Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fedkvas

22 bejegyzést írt és 440 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
rewrathblog egy s egy r meg egy y 2012.03.26 14:56:34
betegség miatt az ígért dolgok csúsznak... remélhetőleg ezen a hétvégén már valamennyi megvalósul, a bootlegeket csak április közepén vesszük fel, blogruhával szarakodni meg március 30. után tudok.elnézést, de a diarrhea nem viccel, kése van...
rewrathblog Hétvége... talán. 2012.03.12 17:40:00
A hétvégén, szándékaim szerint:-rápróbálom a blogra az új, de nem végleges ruhát, hogy marad e, az attól függ, hogy szétvágja e a francba a tartalmat, vagy nem.-optimalizálom kicsit a főoldalt, mert - nekem legalábbis - belassul. tehát ami eddig nem, az is kap ilyen…..
rewrathblog Infótenger 2012.03.05 15:43:00
Egyrészről itt egy új szerzemény, egy cím nélküli demó, mely olyannyira demó, hogy lehet le is veszem majd, de egyelőre felraktam. A sebtiben hozzádobált képek magukért beszélnek.Ez az egyik. A másik, hogy "Sanzi95" ajánlására beillesztek ide még két releváns youtube…..
fedkvas 2012.03.12 17:34:00
  „Most vasárnap” megverné a Jobbik az MSZP-t és nagyon nagy partit csapnának Schifferék, ha az LMP bejutna a parlamentbe – ez derül ki a Nézőpont legfrissebb felméréséből. Meg persze az is, hogy a Fidesz-KDNP-nek most is meglenne a kétharmad, de hát az anyag a…..
fedkvas 2011.09.15 22:24:52
@BenFranklin:

szerintem másképp van.

a Fidesz inkább bal és jobboldali egyszerre (különadók, bankadó, nincs megszorítás, ne a zemberekkel fizettessék meg, mocskos bankok, mocskos multik, luxusáfa, árfolyamrögzítés vs. egykulcsos SZJA, állampolgárság nemzethez igazítása, az alaptörvény bevezető szövegének pátosza, társasági adó-csökkentés, hazai óriáscégek melletti kiállás, felső-középosztály kedvezései) - más frázissal élve populista-realista centristák, az egyes oldalak populizmusát és tényleges érdekeit adagolják fele-fele arányban. sajnos a populizmus és a tényleges érdekek arányának meghatározásához már nem élnek a középmértékkel. ehhez jön a keresztényszocialista szósz, afféle üzemen kívüli Golgi-készülékként, mely készülékben a jobboldaliságot a pátoszon kívül csak a fegyvertörvények liberalizálásának akarata jelenti.

az LMP sima baloldali, csak nem állampárti, nem szakszervezeti, hanem jogvédő karakterű. természetesen zöld szósszal tálalva. ez az állítás még az SZDSZ-es eredetet sem cáfolja, lévén az SZDSZ rendelkezett afféle idealista hippi, más néven progresszív baloldali vonulattal (pl. Fodor).

az MSZP pedig a legteljesebb katyvasz, egy marxista-leninista eredetmítoszból (70-esek) kivilágló állampárti karakterű (60-asok) baloldali párt (50-esek), a jobboldali-bal populista Gyurcsányékkal (40-esek), és a "neo-balpopulista" (immáron a 20 év kapitalizmusára reagáló) Mesterházyékkal (30-asok) a nyakán.

a Jobbik meg a magyar széljobb eszméit (revizionizmus, radikális nacionalizmus, Trianon-tagadás, esetükben mérsékelt antiszemitizmus, esetükben lefojtott cigányellenesség, török-magyar rokonságelmélet, neopogányság) kombinálja baloldali populista szólamokkal (köcsög multik-köcsög bankok, ne az zemberekkel), klasszikus széljobbos ("nácifasiszta") szólamokkal (köcsög bankok=köcsög bankok=köcsög zsidók), mindezt polgári eredetű politikai radikalizmusban (elszámoltatás, államadósság újratárgyalása, nemzetközi szerződések revíziója) feloldva.

