Regisztráció Blogot indítok
Adatok
start4

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan rajtol a Parks and Recreation című, elképesztően vicces sitcom a Comedy Central műsorán, és a csatorna azt szeretné, ha a comment:com olvasói adnának címet a sorozatnak. A feladat tehát adott, a határidő szombat este 8, a javaslatokat kommentekben várjuk. A három…..
start4 2011.02.16 15:41:03
start4 2011.01.19 16:43:33
@ijjes: Amyg nem említetted észre sem vettem, de az szerintem vörös csillag.
Úgy már vicces?

Gondolom azt szeretné kifejezni ezzel a katona, hogy nem szereti a megkülönböztetést, és szerinte szar dolgok a csillagok.
Valószínűleg ma az EU-t sem szeretné, ahogyan kínát vagy USÁ-t sem.
Share | Mai posztban magukat és melegségüket felvállaló külföldi meleg párok otthonaiba kukkantunk be (pontosabban négybe), köztük pl. Michael Stipe, az REM fronténekesének lakásába is. Te is más vagy, te sem vagy más? De képek elôtt egy kis elgondolkodtató vicceskedés:…..
start4 2011.01.10 10:48:29
@Barab: És a lakásuk? :)
Ezúttal nem valami kisregényt választottam nektek, hanem ga egészen rövid levelét, amolyan vitaindítónak. A kép viszont többet mond bármennyi szónál és egy ma is aktuális problémára hívja fel a figyelmet. Nagyon bosszantó tud ugyanis lenni, amikor egyik kamion percekig próbálja…..
  Bár van néhány félbemaradt bevásárlóközpont-projekt Budapesten az Európa Center mellé tervezett Origótól a Mexikói úti gigaplázáig, úgy tűnik vannak még lefedetlen helyek - legalábbis a fejlesztők látnak fantáziát a piacon. Például a Futureal az Etele téren. Mint…..
start4 2010.09.07 13:21:33
@mcs: Most, hogy említetted eszembe jutott néhány dolog.
Apósommal kerestünk tavasszal (Bauhaus, Baumax, BricoStore szentháromságban) plafonra hungarocell lapokat, ragasztót illetve alapozót.

A Baumaxban háromszor, a másik kettőben kétszer annyiba kerültek mint a helyi festékboltban.

Azt hittem rosszul látok, pedig nem.
start4 2010.09.08 10:32:12
@sanche: Van igazság abban amit mondasz és abban is amit Sátán meg a Jocó állít, így fura látni hogy marakodtok. :)

Annyi viszont bizonyos, hogy nem ugyanaz a hús itt és ott, és ezt nem onnan veszed észre, hogy hány lába van. :)

A hússal rengeteg mindent lehet csinálni (például megvilágítani a marhahúst), hogy előnyösebb legyen. És nagyon nem mindegy hogy kitől veszik, mikor veszik, min nevelték az állatot és hogy a vágás előtti napokban/hetekben mit adtak neki (plussz még ezernyi dolog). Ez is egy szakma, így vannak fortélyai is, és ugyanúgy át lehet verni a hozzá nem értőt mint bármi más területen.

Nálam a bizalom nagyon fontos, így tudom hogy az egyik helyi hentes (a kettőből) nem fog átverni mert:
1. szólok hogy ne (esetleg más is fogja hallani)
2. megyek a konkurenshez

Ezt egy multinál is megteheted, csak leszarják.
start4 2010.09.08 10:33:24
@mcs: "(óvatosan a mennyezetre ragasztással, dübel is kell, különben visszapotyog hamar :])"

Csemperagasztóval megy fel, így vésővel sem lehet majd leszedni. :)
Bálint barátom - aki már eddig is jó pár remek tippel látta az Urbanistát - a múlt héten az ARC kiállításra sétált ki, ahol jól felhúzta magát az 56-osok terének és mindenek előtt a Műcsarnok környezetének állapotán. Megkértem pár sorban írja már le, mi bántja -…..
start4 2010.09.06 11:34:07
@pioker1933: Ugyanitt (tehát a Festetics-kastély kertjében) a napernyőkön a követekező felirat díszeleg: Gösser. :(
start4 2010.09.06 12:35:26
@Hozzá Szóló: Már miért lenne KÖTELEZŐ, hogy qrva drágán adja (tudom, hogy ezt tenné, de miért könyörgöm)?

A kevesebb több a legtöbb esetben.
Ha 200 Ft egy kávé, tuti hogy tízszer annyi ember menne oda, mint ha 600 Ft.

Ezt kéne már beleverni a sok lehúzós kávézós/éttermes fejébe! 600-ért egyszer lehúzhat, de a visszatérő vendég megfizethetetlen!

Ez pontosan olyan, mint augusztus 20-án a korzóra kitelepülő "minden 500 Ft béték", ami hasonlóságot mutat a mellettük lévő csak angol+német nyelvű étlapos minden 5000 Ft éttermekkel.

Ja bocs, 4900 mer' marketingben meg mi vagyunk a császárok.
Bár magam inkább sétapárti vagyok, de ez nem jelenti, azt, hogy ne érteném meg az autósok problémáit. Sőt, ha olykor mégsem értem meg, a hangjuknak még akkor is szívesen helyt adok. Hogy mennyire van igaza Péternek, és hogy mennyire megnyugtató az alpolgármester válasza, azt a…..
start4 2010.09.06 12:28:47
@mp1526: Azt egyébként tudod, hogy a kerületedben egy új építésű lakásnál lakásonként mennyi parkolót _kötelező_ építeni?

