Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gru

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi már túl vagyunk rajta, de a családban van aki még csak most kezd rácuppanni a Bogyó és Babóca által épített, lopakodóan pusztító kreténségre - az érintett lurkó most lesz három. Első blikkre rohadt aranyos, bogarak (meg egy csiga) prüntyögnek és ökörködnek, jaj de jó,…..
Gru 2015.04.07 21:09:17
Szívesen locsolna fél liter vizet az autóban? Nagyjából ennyi párát gyűjtöttünk össze két hét alatt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja. ..
Belsőség Heti merítés 2012.11.11 16:55:39
Életem nagy projektje Megálltunk a kereskedés előtt és én kissé gyámoltalanul várakoztam az udvar hidegében, amíg a haverom kigurult ezzel az orosz szerkezettel. A szívató magas alapjáratán forogva vidáman csilingelt a laza vezérműlánc és a mélyen barázdált kormorán téli…..
A Toyota TRD-útról frissiben megérkezett Csikós éppen csak berohant a szerkesztőségbe, hogy letöltse képeit a megtelt memóriakártyáról és máris indult tovább. Futtában szólt csak oda, hogy aki akar Renault Twizyt próbálni, az menjen vele, mert időben vissza kell vinnie az autót…..
Honnan a sok tapasztalat a rengeteg káresettel, amikor szinte minden sofőrszolgálat azzal dicsekszik a honlapján, hogy sosem törtek még össze ügyfélautót? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Gru 2012.04.04 11:45:18
@civciv: Ha benne lett volna a szerződésben, alá sem írom, mert ha nem figyelmetlenül parkolsz és mondjuk meghúzod a kocsit, akkor szinte minden esetre rá lehet húzni a "nem az út és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette az autót" dumát.

Sajnos a biztosítok sokszor akkor is hárítanak, ha egyértelmű, hogy fizetniük kéne, ezért kell beperelni őket, mert a perek 90%-át elvesztik.
Próbálkoznak és bejön nekik, mert sokan nem mennek bele a harcba és így rengeteget spórolnak.
Gru 2012.04.04 17:19:20
@Roland_A_Károsult: Gondoltam, illetve reméltem, hogy valaki kifogásolja majd ezt a hozzáállást! Először is, én kötöttem biztosítást arra az esetre, ha a mi hibánkból történne a kár ne kelljen zsebbe nyúlni és ezért az évek során sok százezret fizettem a biztosítónak. Az, hogy a biztosító nem fizet, pedig én mindent szabályosan csináltam az engem is feljogosít arra, hogy jogi úton szerezzek érvényt az igazamnak, ez idő alatt a károsult sajnos kénytelen saját költségen megoldani vagy a javítást vagy másik jármű beszerzését. Elhiszem, hogy ez így nem szimpi, de ezért max a jogrendszert hibáztathatod és nem a szolgáltatót! Én anno intéztem csereautót, de az két hét volt nem pereskedős kitudjameddig... Más kérdés, ha a szolg. úgy áll hozzád ahogy...

Vegyünk egy teljesen hétköznapi esetet (konkrétról is tudok), ahol én kárt okozok neked úgy, hogy én vezetem a saját kocsimat, meg te is a sajátodat. A biztosító kitalálja, hogy az ott úgy nem történhetett meg és nem vagy jogosult kártérítésre. Mit teszel? Bepereled a biztosítót és vársz, akár évekig, addig ők üdülnek a pénzeden. Tőlem kérhetsz pénzt, de miért adnék, amikor én befizettem a kötelezőt!? Ebben az esetben is törött az autód, hibás sem vagy benne, de te húzod a rövidebbet. Pontosan az ilyen esetek miatt van casco a kocsijaimon, mert így max az önrészt bukom el.

Sajnálom, hogy ez történt veled, de sok emberrel történt már ilyen, sajnos velem is, azóta cascozom...
Gru 2012.04.04 17:52:56
@civciv: A jó sok pénz fogalmáról szerintem ne vitatkozzunk, mert ez szubjektív, mindenesetre 8éve nem emeltünk árat, fizetést viszont igen az élet meg nem lett olcsóbb és küzdhetünk az ún mezítlábasokkal is...
Igaz, hogy más a jogviszony, de nézd meg a sztorit a másik oldalról is, fizetek a biztosítónak az baszik fizetni a károsultnak és még fizessem ki azt is, hiszen pont ezért van biztosításom!
Szűnni nem akaró szeretettel köszöntünk mindenkit, hosszú kihagyás után ismét kapcsoljuk a gépházat. Először is egy szolgálati közleménnyel szeretném kezdeni. A fék jó. Biztosan, véglegesen, nagyon. Nem ereszt, nem szivárog, nem nyúlik a pedál, a fék harap, adagolható,…..
Gru 2012.03.03 12:53:44
Mi lenne, ha őt: ..meg őt: K E R E S Z T E Z N É N K ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Igen, kitalálhatták rendszeres olvasóink, egy újabb borzasztó műremek kerül ide, még…..
Gru 2012.02.21 18:24:48
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
Belsőség Sírjatok velem! 2012.02.05 07:38:00
Már vagy két hete túl vagyok a dolgon, de egyszerűen nem bírtam leülni, hogy megírjam. Majdnem sírtam. Nem vicc. Az Integra előtt nem volt olyan autóm - pedig volt hat -, amit egy évnél tovább használtam volna. Nem telt bele fél év, és vagy elkezdtem utálni, vagy elkezdett…..
Nagyobb. Tágasabb is. Csendesebben fut. Jóval takarékosabb, és már elektromos szervó segíti a kormányát. Ha családi kompaktról lenne szó, tapsikolnánk. De ez az új Porsche 911… ..
Vízhajtásúvá alakítjuk Winkler tehenét. Házilag, fillérekért. Felezzük a fogyasztást, kitisztítjuk a kipufogógázt. Vagy csak simán felrobbantjuk. Mai cikkünk blogposztja...
TComment Kis pénz, nagy autó 2012.01.13 06:28:36
Lehet ennek jó vége? Meg szabad venni egy millió alatt kínált tizenéves, soküléses dízel VW-t? Mai cikkünk blogposztja...
Gru 2012.01.13 19:49:08
@Rick4: Mindenki mástól bocs, de ezt nem állom meg fröcsögés nélkül! Szerintem meg az általad birtokolt kocsi(k) fos(ok). Volt mindegyikhez szerencsém(?) hosszabb úton is (BP-Berlin/Monte Carlo), hát eszembe nem jutna pénzt adni egy ilyenért, nemhogy kettőért! A kocsijaidat, ha meghajtod hengerfejesek lesznek, 140fölött csak a jószerencse tartja őket az úton, a második oldalablakokat le lehet húzni? 3800ccm 175LE az igen, színtiszta csúcstechnika (és nem megy ki a világból...), ja és bár ez szubjektív, de félek nem tananyag a dizájnjuk vagy ha igen, akkor elrettentő példának!

Ui: Nem baj, ha más a véleményed, csak közöld kultúrált stílusban és senki nem fogja magára venni!