alapvetően hiánycikk az orthodox ideológiakezelés, továbbá egy nem populista baloldali párt, továbbá egy "eszmetiszta", széles spektrumú radikális párt. legelső esetén a Fidesz nem léphetné át a maga jobboldali területének határait (ez persze sem a billegő Orbánnal, sem a nacionalista-szocdem Kövérrel nem elképzelhető), a második jelenti az MSZP 50-eseinek uralmát a párton belül, avagy egy ténylegesen szociáldemokrata 20-as generációs előretörését (utóbbi esetben a rossz klímájú állampárti attitűd is elhagyható lenne), míg a harmadik úgy értelmezhető, hogy a Jobbik nem gyűjtene vállalhatatlan eszmékkel csőcseléket magának, csupán a polgári radikalizmust tekintené vezérelvnek.
Vastagbőr Kiforrott bölcsesség 2011.09.14 09:01:00
Nem vagyok egy ijedős típus, át is éltem már pár magyar gazdasági bejelentést, tervet, és "csodát", mégis meg tudok még lepődni.Hétfőn bejelentette Orbán az Országvédelmi Akciótervet.Bár a fotósok már csak az emeleti páholyból dolgozhatnak, Kövér Laci kifelejtette…..
fedkvas 2011.09.14 16:18:16
@Dr. No: bhueddosch komancsaro komchi, rhuszkijkkal emlegggeted etylapon a Vitezlö Taborrnokh urhat!
Az MTVA zseniális reklámkampányba kezdett, hogy megmutassa amije van, és azt is, hova tart. A Paint-tanfolyam mentőfeladatának tűnő plakát szerint egyenesen az égbe, vagy még tovább. Ha elhisszük, hogy az emelkedés nem csak a bukás előtti pillanat, hát a stratoszférában lesz a…..
fedkvas 2011.09.08 00:56:52
@popocatepetl: az a vulkánod beceneve, Révész Máriuszkám. szemed gyógyul?
fedkvas 2011.09.12 14:52:27
@popocatepetl: szép hárítás, de ölég furcsa lenne, ha egy gondolatsor 9 napig tartana a fejemben, tehát az alma mater, ahol az összefüggés neveltetett, az bizony a te szürkeállományod, Máriusz. úgy is mondhatnánk, hogy köcsög aki mondja.
fedkvas 2011.09.14 16:13:55
@popocatepetl: ki, kellett a hely Viktornak.
Nem tudom van-e szebb annál, mikor a kettős beszéd úgy nyal vissza, hogy napokig eltart, míg Kedves Vezetőnk ábrázattyáról letörlik a nyalintásból visszamaradt szájhabot." A kormány hiszi azt, hogy egy bizonyos szinten túl az embert terheli a felelősség, amiért elment a…..
fedkvas 2011.09.14 13:43:07
@lobelt_ledfold: ez mekkora faszság. add már össze a különadók keltette árszínvonal-növekedést meg az euróválságot, aztán megkapod, hogy a nagy büdös lófasz, az nyaral a bankszámlán.
Azok kedvéért, akik nem hajlandók öt sornál hosszabb posztot elolvasni, instant GYIK kommentelés előtt: igen, mi is tudjuk, hogy Budapest nem ilyen, igen, mi is tudjuk, hogy ez egy régi térkép, nem nem azonosulunk vele, nem nem mi csináltunk és a poszt (többek közt) magáról a…..
fedkvas 2011.09.13 17:45:00
@sorica123: én voltam már Kőbányán, de vissza nem megyek!

@poszt
most tudtam meg, hogy cigány vagyok. a Vatikán ugyanis tévedhetetlen, plusz nyócker, vaze, még a belső ellenzék is bólogat, megyek is lopni Strasbourgba.
Szép színházat játszott ma a politika napirend előtt. Orbán Viktor – elsősorban, mint általában, a papírtól elszakítva, a viszontválasz idején – kiválóan szerepelt, bravúrosan irányította a figyelmet a számára kedvezőre és terelte el a kellemetlenről. De az…..
fedkvas 2011.09.12 19:49:19
@xsasha: tehát most akkor növelni akarják a belső fogyasztást (amit minden valószínűség szerint tényleg a lakossági devizaadósság tart vissza), hogy legyen növekedés, viszont másik oldalon meg hátrányos helyzetbe hozzák a bankokat, amik így kevesebb nyereséget realizálnak/nem realizálnak nyereséget/veszteségessé válnak (utóbbi inkább kisebb bankokra vonatkozik, pl. takarékok), ami kisebb gazdasági növekedésben fog megmutatkozni.

színház-e?

