Regisztráció Blogot indítok
Adatok
l.artista

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar férfiválogatott 3:0-ra kikapott Franciaországtól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Rigában zajló tornájának szombati második fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll.— Végig jól küzdöttünk, és bár az eredmény első ránézésre nem ezt mutatja, szoros meccs…..
l.artista 2012.09.25 21:28:03
@l.artista: bocs kimaradt a mondatból, hogy ma láttam edzeni azt a kislányt...
l.artista 2012.09.25 21:26:18
@záróvonal: Kedves záróvonal, te melyik bolygón élsz? Röplabda, mi már élve vagyunk eltemetve. Új vezetés? Mit akarna itt vezetni bárki is? NIHILIZMUS (vesd össze, wikipédia), na az van itt! Se erkölcs, se szabályok,a lét teljes értelmetlensége. Fekete pólón, fehér felirat, azoktól akik tönkre tettek itt mindent (ez nem a játékosokra vonatkozik, ha ők találták ki minden elismerésem). Isteni segítséget várni a legfőbb helyről... ugyan már!!!!
Új szemlélet még nem hozott sem pénzt, sem eredményt, sem megbecsülést. Csak újabb csalódásokat, és sikertelenségeket.
És még érteni sem értenek a sportághoz akik felkent papjai a szakmának. Ma volt szerencsém egy Szabadkai kislányt mozogni edzésen. Saját bevallása szerint három éve nem edzett komolyabban. Ha a hárombetűs AKADÉMIA ilyen technikás játékost tudna felmutatni, három év munkával, irány a mennyország, de egyenlőre még csak máshonnan hívnak, vesznek csalogatnak, és persze mögöttük a logisztika...
És a többi...
ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!
Hosszantartó, súlyos betegség után 82 éves korában elhunyt Antalpéter Tibor 63-szoros válogatott röplabdázó, korábbi londoni nagykövet. Sportolóként több világversenyen szerepelt, tagja volt az 1950-es szófiai Európa-bajnokságon bronzérmes magyar csapatnak. Klubjával, a…..
Régóta érlelődik bennem, hogy leírjam a röplabdával kapcsolatos gondolataimat és most úgy határoztam meg is teszem. A nevemet nem írom le (emiatt biztos sokan kritizálnak majd), nem gyávaságból (ezt feltételezhetően el sem hiszik), az ok jóval egyszerűbb: a röplabdás…..
l.artista 2012.08.27 21:33:20
Tisztelt Hölgyem, vagy Uram!Ha megoszthatom Önnel a véleményem, engedje meg, hogy gratuláljak ahhoz a rövid, tömör, és nagyon lényegrelátó íráshoz ami fentebb található. Igen, Önnek mindenben igaza van!!! De azt tudnia kell, sokunknak, így nekem is, akinek volt része vezetésben, buktatásban már lassan nincs hitem, hogy változás érhető el. Mindíg jönnek olyan emberek akik valamiféle küldetéstudattól vezérelve a sportág megmentőinek kiáltják ki magukat,és a végén nagyobb kárt csinálnak a sportágban mint az elődeik.
Engem személy szerint a leginkább a sportág szakmai koncepciótlansága keserít el.
Elég, ha csak arra utalok, hogy a relitások talaján maradva,olimpiai részvételre ennek a sportágnak rövid, de inkább középtávon is csak a strandröplabda lehetne az egyetlen alternatívája. Ehhez képest, a strandröplabda egyik legnagyobb ellensége az az ember aki vezeti a szövetség szakmai kollágiumát... ez azért sok mindent elmond.
És még sorolhatnám azokat a példákat amik bizonyos csapatok, kisebb körök, bizonyos emberek parciális érdekeit szolgálják, és szövetségi "ráerősítéssel", azért valahogy mégiscsak megvalósulnak. Sportágunk már régóta, de leginkább az utóbbi időkben olyan mint valami szellem, van, de igazából mégsincs.
Viszont lenne egy kérdésem Önhöz! Nem akarná ezt a sportágat vezetni? Ahogyan megnyilvánult fentebb, már nyert ügye van a röplabdának.
De azért had legyek egy kicsit pesszimista is. Az írása nagyon sok olyan információt tartalmaz amik bennfentesre utalnak..., akkor viszont nem igazán jó ez az anonimitás...
l.artista 2012.08.28 20:56:03
Tisztelt Lehel1!
Köszönöm a reakciót, mert ebben is olyasmit feszeget ami jelenleg nincs meg. A Szövetségnek nem csak a tagság "nagykorúsága", hanem a saját szabályzatai, valamint a 2011. évi CLXXII. törvény a sportról, a civil törvény, rendeletek és még egy csomó szabályozás miatt, a tevékenységét a teljes nyilvánosságnak kellene öveznie. Persze lehetnek "kvázi" üzleti titoknak minősülő szerződések, megállapodások stb., vagy olyan történések amelyek teljes részletességgel nem tartoznak mindenkire, de informális szinten (még egyszer mondom), a Szövetség minden tevékenységének nyilvánosnak kellene lennie!!!!! Pl. az üzleti tevékenységgel kapcsolatban még saját szövetségi szabályzat is van, amit joghasznosítási szabályzatnak hívtak lánykori nevén.
