Regisztráció Blogot indítok
Adatok
droid

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Konzi-e vagy? 2008.02.08 06:01:00
 A tegnapi, népszavazásra vonatkozó bejegyzés kommentjei között merült fel bennem néhány általánosabb kérdés: ki a konzi? És mitől lesz az? A baloldaliak és liberálisok ugyanis könnyedén pakolásznak dobozokat a politika világának polcára: ez itt egy szocdem dobozka,…..
Egy 44 éves férfi összeesett a háza előtt a VIII. kerületben. Felesége kihívta a mentőt, akik Pomázra, a pszichiátriai osztályra szállították, mert szentendrei lakcím volt az igazolványában. A mentős szóvivő szerint nem volt sürgősségi az eset, ezért nem a legközelebbi…..
droid 2008.02.06 10:32:28
zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.02.05. 22:07:09

Te orvos vagy ? Vagy honnan veszed egy sztoriból, hogy mit kellett volna csinálni.

Ébredj fel mert sehol a világon nem úgy működik a közegészségügy ahogy a Dr. House-ban vagy az ER-ben láttad. Még az Usa-ban sem. Ha valaki elájul az utcán nem csak annyi dolga az embernek, hogy felhívja a mentőket és beteg már meg is gyógyult. Hihetetlen, hogy az elvárásaid és a valóság között milyen szakadék tátong.

Az orvosok és nővérek is naponta hibáznak ugyanúgy mint bármelyik más szakmában dolgozók. És igen egy komoly betegnek nagy szerencséjének is kell lennie , hogy meggyógyuljon akkor is ha bekerült az ellátási hálózatba. De még mindig nagyobb a sansza mindenkinek a túlélésre mint 50-100-150 éve.
droid 2008.02.06 12:04:37
zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.02.06. 10:54:24

Az irónia nem válasz. Nagy szájjal számonkéred minden alap nélkül az egészségügyi rendszeren, hogy nem olyan amilyennek Te azt elképzeled. Én csak annyit jegyeztem meg, hogy kár verni az asztalt, mert amit elvársz az nem létezik csak a TV sorozatokban. Az egészségügyben kisérletet tesznek a beteg gyógyítására. Lehet ezt jogi eszközökkel szigorítani, blogokban felháborodni de csak annyit érsz el, hogy meg sem kisérlik majd a segítséget nyújtani, hogy mindenki le legyen fedezve.

Továbbra is véleményem szerint az egészségügyi ellátásban résztvevőknek kell egy jó adag szerencse is (mint például egy jó álláshoz is, bár joga mindenkinek van hozzá mégis keveseknek jut is belőle), nem elég az a tény, hogy van beteg és van orvos, sok mindennek kell ahhoz klappolni, hogy mindenki jól jöjjön ki egy esetből.
Külföldön mindennapos esetté vált, hogy a sztárok "megvillantják" bájaikat, vagy véletlenül elkapja a "pillanatot" egy-egy lesifotós. Leskelődhettünk már Paris Hilton, Lindsay Lohan, Britney Spears, Christina Aguilera és Beyonce blúza, szoknyája alá is. Úgyhogy…..
droid 2008.02.05 18:09:49
Délelőtt kosármeccs volt, délután töriverseny, hogy a középiskolák jelentős csoportjait tudjuk megszólítani.Mivel sokat hibázom, ezért most egy szuperextramegahiperjóizgalmas sztorit kaptok hirtelen. Lassan verespálnénak saját rajongói klubja lesz a blogon? Nem állhattok…..
droid 2008.02.05 17:30:58
nyanyanya · nyanyanya.freeblog.hu/ 2008.02.05. 17:26:41

Azért ez vicces :) Kölcsönkérni igazit LOL :)

És mit mond a gazdája ? Reggelre hozd vissza mert olyankor szoktam pisilni ?
droid 2008.02.05 17:41:45
Lui_78 · fejtegeto.blog.hu/ 2008.02.05. 17:38:00
nyanyanya,
Minden férfi álma:)

Csak anyagot gyűjt itt a blogon, hogy aztán vérbe alázzon és írjon egy jó kis postot, hogy hogyan csinált ki 1001 pasit fél mondattal... :)
Ülök itt a 39. Magyar Filmszemlén, két pofára falom a filmeket, és Gothár Péter megvilágította számomra, hogyan kell hirdetnünk a szakítóblogot. Kertész Ákos novellájából készült fekete-fehér filmjében a női főszereplő monologizál, miközben egy kislány táncikál, majd…..
droid 2008.02.02 11:21:47
Jedlik · emenka.blog.hu 2008.02.02. 11:17:33
Ja és ez nem cáfolja a majmos teóriát.


