Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sutamsteve

22 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Formula Studenttel kapcsolatos híreket mindig szívesen vesszük: készült már menetpróba, követjük a legfrissebb fejlesztéseket bemutató eseményeket, de a pályanapunkon is megfordult már a BME együlésese. Hogy is ne lehetne szeretni, hiszen ezek a srácok minden második kisgyerek…..
Egy elgondolkodtató cikket szeretnék közzé tenni. A szerbiai háborúban egy szerb tiszt lelőtt egy radarral csaknem bemérhetetlen amerikai bombázót. Ez egy szép szakmai eredmény, ugyanakkor etikailag komoly kérdések vethetők fel mind a szerb parancsnok, mind az amerikai…..
hazafelé.blog Requiem 2014.02.18 07:35:24
Az elmúlt hét elég problémásan indult. Egy ismerősöm hívott egy este, és valami olyan mélabús, szomorú hangon kérdezte meg hogy hogy vagyok, hogy önkéntelenül az jutott eszembe, melyik ismerősöm/rokonom halt meg? Mintha valaki gyászolót kérdezne, együtt érezve a fájdalmával.…..
Legutóbbi bejegyzésem óta igen sok idő telt el. Ez idő alatt is készültek rajzok, amikből hamarosan megosztok 1-2-t. Remélhetőleg a jövőben már újra aktívabban fogom tudni bővíteni a blogot. Ez a kép inkább amolyan kísérletezgetés lehet csak, ugyanakkor talán valamelyest…..
Sokan tévedtetek a blogomra motivációs levél minta után kutakodva. Ezért itt van néhány ötlet arra, miket írhatunk egy motivációs levélbe. Hozzátenném, ahhoz hogy ne csak klisék halmaza legyen, saját illetve a potenciális munkaadó profiljához kell igazítani. Kommentbe nyugodtan…..
sutamsteve 2013.11.05 08:07:01
Kedves Milo!

Én is szívesen elküldöm a mot. levelem. Ha van időd, és értékeled, akkor azt hálásan megköszönöm. Ez egy általános levél, de cégenként szeretném majd átszabni (első bekezdést radikálisan). Jah, és azért emeltem ki hogy pontosan végzek tanulmányaimmal, mert műszaki területen ez nem evidens ;).

Kedves XY!

Az Önök által meghirdetett, XY (gyakornoki) pozícióra küldöm a pályázatomat.

Az iskolai éveim, illetve 1 éves munkatapasztalatom alatt elsősorban … gépekkel kapcsolatos műszaki rajzolás/tervezés területén szereztem alapszintű tapasztalatokat, és az Önök által kínált … pozíció keretén belül jól tudom használni az eddig megszerzett ismereteimet.

Msc. tanulmányaim során a tanmenetet csúszás nélkül követtem, emellett az általam hallgatott részlegesen német nyelvű szakirányra nyelvi tudásomat felkészítettem. Autodidakta önképeztem magam gyártástechnológiai téren (könyveket olvastam, továbbá XY CNC nyelvet megtanultam), egy tdk dolgozatot írtam meg, mindemellett az egyetem xyz diákcsapatában műszaki rajzolóként szerepet vállaltam (forgattyús ház rajz elkészítése, …). Célom volt a sok feladattal iskolai éveim alatt a minél nagyobb teljesítmény leadása, saját korlátaimnak a kitágítása.

Önéletrajzomból kitűnik, hogy közlekedésmérnöki Bsc. végzettségem inkább forgalomszervezéshez kötődik, ellenben Bsc. utolsó félévében diákmunkaként, majd bejelentett állásként gépész területen kezdtem el dolgozni, illetve Msc. szinten tanulni. Mindez egy tudatos, szándékos szakmai irányváltás eredménye.

Korábbi munkahelyemen és iskolai csapat munkában több kollégával/csapattárssal kellett együtt dolgoznom. Az emberi kapcsolatok fontosak a számomra, és pszichiáter fiaként van érdeklődésem és kis rálátásom emberi kapcsolatok működését illetően.

