Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tarski

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mandiner.hu közölte Marion Smith írását az alkotmányozásról. A szerző, aki egyébként a budapesti Common Sense Society elnöke és a Heritage Foundation kutatója Washingtonban, azzal kezdi írását, hogy „Egy alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásának ötletét eddig…..
Pár óra múlva megkezdem a rám szabott börtönbüntetés letöltését. Császy dr. egy hónap múlva csatlakozik a klubhoz. A harcot persze nem adjuk fel, minden lehetséges jogi lehetőséget igénybe fogunk venni az ítélet megváltoztatása érdekében. Néhány hete megjött a Kúria döntése írásban is - hát abból…..
Tarski 2017.08.17 12:43:44
@paragrafus:

Ej,ej, kedves Paragrafus! Megkérdőjelezni egy kolléga döntését? Itt minden abszolut törvényes volt, s ezt követően csak a felsőbb fórumok irányában lehet kereskedni.

Nem ártana, ha Magyar György kollégád javaslatát magadévá tennéd. Eszerint nem szabadna egy bíróság reputációját, tisztességét, szakmaiságát, jóhiszeműségét, stb. lerombolni, mert annak súlyos következményei lehetnek. Magyar sem ért egyet a döntéssel. de legalább normálisan értékeli azt és nem tesz a saját fészkébe.

Tarski (kiírom a teljes nicknevem, hogy ne legyen senkinek sem kétsége afelől, hogy én írtam)
Tarski 2017.08.18 20:04:52
@paragrafus:

Naq, ugye, hogy megkérdőjelezed a Kúria döntését. A Szegedi Bíróság döntését azért nem kérdőjelezed meg, mert az megfelel a Te ízlésednek. De egy jogalkalmazást nem lehet felépíteni azserint, hogy kinek mi tetszik és mi nem. El kell fogadni a Kúria döntését, de tovább kell menni felsőbb fórumokhoz az igazatok megtalálása érdekében. De az nem megy, amit itt fentebb műveltetek, hogy mindenki hülye és Orbán kiszolgálója, csak mi vagyunk a qrva okosak és a tökös legények. Egyszer fel kellene tételezni azt is, hogy az illető bíró törvényesen és legjobb tudása szerint járt el. M. Gy. pedig éppen ez utóbbira mutatott rá. szerintem.

Már most fogadni mernék arra, hogy ha Mengyi Rolandot a börtönbe vágják, akkor mindentől függetlenül az egy kiváló ítélet lesz, mert az nem a Ti kutyátok kölyke, hanem Orbán embere, és hadd vesszen a gaz. Nos, ilyen a Ti liberális gondolkodásotok.

Tarski.
Tarski 2017.08.19 09:01:09
@paragrafus:

Te nálam jobb vagy a pozitív jog terén, tehát jobban kellene tudni azt, hogy már a bűncselekmény kísérlete is büntetendő. Ezt is mondták ki az ítéletükben. Tehát ez a büntetés kvázi elrettentésül szolgálhat azoknak is, akik ilyen jellegű cselekményeket akarnának tenni.

Azt meg már korábban is megbeszéltük, azzal, hogy nem ismered el a Kúria létét, még az legitim bírósági szervezet, mert a létrehozója, tehát az Orbán parlamentje legitim parlament. S ezért a Kúria döntése is legitim döntés, tehát egy jogkövető egyénnek azt tudomásul kell vennie. Különösen egy jogásznak, mint amilyen Te is vagy. S nem kérdőjelezzük meg annak döntését sem, mert az már a saját fészekbe történő anyagcsere végtermék beleürítését jelenti. Ezt nem tette meg M. Gy., amiért tiszteletem neki. Te viszont ezt tetted, csupán politikai okok miatt. Márpedig nem szabadna egy szakmai kérdésbe a politikát belekeverni.

A Szegedi Bíróság nem azt mondotta ki, hogy a két vádlott NEM bűnös, hanem azt, hogy formai okok miatt kell újratárgyalni az ügyet. Tehát a létező Kúria sem írta, írhatta felül ezt a döntést. Nem kell ködösíteni, Paragrafusom! De ha a bűnösségét állapította volna meg a Sz. B., akkor is törvényes joga van a Kúriának arra, hogy azt felülbírálja.

