Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tokány

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a comment:com-on először írtam a tíz évvel ezelőtt bemutatott Deadwoodról, így kezdtem a kritikát: Az HBO mindig tudott jó sorozatokat csinálni (Sopranos, Drót, Sírhant Művek, Róma) és ez alól a Deadwood sem kivétel. Egy, a műfaj szűkre szabott korlátait igencsak…..
A TV2 diadalmas sajtóközleményt adott ki, hogy a TV2 Tények című műsora a hírfogyasztás origója.Sajnos ez minden szempontból szomorú, főleg ha még igaz is."A Nézőpont Intézet kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság 80%-a minden új információt az elektronikus médiából…..
Tokány 2013.10.31 10:24:27
@vontod75: "Egyébként meg erre van igény. Ha teletömnék mindenféle értelmes dolgokkal. Világpolitikai kitekintő, pozitív üzenetek stb stb a kutya nem nézné..."

Emlékeim szerint Mo-on még sosem volt értelmes, minőségi híradó. Szóval ez az "erre van igény" megállapítás nem igaz. Majd HA valaki csinál normális, minőségi híradót és HA az megbukik ilyen alja híradóval szemben, akkor érdemes lesz erről beszélni. Mert most csak azt lehet mondani, hogy ezt kapja az ember, nincs választási lehetőség.
A múlt csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a költségvetés általános tartalékából a kormány 400 millió forintot ad az NB I-be frissen feljutott Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. fejlesztésére. A Mezőkövesd társadalmi elnöke Tállai András, a belügyminisztérium…..
Tokány 2013.07.17 14:47:47
@tdk.112: Ha még beleszúrod valahogy az Oszkóvizzert, 10/10.
Újabb két Dumaszínházas távozik a műsorból azok után, hogy nemrégiben kilépett az egyik legismertebb stand-upos, Bödőcs Tibor. Most Lorán Barnabás „Trabarna" és Rekop György távozik a színházból, kimondatlanul mind a kettőjüknek valószínűleg a társulatvezető Litkay…..
Tokány 2013.07.17 10:32:07
@Lord Viktor: Ricsi fiút, meg az akármilyen Edut kihagytad. Azok azért tényleg az alját képviselik. :)
Korábban írtuk már, hogy Gundel Takács Gábor kiszáll a Maradj talpon! című vetélkedőből, amit a köztévé azzal a lendülettel meg is szüntet majd, de akkora lett a népharag, hogy az MTVA sietve visszakozott, és újabb évadot kért az m1 egyetlen valóban nézett műsorából - de…..
Tokány 2013.07.15 23:27:54
@awsedrf: Gúnyolódsz egy elíráson, majd amikor visszakapod, akkor fair play-ért sírsz. Politikus vagy?
Az ARM processzorok világában sokáig tartott elérni az 1 GHz-es határt, onnantól viszont elszabadult minden. Jöttek a több magos processzorok, és a számítási teljesítmény egy-egy készülékben már nagyobb, mint egy átlagos PC-ben. A TSMC és a GlobalFoundries, a két legnagyobb…..
Tokány 2013.07.11 09:37:04
@XEP: Nincs forrás, mert ilyen hülyeséget kevés ember írna le. Már az ARM-x86 összehasonlítás vicces, innen látszik, hogy a szerzőnek nincs túl sok lövése a témához.
Avagy minden idők egyik leghülyébb nevű módosítója, aminek a háttere sem piskóta. 2013. április 22.: Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az mfor.hu kérdésére elmondta, "a pénzügyi tranzakciós illeték alapja jelentős szezonalitást mutat…..
Tokány 2013.06.26 23:15:59
@Enrico72: "Miért hullattok könnyeket a bankokért?"