Az igaz, hogy tévedtem (fiú/lány ügyben) de a majom technikát egyáltalán nem cáfolja, sőt a fiú megpróbálta rávenni magique-t, hogy játsza vele a majom stratégiát! :) Csak addig tartsa meg a srácot amíg nem talál egy másik jobb pasit! Na ezt kapd ki.
Cellanapló Az sms valódi ára 2008.02.01 09:03:00
Tavaly százmilliárd dollárt kerestek a mobilszolgáltatók egyszerű szöveges üzenetekkel, ennyit ér az a sok tíz percet kések és csók bébi. A sms-biznisz mérete persze csak akkor fogható fel, ha más iparágak éves eredményével hasonlítjuk össze. Szakértői becslések szerint…..
w Szopóágon 2008.01.08 06:30:00
Ezt a cikket nem ide szántam, hanem a Playboyba, csak aztán az élet úgy hozta, hogy mégis itt jelenik meg, a Playboyban meg nem. Esetlenül mozgok a luxuskurvák világában, férfimagazint nem olvasok, bulvárlapokat csak indokolt esetben, tévét szintén igen célirányosan nézek.…..
droid 2008.01.08 15:14:46
Rékuc · fika.blog.hu 2008.01.08. 14:55:54

"és ezekhez igazodik a média nagyrésze?"

Igen sajnos a nincstelen, gazdaságilag nagyon instabil réteg a legnagyobb számú. Az ingyenes médiák (TV-k) ezekhez az igényekhez igazodnak. Ha növekszik lassan az átlag élet szinvonal (gazdasági) akkor a TV-k és egyéb média folyamok is követik ezt a szintet. A kultúra és civilizáltság táptalaja a pénz. Ha több lesz az átlagnak is akkor a civilizáltsági szintünk is növekedni fog minden téren.
w Édes Erdély, itt vagyunk 2007.11.28 07:00:00
No, akkor háromszoros hip-hip-hurrá az erdélyi magyarságnak, képviselve lészen Brüsszelben. Öröm, bódogság. Benne volt a pakliban, hogy két szék között pad alá. Megúszták. További eredmény, hogy kemény, távlatos munkával sikeresen exportáltuk hozzájuk hazánk messze…..
droid 2007.11.30 18:53:26
Guga 2007.11.30. 17:50:36

Szerintem az egészségügyi reform eléggé át van gondolva csak KIMONDVA nincsen még pár dolog. Már a rendszerváltás után is kongatták a harangot a finanszírozás tarthatatlan helyzete felett. De akkor miért nem reformáltak (Antal, Horn, Orbán) ? Hát azért mert az elvégzett hatástanulmányokban mind ott van, hogy bizony-bizony ha jobbról ha balról nyesünk lesz egy állampolgári réteg aki KIMARAD a biztosítottak köréből. Most elindult valami, de a népszerűsége a Gyurcsány kormánynak nem igazán veri a plafont. Még 2010-ig biztos vagyok benne, hogy húzzák az időt ez az amit te toporgásnak kigondolatlanságnak érzel, mert a biztosítottak körét kell meghatározni.

Elindították a folyamatot mert azt gondolták be tudják vezetni olyan nagy a lendület aztán most nem mernek elugrani mert félnek, hogy leesnek.

A közgazdasági szakértők évek óta célozgatnak rá, hogy előbb-utóbb kell lennie egy miniszterelnöknek aki a TV-ben hétfő este bejelenteni, hogy bizony-bizony a minmálbérből nem tud senki normális magán egészségbiztosítóval szerződni, mert a havi 30e forint járulékból adott esetben nem jön ki egy család (2 felnőtt és 2 kiskorú) egészségügyi ellátása. Na ez az a lépés amit egyik miniszterelnökünk sem mer meglépni. Más út nincsen sem az Unióban sem sem az USA-ban. Ott annyival vannak beljebb, hogy a minimálbérből meg már kijön. (Persze ott sem a teljeskörű ellátás pld. már transzplantáció csak kiegészítő biztosítással) de az alap betegségkre még igen.
Vidám hangulatú, popfesztivállal egybekötött adakozással zárult a Liga-szakszervezetek közös rendezvénye, a Társadalmi Szolidaritás Napja. Az érdekképviseletek közös nyilatkozatukban kijelentik: támogatják a Magyarország fenntartható fejlődéséért folytatott közös harcot.…..
droid 2007.11.22 18:54:29
simonmondja... 2007.11.22. 18:32:37