Még egy dolog! Az ilyen dolgok, mint fentebb olvashatók, teszik a balliberális oldalt hiteltelenné, mert még a bíróságot sem tisztelitek, és megkérdőjelezitek annak becsületességét. Ez már pedig az anarchiához vezethet, mert a törvények áthágásának erkölcsi jogosságára szólítanak fel. Ha minden bírói döntés törvénytelen, akkor miért ne kövessek el bűncselekményt, hiszen azzal nem követek el törvénysértést. Nos, ezért nem lehet a fenti szerecsenmosdatásotokat elfogadni, mert senkinek sem lehet az érdeke a politikai rendszer stabilitásának a megrendítése. Ti pedig a jelek szerint ezt akarjátok elérni. Szégyelljétek magatokat! Külön szégyelljétek magatokat azért, mert ezzel csak ártatok a balliberális oldalnak.

Tarski.
Az lehet bogaraim, hogy a vezérhajóról minden második ember kirúgok miattatok. Az is lehet, hogy a jövőben minden - választási - plakátom mellé oda kell írnom ki mennyiért bérli tőlem. De az nem lehet, hogy ti mindezt úgy tegyétek, hogy ne üssek oda, ahol a legjobban fáj! - kb ez…..
Minden Indapass-felhasználó létrehozhat magának alternatív emailcímet. ez elsősorban az Indamail-felhasználóknak fontos, hiszen nekik csak az alternatív emailcímre tudjuk kiküldeni a jelszóemlékeztető levelet. Az alternatív emailcímet megadni az indapass.hu oldalon belépve lehet...
Tarski 2015.08.31 12:28:25
@polgarz:

Most világoskék színű, de sötét vörösre akarom megváltoztatni. Egyszer már véletlenül sikerült, de nem tudok újból rájönni arra, hogyan csináltam korábban.

Te nem tudod megváltoztatni, vagy nincs hozzá jogosultságod?

T.
Sose higgyük azt, hogy van abszolút mélysége a Fidesz bunkóságának, cinizmusának. Most ott tartunk, hogy az elmúlt 25 év klasszikus megélhetési politikusa beszól egy paralimpikonnak. A történet arról szól, hogy ideiglenesen az az ember lett a Paralimpiai Bizottság elnöke,…..
Tarski 2015.07.08 12:25:59
Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése: Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Kolber István társaságában éhségsztrájkba kezd a választási regisztráció, és ezáltal az Orbán-rezsim antidemokratikus…..
Szokták mondani, hogy nem érdemes városi legendákkal foglalkozni. Az is általános vélemény, hogy a politikában vannak olyan kapcsolódások, amelyek sohasem jöhetnek létre, meg az is, hogy soha ne mondd, hogy soha.  Magyar Bálint is közölte, hogy Horn Gyulával soha, aztán…..
Tarski 2012.08.28 08:07:15
5*
Gréczyblog A Cinege utcai fogoly 2012.08.17 10:03:07
Orbán Viktor fél. Van is mitől. Tönkretette Magyarországot. Történelmi léptékű és méretű felhatalmazást kapott az általa megtévesztett választóktól 2010 tavaszán, de nem élt, hanem visszaélt a lehetőséggel. Olvasom a hírt, hogy Orbán Viktor házát, sőt, az egész utcát…..
Tarski 2012.08.17 12:13:24
@Az igazi sztrovacsek:

Nézzétek, én sokat foglalkoztam a legitimáció elméleti kérdéseivel. Az rendben van, hogy a jogi legitimáció 4 évre szól, de a morális legitimációt is tudják igazolni, hogy megvan.

Annál ugyanis nincs jobb morális legitimáció, hogy minden jelentősebb időközi választást megnyernek a Fideszes jelöltek. Akkor hogyan is van a dolog ezzel? A szavazófülkében is félnek? Vagy mivel magyarázzátok ezt?

T.
Gréczyblog A Népszava és az MSZP 2012.07.27 06:57:31
Remélem, nem olaj lesz a tűzre a mai bejegyzésem a Népszava és a Magyar Szocialista Párt viszonyában. Egy kicsit tartok ettől, elvégre engem Puch László tiltott le, sőt az addig megírt dolgozataimra leadott számlát sem egyenlítették ki. Ennek vagy két éve...(Az áfát, persze…..
Gréczyblog T. Képviselő Funky! 2012.07.03 08:30:00
Az az igazság, Dunaújvárosban nem az történt, amit írtál. A DK nem akadályozott meg egy ellenzéki győzelmet, és bizony jogos lenne az LMP szerénysége. Tudom, jólesik olykor könnyű kézzel odakenni valami gyurcsányiádát, de néha nem árt tájékozódni. Másfél hónappal…..
Tarski 2012.07.03 09:45:32
5*
A Népszabadság megpróbált valamit állítani tegnapi számában, szánt rá fél oldalt. A végeredmény az lett, hogy nem bizonyított semmit, legfeljebb sugallt, amivel pedig ártott az MSZP-nek és a DK-nak is. De főleg az ellenzéki együttműködésnek. Az történt, hogy született egy…..
Tarski 2012.06.14 07:59:18
Van értelme a cikkek utáni névtelen hozzászólásokban folyó eszmecserének? A Jelek szerint Török Gábor is amellett tette le a voksát, hogy nincs. Szavai szerint: A blogon a kommentelési lehetőséget pihentetem. Ennek oka, hogy az elmúlt időszakban egyre kevesebb időben egyre…..
Hír lett a Magyar Nemzet-online-on, hogy kitettem egy archív képet, amely 1990 nyarán készült. Nem tudom, mitől ennyire izgalmas ez a fotográfia, de elsőként az Orbán Viktortól nem távoli Four Four Two című focis magazin írt egy jegyzetet a privát emlékemről, amely aztán a…..
Tarski 2012.05.14 08:53:41
@Megfontolt: Nem térdepelt, csak guggolt!!! Nagy különbség!!! Zsolt sohasem térdepelt volna le előtte, most meg különösen nem!!!