First they came for the Socialists, and I did not speak out--
Because I was not a Socialist.
Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out--
Because I was not a Trade Unionist.
Then they came for the Jews, and I did not speak out--
Because I was not a Jew.
Then they came for me--and there was no one left to speak for me.
Hiába próbáltak Bochkor Gáborral tovább rádózni, majd indítottak Bumeráng néven egy magazint, nem jött be, így most munkanélküliként tengeti napjait Boros Lajos, írja a Blikk. "Mint két hajléktalan, aki a fölösleges hirdetési újságokat gyűjti a MÉH-nek, nagyjából így…..
A Mokkát azért jó nézni reggel, mert még 28,5 fél fokban (reggel hatkor ennyit mutatott a hőmérő a lakásban), akkor, amikor az ember kókadozik a melegtől, is fel tudja baszni úgy magát rajta, hogy nem kell se kévé, se energiaital, se speed, a sima idegtől úgy ébred fel az ember,…..
Tokány 2013.06.19 12:00:18
@bretman: +1

A legszebb ez volt:

"a külföldi nagy tévék munkatársai közül is csak kevesen merészkednek be Észak-Koreába (KNDK)"

Merészkednek, érted... jóember, ha lerakod a pénzt, magánemberként is kimehetsz Észak-Koreába. Méghogy Tvrtko "bemerészkedett"... beszarok, komolyan mondom.
Mindenekelőtt mindenkinek boldog új évet, a világ bármely pontján olvassa is e sorokat! Ráadásul furcsa módon úgy jött ki a lépés, hogy a mai a blog történetének 500. posztja, úgyhogy tulajdonképpen dupla az ünnep – remélem, a következő 500 is olyan érdekes írás lesz, mint…..
Tokány 2013.01.01 11:13:51
"Szerintem a kivándorlás nem káros folyamat. Sem mikro-, sem makroszinten. Kezdjük talán azzal, hogy a kivándorlás azonnal csökkenti a munkanélküliséget. Talán nem is kell magyarázni."

De, magyarázd már meg. Én elég sokat utazom külföldön munkából kifolyólag, és a tipikus magyar munkanélküliek (képzettség/tapasztalat hiány miatt) külföldön se nagyon rúgnának labdába, max olyan munkában, amit a helyiek nem látnak el. Akik elmennek (orvosok, mérnökök, IT-sok), azok meg hogy a vérbe csökkentik igy a munkanélküliséget?

"Pénzek hazautalása, külföldi kártyás vásárlások, illetve a klasszikus pénzváltás tartozik ide. Biztos mindenki emlékszik gazdaságföldrajzból, hogy Törökország meg talán az egész Balkán elég komolyan prosperál a vendégmunkások utalásaiból."

Azokból az országokból milliók mentek ki vendégmunkásként, Magyarországon ez közel sem olyan jelentős (még?). Amúgy ez finoman szólva is matolcsysan-spekulalativ, tekintve, hogy amiket Te mondtál (Balkán, Törökország), ott a külföldi munkavállaló, aki szinte kizárólagosan eltartja az otthonmaradt családját. Magyarországon ez meg finoman szólva se tipikus.

"Minden külföldön eltöltött idő növeli a tapasztalatainkat, bővíti a látókörünket. Látjuk a különbségéket és javaslatként fel is merülnek kezdeményezések. Mostanában tervezik a kilométeróra-állás hozzáférhetőségét megteremteni."

És ezt gondolod, hogy a külföldön élő magyarok hatására történik... na mindegy, eddig olvastam, Megsérteni nem akarlak, de inkább ne erőltesd az ilyen filozofálgatásokat.
A hétvégét elég szépen uralta az azeri-örmény dolog, de nem feledkeztünk meg Hoffmann Rózsáról sem. Az államtitkár asszony "támogatná az egyenköpenyt az iskolákban, mert a szegény gyermekeket nem frusztrálná, ha nem tudnának drága, divatos ruhákban járni." Segítsünk a…..
Tokány 2012.09.04 22:19:52
@Mayday: "Még valami: miért csak a köpeny fáj? a McDonalds egyenruha miért nem ??? "

Mert:

1.) A McDonalds egyenruhát nem az amúgy is drága iskolakezdéskor a szülőknek kell kifizetniük. Ezt viszont igen. Halmozottan igaz, hogy a köpeny piszkolódik, elszakad, ezért egy tartalék sosem árt.

2.) A McDonalds-ban nem kötelező dolgozni, iskolába járni viszont kötelező.

3.) Az iskolaköpenyt kivétel nélkül utáltuk. Nyáron meleg volt, amúgy is csak fölösleges nyűg.

