Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nem Art Decor

457 bejegyzést írt és 310 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolkodtatok már, miért fogalmazunk úgy, amikor befejezünk egy lakásfelújít, hogy elkészült? Hiszen a felújítással a feladat feléig jutunk csak. Ezzel persze senkit nem megrémiszteni akarok, de valójában a beköltözéstől átlagosan 1 évet szoktak számolni, hogy tényleg minden a helyére kerüljön, és…..
Közel 30 évvel ezelőtt az ausztrál Wendy Harrop – a House & Garden akkori dekorációs szerkesztője – és a férje, Mel Nichols vásárolták meg ezt a kis Wiltshire-i házat, amikor hosszabb ideig Londonban éltek a kislányukkal, Georgia-val. Szerettek volna egy olyan helyet találni, ahol eltölthetik a…..
Ki ez a nálunk kevésbé ismert, ámde a világban annál népszerűbb tervező? Már a nyitóképet is nehéz volt kiválasztani a munkáiból, amelyek zseniálisan jók. Kétségtelenül Pierre Yovanovitch az egyik kedvenc tervezőm. Párizsi stúdiója 2001-es megalapítása óta az egyik legkifinomultabb…..
Hogy egyszerűbb legyen áttekinteni, elkészítettem egy válogatást a munkáimból, amely nagy vonalakban a teljes tevékenységet lefedi, a tanácsadástól a tervezésig, a recycling projektektől a különböző látványtervekig.Ha szükséged van segítségre, keress bártan, árak és a részteletek: itt.  ..
"Másfél évig kerestem, de semmit sem találtam, végül a munkatársam akadt rá erre a házra" – mondja a spanyol divatmárka, a Pertegaz kreatív igazgatója, Jorge Vázquez. "Úgy éreztem, már jártam itt, és eszembe is jutott, hogy amikor Madridba kerültem, egy buli erejéig hivatalos voltam a házba, amely…..
Korábban úgy gondoltam, hogy ebben a sorozatban szaftos/szomorú történeteim lesznek a magyar építőipar tragikus helyzetéről. Nem igazán lesznek, nem elég izgalmasak. Maguk a sztorik inkább banáliasak. Leginkább arról volt szó, hogy egy több hónapig tartó felújítási folyamat, ami néhány hét alatt is…..
Legutóbb már felvillantak izgalmas részletek a felújításból, végre megjelentek a színek. A festés előtt azonban hátra volt még egy nélkülözhetetlenül fontos munkafázis. Ahhoz, hogy szép egyenletes aljzatot kapjunk, muszáj volt kiegyenlítenünk a felületet. A burkolatot illetően a terv szalagparketta…..
Drága Olvasók, komolyan restellem, hogy sikerült átcsúsznom a boldog újévbe, és nem voltam képes az ünnep előtt közreadni a jó kis ötletet, amit megígértem. Pedig alig kellett valami a befejezéshez... De legalább Vízkeresztre! Abban bízom, hogy most is hasznosnak találjátok az ötletet, hiszen a…..
Igazi fordulópont. amikor egy lakásfelújítás a festéshez ér. A tervezés, és a rengeteg koszos munka után végre egy olyan fázis kezdődik el, amikor napról-napra láthatványosan szépül minden. Innentől már sétagalopp.... ideális esetben. Átlagosak a fényviszonyok, olyan megoldáson gondolkoztam, ami…..
A projekt rögtön azzal indult, hogy faképnél hagytak a kivitelezők. Pontosabban fel se bukkantak... Az első megtekintés után, tavaly júliusban, elhívtam egy jó barátom, aki nagy építkezések műszaki vezetője, megnéztük a lakást együtt is, kiszámoltuk a költségeket és összeszedett nekem egy csapatot…..
Ezt a meseházikót számtalanszor láttam már fotókon, de először találkoztam az enteriőrfotókkal. Mivel kívül-belül gyönyörű, gondoltam, megosztom veletek. A történetéről is kiderült pár dolog. Miközben a jelenlegi tulajdonosa, Caroline Holdaway, egy belsőépítészeti projekten dolgozott Cotswolds-ben,…..
Úgy adódott, hogy ismét végig követhettek egy lakásfelújítást, ahol az helyzet állt elő, hogy saját magam megrendelője voltam. Mondhatnám, hogy a munka teljesen gördélekeny volt, és értettük egymást fél szavakból is – ami kicsit skizofrén –, de nem így történt. Viszont azért volt izgalmas a…..