Szabadidős tevékenységeim inkább alkotó jellegűek (szabadkézi rajz (rajzos blogom: matusrajz.blog.hu), fotózás), illetve nehezebb időszakaim után kerékpáros/hegyi túrázással szoktam kikapcsolódni.

Jelenleg utolsó előtti egyetemi (Járműmérnök Msc.) félévemet töltöm, és most már részmunkaidőben (heti 3 nap, napi 8 óra) gyakornoki/kezdő mérnöki munkát tudok vállalni. Következő vizsgaidőszakot követően és az utolsó félévemben heti 5 nap, napi 8 órában szeretnék dolgozni, mivel a tanmenet alapján már nem lesz vizsgás tantárgyam, csupán szakdolgozatírás.

Amennyiben pályázatom felkeltette érdeklődésüket, a további egyeztetések céljából szívesen állok rendelkezésükre egy személyes megbeszélés alkalmával.

Üdvözlettel:
...
Amikor a nyelvtanulók váratlan nehézségekbe ütköznek, sokszor így sóhajtanak fel: „kár, hogy nincs nyelvérzékem!” - Érdemes kissé jobban megismerni a nyelvérzék fogalmát, hogy eloszlassunk néhány félreértést. Először is: nincs olyan, hogy valakinek nincs…..
sutamsteve 2013.10.23 15:24:08
Leírom az esetem, hátha van aki még olvassa ezt a bejegyzést, vagy esetleg kapok választ a benne feltett kérdésekre.
Mindenek előtt: értem azt amit a cikk felvet, azaz ne a kifogásokat keresse az ember, hanem győzze le a lustaságát. És ez eddig teljesen világos.

Én jelenleg egy mérnöki mesterképzésen tanulok (tehát van már b2-es nyelvvizsgám angolból - hallottam olyanról, akinek 1 év volt kvázi 0-ról a középfokú angolból, nekem u.e. 5 év volt, ebből az első 2-t kvázi ellinkeskedtem, a második 3-at meghúztam mint állat, és 3. próbálkozásra sikerült teljes nyelvvizsgát kapnom). Itt olyan szakirányon vagyok, ahol német nyelven oktatják a szakmai tárgyakat (szóval a Verbrennungsmotoren témakörben már ismerek pár tucat szót ;), bár a nyelvérzékemet mindig is kukázni valónak tartottam (azért a cikk is elismeri, hogy bizonyos szinten létezik nyelvérzék). Az előadásokat kvázi megértem, bár magyar tanárok tartják, szerencsére nem németek. A vizsgázás még a jövő zenéje. Ámde az általam kiszemelt munkakörben sokszor írnak elő tárgyalóképes angol és/vagy német nyelvtudást. Egyrészt én nem tudom, hogy mit jelent a tárgyalóképes (magamat mindig is maximum társalgási szintűnek tartottam), bár azért sejtésem van. De a gondom inkább az, hogy még sosem írtam olyan levelet, ahol ne lett volna minden mondatban valami hiba (csak a nyelvvizsga előtt közvetlen volt olyan időszak, amikor kellőképpen lényegtelen hibáim voltak, bár így is elég neccesen lett meg a nyelvvizsga), ill. sosem éreztem még magabiztosan azt, hogy na most tudok egy nyelven beszélni, bármilyen filmet megértek a youtube-ról, vagy bármilyen irománynak nekiállhatok, mert el fogom tudni olvasni az adott nyelven. Még szakmai téren is (a lényeg számomra ez volna). Néha megéreztem az ízét annak, hogy milyen amikor az ember kapcsolatot teremthet kis országunkon kívül, és ennek az íze kísért, de egy csomó nyelvtanulás után, és most közben is úgy látom, hogy igazi nyelvtudás számomra szinte lehetetlen kis hazánkon belül. Ha kimegyek lakni németbe vagy angolba, úgy minden további nélkül 2 év alatt. De M.o.-n suli vagy munkahely mellett... .
Kérlek erősítsetek meg vagy cáfoljatok meg, de tanácsot is adhattok.
sutamsteve 2013.10.23 19:49:13
@Devourius: köszönöm szépen a hozzászólásod, ez igen értékes volt. Ahogy érzem, olyan tanulási módszert ajánlasz, amely picit jobban hasonlít ahhoz, ahogy egy gyermek tanulja a nyelvet (sokat hall u.o. kifejezéseket, és az megy bele a fejébe, a nyelvtant csak utólag tanulja hozzá).