Ehelyett megy a parasztvakítás, éves beszámoló helyett, másfél órás performansz a ködös jövőről, mint tavaly, hazudozás az idei közgyűlésen, etc., etc.
Szóval, sportág ide, vagy oda mégis csak egy civil tevékenységről van itt szó, és a sportág jelenlegi vezetésének halvány fogalma sincs arról, hogy mit is jelent a civil fogalom. De a fő gond az, hogy a sportág tagsága, MI, mint a barmok (elnézést a kifejezésért) csak tűrünk, és nem hajtjuk el a megfelelő helyre a saját vezetőinket, mert alkalmatlanok a vezetésre. És erre lenne teljesen szabályos törvényi lehetőség. Továbbmegyek, már felvetődik a büntetőjogi felelősség is...
A hunvolley.blog értesülései szerint a székesfehérvári férficsapat sem vállalja az NB I-es szereplést. Az Extraliga és az NB I kényszerű összevonásából létrejött élvonalbeli bajnokságban a férfiaknál csak 11 csapat jött össze. A férfiak mezőnye: Kaposvár, Kecskemét,…..
Az elmúlt hetek eseményei alapján sajnos nem kérdés: válságban van a hazai röplabdaklubok többsége. De mi lehet a megoldás? Vitaindító cikkünkhöz véleményeket, hozzászólásokat, ötleteket várunk! Ahogyan az elmúlt hetekben arról beszámoltunk, számos magyar röplabdacsapat…..
l.artista 2011.08.07 11:11:21
Felhívnám a T. kommentezők figyelmét, hogy "nincs új a nap alatt"! Az MRSz-t lehet szidni, de minek megérdemeljük magunknak őket, mert a röplabdázók nagy többsége el sem jött oda, ahol számon lehetett volna kérni rajtuk néhány sarukat. Aki meg ott volt, az még azt se igazán vette észre, hogy hülyére veszik az ott lévőket. Azt hitték, hogy számolni se tudunk. Lásd 2011. évi költségvetés - bevételek-nevezési díjak, tagdíjbevételek.... és csak egy-két ember volt aki nem fogadta el azt a költségvetést!!!!!
De nem ezért írok. Az élet, és a sportág majd kitermeli azokat az irányokat, amik esetleg előre visznek. Valamikor még országos szintű versenye se volt a legnépesebb (és ez nem duma) korosztálynak, és hallani se akartak róla, hogy rendezzenek versenyt nekik. Ma meg már szinte vérre megy, hogy ki a bajnok a MINI-ben...
A hülyeség áradása kitermelte pl. a legnagyobb létszámú, és már hosszú évek óta jól működő REGIONÁLIS bajnokság női mezőnyének a növekedését. Ez a REGIONÁLIS BAJNOKSÁG, A BUDAPEST BAJNOKSÁG!!!!! Lásd a 2008-09 évi NB női Junior bajnokság lebonyolítása, a pesti csapatok könnyen voltak, mert ott volt a Bp. Bajnokság, volt hol játszaniuk. És vidéken...
A vezetőink meg arra se méltatják ennek a több mint nyolcvan(!) csapatos bajnokságnak a szervezőit, hogy találkozzanak velük. Csak a BRSz főtitkárát tudják szidni, hogy nem normális, meg felhasználni az előző vezetés megbuktatásában, majd gálánsan elküldeni, azzal, hogy miért nem kért tőlük feladatot...
A megyei szövetségekről kérdezte egyik régi motorosunk az elnököt a közgyűlésen, és mi volt a válasz..., hát most ez kimaradt, de majd a jövőben... Vagy lásd most a Zalaegerszegiek próbálkozását. Személyesen, nem pletyka alapján tudom, hogy amint hírét vették a szövetségben, azonnal felhívták az öreg Tomát-t és fenyegetőztek. Engem már nem vonz a főnökség buktatás, mert már csináltam olyat. Egyszerűen csak csodálkozom, hogy mi, akik ezt a szép sportágat szeretjük, miért hagyjuk, hogy így legyen...
Elsőként a hunvolley.blog írta meg, hogy a távozó Hollósy László helyett a MÁV Előre eddigi trénere, Fésüs Irén lesz a bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő BSE edzője. Vele együtt négy székesfehérvári játékos – Tálas Zsuzsanna, Vacsi Evelin, Antal Anett, Kondor Tímea…..
Gyászol a magyar röplabdasport, 62 éves korában türelemmel viselt, hosszú, súlyos betegség után elhunyt Szalayné Sebők Éva, a XX. század legjobb magyar női röplabdázója, az NB I-es Palota RSC vezetőedzője. Temetése 2011. július 15-én, pénteken, 12 óra 45 perctől lesz a…..
Legjobbjaikat hajdanán ismerte a fél ország, miután sikert sikerre halmoztak. Ma a legterjedelmesebb hírblokkokban is csak szökőévenként kapnak helyet. A Népszabadság szebb napokat megélt, újabban már-már illegalitásban működő sportágakat bemutató sorozatának harmadik része a…..