+1, Magyarországra szabott ok -> biztosan az iskolaköpeny bizniszt is meg fogják Simicskázni valahogy.
Biztos mindenkinek megvan, de azért egy gyors összefoglaló: Orbán Viktor 2006-ban megalapította a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt. Ez működteti a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát, melynek elnöke Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. A PFLA fő támogatói a…..
Tokány 2012.08.24 11:54:07
@amor2000: "Orbán Viktor épít és fejleszt valamit"

Ez esetben igényt tartanék a havi fizetésed 50%-ára, újra kéne aszfaltozni a házunk előtt az utat, illetve a vizelvezető árkot is rendbe kéne tenni. Ugyan elveszem tőled tisztességtelenül, dehát épitek és fejlesztek.
Vastagbőr Szolgáltak és védtek 2012.07.04 09:01:00
Múlt hét szerdán megszületett az első fokú ítélet a West Balkán-ügyben. A bírónő azonban azt is megemlítette, hogy a rendőrök is mulasztottak, amikor nem mentek ki a telefonhívásokra, amiket csatoltak a peranyaghoz.Vasárnap Morva Krisztina feljelentést tett a legfőbb…..
Tokány 2012.07.05 11:44:42
@Egyéves Önkéntes: "egyszer felhívtam a rendőrséget, hogy valaki viccből elfordította a STOP táblát egy elég veszélyes kereszteződésben (azóta már körforgalom van, mert sokan meghaltak ott), lerázott, hogy ez nem az ő dolga, hívjam fel az önkormányzatot."

Ez kb. ugyanez a kategória, szerinted mit tudott volna csinálni? Nem a rendőrség dolga a táblákat fenntartani, visszaforditgatni, akármi. Ha kiküld oda egy járőrt, és másnap a parancsnok meglátja a kiszállási naplóban, vagy mi a szarban, hogy egy táblát forditgatni kiküldött két embert és egy kilométerlimites kocsit, akkor úgy rúgja seggbe a szerencsétlen diszpécsert, hogy repül a városhatárig. Esetleg kiküldhetnek egy rendőrt forgalmat irányitani, amig az önkormányzat megoldja a dolgot, de az meg nem biztos, hogy X napig tudnak nélkülözni egy embert.

Nyilván egy tökéletes világban még a macskádat is leszedi a fáról a rendőr, de ez nem az.
Tokány 2012.07.05 11:57:51
@Egyéves Önkéntes: Nyugodtan sarkithatsz, de nem válaszoltál a kérdésemre. Mit kellett volna csinálnia? A "megmozduljon" elég tág fogalom. Mint tegnap az első postomban is irtam, az, hogy a rendőr tehetetlen ilyen helyzetben, nem az ő hibájuk, hanem a kormányé.
Tokány 2012.07.05 12:06:52
@Egyéves Önkéntes: Nem agyrém, már irtam többször is, hogy egy tökéletes világban (vagy egy boldogabb országban igy menne. Csakhogy a Zönkormányzatnál hivatalos bejelentést kell tenni, aztán majd X nap múlva kimegy valaki. Addig meg nem posztolhat 24/7-ben ott egy rendőr, mikor amúgy is hiány van belőlük. Az egész rendszer rohad, és rámutatni egy kis részére, majd minden problémát ráverni szerintem felelőtlenség.

'na megjött a rendőr is"

Megkérdeztem, hogy mit kellett volna tennie a rendőröknek, erre rögtön közéjük soroltál. Gratulálok, ez Lézer Janis szint, csak nem rokon?
Matolcsy és Rogán 300 milliárdos munkahely-teremtési csomagot jelentett be. Ugyan tegnap még azt mondta, hogy a "költségvetés már így is okot ad az optimizmusra, mivel 2013 végére 200 ezerrel lesz több munkahely a ciklus elejéhez képest. Igaz, mindezt a közmunkaprogramra építik,…..
Miközben Orbán Viktor azon gondolkozik, hogy jó-e a kérdés, amit a köztévé riportere feltesz neki, mások pedig már azon, hogy mennyi köze van vajon a valóságnak ahhoz, amit a miniszterelnök lát, aközben a magyar fiatalok fele, az összes magyar ötöde tervezi külföldön további…..
Tokány 2012.06.04 13:40:25
@Trompf: Nem, én ezzel azt mondom, hogy a szar MPSZ-s éveknek folytatása volt a szar FIDESZ-es évek, amiket az otthon maradottak most is nyögnek. Amúgy egy külföldre költözés gyerek nélkül lazán és minden problémától mentesen lejátszható 2-3 hónap alatt.

