Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magas Keresetu Magyar

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén hosszas tanácskozás után az eurozóna pénzügyminiszerei megállapodtak Ciprus mentőcsomagjában, így az ország 10 milliárd eurós forráshoz juthat, amiből konszolidálhatja a görögországi veszteségei miatt megrogyott bankrendszerét, és elkerülheti a májusra…..
sorok között Ülj le Feri, egyes 2012.05.01 12:25:00
Őszintén szólva egyre jobban szórakoztat a nagy magyar szakdolgozat-háború, és kíváncsian várom, hogy ki lesz a következő bukó. Balegyenes-Jobbhorog. A helyzet viszonylag egyértelműnek tűnik. A KISZ-es megbizatása miatt elfoglalt Gyurcsány Ferencnek nem volt ideje holmi…..
Magas Keresetu Magyar 2012.05.02 10:57:12
@Mária: Kedves Maria. Elarulok egy nagy titkot. Ha valahol helyreigazitast latsz, mint itelet, akkor azonnal a Ptk 79. paragrafusara kell gondolnod. Az altalad oly sokszor idezett Btk buntetesi tetelei kozott nem szerepel a helyreigazitas, mint buntetesi tetel. Ez igy is van rendjen, ugyanis a sajto vedelme mindannyiunk erdeke, meg akkor is, ha a sajto nem mas, mint "egy mocskos, hazug szennycsatorna". Azt hiszem ezt nem cafolhatod. Valoszinuleg a sajtoszabadsag harcosa vagy Te is.

A fentebb idezett tetelek egyike sem Btk ugy kozszereplo kontra sajto ugyben.
A Bajnai valoban perelt ragalmazasert maganemberken maganembert. Ez egy masik kategoria.
Gábor György és Geréby György meg nem kozszereplo, mint Fleto.
Tehat ez sem jott ossze. Majd legkozelebb. Peldaul, ha maskor alaposabb kutatomunkat vegzel. Most leulhetsz, egyes.
Magas Keresetu Magyar 2012.05.02 11:23:50
@Mária: Megorvendeztettel Maria! Kifogyvan az ervekbol, marad az orokzold: "Szar ember vagy". Ha ez maradt az utolso erved es kifogytal mindenbol, akkor ezek utan meglepne, ha barki is komolyan venne barmelyik hozzaszolasodat. Szoval koszonom! Nem is ment olyan nehezen ez az onmagad hiteltelenitese (marmint, ha erted a szot).
Csak egy rövid bejegyzés mára. A mai napon, húsvét hétfőjén, pár perccel ezelőtt a köztársasági elnök úr aláírta Magyarország új Alaptörvényét. 2010. április 25.: forradalom Magyarországon a szavazófülkékben; 2011. április 25.: új Alaptörvényünk megszületésének,…..
Magas Keresetu Magyar 2011.04.26 09:23:35
@mement:

Nem igy ertettem. A gyerekneveles egy tanulmany szerint kb. 1 Mio Ft kiadassal jar evente gyerekenkent. Ezt nem en szamitottam ki, a TV-ben lattam. Utanaszamoltam, kb igaz. Ez persze szorodhat (sokan tobbet, sokan kevesebbet fizetnek egy gyerekert), de akkor is egy jo kozepszam. Az adokedvezmeny mindossze ezt az osszeget hivatott potolni. Ha nincs gyerek, akkor nincs mit potolni. A kockazatvallalas is kisebb, marmint ha gyereket vallalsz.

Egyebkent en emlekszem, a legtobbet felrerakni legenykoromban tudtam, a masodik legtobb megtakaritasom akkor volt, amikor nem voltak gyerekek, most vannak, nincs megtaki, csak identol, amikor tobb all a hazhoz. Probald ki ezeket a stadiumokat es Te is rajossz, hogy igy van.
Magas Keresetu Magyar 2011.04.26 10:09:20
@mement:

Hat igen, ezzel a rendszerrel is vannak, akik rosszabbul jarnak. Mondjuk ne szamitsuk azokat, akik a minimalber emelessel amugy is tobb bruttot kapnak (valoszinuleg ezzel jatszanak jovore is majd). Igy az egymillio rosszul jaro le fog csokkenni. Emlekszem az eddigi kormanyok csak emeltek adoratat, egeszen addig amig az elvonasok a vilagon a 2. legnagyobbak lettek.

Sokkal fontosabb az uzenet, ami eddig szimpi: nem az adoemelesre koncentralnak, hanem a kedvezmenyek szukitesere. Ez hosszabb tavon csokkenti az allam meretet, mert nem kell fenntartani az infrastrukturat az ujraelosztasra. Ha ez nem lenne kombinalva a jovore es a csaladra koncentralo kedvezmennyel, akkor rettento liberalis lenne (az SZDSZ is egykulccsal kampanyolt, csak az 18% volt, de ok nem csinaltak meg amikor megtehettek volna). Az uj rendszer ara is sarkall, hogy tobbet dolgozzal es probalj magasabb keresetet elerni, mert ezzel nem no az elvonas merteke.