Most végignézem azokat az oldalakat, amiket linkeltél.
Még a kreatív nyelvet látom érdekesnek. Sztem kölcsön kérek egy példányt, kipróbálom, és ha jó, akkor beszerzek egy nekem megfelelő szintűt.
sutamsteve 2013.11.01 09:01:13
@Devourius: Köszönöm az újabb csokor tanácsot! Az effortless englischt végig hallgattam, sok érdekeset mond, bár persze a marketing ott van mögötte ;). De a szemlélete nagyon tetszik!
Most már tényleg csak azon múlik, hogy mennyi időt tudok rászánni rendszeresen... ;)
hazafelé.blog Marketing 2011.06.15 09:47:00
"A 19. században a gyémánt ritkaság volt: egy évben csak pár kilónyi került elő Indiából vagy Brazíliából. 1870 körül aztán felfedeztek Dél Afrikában bányákat, ahonnan tonnányi mennyiségben termelhettek ki évente. Hogy a gyémánt árát a készletek ugrásszerű…..
hazafelé.blog A harag szelleme 2011.06.09 17:46:00
 "Ember embert soha nem öl, sohasem ölt, és soha nem is fog ölni. Az ember csak tárgyakat öl." /George Kohlreiser/   Ez a sokat mondó mondat egy konfliktus kezeléssel foglalkozó könyvben van (George Kohlreiser: Túszok a tárgyalóasztalnál; az író túsztárgyaló pszichológus).…..
hazafelé.blog szem ellenző 2011.06.01 11:50:00
 - A Bibliában van egy példázat, ami szerint egy gazdag ember kereste meg Jézust, hogy mondja el neki, mit tegyen az Isten által megígért örök életért. Ő egy dolgot tanácsolt neki, adja el minden vagyonát a szegényeknek, és utána legyen a követője, eközben egy nemesebb,…..
 Pár hónap kényszerpihenő után Szentes vasútállomásról tdk és szakdolgozat konzulensemnek rajzoltam képet. Itt jobban megpróbáltam ügyelni arra, hogy a tér pontos legyen, az egyenes vonalak ne görbüljenek, ... (ezek a hibák a NoHAB rajznál jöttek elő). Nem mondom hogy…..
hazafelé.blog ellenség - barát 2011.03.08 20:20:00
Szürke még az idő, olyan igazi február végi. Már langyosodik a szellő, már van egy pici illata a természetnek, de a sokorói dombság jelenleg még téli álmából ébredező pusztaság. Kiégett ilyenkor még minden. Szürke, barna, felhős, tónustalan. Mégis adott az időpont…..
matusrajz.blog görbetükörben 2011.02.28 13:13:00
Valahogy így nézek ki, bár azért szerencsére nem teljesen. A rajzon az egész fejem a függőleges tengelye körül torz, keskenyebb mint kellene lennie, vagyis a tarkóm és az orrom hegye túl közel van egymáshoz. Ez egy jó intő példája annak, hogy hogyan jár az ember, ha nem…..
matusrajz.blog egy-két alapelv 2011.02.26 22:50:00
Nem akarok nagy dolgokat írni, mivel nem is tudok. Csupán pár szóban szeretném leírni, hogy milyen tanácsokat kaptam, mikre figyeljek oda.Elsődleges a precízség. nagyon fontos az arányokból indulni. Mindig mindent felmérni, a jellegzetes formákat megkeresni/megtalálni, az…..
A hajók csak akkor irányíthatók, ha mozognak. Többnyire csak a kompok képesek álló helyzetben megfordulni, mert ezen járművek rendelkeznek speciális, un. aktív kormánnyal. Az óceánjáróktól a kis vízi járművekig haladás szükséges ahhoz, hogy kormányozni lehessen. A…..