(megjegyzem ugyanezt csinálták eddig is a névlegesen 16%-os SZJA-válságadók kombinációval, amit most még luxusáfával meg jövedéki adókkal akarnak megfejelni. legyen több pénzed, hogy többet költs, nőjön a belső fogyasztás, legyen növekedés, közben meg közvetetten, de jelentősen növelik az árszínvonalat, hogy költs kevesebbet, csökkenjen/stagnáljon a belső fogyasztás, ne legyen növekedés. érted te ezt? mert én nem. maximum azt tudom elképzelni, főleg valamelyik mai Orbán-replikára reflektálva, hogy ez ilyen placebó-módszer, hidd azt hogy több pénzed van, költs többet, legyen növekedés, de közben nincs is több pénzed, csak címleted. így lenne növekedés, amíg tart a hit, jó esetben 2014-ig, és addig sem kell nekiesni az öregségi nyugdíjaknak, amitől látszólag igen ódzkodnak kormányék.)
fedkvas 2011.09.12 20:22:30
@xsasha: jó ennél oké, hogy ugyan a GDP-adaton nem fog meglátszani ki hordta össze a növekedést, de az embereknek jobb, hogy ők és nem a bankok, de miért drágítják a fogyasztást? a cigi meg a pia jövedéki adója még oké, de banki szolgáltatást (szinte) muszáj igénybe vennem (megdrágították a bankadóval), bevásárolnom muszáj (megdrágították a kiskereskedelmi cégek különadójával), internet+telefon muszáj (megdrágították a telekom-adóval), stb. én még mindig ott tartok, hogy miért kell részben különadókból finanszírozni az SZJA csökkentést, ha egyszer adódik, hogy szolgáltatáscsökkentésből, szociális juttatások megvágásából finanszírozzák azt? hiába van névleg több pénzem, ha csak ugyanannyit tudok fogyasztani belőle, ez szerintem még mindig evidencia.

visszatérve jelen kérdéskörre, lehet, hogy így megint csak több pénzem marad (kevesebb pénzből fizetem vissza hitelt, mintsem a piaci ára), de újfent drágulnak a banki szolgáltatások (nem lehet megakadályozni), többért kezelik a pénzem, kisebbek a hozamok és drágábban kapok hitelt. hol a nyereségem?

akárhogy nézem, nekem ez egyre inkább szemfényvesztésnek tűnik, hangzatos szavakkal maradunk egy helyben, mint az a bizonyos Gyurcsány Feri.

a növekedést meg persze nem mindegy miképp hajszoljuk, de az azért premissza, hogy alacsony GDP-vel bíró országban nem szokott jólét lenni. a Gini-indexünk alapján pl. fejlett ország vagyunk, a világ elitjében. most akkor annyi a cél, hogy maradjunk szinten?
fedkvas 2011.09.12 20:27:41
@xsasha: azt az állam adta ukázból, hogy a pénztárak vegyenek állampapírt. tudod, belső eladósodottság jobb, mint a külső eladósodottság. az állampapírral finanszírozott hitel ára meg mindenképpen piaci.
Mutatunk egy képet a mai Blikk online-ból, mert érdemes. A Miss Universe 2011 versengésen (muhaha) éppen hazánkat képviselő nő ebben a ruhában jelent meg a kifutón akkor, amikor népviseletbe kellett öltözni. Kommentben várjuk a magyarázatot. ..
fedkvas 2011.09.12 17:54:38
@fran7: Újpest.
Varánusz Semjén vadászat 2011.09.11 05:34:05
"A kutyától félek, a vértől hányok,Mindig lenéztek engem a lányok.Nem vagyok senki, űzöm a vadat,Másoknak hajtok, mások hajtanak."A kormánycirkusz végighaknizta az országot a héten Lovasberénytől Hajdúszoboszlón keresztül Kötcséig, megörvendeztetett minket tőzsde…..
fedkvas 2011.09.12 01:31:35
@Fabius

"- módosítják a gazdasági reklámtevékenységről szóló jogszabályt, ami eddig büntette a vadászfegyvereket reklámozó vadászboltokat és újságokat. Szabad puska reklámot a nyomtatott sajtóba! Mert például dohányterméket sem lehet reklámozni, de skúló reklám nélkül meg élni nem lehet."

ez ilyen vadászlap-mentő csomag akar lenni szerintem, de tény, hogy elég bumfordi.

"- elérték, hogy a 8 centiméter pengehosszúságú kések hordási tilalma a vadászokra ne vonatkozzon. Náluk egy vadásztőr nem fegyver, de mindenki másnál nyilván az."

kékekkel van a problematika, van pl. egy darab erdőd, ahol vadgazdálkodást folytatsz. keresztezi egy közút. átmész rajta vadásztőrrel, az erdőd egyik feléből a másikba, munkád végzése közben. hol fog állni a rendőr? ugyanazt játsszák, mint a kint felejtett 30-as táblákkal.

"- engedélyezték a vadhús forgalmazását a vadászatra jogosultak körében. Vagyis legálissá tették, amit eddig feketén csináltak."

zsír, jól tették, jobb a fehér pénzmozgás, mint a fekete.

