Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cubiac

12 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Örömteli hírrel szolgálhatok Nektek, akik eddig követtétek a kis blogolásom, vagy épp a fejlődésem, eredményeim. :) Mint bizonyára észrevettétek, nemrégen elkezdtünk páran egy közös blogot, ahova az edzőm és pár sporttársam írtunk mindenféléről, ami…..
Tavaly ilyenkor én voltam a világ legvidámabb sráca, mert félmaratonista lettem. Hosszú napokig, vagy talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy hetekig az élménye alatt álltam, és ott lebegtem Siófok utcáin. Olyan leírhatatlan élmény volt, olyan sokat adott, hogy átléptem minden…..
Vasárnap Siófokon 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton.   Tavaly is futottam ezen az eseményen, méghozzá első félmaratonista reményekkel álltam a rajtzónába, bíztam abban, hogy végig tudom csinálni, bíztam a nyulamban, bíztam a felkészülésemben, és az…..
Nagyon rég nem írtam ide semmit, de mindennek megvan a maga oka :) Nem, nem kezdek el szabadkozni, hiszen ez az én blogom! :D Elnézést, hogy nem tudtátok olvasni frenetikus írásaimat, és kénytelenek voltatok szűkölködni az edzéseim/versenyeim leírásaiból. :) Elég sok dolog…..
Sziasztok! Egy kis technikai információ: Beállítottam a blogra a Facebook kommentelési lehetőséget, a blog.hu-sat levettem. Ezzel sajnos, mint utólag kiderült beáldoztam az eddigi kommentjeiteket :/ Sajnálom. A jó hír viszont, az, hogy mostantól egyszerűbben és átláthatóbban…..
21.095. Se több, se kevesebb. Az, hogy hogyan érzed közben magad, csak rajtad áll! Tőled függ, hogyan éled meg, mennyi munkát teszel bele... Állítólag az első félmaraton a legjobb élmény. Ezzel a frázissal nem tudok egyetérteni... Akár mindegyik félmaraton lehet valamiért a…..
Egyensúlyt! Superwoman? NOT! 2013.09.15 17:52:06
Tegnap rá kellett döbbennem, hogy nem vagyok Superwoman; nincs DDD-s mellem és ha megkínoznak se vagyok hajlandó egy kis kék bugyiban flangálni. Repülni meg pláne nem. Egyetlen szuper képességem az, hogy egy hosszabb versenyen/edzésen is simán végig megyek "saját zsíron", vagyis…..
Az állampolgári bejelentések miatt módosul a törvény, így nem lehetnek oktatási, egyházi és egészségügyi intézmények a Nemzeti Dohányboltok 300 méteres körzetében. Számos ellenőrzés tapasztalatából okulva a kiskorúak fokozott védelme az intézkedés célja. Amennyiben…..
Szombaton Nagyatádon Ironman verseny lesz. Ez az a verseny, amire tavaly óta sóvárgok. Ez az a verseny, amire tavaly óta sóvárgok? 40 fok lesz, hőségriadó. Szeretem a meleget, amikor épp egy tóparton fekszem és a maximális intenzitásom annyi, hogy a fűben fekvést néha kicserélem…..
Hazaértem :) A hétvége összegzése: Szombaton meleg volt, úgyhogy kitaláltam, hogy kibringázok az Omszki tóra napozni és néha megmártózom a vízben, hogy lehűljek. Ez a tervem ott dőlt meg, hogy az Omszki tó kb csak 15 km-re van tőlem.. 30 km-ért meg azért ne üljünk már fel a…..
„Csütörtök van. (nem, nem most.. ne nézd meg gyorsan a naptárat, nem késtél le semmit! :D ) Holnapután eljön a nap, amikor odaállok a rajthoz és elindulok a versenyen. 1 évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy én valaha ilyet fogok csinálni. Ha valaki ezt mondja nekem, akkor…..
Múlthét szerdán megkérdezte az Andi, hogy kimegyek-e vele futni a Szigetre csütörtök reggel.. Valami nagyon korai időpontot mondott (hozzám képest), de azt mondtam, hogy rendben, menjünk. Aztán amikor felkeltem felhívtam, hogy megyünk-e végül, vagy sem (mert azt gondoltam, hogy nem…..
Csütörtök van. 2013.06.13. (nem, nem most.. ne nézd meg gyorsan a naptárat, nem késtél le semmit! :D ) Holnapután eljön a nap, amikor odaállok a rajthoz és elindulok A VERSENYEN. Eljön 2013.06.15.-e a Balatonman 70.3 féltávú Ironman versenye.  1 évvel ezelőtt még nem…..
