Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napfényposzt

471 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy világszép hercegkisasszony, akinek az országát egyik oldalról a törpék, a másikról a varázslók birodalma határolta. A törpék okosak voltak, értettek a számoláshoz és a zenéhez, szépen írtak, a varázslók pedig arról voltak híresek, hogy gyorsan el tudták…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyváros nő megosztaná rovat - 2018. február 27.A nyolcadik Mézeskalácsváros látképe (Fotó: Tóth Nikoletta)         Idén ötven napig voltunk nyitva, hatvanezren jöttek el, tíz napon át a Bálna bejáratáig állt a sor a Mézeskalácsvároshoz, szeretném elismerni, hogy a…..
Keresztesi Barbara, 2017. július 3.A Boldogságnak szekvenciáiról egy installáció, amelyet a Bálnában, a 306-os Teremgalériában, a Múzeumok Éjszakáján próbáltunk ki először. A négy óra alatt nyolcszázan látogattak el hozzánk, hogy megnézzék a boldogságfogalom-installációt, egy összeválogatott…..
Napfény Poszt Boldog új év! 2017.01.01 00:46:22
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovatA Hetedik Mézeskalácsváros látképe. Fotó: Madarász Zsolt         A Mézeskalácsváros összefoglalója egy újévi köszöntő lett, karácsonyi jókívánságnak terveztük korábban, aztán elözönlötték a termet a látogatók, próbálom így elterelni a szót…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2016. május 21.         Kettőt kértek, hogy egy jó csirkemájhab az fontos lenne, mert, ahogy mondja Shawn McClain, ha egy májrecept rossz, az bazira rossz, az ő receptje könnyű, sima, mint a bársony és almás. Savanyított hagymával és zsályával…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná2016. április 18.         A legutóbbi három történetet valaki más írta, vagyis, nem egészen, koprodukciók voltak, egyszerűen csak elengedtem a kezem, és tollba mondódtak, egyik a másik után, én meg beléjük rondítottam itt-ott már, a szerzői jogok…..
Írta: Keresztesi Judit2016. március 18.         Nem tudom, hogyan történt, vagyis az okokat nem ismerem jól. A szöveg, amelyet ide szántam egyik pillanatról a másikra eltűnt, a biztonsági mentések is mind kiüresedtek, nem maradt bennük adat egyáltalán, csak a címük volt meg. Én ezt nem viseltem…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2016. február 25.         A Gdanskból repatriált pesti lelkész utálta a vakrandikat, különösen azokat, amelyeket a barátai szerveztek neki. De ők ki akarták házasítani, főként, mert reggel, amikor felébredtek már a konyhájukban ült, meresztgette…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2016. február 5.         Elsőnek a kókuszolajat kevertem a krémbe, majd könnyű mozdulatokkal a mentát és a finom porrá őrölt zöldtea leveleket, és aztán ezt a kezemre kentem, fölhúztam egy cérnakesztyűt, a maradékot pedig egy Reichenbach…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná2016. január 21.         A végtelenségnek, melyre még visszatérünk, megvolt az a hátulütője, hogy összemosódtak a napok, egy szerda, csak példaképp mondom, az gondolkodás nélkül lett csütörtök, nyilván érthető, hogy ezzel a megszorítással így minden,…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2016. január 1. Budapest mézeskalácsszobra december 20-án délelőtt nyitott ki és január végéig várja a látogatókat.          A fejemhez kaptam... aztán mentem a főutcán, neveletlenségemben bebámultam a házak…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2015. december 16.         Folyton nagyszájúskodott, hogy ráér mindenre, és általában rá is ért, csak ilyenkor nem, ilyenkor alig maradtak szabad percei. Őszig az események súlytalanul, tétován szóródtak szét, mint az…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat 2015. november 22.         Amikor még voltak grófok és Erdély, egy nő grófnő volt Erdélyben és egy grófozós rádióműsorban mesélte nem olyan régen, hogy Horta úr kimászott a villanybojlerből és nekiiramodott, olyan…..
Írta: Keresztesi Judit – Nagyvárosi nő megosztaná rovat2015. november 10.         Éreztem az utca sarkán, hogy elönti a nyugati szél a fasort, és végigsöpör a kátyúkon, megállapodik a nagy ruhaáruház kijáratánál, föltornyosítja a leveleket, és a férfi ott állt…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat 2015. november 2.         Elmesélem úgy, ahogyan történt. Az étterem tulajdonosa kiirtotta az éttermet az étteremből, és a belsőt a polgári otthon melegével árasztotta el, és nem készült el teljesen, de megnyitott…..
napfényposzt 2015.11.04 15:40:42
Szia@Tadek: Nagyon örülünk, hogy olvasol és különösen annak, hogy főzöl is bennünket! :) Hírlevelet nyár óta tényleg nem küldtünk és megannyi indokot mondhatnék, de csak annyi jut eszembe, hogy sajnálom, hogy nem küldtünk és fogunk majd és rajta vagy a listán.
Üdvözlettel
Barbi
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2015. október 25.          A férfi kedvelte a zöldségeket, örömét lelte bennük egyenként is, általában is. Részint a teremtés finomodásának tekintette őket, ilyen értelemben a karfiolt a káposzta egyetemet végzett…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2015. október 18.         - Valahol elszámoltuk magunkat. – erre a kijelentésre riadt föl a nő. – Éspedig hol? - színlelt érdeklődést, meggyötörtnek és kissé ostobának érezte magát amint ott ült az asztalnál még…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná2015. október 11.          Határozott mozdulattal benyitott a kert kapuján. Az udvaron aranyszínű őszi napfény ragyogott, a sugarak lefolytak a bokrok és virágok szárain, a levelek pedig úgy csillogtak a napsütésben, mintha…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat         Lassan ült föl. Lábaival megtámasztotta magát, két keze úgy lógott behajtott térdén, mint két ernyedt uszony… Amikor a párnára nézett, látta, hogy a verejték kirajzolta arcának körvonalait ott, ahol előbb…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2015. szeptember 27.         Hol is tartottam. Ott, hogy szórványosan és kíméletesen esett, ritkán látunk ennyi vizet külön-külön, a rádió is bemondta, és ha nem mondta volna be, akkor is tudnám, mert a mellékhelyiség…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2015. július 16.         Annál a nőnél ért a vihar, amelyiknek az a sok gyereke van, a nő kiáltott, és a gyerekek az asztalnál termettek, a nagyobbak terelték maguk előtt a kelletlenkedő kisebbeket. Aztán a nő megint…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná2015. július 7.         Hogy is volt, hogy is, mentem éppen errefelé, nem igazán mentem, csak kitalálom most ezt: nehezen rázódom bele a történetbe. Régen írtam mesét, a közelmúltban igazat voltam kénytelen mondani többször,…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2015. június 27.         Egyszer volt, hol nem volttal kellene kezdenem, hogy volt egyszer egy kiállításunk, Mese van volt a címe, de még tart két napon át, és most nekem nem az a feladatom, hogy elmondjam, tessék jönni,…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2015. június 14.         Ha a kiadóban töltötte a napot, mindig rendesen fölöltözött. Nem mintha máskor megengedte volna magának a slamposságot, otthon fekete nyári ruhában írt, melynek derekát fényes csattal lezárt öv…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2015. június 6.        - Nem - mondta. Nem vacakolt, csak mondta, hogy nem, és kész. Mert a másik ott állt szemben vele, és azt kiabálta, hogy tttttttt tünés! Erre felelte emez, hogy nem. Ahogy korábban meséltem, végül egy…..