Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erika D

36 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden doktorandusz életében eljön az a pillanat, amikor először éjszakázik a tanszék kanapéján. Az enyém ez év január másodikára esett, és nem, nem azért történt, mert annyira sokat kellene dolgoznom. Van sztori is hozzá. A téli szünetben intenzív mikroökonómia kurzust tartottam, ami már…..
Avagy a doktoranduszok így lazulnak. Három (szerintem) nagyon helyi mulatságot fogok bemutatni. Ezek kreatív fordításban a Boldogitóka, a Szerencsetres és a Reggebéd. Figyelmeztetés: a poszt a nyugalom megzavarására alkalmas, kajáktól roskadozó képeket is tartalmazhat... Boldogitóka ("Happy…..
Idén már visszatérő kedvencem a campus házi művészeti fesztiválja, a NextNow. Az esemény két napon át, péntek és szombat este tart. Az egyetem saját zenész, táncos, képzős diákjai mellé vendégszereplőket is meghívnak, sőt még az oktatók is képviseltetik magukat, tavaly például a Jazz Professzorok…..
Az alábbi két kép majdnem pontosan egy év különbséggel készült 2016, illetve 2017 júliusában. Ez volt a legelső reggelem "életem hátralevő részében". Valami tök ismeretlen helyen egy tök ismeretlen szoba, ismeretlen bútorral, amit az előző lakótól vettem meg, és az összes személyes tárgyam - mind…..
Március 17-én, New Orleansban (három nappal és vagy huszonöt fokkal a hószünet után), például ezt... Arrafelé a  gyöngyöket és a virágokat a buli hevében ingyen osztogatják. Illetve, mivel a közgazdászok szerint ingyen semmi sincs: puszira. :* De ez egy másik történet, és talán később…..
Ez itt tegnap történt meg. Március 14-én. Meglepőnek épp nem nevezhető a dolog, szinte minden évben bekövetkezik. De azért kellően ritka esemény ahhoz, hogy valamennyire mégis különlegesnek számítson. És hogy mi történt ezután? Mintha mi sem történt volna. Ugye nincs rossz idő, csak... képzeljük…..
Tegnap véget ért a tanítás, így most több dolgom van, mint eddig bármikor. A visszaszámlálás elindult, a menetrend pedig a következő. Csütörtök: Mikroökonómia -> Hétfő: Ökonometria -> Kedd: Makroökonómia -> Szerda: Dulles International Airport -> Csütörtörtök: Liszt Ferenc Nemzetközi…..
2016.08.29. A BCA idén is megrendezte a magunknak és az ügyfeleinknek szóló mini focitornát, és szokás szerint Laci volt a főszervező. Persze ott állt a háta mögött a teljes office csapat és a menedzsmenttől is kapott iránymutatást, bár ez utóbbinál nem mindig egyértelmű, hogy segítség-e, vagy…..
Sport nélkül nem élet az élet, még a tengeren túl sem. Mi is megnéztük magunknak nagy kedvencüket, az amerikai focit. A tiszta játékidő csupán 4x12 perc, de azt olyan lassan csepegtetik, hogy a mérkőzés akár négy órán át is eltarthat. Ebből következik, hogy amerikai focit nézni még otthonról, a…..
Miután egy (számomra) még felfedezetlen kontinensre költöztem, (sok más egyéb mellett) a földrajzi ismereteim is felülvizsgálatra szorultak. Korábban meggyőződéssel állítottam volna párba az Egyesült Államokat Európával. Azaz a déli Floridát és Kaliforniát mediterrán vidéknek képzeltem el, középtájt…..
Ahogy kiköltöztem Amerikába, máris új, nem várt szuper képességek birtokosa lettem. Ráadásul ezekért semmit se kellett tennem, mert valójában ezek mindig is megvoltak. Csupán eddig teljesen átlagosnak gondoltam őket, szinte észre sem vettem a létezésüket. A magyarok köztudottan inkább pesszimisták,…..
Avagy ahol valójában lakom: a Tydings. <3 Kívülről a mi épületünk is éppen olyan, mint bárki másé: piros falak, fehér oszlopok, satöbbi. Belülről pedig... aki esetleg arra számítan, hogy ideát minden csodaszép meg főleg csúcsmodern, attól ezennel el kell vennem ezt az (amerikai) álmot. ;) A…..
"A válasz 42. Mi a kérdés?" Azért itt sincs kolbászból a demokrácia...