Tarski.
Gréczyblog Orbán, a bukott 2011.12.31 07:20:00
A kör bezárult. Orbán Viktor megbukott. Nincs már senki, aki segíthetne rajta. Ha felteszi a kezét és azt mondja, mindent én kúrtam el, ne hari, magyarok, már akkor is vége van. Ki hinné el az újabb köpönyegforgatást? Ahova viszont elindult, ott nincs semmi, csak hullaszag.Orbán…..
Tarski 2012.01.02 13:26:15
@lajos0:

Különbséget kell tenni itt a demokrácia fogalma és a demokrácia, mint politikai intézmény között. A demokrácia fogalma egy ontológiai probléma, arra keresi a választ, hogy MI a demokrácia?

A demokrácia, mint politikai rendszer viszont arra keresi a választ, hogy MIKÉNT kell a társadalmi mozgásokat megszervezni, hogy az éppen aktuális demokrácia fogalomnak, illetve annak kibontott tartalmának megfelelő politikai rendszert kiépítsük. Te ez utóbbiról beszéltél, úgy általában, nem pedig a demokrácia FOGALMÁRÓL, mint történelmi kategóriáról! Nagy különbség!!!

T.
Tarski 2012.01.02 13:27:36
Tarski 2012.01.03 08:15:01
@leponex:

Sok munkát adtok nekem, és nem biztos, hogy ere van/lesz időm, mert azért én is dolgozom a saját cikeimen. Tehát arra kérlek Benneteket, hogy végre fejezzük be ezt az egész levelezést. Helyette azt javaslom, hogy a Demokrácia, diktatúra, és a mai magyar valóság című 3 részes sorozatomat olvassátok el. Ez megtalálható a Népszaván is, és a saját honlapomon is.

Zsolt kitűnő újságíró, s Te csak szeretnél olyan jó lenni. Ne irígykedj, mert az csúnya dolog!

"ha valaki megkérdőjelezi mások lehetőségét az alaptörvényben biztosított szabadságjogainak a gyakorlásában. "

Nagyon sokan megtették, így Te is akkor, amikor bújtatva megkérdőjelezed Gyurcsány Ferenc és a DK azon szabadságjogát, hogy indulhassen a választáson. Most majd ne gyere azzal, hogy ezt expresszis verbis nem mondtad ki. Csak sugaltad, és ez éppen elég arra, hogy befolyásold az olvasói gondolkodást.

Alternatíva kérdése! Nos, amikor még az Amőbán voltam, ott is hasonlóra buzdítottam bizonyos GinO nevezetű vitapartneremet Gyurcsány kormányzása idején. Erre ő azt válaszolta,hogy ő nem tanácsadója Gyurcsány Ferencnek. Most mondhatnám én is ezt neked, de én nem vagyok ilyen "pofátlan". Abban GinO-nak igaza volt, hogy kormányozni mindig a hatalmon lévő pártoknak kell, tehát a menetközben fellépő problémákat is neki kell megoldani. De javaslatot mindig lehet tenni, és például én megtettem és megteszem ezt, de a fene sem figyelt rám. Ilyen esetben pedig nem tudok semit sem csinálni.

"Birka választó" az a választó, aki mindig az adott politikai széljárás szerint szavaz, és nem egy elmélyült politikai filozófia mentén. Ilyen választó sok van, hiszen nem mindenkinek van kiérlelt politikai filozófiája.

