Regisztráció Blogot indítok
Adatok
havasi ági

89 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eat & Run Success story... 2013.06.04 18:37:33
A versenyeket megelőző hét mindig stresszes. Nem a készülődés izgalmától, nem is az esélyek latolgatásától, hanem amolyan hétköznapi, murphy-szerű negatív történésektől esem kétségbe és pánikolok be. Az idei UB az előzőnél is többet jelentett. Egész éven át…..
Már a hét közepén nehezen bírtam magammal, így csütörtökön már futócipőt húztam. A VTM emlékei még élénken élnek bennem, holott az aznap érzett fájdalomnak nyoma sincs már. Kicsit szemerkélt, ahogy az ajtón kiléptem, elkapott egy ismeretlen furcsa érzés, hogy - Nem, nem…..
Még mindig nehéz beszélnem róla. Ha visszagondolok, tele vagyok negatív érzésekkel. Ez a verseny megmutatta milyen az, mikor semmi sem adott egy jó versenyhez. Mikor 52 km-en át kell küzdeni az elemekkel és fejben saját magammal, hogy kibírjam, hogy végigcsináljam. Szakadó esőben…..
Eat & Run Hegyen-völgyön 23 2012.12.02 14:55:55
Ma reggel újra neki indultunk Pankával és Péterrel az erdőnek... Mivel a héten kicsit elhanyagoltam a futást, Pankával kiváltképp és csak délutánra ígértek csapadékot, így bátran vágtunk neki. A változatosság kedvéért a Német-völgy felé kezdtünk, majd a Magyar hegyen át…..
Vannak napok, amikor még levegőt venni sincs kedvem, óráról órára a túlélésért hajtok. A tegnapi nap is ilyen volt. Hiába a reggeli kocogás Pankával, a friss levegő, a felkelő nap....valaminek a hiányát éreztem, hogy nincs minden a helyén, hogy sehol a belső…..
Október 23. Szomor. Emlékfutás. 23 km hegyen völgyön :) Nagy élmény volt Zsuzsival és Julcsival. Az idő ugyan ködös volt, néhány szakaszon épphogy az orrunk hegyéig láttunk, de a fenyveserdő varázslatos volt... Mire beértünk, a jobb bokám iszonyúan fájt. A kocsiból itthon…..
Eat & Run Sérülés idejére... 2012.10.20 09:10:41
Valamikor régen megörököltem egy ilyet. Azt sem tudtam mire való vagy, hogy mit is kezdjek vele :) Mára már rendszeres használója vagyok, igaz nem ilyen intenzitással, mint az alábbiakban... Mivel a maraton óta némi bokafájdalommal küzdök, a futást próbálom egy rövid időre…..
Az elmúlt hetekben valahogy nem jutottam el odáig, hogy írjak, de még addig sem, hogy a fejemben összeálljon a megírni való :) A szeptember eleve változást hozott az életemben. 5 év után újra beálltam a sorba, dolgozom.... Új élethelyzet rengeteg változással, elfoglaltsággal,…..
Eat & Run Vega fogyókúra... 2012.08.15 11:56:25
Igazából, nem is vallom magam vegának. Egyszerűen csak nem eszem húst. Nincsenek elveim, nem vagyok semmilyen táplálkozási szemlélet követője, egyszerűen csak próbálok egészségesen élni és a futással járó megterhelés következtében fellépő izületi gyulladásomat…..
Ma reggel is egy magányos kis kör után haza mentem Pankáért. Még annyit nem futhat, mint én, így nem indulhat velem, de 2 Sánc hegy körre magammal viszem:-) Sajnos a reggeli fotók homályosak lettek, telefonnal csináltam, de délután szintén arra jártunk gyalogosan, így…..
Eat & Run Vasárnap újra terepen 2012.07.23 21:03:00
A szombati nyaralásból való hazaérkezés után, vasárnap reggel rendíthetetlenül vágtam neki Péterrel újra a megszokott terepnek. Friss volt a reggel, de mégsem hideg. Úgy terveztük, hogy Mogyorósra megyünk, fel a kőszikla csúcsára, majd onnan az Öreg kő érintésével haza.…..
Eat & Run Nekem a Balaton... 2012.07.23 09:12:00
Az UB után 2 héttel élénkek még az emlékek. A Családos-barátos nyaralás pedig, mint mindig Siófok Szabadifürdőn telt, ahol már az első reggeli futás alkalmával szembesülnöm kellett az elme határtalan erejével. Az akkori élmények olyan gőzzel törtek fel, hogy megemelkedett a…..