Tul sokat irok. Roviden: olyan adorendszer ritka, ami mindenkinek jo, egyet ertek. Ez a rendszer mindenestre tartalmaz fonos hatekonysagi uzeneteket, mig a regi csak kulcsemelesre koncentralt.
Magas Keresetu Magyar 2011.04.26 11:18:07
@mement:

A jelen intezkedesek nem mindenkinek jok, de legalabb hozzanyulnak azokhoz a dolgokhoz, amire a becsuletesen dolgozok, sporolok, elore gondolkozok mar regen vartak:

-hamis rokkantnyugdijasok
-segelybol elok (kozmunkaprogram es adokedvezmeny)
-munkakeresesre nem osztonzo ellatasi rendszer (munka van, csak a bert tartjak kevesnek, ezert inkabb munkanelkulire mennek es feketen dolgoznak mellette)
-korkedvezmenyes nyugdijasok
-stb.

Egy kicsit tavolrol nezve, ezekhez eddig senki nem mert hozzanyulni, becsuljuk hat a batorsagot.
Elnezest kerek azoktol, akiket a bejegyzes bantott:

-igazi nyugdijasok
-onhibajukon kivuli tenyleges munkanelkuliek, akik barmit barmilyen aron elvallalnanak, de megsem kapnak ajanlatot, kozmunkat sem

Attol felek, ok vannak kevesebben.

Ezekhez kepest a havi 2-3 ezer ft-tal kevesebb netto fizu (amit a beremeles talan kompenzalt azota) a gyermekteleneknek talan nem is nagy aldozat tarsadalmi szinten.
A Lázár János által is képviselt világnézet azért olyan gyakori társadalmunkban, mivel ez maga a kádárizmus. Az élet egyetlen mérőeszköze, hogy ki mennyit keres, milyen jólétben él. (Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu) A hétvégén ismét új információkkal gazdagodtunk…..
Magas Keresetu Magyar 2011.03.21 10:01:12
Megjegyzem, Lazar gondolkodasa kozel all az enyemhez, ugyanis igy folytatja:

"Ez az én véleményem egyébként, tehát én ahhoz a mércéhez tartom magam, hogy az ember, ha egyszerű kétkezi munkásember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit. Hogy ha egyetemi ember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit, de akinek a saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire nem futotta, semmit nem tudott letenni az asztalra, az ne üljön például a képviselőtestületben. Nagy baj lenne, ha olyan képviselők ülnének, akiknek semmijük nincsen, ezt kell mondjam."

En elertem valamit az eletben, ugy, hogy a szuleim 8 altalanost vegeztek. Megtanultam, hogy dolgozni ertek, aminek megvan az eredmenye. Megtanultam, hogy az egyszeru emberek ertekesek a tarsadalom es a cegek szamara. Nagyon sok penzt kifizetek egy jo mester ember (asztalos, acs, komuves, segedmunkas)munkajaert, akkor is, ha nincs egyetemi vegzettsege, de csak akkor, ha JO a szakmajaban, mert JO akar lenni benne. Azt is tudom, hogy nem lehet mindenki menedzser meg munkasember, mert akkor ki lepne fel a szinhazakban, kinek a verseit olvasnank es festmenyek sem lognanak a falamon. Nem igaz, hogy a gazdag emberek lenezik a szegenyeket.
En azokat a szegenyeket nezem le, akik semmit nem tesznek azert, hogy valamit elerjenek. Megcsak nem is jo segedmunkasok, mert segelyert egyszerubb sorba allni. Lazar azokhoz intezte szavait, akik a segelyt raadasul ossyekeverik a kepviseloseggel es a keresetkiegeszites vegett ulnek ott, nem aktivak.
Jo politikus is lehet valaki, nem kizart. Szerintem ebben a szakmaban az a jo, aki ha hibazik, azt belatja es elnezest ker, mert mindannyian hibazunk. Vannak nehanyan akik utana beleneznek a kepembe utana megmagyarazzak, hogy ez tulajdonkeppen jopofasag. Pl. az oszodi beszed meg a rendori kituntetesek 2006 oktober utan.

Fair lenne a blogoloktol, ha megmutatnak, hogy mi lett volna a helyes fogalmazas. Pl. az a valaki, aki nem ert el semmit az eletben, az a valaki aki a segelyert all sorban munka helyett, az a valaki aki nem vitte semmire? Ez lenne a minta szamunkra?
Melysegesen sert, hogy engem leneznek mert sokat keresek, vannak vagyontargyaim es sohasem alltam segelyert sorba.

Utolso kerdes: hogy lehet, hogy egy ilyen nyilvanos, jegyzokonyvezett, TV-ben leadott beszed utan az emberek (a zemberek nagyon zavar) tobbsege megis Lazarra szavazott a polgarmester valasztason?
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..