Leckéztetés kérdése. Egészen más szféra a tudomány és a napi politika szférája. Ne várd el azt, hogy egy sima politikus mindig a tudományosság abszolút magas szintjén szónokoljon, mert azt a politika alatti tömeg nem értené meg. Mindemellett a politikai filozófia legtöbb fogalma nincs pontosan definiálva, így esetleg a politikai gondolkodást eltérítené. A fő indok azonban az, hogy a napi politikának egészen más a feladata: a tömeggondolkodás irányítása. Ezt pedig, ahogyan Hitler is leírta, rövid, könnyen emészthető tőmondatok súlykolásával lehet a legeredményesebben elérni. Ezt csinálják ma a politikusaink szerte a világban.

Én magamat inkább tartom elméleti szakembernek, mint a napi politikai harc egyik tényezőjének, ezért én inklább ragaszkodom a pontos, tudományos megközelítésekhez. Tehát nincs semmi okom arra nézve, hogy bármelyik politikust kioktassak a demokrácia ontológiai fogalmáról, mert nekik nincs arra idejük, hogy ezzel foglalkozzanak.

A hatalom bebetonozása. Igen, ez valóban folyik. Látszik pl. azon, hogy a legfontosabb törvényeket sarkalotossá teszik, amivel megkötik a következő kormányok kezét, csökkentik a mozgásterét.

Tehát arra kérlek benneteket, hogy fejezzük be a beszélgetést, mert nincs rá időm!

T.
Nem lehet véletlen, hogy a Fidesz a "kommunisták" megbélyegzésével egyidőben benyújtotta igazságtalan és antidemokratikus választási rendszerét. És mindezt néhány héttel az alaptörvényük hatályba lépése előtt, amikor az IMF éppen benéz a költségvetésnek nevezett…..
Tarski 2011.11.22 16:43:22
@zladko:

Nekem van saját szótáram a demokráciára és a diktatúrára, és én ahhoz tartom magam. Ha érdekel, akkor itt olvashatod: www.tarski.8x.hu

T.
Tarski 2011.11.23 11:54:02
@kela-bá:

Olyan sok kérdést tettél fel, hogy nem lehet rá válaszolni röviden. A lényeg az, hogy a sok kereskedelmi bankok mellett szükség van egy "jegybankra", amelyik különös felhatalmazásokkal rendelkezik. Pl: bankjegyeket, egyéb fizetőeszközöket hozhat forgalomba, megállapíthatja az éppen esedékes alapkamatot, amivel a forint árfolyamát tudja befolyásolni, és a keresekedelmi bankok kamatpolitikáját orientálja, stb. Ezt a politikát nevezik "monetáris politikának" , szemben a "fiskális politikával", amelyik a kormány pőénzügyi politikáját jelöli. A kettőnek egy irányba kell esni, mert ha nincs egyetértés, akkor borulhat a forint árfolyama és egyéb pénzügyi mutatók. Az MNB elnökét a Parlament javasolja a KE-nek, aki most 6 évre nevezi ki. Az MNB elnöke elvileg független, de látható, hogy Viktorék ezt is a maguk uralma alá akarják hajtani.

Szóval, röviden ennyit.

T.
Tarski 2011.11.24 07:32:06
@kela-bá: Ha a forint bedől, akkor az csak részben lesz köszönhető a válságnak. Micsoda ötlet az, hogy amikor válság van, a költségvetésből kienengednek 600 milliárd forint adót, utána meg nem tudják, hogyan adóztassák meg a jó népet. Nos, ezt érzékelték többek között a befektetők, és ezért, (és persze más húzásuk miatta is) elveszett a befektetők bizalma. Most aztán be vannak tojva, mert nem biztos, hogy lesz IMF hitel,a kötvényeket pedig változatlanul keservesen tudják eladni.

Köszönjük, kedves 2,7 millió Fidesz szavazó, hogy ránk szabadítottátok ezt pofátlan bandát. Majd meglátjátok, hogy mi lesz még itt. Csak ezután fogtok még sírni igazán!!!!

Tarski.
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
Még mielőtt az MSZP végképp az ámokfutás mellett dönt - bár az sem kizárt, hogy Szíjjártó Péternek másodállása van a pártvezetés mellett -, szeretném jelezni: amit tesznek, sehova nem vezet. Folyosók szegleteiben suttogó MSZP-s alkalmazottak közlik a Demokratikus Koalícióhoz…..
Aki ott volt tegnap a Fáy utcai Vasas-csarnokban láthatta: felszabadult, ünnepi hangulat lengte be a Demokratikus Koalíció első születésnapját. A gyermek lábra állt - és most gyors fejlődésre kényszerül. Nincs ma a parlamentben nyugatos, balközép, a konzervatív, a liberális és a…..
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..