Regisztráció Blogot indítok
Adatok
undorgrund

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közelmúltban egy külföldi lapnak nyilatkoztam. Orbánról akart kifaggatni az újságíró, mert mostanában a magyar miniszterelnök jól eladható sajtótéma a nyugati világban. Döntései feszültséget keltenek, szavai meghökkenést okoznak, elképzeléseire értetlenül tekint Európa…..
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
undorgrund 2011.02.22 10:33:27
@vernarancs:
Az elmult 20 evben a rendesen bejelentett, tisztessges adozokat szopattak. "Segelyezte a normalis reteg a csalokat a rokkantakat, a minimalbereseket stb."

Valóban nagyon sok csalót is segélyeztünk, de talán ez a rendszer hibáiból és a hatalmas méretű korrupcióból adódhatott. Itt még senki nem gondolkodott gyakorlatiasan, mert íróasztalok mögül hozzák a szabályokat.
A rokkantakat meg társadalmi kötelességünk segíteni, úgymint a nyuggereket, akik a szüleink.
Rengeteg, Budapesten kívüli településen örülnek, ha 60ezret kapnak, ha egyáltalán van munka, de többnyire nincs, mert nincs piac, nincs semmire kereslet. Persze kérdezhetjük, miért nem műveli a földjét? Talán, mert nem éri már meg, mert bár a Kárpát-medence Európa egyik legjobb minőségű termőterülete, az eddigi összes kormány a bankokat, és az urbánus szolgáltatások fejlesztését preferálta. Miért is?
Persze az agyonsegített multiknál dolgozva és keresve 2-3 kilót, én megértem, hogy azt gondoljuk vállaljanak több fehér munkát és több gyereket azok is, de mit vállaljon. Ha meg megműveli vki a kertjét magának, abból nem fizet több adót, és nem keresi meg a villanyszámlára valót. Ne legyünk már ennyire demagógok!
Akinek nincs munkája, nincs keresete, hiába adunk adókedvezményt! A normális piaci körülményeket kellene megteremteni, ami itt 20 év alatt nem sikerült, mert hiába végez egy politikus a közgázon, csak a saját pénze számolását tanulja meg.
A minimálbéresek, akik nem a valós bérükkel vannak bejelentve a kisebb-közepes cégeknél, az azért lehet, mert nem bírná el a vállalkozás az egész terhet és csődbe menne és nagyon sok munkanélküli lenne, akik nem tudnak majd elmenni sehova dolgozni, mert nincs hova! Annyi multi nincs ebben az országban!
És a kis karosszériás vagy asztalos szaki menjen az obiba pakolni ahelyett, hogy értékteremtő szakmunkát végezzen a kis műhelyében?