2016.08.06-07. és 2016.08.13-14.   Az eredeti tervek szerint nem sokat pihenhettem volna a Hungária után, rögtön a következő hétvégére a Velencei-tavi Túratriatlonra voltam benevezve, mindenre elszánva annak érdekében, hogy újabb céges pontokat szerezzek a BSI Fut a cég! pontgyűjtő versenyében. Az…..
Ahogyan az várható volt, a statisztika kurzusról újabb és újabb rémhírek szivárogtak ki, mint például, hogy nem is 3-ig, hanem 5-ig tartották minden egyes nap, és aki meg nem unta, annak maradt még házi feladat is. Szerencsére ez engem már nem érintett, úton voltam az ország másik vége, Kalifornia…..
Erika D 2016.10.02 06:26:11
@LizErzsi:

Hi LizErzsi,
thank you for your comment. I decided to write my Blog in Hungarian mainly in favor of my family, relatives and friends at home. This is such an exciting period of my life and I want them not to miss it. :) It is also a good practice to train my Hungarian writing skills. I'm glad you still read and enjoy this.
It is good to know that I have relatives many places around the world.
Best
Erika
Az élet a campuson a létezés egy különálló dimenziója. De tényleg, amerikai egyetemen lenni egészen más érzés, mint úgy általában Amerikában. Elsőre valahogy nem adódott erre kézenfekvő magyarázat. Rengeteget agyaltam azon, hogy végülis mi lehet ennek az oka Az első próbálkozás: A campus…..
A héten bebizonyosodott, hogy nem is akárhol lakom, hanem - teljesen véletlenül - a környék egyik legjobb bennfentes helyének közvetlen közelében! A gugli-térkép kisboltként jelöli a Town Center Market-ot, pedig valójában nem az, nem ide fogok zsömléért meg egy pár tojásért átugrani. Mégsem vagyok…..
Tapasztalataim szerint az amerikaiak többsége tud Magyarország létezéséről. Bukarestet sem mondott még senki Budapest helyett, sőt, talán még a térképen is el tudnák helyezni, bár ezt sosem próbáltam ki. Sokaknak akár személyesebb élménye is van rólunk; ismer valakit, aki magyar, vagy olyat, aki…..
Korábban azt írtam, hogy College Parkba költöztem, Washington DC mellé. Valójában azonban se nem College Parkban, se nem DC-ben, hanem Riverdale-ben lakom. Gyakorlatban ez olyan, mintha Washington külvárosában élnék, a metró is kijön idáig. Hivatalosan viszont minden egyes kerület külön kis…..
Nem akarnám letagadni a dolgot, a megérkezés után az első gondolatom ez volt: 'oké, láttam ezt is... na és mikor mehetek haza?' Aztán miután összeraktam, hogy ez nem mostanában lesz, szép lassan elkezdtem rendezgetni és építgetni az itteni dolgaimat. Már két hete vagyok itt, és a dolgok napról napra…..
Erika D 2016.08.08 14:22:54
@d_csilla: Szerintem otthon trekkingnek mondanád, bár lehet, hogy van különbség. A lényeg ugyanaz: viszonylag vékony a kereke, jól gurul aszfalton, de ha alkalomadtán kirándulnál, az is belefér.
Iskola a határon túl Szia Világ! 2016.07.25 23:42:41
Az én történetem így kezdődik: 2016 júliusában költöztem Amerikába, Washington DC mellé, a beszédes elnevezésű College Park-ba. Ősztől a University of Marylanden fogok közgazdaságtant tanulni és nagyjából 5 év múlva, reményeim szerint, doktori fokozatot szerezni. Blogom címe több gondolatra is…..
Bizony jól gondoltam, hogy most már el se kéne jönni a Godzillasból (a hostel, ahol Csabával laktunk), már ha lenne erre pénzem. Mert jelentem, most bizony megérkezett az a bizonyos sztereotíp-lepukkant-szoci Oroszország:SA meleg vizet felújítás miatt kikapcsolták, 10 napra, nem csak…..
Mint azt sajnos többen észrevették, kis időre eltűntem a világhálóról... (elnézést az aggódóktól) Az történt ugyanis, hogy megérkezett az én VIP vendégem: Csaba.:) Így pár napra elhagytam az imádott Puskin Intézetet, és először vonatra, majd Szentpétervárra, ismét…..
A szombati kiránduláson érdekes új benyomásokat szereztem az orosz gazdaságról is. Az elektricska elővárosi közlekedésre használt elektromos vonatot jelent, nagyjából az otthoni HÉV és kispiros között van, körülbelül 150 km-es körzetben lehet vele utazni. Valójában viszont…..