De azért hajtsál a bögrére, vagy nem tudom, hogy a fidesznél most mit adnak bérkommentelésért.
Tokány 2012.06.04 13:47:27
@Trompf: Ja, mert orbán nem mószerolta az aktuális kormányt ellenzékben, mi?

nol.hu/archivum/archiv-422342
Tokány 2012.06.04 14:55:27
@Francekellregisztralni: Két éve se volt kolbászból a kerités, de szerintem a fidesz egy nagy törést hozott az emberek életébe. A MSZP-ről azt hitte mindenki, hogy akkor most ez volt a mélypont, és szépen beárazták a választók Gyurcsánnyal együtt. Ezért sem értem egyébként a fideszesek mszp-s fixációját, a szocik a fasorban sincsenek, Gyurcsány se, de rögeszmészen elmúltnyolcéveznek, meg mutogatnak.

Na mindegy, szóval az emberek azt hitték, hogy az MSZP volt a gödör alja, ehhez képest mi lett? Magánnyugdij pénz ellopása, majd felélése, a hányingerkeltő cinizmus (megszoritunk, de az nem megszoritás, stb). Ezért gondolom, hogy sok emberben tört el valami 2010-2011 környékén. Azt hittük, hogy rosszabb már nem lehet, aztán mégis.
Május 9-én különösebb visszhang nélkül közleményt adott az MTVA a labdarúgó EB és az olimpia közvetítésével kapcsolatban: "A Labdarúgó EB 2012 és a 30. Nyári Olimpiai Játékok London 2012 olyan kiemelt sportesemények, melyek bármely, Magyarország területén történő…..
Vastagbőr Berágott a bankunk 2011.12.16 13:10:00
Orbán a múltkori megtört arcú tévéinterjújával szemben ma reggel már ismét a régi fényében ragyogva, sziporkázva, mosolyogva, büszkén és magabiztosan nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Fő téma a Bankszövetséggel aláírt megállapodás volt a…..
"Nem sikerült megszerezniük az európai uniós vezetőknek mind a 27 tagállam támogatását, hogy módosítsák a Lisszaboni Szerződést annak érdekében, hogy szigoríthassák az euróövezeti országok költségvetési politikáját. Két ország - Svédország és Csehország -…..
Tokány 2011.12.09 12:47:01
@CyberPunK: "de ha borulna a bili, akkor mi is kapnánk ilyen csomagot"

A mostani mentőcsomagot is az EU adja össze az IMF-fel... vagy mégis mit hiányolsz, nyalják ki a seggünket a kegyelempénz mellé, vagy mi?
Tokány 2011.12.09 13:03:55
@CyberPunK:

"Nem, dehogy, csak azt mondom, hogy nem vagyunk euróövezeti tag, és éppen ezért minket jobban hagynának bedőlni. Ez gondolom érthető."