Az új építésű lakásoknál nyugodtan ki lehetne kötni, hogy dupla annyi garázs mint amennyi lakás!
Az egyik ok, hogy lakásonként 1 autót nyugodtan lehet számolni, a másik pedig hogy léteznek olyan egyének (nem elképzelhetetlen), akik egyszer csak odamennek, mert van ott színház, apekk, sóhivatal miegyéb.

Ettől fuggetlenül abban is van igazság, hogy a belvárosban lakni annyit jelent, hogy közel vagy a "tűzhöz", ergo minek neked verda amihez mindemellett persze jogod van.
A szocialisták - hm - miniszterelnökjelöltje (azért a hm, mert a hivatalos jelöltség nem fejezi ki azt, hogy valójában az áhított pozíció elfoglalására nagyjából annyi az esélye, mint hógolyónak a pokolban) még kihasználta a parlamenti többség kétélű fegyverét, és…..
start4 2010.03.16 09:00:02
@Molnargoreny: Nem vagy finnyás, osztom a véleményed. Igenis lehessen majd' 200 normális embert találni, még ha minden egyes pártnak külön-külön is kell; merthogy ez nem szabad, hogy megoldhatatlan feladat legyen. Ugyanakkor érdekesen fog alakulni számodra az április 11, hisz választhatsz majd 1 jobbikos sudribunkó, 1 fideszes velejéig romlott alak közül, illetve ott van még a vörös aki akármilyen jó fej lehet, azért a főnökei szerintem vállalhatatlanok a számodra. Talán lesz még mdf/szdsz jelölt (attól függően értendő együtt vagy külön a két párt, hogy épp aznap milyen lábbal keltek, illetve hogy meg tudják-e ugrani a 176 ember osszelapátolását) akik vezéreivel szemben újfent nem hátrány ha finnyás az ember. Vagy van tehát a körzetedben egy normális független, vagy el sem mész?

Esetleg tavasszal pártra adod a voksod, és az őszi önkormányzatit hagyod ki (ha addig nem történik csere)?

Természetesen a választásod a magánügyed, így kérlek ne vedd tolakodásnak soraimat.

Valahol egyébként a közelemben lakhatsz, ha jól emlékszem vissza a pecás helyedire. :)
start4 2010.03.16 09:06:01
@WeryWickedWitch: Túl magas mérce kizárva. Ha egy politikus találkozik egy szavazójával akkor annak a politikusnak úgy kell megnyilatkoznia, hogy mindenképp kerülje el a sudribunkó kifejezés megnyerését.

Ha ezt nem tudja megteni, akkor méltán érdemli ki a jelzőt, és fosztassék meg politikusi rangjától. Ez a dolga, vagy legalábbis a legfontosabb feladatainak egyike.

Képviselnie kell a választót (nemzettestvért, állampolgárt, elvtársat), a választónak (nemzettestvérnek, állampolgárnak, elvtársnak) pedig fontos, hogy olyan embert ismerjen meg a politkus személyében akivel meg tudja beszélni az őt érintő ügyeket, és - ne adj Isten - még előre is tudjanak azok az ügyek haladni.
start4 2010.03.16 15:08:48
@WeryWickedWitch: Igenis, értettem! :)
Mandiner blog MÁV menni Csikágó? 2010.02.11 12:01:00
  Még mindig nem hiszem el, hogy ez igaz, és újra meg újra várom, hogy jöjjön a cáfolat, de nem. Hát brávó. Ez nagy dobás volt. Sok mindenki okozott kárt a magyar zsidóságnak 1990 óta, minden létező oldal, vallás és politikai párt színeiben, de annyit egyetlen…..
start4 2010.02.12 10:44:02
@homoródkarácsonyfalvi: "A Jobbik szerez ezzel még vagy két százalékot. Páran szeretnék, ha a FIDESZ-nek csak 49%-i képviselője lenne"

Rendben, hogy a jobbik szerez ezzel még 1-2 százalékot, de azért azt merész elképzelni, hogy ezt a Jobbik hozta volna össze.
Persze nézhetjük úgy is, hogy olyan párt hozta össze, aki a fidesz sokszázalékát szeretné csökkenteni és megvan ehhez a kellő kapcsolatrendszere és hatalma.

Gondolod, hogy ez a párt azt gondolja, hogyha a fidesztől átnyom néhány százalékot a jobbikhoz, akkor azzal sikeresen meggátolja például a tákolmány új alapokra helyezését?

A programokat olvasva nem kizárt ebben az esetben egy fidesz+jobbik együttszavazás, márpedig akkor meg mindegy, hogy mennyi a két rész külön-külön.
Tegnap egy igazán klassz, egésznapos konferencián, a TEDx-n vettem részt... aki ismeri, tudja, hogy rövid, de velős gondolatmeneteket lehet itt meghallgatni korunk legprogresszívebb gondolkodóitól (nem is beszélve a nagyon színes résztvevői táborról, akik nagyon nyitottak…..
Ezentúl gyakrabban fogok rövid összefoglalókat írni arról, milyen érdekes posztok, hasznos cikkek jelentek meg az orvosi blogvilágban akár angol, akár magyar nyelven. Íme a mai adag:Az Origó egy nagyon jó cikket közölt a készülő DNS-enciklopédiáról, az ENCODE projektről. Aztán…..
Korábban azt gondoltam, csak a Youtube-on fogok használható tudományos videókat találni, de nemrég még a Science & Technology kategóriát is megszüntették. Aztán idén nyáron új tudományos/orvosi videókat felsorakoztató site-ok, szolgáltatások kezdtek megjelenni a weben. Mivel…..