Nem Art Decor Sufni tuning 2019.09.19 20:36:43
Régóta törtem a fejem, mivel viszonozhatnám a barátnőmtől kapott rengeteg támogatást. Olyasmiben akartam segíteni, ami meghaladja, és tényleg előremozdítom, lendületet viszek valamilyen nehézkes projektjébe. Mivel régóta beszélgetünk a szelektálásról, a választásunk a két sufni tároló rendbetételére…..
A képek láttán nem csodálom, hogy így éreznek a tulajdonosok! Aki régebb óta olvassa a blogot, tudja rólam, hogy gyengéim az otthonos vidéki házak, amelyeknek van karektere, ahol élet van. Azt gondolom, ez az angol otthon, ahova egy kicsit bekukkanthatunk, teljességgel megfelel ezeknek…..
Szeretem ezeket az épületeket. Korábban már szerepelt kettő is, egy délről, egy északról. Fáj a szívem az átalakításuk miatt, ugyanakkor tudom, ez a megmenekülésük is. Talán picit irigykedem... A most felfedezett toszkán kolostorban anya és lánya régi álmukat valósították meg, amikor…..
Amikor a kezembe került a nemrégiben magyarul is megjelent kötet a Wabi Sabiról, az engem leginkább érdeklő fejezeteken túl – amelyek természetesen a lakberendezésről és a tárgyakhoz való viszonyunkról szólnak –, arra számítottam, hogy belemerülhetek a japán esztétika csendes és megfontolt világába,…..
Már a település nevétől – Goondiwindi – jó kedve lesz az embernek, a fotókat elnézve pedig egyenesen az irigységig jut, hogy így is lehet élni, a földdel dolgozva, állatot tartva, megélhetést találni mindebből. Merész ötletnek tűnik összekapcsolni a vendéglátést és egy tanyát, malacokkal,…..
Adott két kis lábakon álló varróláda – mindkettő fából készült, mindkettő ugyanabból a korból való(Mid Century, azaz 20. század közepi) retró kisbútor – formájuk, megjelenésük mégis teljesen különböző. Ezzel a két kisbútorrral tökéletesen érzékeltetni lehet, mennyire meghatározza egy-egy bútor…..
A royal hat maker igen jól csengő titulus egy 38 éves kalapos hölgy számára, aki, mindjárt látjátok, méltán érdemelte ki ezt a címet. Lehet, hogy kissé hóbortosnak tűnő ötlet egy kalapost bemutatni lakberendező blogon, de rögvest kiderül, miért passzol mégis ide. Jane Taylor ugyanis nem csak…..
Manapság elvétve látni olyan enteriőrfotót, ahol a szokásos buddha szobron kívül bármilyen más világvallás szimbólumai megjelennének. Ennek a hiánynak akartam utánajárni és megmutatni, hogy léteznek igényes és ízléses megoldások a különböző felekezetekhez tartozók számára, ha az otthonaikban meg…..
Vakalapot félre, kényes, de fontos témák következnek! Az altesti higiéniáról, a wc, bidé és a vizelde (piszoár) használatról elenyésző mennyiségű cikk áll rendelkezésre magyarul. Ezekből az derül ki, hogy egyelőre az elterjedésük a háztartásokban korlátozott, különösen…..
Hogy lesz egy leharcolt, kopott fa hintalóból, menő skandináv Dala lovacska? Mindjárt elmesélem, de előtte egy kis visszatekintés... A Dala ló Svédország egyik leginkább ismert jelképe, Dalarna megyéből származik, nem meglepő módon innen kapta nevét is. Már az 1600-as években is…..
Mini sorozatunk korábbi fejezetében a klasszikus megoldásokat csodáltuk meg. Ezúttal jöjjenek a kevésbé megszokottak!  Fürdő csempe nélkül Amikor ezt a mondatot bemondod a kivitelezőnek, a legtöbb esetben még ma is elnéző mosollyal fogadja. Pedig a fürdőszobák kezdetben nem a hidegburkolatról…..
Ki ne rajongana az ódon, sokfiókos szekrényekért? Ezeknek a bútoroknak múltjuk, történetük van. Patikaszereket, szerszámokat, régi térképeket őriztek bennük. A masszív, tömörfa, sokfiókos szekrények sokunk kedvencei és nagyon keresettek lettek manapság. Én is régóta szerettem volna egyet, de…..
Ritka élmény, amikor az ember azt érzi, hogy valami az első pillanatban rabul ejti, és mindvégig fenn tudja tartani ezt a varázst. Így jártam Český Krumlovval. A város Dél-Csehország gyöngyszeme. Vára a XII. századtól az egyik leggazdagabb és legnagyobb politikai befolyással bíró cseh nemesi család,…..