"- elérték a krotália (ezmiez, mi? katt) és a vadkísérő jegy árának csökkentését. Hallatlan is volt az a 100 ft/db ár amit kértek érte eddig. Pofátlanok."

jó, ez mondjuk sóherség.

"- "az Országgyűlés őszi ülésszakán a büntető törvénykönyv módosításában az orvvadászat nevesítve lesz, akár szabadságvesztéssel is szankcionálva azt." - ezt speciel támogatom."

én is.

"- tervezett változtatás, hogy a vadászok és az erdészek hivatalos személynek legyenek elismerve."

egyetértek megdöbbenéseddel vadászok esetében, az erdészek esetében nem. az erdész feleljen a vadállományért, a mezőőr a fa- és cserjeállományért, jogkörök nélkül ezt nem lehet.

"- tervezik még a lőfegyverhez jutás könnyítését, mert egy bürokratikus romhalmaz az egész. Nyilván még egyszerűbbé kell tenni a rendszert, mert tarthatatlan állapot, hogy pl a pécsi lövöldöző ilyen bürokratikus állapotok mellett juthatott lőfegyverhez, nagyjából két pillanat alatt."

hát hallod, ez már Szíjjártó Petike szintű demagógia. bűncselekményt az esetek 99 százalékában nem bejelentett fegyverrel követnek el. nincs olyan adat, miszerint nőne a bűnözés a liberális fegyvertörvények hatására. ráadásul ha a bejelentett fegyverrel bűnöznek, egyből megvan a legfőbb gyanúsított.

Semjén nem véletlenül érzi magát jól vadászok körében, hiszen körötte mindenki bólogat, mert a saját, kimunkált véleményüket mondja vissza. Vannak túlzások, de ezek nem csak Zsoltika agyából kipattant önkedvezések, hanem egy csoport viszonylag megalapozottan elvárt érdekei, körülményei.
fedkvas 2011.09.12 14:48:42
@Fabius: a könnyítés ez esetben szigorítást is jelentene, ha olvasgattad a tervezeteket, fegyverviseléshez egész komoly, bizottság előtti szituációs vizsgát kell tenni, a bizottságban lenne pszichológus és rendőrtiszt is. a fegyvertartás ténylegesen könnyülne, de fegyvert nem viselhetne olyan, aki fennakad a rostán. magyarán, ha a pszichiátriai beteg fegyvertartó kimegy fegyverével az utcára, akkor egyből szabálysértést követ el, amiért szankcionálható. ez az egyik, a másik, hogy ha nagyon akar, most is fegyverhez juthat (a régebben hatástalanított fegyvereket bármely fegyverműves rövid munkával újra működőképessé teszi), de vehet műtrágyát és gázolajat, vehet kést, vehet sósavat, salétromsavat, de akár hidrogén-fluoridot is. de akár beülhet a kocsijába is, és behajthat a sétálóutcára. demagógia azt mondani, hogy az őrült gyilkos lőfegyver nélkül veszélytelen.

másrészt az a két eset egy, a pécsi lövöldöző lövöldözött, S. Ábel meg verset írt. ennyi erővel ezresével lehetne gyűjteni a különféle hungaristákat, háborús uszítás vádjával. hiszen "egy vágyam van csupán, tankkal átmenni Románián", "Eperjes, Kassa és Komárom, tankkal megyünk át a szlovák határon".
 Megszorítás nincs, helyette hurráoptimizmus van. Ez derült ki a tegnapi Orbán - Jobbkéz beszédből. Na meg az is, hogy szerintük az igazságos adórendszer az, mikor a többség együttesen finanszírozza az egykulcsossal igazán jól járó kisebbségnél maradó…..
fedkvas 2011.09.08 10:24:17
@Cartman (ex Cartman): két oldalról nézhető az igazság, az állam, mint szolgáltató, kvázi cég oldaláról, és az állam, mint szakszervezet oldaláról.

szerintem ha az állam cég, akkor a szolgáltatásának fix ára van, évente számla, eü. biztosítás, nyugdíjbiztosítás, esetleges majdani segélyem fedezete, rendőr ára, hivatalnokok ára, tűzoltó, katonaság, oktatás ára stb. forintra pontosan, tételesen, per kopf.

ha az állam szakszervezet, akkor maximálisan figyelembe veszi az osztálykülönbségeket, és sávosan szed adót, tehát attól akinek szinte semmije sincs, szinte semmit sem vesz el, mégis fenntartja. szolidaritás, liberté, fraternité, egalité, vágom ezeket, csak ez kurva drága egy megoldás.

