Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Zsenánt

2 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évtizedek óta zajlik a vita, hogy létezhet-e valamiféle mesterterv a világ gazdasági, politikai, kulturális egységesítésére és a társadalmak radikális átalakítására. A mainstream média következetesen az összeesküvés-elméletek körébe sorolja az ilyen feltételezéseket,…..
Az év utolsó napján szinte minden blog összesíti hogy hány poszt, olvasó, komment stb született az elmúlt 365 napban. Helyette inkább nézzünk valami nem túl komoly témát, ami esetleg még mosolyt is csalhat az arcokra. Az interneten akarva akaratlanul sikerül beleszaladni a…..
Dr. Zsenánt 2013.01.06 08:31:00
Dr. Zsenánt 2013.01.07 22:01:36
@Gloucester: most vizsgázol szocialpszichologiabol, hogy ennyire ra vagy kattana a kognitiv disszonanciara?;)
Azt ugye te is tudod, hogy az elmelet szerint a tagadok nagy resze olyanokbol all, akiket egyszer "megerintett" a kerdeses tema, majdnem elcsabultsk, de vegul megis nemet mondtak? Te higy allsz az elekrt. fogkefekkel?
Zarjuk a temat szerintem, kedves mindentudo olvtarsam;)
Dr. Zsenánt 2013.01.09 20:53:05
@Gloucester: Ha Ön ezt gondolja, javaslom fussa át Elliot Aronson A társas lény című könyvének Az önigazolás fejezetét, abból is A visszavonhatatlanság jelentősége részt. Új horizontok fognak megnyílni:) aminek ön szerint "köze nincs a fogalomhoz"...nos, az ott részletesen ki van fejtve, hogy de bizony van.
Amúgy a személyeskedés tekintetében úgyvrémlik ön utalt rám, mint agymosott, konzumidióta, stb
Selco az egészségügyben dolgozott a délszláv háború kitörésekor, így beszámolójának egyik fontos pontja volt a rendszer összeomlásának bemutatása. Már az első hetekben gyakorlatilag megszűnt az ellátás, a kórházak felszerelés és személyzet nélkül maradtak - ahogy az…..
Néhány légitársaság nemcsak, hogy rossz, egyenesen ehetetlen ételeket kínál utasainak. A legtöbben egyszerűen otthagyják ezeket a borzalmakat, egy weboldal azonban ahelyett, hogy szabadulna az emléktől, gyűjteni kezdte a szörnyű fogások képeit. „Valami hús, valami…..
Méltánytalanul kevés szó esett eddig itt a blogon a legfontosabb túlélési "kellékről", amire mindenkinek szüksége lesz, mégpedig a vízről. Elengedhetetlen minden preppernek valamennyi vizet tárolnia, de a víz súlya korlátozza a lehetőségeinket, ahogy nagyobb mennyiség…..
Dr. Zsenánt 2012.09.20 11:13:36
@Martin Blake: Szerintem rossz a hozzáállásod ("kényes izlésednek..."). Ne értsd félre, érdekes a blog, egy ideje olvasgatom, jó gondolatébresztő dolgok vannak benne. DE! Arról nem kéne elfelejtkezni, hogy itt elvileg "életmentő" ötletekről, módszerekről vn szó. Ilyen esetben viszont elengedhetetlen a lehető legmagasabb szintű pontosság, de legalábbis az igény erre (hibák, tévedések előfordulhatnak, a blog-jelleg segít ezek korrigálásában). Ellenkező esetben hiteltelen lesz az egész blog, amiért meg nagy kár lenne...(ha ugyanis nem tudok 100%-ig megbízni abban, hogy amit itt olvasok az megment, és nem pedig - horribile dictu- megöl, akkor az egész blog értelmét veszti)
Schmitt Pál plágiumbotrányának jóvoltából az elmúlt hetekben egyre ismertebbé vált a külön utas Szalma Botond, KDNP budapesti elnökének neve. Történt ugyanis, hogy a KDNP központi kommunikációjával ellentétes álláspontot képviselt Szalma, melytől később saját pártja is…..
A politikusok évértékeléseit nézni fárasztó. Az ember a végletekig lebutított szöveget hallgatja, közben meg azon gondolkodik, hogy mi a valódi jelentése a mondatoknak. Egyszerűek az évértékelők, mégis jó sokat el lehet szellemileg pepecselni megértésükkel, ha az ember…..
Az autóipar egy gigantikus piac, melyben fénysebességgel terjednek a jó és rossz hírek (utóbbiak még gyorsabban). Bárhol bármi apróság történik, ami akár csak nyomokban is utalhat a későbbi változásokra, azt azonnal szájukra veszik az elemzők és a stratégák. Semmi nem marad…..
Dr. Zsenánt 2012.01.01 21:44:57
@Káposztakukac: és biztos a GM direkt, hogy kib.sszon a svéd hagyományokkal csődbe vitte a SAAB-ot...jajjistenem.....
beleöltek hihetetlen mennyiségű pénzt, de nem jött be. egy idő után betelik a pohár, le kell vonni a konklúziót.
lehet, hogy bénák voltak. szóval a szakmai kérdést nem hinném, hogy az erkölcsivel kellene összemosni...
Lehet gyűlölni az autópályát. Hogy gyorsan mennek rajta az autók. Hogy némelyek száguldoznak. Hogy valaki belső sávban tötymörög és hogy mások őket esetleg levillogják, leszorítják. Lehet megvetően tekinteni a csordára, mely nyári szabadságolások idején indul meg és…..
Miért hiszékenyek az emberek – habár úton-útfélen deklarálják magukról, hogy ők bizony senkinek sem hisznek? Miért hisznek a politikusoknak – habár mindenki mondja bőszen, hogy minden politikus hazudik?   A rendszerváltás óta eltelt huszonegynéhány év…..
 Előre föltetetik az ember kezét, széttetetik a lábát......És izomból tökönrugják.Eleve bűnözőnek nézik az összes köz- és kormánytisztviselőt, miközben elvárják, hogy eltartsák őket. Mármint a politikusok. Elvárják, hogy mosolyogva szopassuk az ügyfelet, miközben…..
Dr. Zsenánt 2011.02.22 16:42:45
@Reggie: remek!:) Csakhát gyarló emberek vagyunk mindannyian. Ez nemtől, pártállástól és országtól stb. teljességgel független.
Vagy csupa Jézuskrisztus és Terézanya dolgozhat csak a magasságos adóhivatalban?
Képmutatást érzek én ebben...
Dr. Zsenánt 2011.02.22 16:54:33
@Reggie: pedig nem voltak. Csak átgondolom a lehetséges következményeket, lehetőségeket. Ennyi.