Persze ez az része, hogy olyat próbálnak elszámolni ami nem történt meg. De kiváncsi vagyok, hogy mit szólnál hozzá, hogy diagnsztizál nálad az orvosod egy betegséget, kezelésre jársz, megműtenek osztán kiderül semmilyen betgséged nem is volt.Az a kemény. Ma itthon az a jellemző, hogy van valami betegséged de az orvosod nem diagnosztizálja csak ha már késő van. Reklamációval nem élhetsz mert minden felelősség alól kibújnak az orvosok, gyakorlatilag a leghanyagabb és hajmeresztőbb mulasztásokat sem követi a letöltendő szabadságvesztés de még a munkahelyről való elbocsájtás sem.

Azért nem azt jelenti, hogy ne legyen változtatás csak önmagában egyik rendszer sem garantálja azt, hogy az működni fog.

Nagy hülyeség amit írok de ez a T.W.Á post is ilyen utópisztikus : becsületes orvosokkal és becsületes betegekkel mindegy milyen keretben történik a gyógyítás annak lesz valami eredménye, de legalább is nem kúr át senki senkit. Az, hogy piaci alapon kapod az egészségügyi szolgáltatást az magában a minőséget nem javítja hanem a finanszírozásnak ad új alapot ami után esetleg minőségi számonkérés is várható lesz.

Szerintem nem azért kell reformálni az egészségügyet mert jobb szolgáltatást akarunk hanem azért mert a jelenlegi rendszert nem bírjuk pénzelni és ráadásul a minőség is szar. Bármelyik részén reformálunk is az egészségügynek csak jobb lehet a végeredmény mert most senkit nem elégít ki.
w Kinek fütyül? 2007.11.16 11:00:00
A mozdonyvezetők sztrájkja tök érthető és logikus, ahogy a BKV-soké is az volt. Ők a saját érdekeiket nézik, és nekik az az érdekük, hogy ne rúgjanak ki közülük egyet se csak azért, mert senki nem utazik az ő vonatán. Az a kérdés, hogy a mozdonyt nem vezetők érdekével…..
Mit is mondhatnánk. Ismerjük a tanár-diák szerelmet, tudjuk, milyen egy kulturálisan érzékeny lánnyal járni, ezért megértjük a sztorit beküldőt. A Tágra zárt szemeket mi is nagyon szeretjük, de hogy ennyire beinduljon valaki tőle, az érthetetlen, hiszen Tom Cruise szerepel benne.…..
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
w Két elmaradt premier 2007.10.18 09:30:00
Hollywood „liberális”, vagyis általában naiv zöldeskedésben és pacifizmusban kifejeződő pártállása nagyjából világhírű, ahogy az a szokásuk is, hogy időnként felújítanak,  újrarajzolnak klasszikus slágereket. Ezek tudatában hiányzik nekem fájdalmasan két…..
Cudar idők jönnek. Ezentúl a könyörtelen Orosz Józsefnél vizsgázóknak nem csak fel kell sorolni a szakirodalmat, amiből készültek, hanem Orosz rátelefonálhat a könyvek, tanulmányok szerzőire, hogy tényleg írtak-e olyasmit, amiről a megszeppent diák dadog. Ez egyébként a hazai…..
Subba Szopatás a Mekiben 2007.10.08 19:48:00
Hogy mennyire nem vicces gyorsétteremben diákmunkásnak lenni, azt kiválóan érzékelteti az alábbi történet: Kentucky egyik McDonaldsában történt az eset még még 2004-ben, hogy egy álrendőrségi magát rendőrnek kiadó személy telefonhívása nyomán egy ropogós, 18 éves…..
droid 2007.10.09 08:53:52
toxikus / Johny JoyStick · toxikus.uw.hu 2007.10.09. 08:32:32

