játékboltokban lehetett megvásárolni, de sok termék nem került be a Triál által üzemeltetett boltok kínálatába. Én ezeket a játékokat tekintem a második vonalnak, amelyek nem is feltétlenül minőségük vagy kidolgozottságuk miatt nem kerültek a játékboltok…..
káBell 2021.03.06 14:42:53
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
1890 körül. Teaválogatás. Ceylon, Sri Lanka..
káBell 2020.12.28 22:11:45
@gintonic.azigazi: hat, legalább ök tényleg egy ország voltak, de mi ... az utóbbi 500 évben Erdéllyel sem.

Ezt a kijelentést azért alaposabban át kellene még egyszer gondolni...
Kellemes Ünnepet mindenkinek! Ígérem a képsorban semmi sem fog emlékeztetni a nyúlra, a feltámadásra vagy a koronavírusra. Ennyit tudok tenni a kedvetek javítása érdekében szerény eszközeimmel. Itthonról. 1900 körül. Két lóerős amerikai komp. A lovak által meghajtott lapátkerekű komp nem…..
káBell 2020.04.13 22:37:37
@JTom: A lemondatott uralkodó országból való kitiltása koránt sem rendszerfüggő, ott van példának a Habsburgok és Ausztria viszonya az első világháborút követően egészen a '90-es évekig.
1884. A német Krupp acélművek öntőcsarnoka. A Frederich Krupp által 1810-ben fém megmunkálására alapított gyár az első és a második világháborúban is jobbára fegyvereket készített a német csapatoknak. A másik hazai acélpari óriás, a Thyssen, végül erőszakos üzletpolitikával kebelezte be a céget…..
káBell 2020.03.10 13:44:39
@soarvány: A sztálingrádi kép biztos, hogy nem 1942-es, hanem később készült. Teljesen életszerűtlen a beállítás is. Újraforgatták a jeleneteket dokumentumfilmszerűen, mint például a kalacsi találkozást is: youtu.be/J5XgfPSyfUc?t=1508
káBell 2020.03.11 13:02:36
@gigabursch: Jól gondoltam, hogy nem korabeli fotó, hanem egy 1949-es játékfilm kivágott kockája:
youtu.be/3TTPhpudduc?t=2785
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
1935. J. Edgar Hoover, az FBI igazgatója (b) demonstrálja a gépfegyver használatát a washingtoni igazságügyi minisztérium löterén Mickey Cochrane-nek, aki a Detroit tigers csapatának vezetője volt akkoriban..
Minden hős annyit ér, mint a gonosz, akivel szemben meghatározza önmagát. Talán éppen ez az oka annak, hogy bizonyos történetekben a főgonosz sokkal érdekesebb karakter, mint maga a főhős. Ők azok, akik elindítják az események láncolatát, az ő tetteik késztetik a hősöket cselekvésre, így végső soron…..
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
káBell 2019.07.03 10:47:47
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
káBell 2019.06.03 09:02:20
@lollerkutya: Mostanában én is próbálkozom azzal, hogy megpróbálom kitalálni, mi látható a képen. Szintén valami modern művészeti alkotásra gondoltam.
1872. Fogorvos munkában, valahol az Egyesült Államokban..
káBell 2019.05.06 12:27:16
@Pierr Kardán: Nekem is ő ugrott be elsőnek a képet nézve.
1899. Bírósági épület költöztetése vasúton Nebraskában, Hemingfordból Alliance-ba. Ez kb. 30 kilométer..
káBell 2019.03.25 09:20:54
@szita szita péntek: Erősen gyanús, hogy manipulált kép...
A füst is furcsa, ami az ablakon jön kifelé.
káBell 2019.03.26 09:35:00
@bioLarzen: Az első emeleten, balról a harmadik ablak felett.
káBell 2019.03.26 09:40:29
@Fotósképző: "A füst nyilván égés során keletkezik, itt lehet, hogy csak éppen a kilövés pillanatát örökítették meg, amikor még kevesebb a füst."
Ez csak akkor lenne lehetséges, ha a két lángszóró ugyanabban a pillanatban kezdett volna működni, ráadásul a fotósnak is pont el kellett volna kapnia ezt a pillanatot, amit kevésbé tartok valószínűnek. A korábban linkelt videókon látszik, hogy az "tüzelés" megkezdése után nagyon gyorsan, szinte azonnal megjelenik a füst.
A mai napra egy olyan játékot tartogattam nektek, ami mind hazánkban, mind pedig Csehszlovákiában nagyon népszerű volt a gyerekek körében. Ez pedig nem volt más mint a Hej Rup figurák, amelyeket itthon Parány Peti néven lehetett megtalálni a boltok polcain. A játék amúgy Csehszlovákiában készült és…..
A hazai játékgyártásnak meghatározó részét képezték a kisipar termékei. Ezek közül mindenképpen említést érdemel a Havas, Szintai és Polefko által készített játékok, amelyek döntő többsége valamilyen jármű volt.Persze a triumvirátus tagjai más játékokat is készítettek műanyagból, azonban fő…..
A mai napra egy igazán érdekes kifestő könyvet szántam bemutatásra. Ezúttal a fiúk által előszeretettel nézegetett és színezett Autós kifestő egyik változatát szeretném nektek bemutatni.A kifestőkről azért előtte érdemes szót ejteni. Igazából a hasonló játékok már nagyon régen megjelentek itthon,…..