Már napok teltek el az Ultrabalaton óta, már lecsengett a verseny varázsa, mégsem tudtam eddig egy sort sem írni. Pedig szinte minden nap újraélem azt a 21 órát. Ha valaki rákérdez,milyen volt, máris beugrik egy élmény és jön egy érzés, hogy valami fantasztikusan jó volt! Az…..
Lázasan készülődöm az UB-ra. Mivel a futáson kívül sofőr és mitfahrer is leszek, adódott egy megoldandó feladat, miszerint a GPS készülékre rá kellene varázsolni a váltópontokat. A navigációs készülék és én, hát, hogy is mondjam, nem vagyunk éppen nagy haverok:-)…..
Eat & Run Péntek: Öreg kő 2012.06.16 10:21:00
"A természetben a futás szűrőként működő nagyítóján keresztül többet és intenzívebben látok. Mind kifelé, mind pedig befelé… Mindkettő fontos, hiszen egyik következik a másikból, kölcsönösen erősítve, generálva a másikat.  E két, csak fizikálisan elkülönülő…..
Eat & Run Nyakunkon az UB! 2012.06.11 10:06:00
Már csak 19 nap! Ezzel a gondolattal ébredtem reggel. Izgalomra semmi okom, felkészült vagyok, Zsuzsi kijelölte a szakaszokat, kaptam dombot is:-) Apropó domb. Az elmúlt napokban rendesen adtam a testemnek a felkészülés érdekében. Csütörtök. Elvileg futottam volna, gyakorlatilag…..
 A történet ott kezdődött, hogy terveztem ugyan, hogy indulok, de a végső lökést Julcsi adta, mikor rákérdezett, megyünk-e együtt.Sajnos úgy alakult, hogy mégis egyedül vágtam neki, legalábbis így nézett ki előző nap:-)5:00 Jelzett az óra, hogy kelni kell. Este minden…..
2012. április 22. Vasárnap                        Mindkét családból 1-1 futó és sok gyalogló:-)A gyerekek nagyon élvezték, hősiesen küzdötték fel magukat a…..
Tudom, sokak számára a cím nem igazán érthető. Számomra sem volt az, míg el nem határoztam, hogy az idei szezonra beújítok, és veszek a futáshoz egy rövidebb szárú nacit, mint ami most van.Igen ám, de mikor az ember lánya idő és lehetőségek hiányában az internetes…..
 A mai edzés fantasztikusan jó volt!!!Péterrel már hetek óta nem tudtam futni, hol versenye volt, hol nekem jött közbe valami. A mait is tegnap este fixáltuk csak le, akkor még reménykedtem, hogy Zsuzsi is velünk tart...Sajnos a 10 órás indulás neki már túl későn volt. (ne…..
Imádott futótársnőim egy pillanatra sem hagynak megfeletkezni a közelgő megmérettetésről:-)Zsuzsi aggódva számol vissza, felhívja figyelmemet az idő rövidségére:-) Sajnálom, hogy nem csatlakozik hozzám, de óvnia kell a térdét, nem kockáztathat. Megértem.Julcsi (a tettestárs)…..
Eat & Run Amikor ébred a város... 2012.04.04 10:06:00
Ha kérdeznéd, azt mondanám: mindig szeretek futni. Legyen az eső után, napsütésben, borús időben, hóban, fagyban, kánikulában...kivéve talán a szelet...és itt a viharosra gondolok, arra a "Delta"-szerű menetelésre, ami már nem is nevezhető futásnak.Ma hajnalban 5-kor…..
Eat & Run Csodálatos medvehagyma 2012.04.03 16:13:00
Március vége felé megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába pár éve berobbant növény töretlen népszerűségét talán épp ez a pionír szerep okozza. Friss, zamatos, tele az ébredő erdő, az erőre kapó tavasz illatával.Ízre a…..
Kezdem az elején. Álmodtam a római maratonról, de beletörődtem, hogy idén nem sikerül kijutnom. Egy hasonló távú versenyre készültem a téli szezonban. A 24. órában nyílt lehetőségem mégis elutazni. Hihetetlennek tűnt, de igazzá lett!Március 15-én délben ott ültem a buszon…..