Látom az értelmezési képességekkel tényleg baj van. Nem gondolom, hogy Szerbiában mindenki kilő az ajtón sőt azt sem gondolom, hogy békeidőben mondjuk Marinko kilőtt az ajtón. Én csak azt gondolom, hogy Marinko is elmebeteg volt és Walter Nix is az. Ilyen mindenhol van. Na de hogy az áldozatot ostobázzátok az a gáz ! Marinko is az áldozatokat hibáztatta, hogy hogyan lehet olyan, hogy kinyitja a gyilkosának az ajtót és te is az usabeli csajt hibáztatod, hogy miért történt ez meg vele. Pedig nem az áldozatokkal van baj. És ti ugyanúgy az áldozat csajt hülyéztétek mint Marinko a saját áldozatait. A gáz az az egész ügyben, hogy ezt a bűnesetet egy McD.-ben történt fényes nappal, nyitvartásban + egyetlen munkatársa sem vette észre, hogy a 3 m2 irodában éppen meztelenül foglyul tartják az egyik munkatársukat és fajtalankodik vele valaki. Szerintem ha mindenképpen minősíteni akartok valakit az ne már a szerencsétlen kiscsaj legyen. Ott van a perverz fasz, a nő aki becipelte + az összes munkatárs.
w A rend hangjai 2007.10.04 07:30:00
Szép és dicső dolog könyékig dugni a toalettkacsát a magyar pártpolitika undorító vasúti vécéjébe. Van is riadalom a perem alatt, vonaglanak az ocsmány bacilusok, lárvák, puhatestűek, gerinctelenek és sejtmag nélküliek. Milliónyi baktérium fog elpusztulni. De a megbánás…..
Nehéz elhinni, de az elmúlt évek legbesztofabb átverése még mindig elég jól tartja magát. A Homár 24 órán belül 2 esetről is hallott, amikor a "Pannon" munkatársa 14ezer forintnyi feltöltőkártyáért cserébe többmillás bankkártyát ígért. Az elkövetők vélhetően…..
w Zsidók és hülyék 2007.09.13 05:00:00
Evidenciákat ismétlünk ma is. Hiába, alig csengettek be, álmos még a társaság. Gyűlölettörvény kéne már megint, ide mindig az kéne, nagy nemzeti folyamszabályozás. Mert sok a csúnya beszéd, az uszulás, a zsidózás és cigányozás. Nem kell lámpavassal keresni a gyűlöletet…..
droid 2007.09.14 12:31:27
Refuse/Resist! 2007.09.14. 10:50:22


Elég bajos a fordítás, főleg az ó és holt nyelvekről. Lásd a Biblia fordításában is vannak különféle verziók amik lényegesen eltérnek. Jártam olyan református Istentiszteleteken ahol a lelkipásztor ha katolikus téma merült fel csak konzekvensen "biblia hamisítóknak" hívta a katolikus egyházat és képviselőit. A probléma lényege, hogy nincsen szótár és a szavak sem ugyanazokat a fogalmakat jelentették mint ma. Ezért van, hogy a rabbik és teológusok hosszú-hosszú éveken át tanulmányozzák az adott kör történelmét szokásait stb. miután egyáltalán bele mernek vágni felelősséggel egy-egy rész értelmezésébe magyarázatába.

A bölcsészet nem egy egzakt tudomány, pld. a múltkori Filmvilágban olvastam, a 300 c. film kapcsán, hogy összesen 1 db mondat utal egyáltalán a spártai gyerekvesztőhelyekre amit a cikkíró szerint rosszul fordítottak és nem dobtak le semmilyen gyereket semmilyen helyről hanem kirakták egy "mindenki" rétére ahol nem meghaltak hanem mondjuk akinek kellett egy rabszolga az elvitte őket. 1 mondat fordítása alapján a komplett világtörténelemben ilyen legendásan tanítják és ha kinyitsz egy magyar vagy angol gimnáziumi tankönyvet akkor oldalakat írnak le, hogy így meg úgy dobták le a gyerekeket a Taigetoszról. Ugyanaz mint a gladiátor téma, ahol a legfrissebb kutatások szerint ha egy gladiátor meghalt Rómában akkor az maximum baleset lehetett mert rohadtul vigyázott mindenki a drága pénzen vásárolt/kinevelt rabszolgájára eszükbe sem jutott volna halálig harcoltatni őket. Szóval napjainkban a fordítások hamisítása vagy meg nem értése miatt keletkeznek a legendák. A bölcsész tudomány már csak ilyen. Bezzeg 1+1 2000 éve is kettő volt meg 2000 év múlva is 2 lesz. :)