"Ferencváros, MÁV állomás" - mondja be a hangszóró a zsúfolt 103-as buszon. Fogom nagy táskámat, majd leszállok. Órámra nézek, és örömmel veszem tudomásul, elérem vonatom. Még kora délután Győrből indultam, a suliból. Délelőtt egyik órán néhány vasúti…..
hazafelé.blog Élvezd szabadon! 2011.02.22 22:17:00
 Este nyolc órán túl, egy középhegység majd 700 méteres vonulatai közt hasítunk. Előttem egyik társam, mögöttem másik, mindnyájan bringán. Reccsennek a gallyak, siklanak a kavicsok, fékeink sziszegnek, kövek koccannak. Porzik a talaj a kis girbegurba, és meredek ösvényen.…..
matusrajz.blog naplemente 2011.02.22 21:18:00
Érdekessége a felhő felett látható fénycsíkok, azaz közvetlen a felette lévő "kierősítések". Azokat nem én rajzoltam oda, hanem tanárom, érzékeltetve, hogy egy egy hangsúlyos pont kiemelése mennyire fontos. Legyen ez jó példa minden amatőr rajzos…..
matusrajz.blog faház 2011.02.22 21:08:00
Nézzük, mennyit torzít a fényképezőgépem, és mekkora trapéz "van a kezemben". Hát utóbbi elég nagy, így mihelyst lehet, újra fényképezem a képet. Még régebben készült nővéreméknek, zselés tollal (tushoz hasonlít). A téma nagyon tetszik, és a "tus"(-nak…..
matusrajz.blog NoHAB 2011.02.22 20:59:00
A cím: "nohab" egy (sokak által szinte szó szerint imádott, vagy éppen nem szeretett) mozdonysorozat beceneve. Tényleg szép jármű, de meg kell vallani, voltak műszakilag komoly gyengeségei. A rajzról: eddig nem kísérleteztem olyan dolgokkal, mint ezen a képen. A…..
matusrajz.blog felhők felett 2011.02.22 20:50:00
Egyik kedvenc rajzom. A sas úgy érzem egész jó lett, talán dolgozni még a felhőkön lehetne... . Majd legközelebb...
matusrajz.blog "sorsvonat" 2011.02.22 20:26:00
Vonatos téma, kedvenc témám. A lényeg a füst, ill. a gőzös formája. Ezek adnak egy "sors" jelleget a képnek...
matusrajz.blog sólyom 2011.02.22 20:18:00
Eddigi legjobb színes rajzom. Hosszabb távon, ha elég sikerélményem lesz fekete-fehérben, szeretnék színes eszközökkel foglalkozni, de azt már tudom, hogy nem ceruzával. Addig viszont beérem ezzel, és próbálok még hasonló minőségű produktumokat előállítani. Egyértelmű…..
matusrajz.blog hajó 2011.02.22 20:13:00
Van benne mit javítani bőven. Egészen eddig azt hittem, "tudok" hajót rajzolni.....
matusrajz.blog kezemben az órám 2011.02.22 19:52:00
Szeretem a kezet, mint témát, sok minden kifejezhető vele. Persze majd csak akkor, ha már jól tudok kezet rajzolni.Itt fő nehézséget az árnyékolás okozott, illetve az ujjak rajzolása a rövidülés miatt...
matusrajz.blog innen indult.. 2011.02.22 19:48:00
Vajon miért tanulok járműmérnöknek? ;-) Egy rajzpályázatos könyvből fényképeztem ki, igazából ennek a pályázatnak köszönheti a kép, hogy megmaradhatott egy kedves emléknek. No igen, az "S" betűk.., sosem voltak az erősségem.. ;-)...