ebből gondolom azt, hogy az egykulcsos az arany középút, hiszen burzsujgyerek gazdag szülei forintra többet fizetnek, mint szegénygyerek csóró szülei, még ha a kulcs meg is egyezik, tehát van szolidaritás, de mégsem megyünk el szakszervezetbe és cégbe sem.

amúgy még gondoltam olyanra is, hogy aktuális gazdasági helyzethez kötötten is mehetne a játék, konjunktúrában szocialistálkodunk, dekonjunktúrában egykulcsos, recesszióban meg jön a számla. vagy fordítva, konjunktúrában jön a számla, recesszióban meg szocializmuskodunk.

fene tudja.
fedkvas 2011.09.08 10:31:55
@Kivlov: aztán mit csinálsz a nyuggerral, megeszed? a többi kutyafasza tétel az öregségi nyugdíjhoz képest, de az a szocinak, másik szocinak, náciszocinak, zöldszocinak egytől-egyig szent tehén.
lehet baszogatni a rokkantakat (a rokkantosító központban nincs lift, csak a személyzetnek, arbait macht frei), meg elvenni az iskolatejet, de nem lesz belőle semmi. kínkeservvel össze lehet kaparni 100 mrd-ot, az egész ország kifeszül, mindenkin csattan az ostor, de bolhafing, hiszen az öregségi nyugdíj meg 800 mrd. azt meg lehetne vágni, és akkor lenne pénz (talán) egykulcsos adóra. lehetne is kommunikálni "elvesszük az inaktívaktól, és odaadjuk az aktívoknak, éljen jól ki dolgozik", de semmi jelét nem mutatják Ikonék, hogy megvágnák (befagyasztanák reál vagy nominális értéken) valaha is.
fedkvas 2011.09.08 10:58:44
@Cartman (ex Cartman): nagyjából egyetértek, az egykulcsos jövedelemadó sem szívügyem, elméleti síkon értekeztem, jelen helyzetben szerintem sem vállalható. (az állam-mint-cég elvet pedig értsd úgy, hogy a szolgáltatások kerülnek kiszámlázásra, a társadalmi szerződést biztosító de facto szabályozó funkcióknak ugyanúgy ára van, bérköltsége, létesítményköltsége, szóval beszedhető könnyedén, akár fillérre pontosan is).

amúgy érdekes, hogy Vitya pont az SZDSZ-től lopott darabkához ragaszkodik ennyire bőszen, de a Gyurcsánytól lopott darabkára (Robin Hood) is milyen büszke. furcsa gyerek ez, IMEI-be való.
Olvasom, hogy ma délután ön be fog jelenteni valamiket. Mivel ön imád rébuszokban beszélni, és nekem most a mindenféle nyűgeim miatt sok lelkierőm nincs a kinyilatkoztatásában pecázgatni némi igazságmag után, ezért lenne nekem egy rémegyszerű kérdésem:Hagyjuk-e nyugodtan…..
fedkvas 2011.09.08 10:09:07
@fedkvas: bocsánat, IMEI, az lesz neki a megfelelő intézmény.
fedkvas 2011.09.08 10:10:29
@maroz: Wittgenstein költött is? ide csak a családi hasonlóság meg a képi gondolkodás jutott el.
fedkvas 2011.09.08 10:51:00
@Szindbad: na de ez az, ha nincs tisztában a realitásokkal, akkor bolond. vagy cinikus, vagy bolond, nincs más verzió, és mindkét esetben takarodjon szépen.

a bolondba beleértendő a szociopata, tehát, hogy a fejében lévő elképzelést mindenképp át akarja verni és vajmi kevéssé foglalkoztatja, hogy lóf*sszal megy katicabogárra. (ez esetben IMEI)