Bocs, de ez még mindig értelmezhetetlen nekem. Hagytak bedőlni Gyurcsány idején? Nem. Hagynak most bedőlni? Nem. (bár Viktor lehet ezt is elkúrja) Szóval mit jelent az, hogy "jobban hagynának"? Eddig egyetlen EU-s országot sem hagytak beszakadni, és nem is fognak, hacsak nem túl nagy ahhoz, hogy megmentsék. Ugye ez esetünkben nem áll fent, mert minket EU-s szinten aprópénzből ki lehet segíteni.
A Twitter egy amerikai szerveren egy amerikai cég által üzemeltetett alkalmazás. A regisztrációnál egy emailcímet kér, és meg kell adni egy felhasználónevet, ezután nyomathatod a rövid üzeneteidet. Egy ismeretlen Semjén Zsolt néven regisztrálta be magát, fényképnek kirakta a…..
Vastagbőr Felvilágosít a PSZÁF 2011.10.19 09:31:00
Ismét közszolgálati szerepet látunk el, mert az államadósság, a devizahitelek, az IMF, Brüsszel, a kommunisták, stb. elleni harcban minden töltény számít. Tehát (kiemelések tőlem): "A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése céljából a…..
Vastagbőr Beújít az ÁNTSZ 2011.05.26 15:15:00
A mai nap híre :)"Uniós támogatással megújul az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapja az áttekinthetőbb szakmai munka és együttműködés, valamint a lakosságot is érintő friss egészségügyi adatok minél egyszerűbb közzététele…..
Vastagbőr Visszaszereztük! 2011.05.24 16:06:00
"Visszaszereztük a Molt, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedd délutáni sajtótájékoztatóján. Orbán úgy fogalmazott, a magyar kormánynak ki kell állnia a magyar emberek érdekeiért, a kormány most ezt tette, a Mol stratégiai energiavállalat újra magyar kézben…..
Tokány 2011.05.25 17:33:08
@eszkep: Az egy dolog, hogy a gazdasági dolgokhoz hülye vagy (nem gond, a providentes kölcsönök országában ez nem bűn), de még ráadásul osztod is az észt. A legutóbbi "az állampapir értéke nem csökkenhet" beszólásod után én legalábbis egy kicsit meghúztam volna magamat. Na mindegy, segitek egy kicsit, jó?

"Balfasz szakértők minek hívták le, ha nem használták fel? A felvett hitel fektetésénél bármi jobb, de a legjobb, ha megtérülő dolgokba fektetik, pl energiaipari részvényekbe."

Az IMF-től lehivott pénz egy része a Magyar Nemzeti Bankhoz került, hogy a valutatartalékát növelje. A valutatartalékból pont azért nem veszel részvényt, mert ha kiderül, hogy katasztrófát okozott a cég (BP), vagy könyvelést hamisitottak (ENRON), vagy egyáltalán csak történik egy terrortámadás, akkor a béka segge alá kerül az árfolyama, aztán cseszheted. Az MNB-nél parkoló valutának pont az a lényege, hogy a foring árfolyámnak a stabilitását tudja vele biztositani eladással/vétellel. Az meg hogy miért kell, hogy ott minél több pénz legyen, ugyancsak triviális... ha az MNB-nek 1-2 milliárd dollárja/eurója lenne csak, akkor bármelyik nagyobb alapkezelő úgy bedöntené a forintot, hogy "öröm" lenne nézni. Régen az aranytartalék számitott a nemzeti bankoknál, de nem véletlen, hogy a gazdagabb országok (németek, osztrákok) nem nagyon számolták fel az aranykészletüket, mert az még stabilabb, értékállóbb, mint az euro, vagy a dollár.

Nemzeti Bank tartalékából piaci dolgokat fizetni, egyébként meg ősi fehérorosz szokás, nem véletlen hogy most kuncsorognak a ruszkiknál némi apróért.
Elnézést kérünk, hogy nem értettük meg a Lázár-Balsai tandem alkotmánymódosítási törvényjavaslatából, hogy pontosan mit szeretnének ... Az nem számít, hogy mi van a törvényben, sőt, hogy mi szerepel az alkotmánymódosításban, mi a konkrét szöveg, most megtanultuk a…..
Tokány 2011.05.17 20:50:48
@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ha bejelentenek egy (hasamra ütök) tízezres tüntetést Lézerjani háza elé, akkor szerinted kit visznek ki oda biztosítani? Fix, hogy nem a TEK-et, hanem a rohamrendőröket.
Tokány 2011.05.18 15:32:21
@picur3ka/mesterhazymiklospart: Nem, nem követhető jobban, szerintem nagyon el vagy tévedve. Lehet hogy most másként van, de néhány évvel ezelőtt még volt a Rebisz (talán most készenléti rendőrség néven fut), annak van kb. 500-600 fős állománya tippre. A többi rohamrendőrt meg vidékről hozzák fel, az egy dolog, hogy kaptak kiképzést, de jó részük mezei rendőr, járőr pl.