cubiac 2013.06.20 15:02:34
@fcsilla: nyugi-nyugi.. készül két újabb poszt, nemsokára nyilvánosságra kerül :D
cubiac 2013.07.02 15:51:13
@mata68: igen, áttértem az endomondora az edzéseim rögzítése ügyében, és akkor feladtam a blogírás rejtelmeit, mert lusta voltam hozzá.. még most is adós vagyok ide 1-2 versenybeszámolóval, de már folyamatban :)
cubiac 2013.07.09 16:35:45
@snatch_: igen, abban :) ott rögbiztem sokáig
Volt/van egy célom. Megfogalmazódott bennem, hogy elég volt abból, hogy állandóan újra-újra próbálkoztam azzal, hogy diétázzak, fogyjak egy kicsit, legyek sportosabb, vagy jóképűbb. Mindig találtam valami kifogást azért, hogy miért ne folytassam. Kifogásokkal tényleg fel voltam…..
cubiac 2013.07.09 16:34:48
@snatch_: köszönöm szépen a gratulációt :) igen, ha Photoshop lenne, akkor a hajam nem ilyen szörnyű lenne a második képen :D
Még friss és egyben hihetetlen az élmény és az érzés, és kicsit félek kimondani is, mert a „nagyok” tuti kiröhögnek, de akkor is: ultrafutó lettem. 35 fokban futni őrültség, főleg a 10 és 16 óra közötti intervallumban. A tegnapi versenyen sem a 6 óra, vagy a „Premier…..
Nagyon hajnal van, de már nem tudok aludni. Forgolódok még, de végül felkelek. Gumiruci fel. Kellékek: vazelin és kesztyű. Nem, nem pornófilm forgatáson vagyunk de a neoprént felvenni nem egyszerű művelet. A látvány sem az :) Elég szürreális ez a gumibugyi, mintha egy fura perverz…..
... igen, bár úgy gondoltam, hogy nekem nem lesz, mert nem szoktam annyit írni, hogy szükség legyen rá, mégis úgy döntöttem, hogy csinálok egyet. Hogy miért? Jó kérdés! :) Nem tudom. Talán azért, mert az elmúlt kicsit több, mint 11 hónapban olyan dolgok történtek velem,…..
cubiac 2013.06.18 09:09:13
@szancsurrr: jejeje!! RÁKENDRÓLLL!!! :))
cubiac 2013.06.18 16:01:15
@fcsilla: csak meg ne bánd ;) :))) igyekszem,igyekszem :)
Hirtelen felindulásból lettem tagja annak a négyfős csapatnak, akikkel megcsináltuk az Ultrabalatont (nemsokkal a Róma maraton lefutása után lettem beugró ember egy összeszokott csapatba, ahol Ulriknak, az egyik tagnak le kellett mondania a részvételt). A váltófutás külön műfaj.…..
példakép (főnév) 1. tökéletes példa arra, hogy valaminek milyennek kellene lenni; ideál, eszménykép. A fenti szócikk a Magyar Értelmező Kéziszótárból származik. Kicsit sántít a dolog, mert szerintem nem valaminek, hanem valakinek kellene valamilyennek lennie, de…..
Nyúlcipő Az első lépés 2013.05.25 20:05:26
A héten több kedves ismerősöm írt nekem, hogy szeretnének elkezdeni futni, de nem tudják, hogyan. Arra gondoltam, hogy itt válaszolok nekik, hátha másnak is hasznos lesz. A cél érdekében végeztem egy kisebb közvélemény kutatást is a Facebookon. Akkor vágjunk bele. Először is…..
cubiac 2013.05.25 22:09:23
cubiac 2013.05.25 22:27:14
@szancsurrr: nem, olyannyira még nem őrültem meg, de a cikked hatására elgondolkodtam rajta :P
A hétvégén hirtelen felindulásból megtettem első (futó)lépéseim a terepfutás irányába. Elindultam ugyanis egy teljesítménytúrán a Budai-hegyekben. Persze terveztem már, hogy a Spar után rendszeresen futni fogok terepen, de maga az ötlet, hogy ezen a túrán induljak, nem volt…..
Nyúlcipő Érdemes! 2012.10.09 23:18:22
A másodiknál már tudod, mire számíts. Hogy hol kezdődik igazán el. Hogy hányadik kilométer környékén kezd el Gonoszköcsög pofázni. Ilyeneket mond, hogy "Hová futsz te idióta?" "Ki akarsz nyírni?! Ez nagyon sok!" "Állj már meg te barom, ennek semmi értelme, miért csinálod?"…..
Nyúlcipő Ó Miszter Maraton! 2012.10.05 22:16:24
Mit (ne) tegyél a maraton előtti utolsó héten? 1. Ne bringázz 50 kilométert tiszta erőből. Főleg úgy, hogy amúgy nem szoktál ennyit bringázni. 2. Ne bringával közelítsd meg a futás helyszínét. 3. Ha mégis ezt teszed, akkor ne taknyolj el három nappal a nagy nap előtt.  4.…..
Álmodtam egy világot magamnak. Igen, most itt állok a kapujában. Tavaly október 22-én egy hirtelen impulzusdöntésként neveztem a Berlin maratonra, és most itt vagyok Berlinben. Október 22 óta szerintem nem telj el úgy nap, hogy ne jusson eszembe a maraton, és hogy ne jusson eszembe,…..