de a bolondba beleértendő Gulácsy Lajos is. (ez esetben sima elmeosztály)
Matolcsy egy év után kétségkívül megbukott, de Orbán bizalma töretlen a "Gyuriban" ("Gyuri egy ikon"), ami politikailag akár még érthető is: ha Matolcsynak "vége", akkor vége a hosszú ellenzéki évek alatt aprólékosan kidolgozott fideszes gazdasági…..
fedkvas 2011.09.08 05:16:21
@Conv: szerintem meg legyen 1, azaz 1 darab állami egyetem, se több, se kevesebb. székhelye Budapest, jogelődjei az ELTE, a BME, a BCE és a SOTE.
az állami egyetem minden helye ingyenes. az állami egyetem férőhelyei (az ország igényeihez, szükségleteihez mérten) jelentősen alulkalibráltak, ámde bizonyos, kevésbé gazdaságos, viszont mégis fontos szakok meg a többi, értelemszerűen magánintézmény struktúráihoz képest felülkalibráltak. minden más intézmény magánintézmény. egy magánintézmény érdeke a híres-neves volt diák, azok meg nem csak a burzsoázia köreiben teremnek, ezért értelemszerűen saját ösztöndíjrendszereket tart fenn.
mivel a honi mentalitás erősen szocialista, az állam megteheti, hogy pályázati úton, a nehéz szociális helyzetű, viszonylag jó tanuló, de mind az állami, mind a magán, ösztöndíjas helyre kevésnek bizonyuló hallgatójelöltet finanszírozza. ha épp nincs pénzünk erre, akkor nem tesszük meg, a rendszer nem borul.
mivel errefelé a bankok sem épp az iszlám vonatkozó elvei szerint cselekszenek, az állam fenntarthatja a diákhitelezési rendszert, kibővítve azt egészen odáig, hogy akár egy komolyabb magánintézmény teljes tandíjköltsége, könyvek+tanszerek, lakhatás+megélhetés is finanszírozható legyen belőle. megint apró szocializmus, de végül is Európában vagyunk, nem a nagy vízen túl.
annyi kérdés marad, hogy vajh lesz e vevő az állami pénzen felfejlesztett egyetemekre/főiskolákra, hiszen mégsem kerülhetnek ingyen ebek harmincadjára, illetve magánbefektetők kezére. Győrben az Audi hajlandó átvenni az egyetemet, legalábbis a pletykák szerint, kérdés, hogy fizetne e is érte az államnak, vagy csak átvenné az üzemeltetést. Debrecenben ott van a TEVA (értelemszerűen persze a TEVA nem képezne angol-tibeti szakos tanárt), Kecskeméten a Mercedes, stb. illetve semmi sem gátolja, hogy direkt e célból jöjjenek létre cégek, alapítványok, Soros már megtette a magáét, George Patakinak például még csak a pofája óriási. kiskapu, hogy ugyan az állam kivonulna a felsőoktatás úgy saccperkábé 70 százalékából, az önkormányzat, ha bírja erővel (mondjuk helyi népszavazáson helyi adót fogadtat el), szintén viheti az adott intézményt.
nekem ez a tervem. :)
fedkvas 2011.09.08 05:26:28
@fedkvas: ja emellett még a Közszolgálati Egyetem is üzemelne, értelemszerűen ingyenes helyekkel.
fedkvas 2011.09.08 10:45:33
@kiskályha: he, Gödel bölcsész volt? Bolyai is? Neumann büfészakos?
a jogász nevezetű büfészakon meg Orbán Piktor végzett, a nagy nemes.
Mindenek előtt egy aprócska utalás egy majdhogynem jelentéktelennek tűnő tényre: a magyar közjogi berendezkedés olyan, hogy a végrehajtói hatalom a felelősséget illetően egyszemélyes. A miniszterelnöknek van kormánya, azt és olyan címmel nevez ki, akit és amilyennel akar.…..
fedkvas 2011.09.08 07:02:52
@Whistler anyja: tényleg, ezt a premisszát kifelejtettem az okfejtésből, miszerint a koca fial, illetve afölött is szerfölött elsiklottam, hogy minden koca sertés, de nem minden sertés koca. de a teljesítményük (mármint a kocáké) felettébb dicséretes. és mi van akkor, ha egy koca frigid vagy mondjuk abortuszpárti? vagy ez most egy pro-life kurzus, szóval elképzelhetetlen?
fedkvas 2011.09.08 07:14:59
@Whistler anyja: hiába, no, a fejlődés nem áll meg.
fedkvas 2011.09.08 10:40:04
@maroz: a nyelvében él a nemzet, nagyjaink pediglen Kazinczyhoz hasonlatos kaliberű atyafiak, disznófejük ellenére. örvendjünk, és dicsértessék a nevük, illetve a Jézus Krisztus, illetve laudetur, hiszen jobb ma egy latin, mint holnap egy angol. illetve jobb ma egy latinnal a holnapi angol, így kongruens.

visszatérve a disznókhoz, a Vitézlő Tábornok homloklebenyének, annak a nemes cortexnek a kimagasló, extrém mivoltát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy megtalálta ama befektetést, mely befektetést fial! illetve lányul, hiszen ez az egész magja.

lévén a koca szülhet kiskocát, amiből nagykoca lészen.
ha pedig analógiát akarunk vonni, akkor rájövünk, hogy a Vezénylő Nagyúr megtalálta azt a kötvényt, aminek a kamata is kötvény lehet! feltéve persze, ha a Magyarok Istene nem gondolja megviccelni a Mindig Győzőt azzal, hogy minden kocánk csupa kiskant szül. avagy szodómiában gondolkoznak a dicsőséges nagyurak? szabad nekik olyat?
Volt ő már minden: honi futballisten, örökké sértődött ember, fehérvári díszpolgár és a hazai kispadok ura. Mezey György hetvenéves. Mezey György megítélése a magyar futballszurkolók körében olyan hullámvasutat járt be az elmúlt 30 évben, hogy ennél nem is lehetne…..
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
Varánusz Te is fiam, Uj Péter? 2011.09.06 06:16:47
"Eljött az a pillanat, amire nem hogy nem vártam soha, de igazán még fogadni sem mertem volna rá, hogy eljön valaha: távozom az Index szerkesztőségéből. Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az…..
fedkvas 2011.09.06 13:22:38
@kicsijuti: "nem lesz receptfelírási díj" GYF.
rewrathblog itt van, itt van újra 2011.09.03 15:32:16
nem tűntünk ám el a háborgó levesben, nem használaton kívüli a lift, mint az 1970 környékén épült panelházakban, nincs semmiféle hiátus, ez nem költségvetés, megvertük a svédeket, illetve nem mi, hanem pl. Priska, mindenesetre nemsokára egyeztetés, aztán a reborn rebornja...
Írországban vendégeskednek Weiss mester fiai. A római bravúr után, az Aviva Stadium gyepén, a mágus újabb varázslatra készül. A szlovák válogatott hat mérkőzés után 13 pontott gyűjtött, akárcsak az orosz és az ír nemzeti csapat. Egy idegenbeli győzelem nagyban javítaná…..
fedkvas 2011.09.02 15:38:18
@paraszthajszal: azért a Napolinál simán, ad1, ad2, az írek nem svédek, az oroszok meg nem hollandok. az előző selejtezőcsoportjuk sem volt túl acélos, persze az olaszokat kiverni igen szép mutatvány volt, szó se róla.

ja ad3, a Premjer Liga nem érdektelen, azért Kamerun legjobbja (Eto'o), Szerbia egyik legjobbja (Lazovic), Magyarország legjobbja (Dzsudzsák), Oroszország legjobbjai (Pavljucsenkotól meg Arsavintól eltekintve, pl. Kerzsakov, Anyjukov, Kombarov, Bukharov, Gyenyiszov, Akinfejev stb. - jelzem Akinfejevet a világ legjobb kapusának várják), Elefántcsontpart második legjobbja (Seydou Doumbia, az első Drogba), Marokkó legjobbja (Boussufa), olasz (Criscito), portugál (Bruno Alves, Danny) és brazil (Wagner Love) válogattak nyomatják ott. kiegészítve persze a cseh utánpótlás legjobbjával (Necid), az orosz utánpótlás legjobbjával (Dzagoev), a belgák védelmének legjobbjával (Lombaerts), Roberto Carlosszal, stb. komoly létesítmények (Luzsnyiki), komoly szurkolótáborok (Szpartak, egyre inkább Zenit), komoly szponzorok (Lukoil, Gazprom), minőségi foci. nem összehasonlítható a holland posvánnyal, azért a CSZKA és a Zenit is mostanában nyert UEFA-kupát, a hollandok meg - finoman szólva - nem.
Hamarosan vége a nyári szünetnek, a parlament kétharmad ismét összeül, és megtárgyalják többek között a Munka Törvénykönyvének tervezetét.Mi ezt már kiveséztük, de most egy új, nagyon fontos megközelítésből visszatérünk hozzá. Nem utolsó sorban azért is, mert szép…..
fedkvas 2011.08.30 08:43:21
@bundi124: nekem is ez a tervem, annyi plusszal, hogy a magántőke a felső sávokban nyugodtan kínálhatna biztosítási csomagokat (pl. a teljes körű, itthon elvégezhető ellátáson felül csak külföldön végezhető beavatkozások, luxuskörülmények, akármi). ráadásul a szerződött kórházak is lehetnének magántulajdonban, természetesen az állami gerinchálózat (súlyponti kórházak+egyetemi klinikák+rendelőintézetek+háziorvosi rendelők+specializált klinikák) mellett, azt kiegészítve (egyszerűsítve: a magánklinikák is teljességgel integrálva lennének a biztosítási rendszerbe).
sőt, egy állami tulajdonú kórházat akár üzemeltethetne magáncég is, a Hospinvest bukása egyáltalán nem jelenti ennek az használhatatlanságát, hisz túl sok körnek volt érdeke a csőd, és tettek is annak érdekében. de az üzemeltetés megosztható is lehetne, úgy, hogy a szakmai irányítás házon belül történne, míg a gazdasági irányítás-fejlesztés pályáztatható.
Vastagbőr Negyvenháromezer 2011.08.29 10:01:00
A soha-nem-látott-méretű-szuperszenzációs közmunkaprogram egyik utolsó kérdőjelét egyenesítették ki a múlt héten, amikor végre sikerült kikalkulálni, hogy mi lesz a közmunka fizetsége. A teljes munkaidős közfoglalkoztatottak kötelező legkisebb bére a szakképesítést és…..
fedkvas 2011.08.30 06:53:36
@egyhazafi: de, szúrja a szememet, hogy eddig az ingyenélőt x forintból tartottuk el, most meg 5x-ből fogjuk (dupla juttatás, munka címén végzett károkozás helyrehozása, utaztatás, étkeztetés, felügyelet, szervezés). szép dolog, hogy most izzadni fog, de nem ér nekem ez ennyit, és szerintem neked sem.
A 25 millió eurós díjat tévedésből nem a kameruni csatárnak, hanem a győri focicsapatnak utalták át. Az egész ETO stadionostúl Mahacskalába költözik.A jövő szezonban Dudzsák, Roberto Carlos, Takács, Fehér, Szabó, Kis, Nagy, Molnár, Molnár2 kezdősorral állhat fel az Anzsi…..
fedkvas 2011.08.25 16:05:08
@Mundr: az egyik Molnár kapus! de átlövő az tényleg nincs, nálad a pont.
Újabb ellenőri túlkapás - ezúttal a BKV egyik éjszakai járatán. Berilke fiának nem volt jegye, a kallerek pedig az egyszerűség kedvéért csupán lelökték a járműről. 2011.08.08-án fiamnak motor balesete volt. A sérülése nagyon komoly volt, újra kellett éleszteni. Arca…..
fedkvas 2011.08.22 18:40:58
@Leonine: az oslói mészáros tökéletesen beszámítható volt. az "őrült" tömeggyilkosok maximum szociopaták, pszichopaták, de azokról te a büdös életben nem fogod ezt megállapítani. ha találkoznál eggyel, utána váltig állítanád, hogy ilyen talpig-tüchtig úriemberrel, úrhölggyel még nem találkoztál.
a holdkóros meg alvajáró, szintén nem elmebetegség, az álmában fogát csikorgató ugyanannak az enyhe formája.

a kórházban pedig orvosra, nővérre, gyógyszerre, kötszerre, felszerelésre, modernizálásra sincs pénz, gondolod, hogy milyen az éjszakai őr, ha van egyáltalán.
fedkvas 2011.08.22 18:45:10
@Utolso: simán. én egyszer, még gimnázium alatt elmentem személy- és vagyonőri tanfolyamra. ha belőlük kell kinézni ezt a magatartást, akkor a történet tökéletesen hihető. persze ez nem jelenti azt, hogy tényleg így is történt, de amilyen emberanyagból válogat (milyen embereket nem szűr ki, talán nem is az alapanyaggal van a baj) a biztonsági őrök képzése, hát, bármi elképzelhető.
fedkvas 2011.08.22 18:47:43
@kissandor: vigyék el, következő megállóban meg szedje le a rendőr, mint birtokháborítót.
vagy hagyjuk az egész önkormányzati cégezősdit, aztán a magáncég buszáról úgy fognak ledobni, ahogy a bank centerből kib*sznak, ha mondjuk részegen berohansz.
Az idén nyáron még nem kaptunk olyan filmet, ami után maximálisan elégedetten jöhettem volna ki a moziból és magával ragadott volna a film élménye. Voltak korrekt darabok (Halálos Iramban 5 például), de valahogy mégis ez a hiányérzet megmaradt. Nem voltak nagy elvárásaim a Majmok…..
fedkvas 2011.08.20 04:01:42
@fedkvas: nem atom, napalm, na.
fedkvas 2011.08.20 04:05:14
@BeniMan: ez így viszont nem korrekt, mert a csimpánznak nincsenek (emberi hang kiadására képes) hangképző szervei. jelbeszédre meg lehet tanítani, a film logikája mentén pedig akár einsteini kognitív képességekkel is rendelkezhet, de beszélni nem fog. ez az egy cink van a filmben, még a "no" elmegy, azt be lehet tudni tudatosan torzított majomhangnak, de ilyen ez az én otthonom már levesestál.
fedkvas 2011.08.20 04:09:09
@Brail Kast: annyiban jó eredetnek, hogy valahogy fel kell gyorsítani a majmok evolúcióját, 600-1000 év alatt normális esetben ilyen ugrások nem történnek, viszont így megvannak az eredeti 68-as majmok ősei.