Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaborpesti

1 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Először is, mert nácit élőben még nem igazán láttam. Szegény Király B. Izabella bőrfejűibe futottam bele utoljára, de ha jól emlékszem már 93 táján se gyakoroltak nagy hatást a társadalomra. Antifasisztából viszont annyi van, mint a szemét. A sok antifasisztához…..
Az értékellekmintembert blogban offtopiknak tartották az alant olvasható sztorit, bár az "értékellek mint embert" kitételnek pont megfelel.Vagy pont nem.Avagy: Ha a pasik hülyeségéről lehet blogolni, akkor a magyar net hyperribancairól miért ne lehetne?A valódi szerző…..
Mi ez a London-őrület? Mér megy mindenki oda? Ha lenne már szakítós térkép, akkor ki lehetne mutatni, hogy London a szakítósok városa. Grátisz reptéri jelenet könnyekkel.London egyszer. London kétszer. Anglia harmincnégyóránál. Én életem egyik…..
prolitika A magyarok nyilai 2008.04.17 15:12:00
Sokáig törtem a fejem, megnézzem-e. Fenntartásaim vannak a HírTV-vel kapcsolatban. Épp odatévedtem, Civil kaszinó című műsor. Pesty Fekete Doboz Úr, Ulrich atya, Huth Gergely, Mráz Ágoston megváltják a világot.Origóban a jegyiroda újfasiszták által történő felgyújtása…..
 A történet tavaly nyáron kezdődött, amikor meghirdettük (az akkor még az újságunkkal együtt UFi nevet viselő) blogunkon az UFiklán megalakulását a Travian nevű online stratégiai játék gyors szerverén. A klán aztán szépen gyarapodott (ma is élünk és virulunk, az s3-on…..
gaborpesti 2008.04.10 16:25:27
w A sajtos pogi ára 2008.04.08 06:00:00
Ahogy körbenézünk Nagy-Magyarországon és vidékén, egyre többen csodálkozhatunk rá a helyzetre, hogy jé, ezek a tuskó, nemzetként nem is létező tótok, meg a bocskoros, szőröstalpú oláhok, szóval az elcsatolt területek egy jelentős része valahogy... többre vitte. Elég keserű…..
Forrás: http://en.wikinews.org/wiki/Church_of_Scientology_warns_Wikileaks_over_documents A Wikileaks.org-ról (MTI hírből): Bizalmas politikai és gazdasági információk, értesülések a feladó kilétét titokban tartva terjeszthetők a WikiLeaks elnevezésű új szolgáltatás útján. Az…..
A jelek szerint vannak annyira hátrányos helyzetű alkalmazottak az Ikeában, akik miután telefonon elbírálták, hogy Gergely garanciális panaszával kitörölheti a seggét, kinyomtatták neki az erről szóló dokumentumot:Az elmúlt héten az IKEA-ban sikerült vásárolnom. Sajnos…..
A Homár nem érti, a netbankból kinyomtatott számlakivonat miért nem volt jó, de naiv ügyfelünk mindenképpen személyesen szeretett volna az OTP-ből egy nyomtatást. Nem is olyan egyszerű ez: Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy bank nem hajlandó az ügyfélnek a saját…..
Az alábbi levélben vázolt történet a Zugügyvéd szerint valami eszement szomszéd feljelentésének az eredménye lehet. A Zugügyvéd egyik barátját az alsó lakó rendszeresen feljelentette, mert szerinte illegális bérmosást végez otthon. Az önkormányzat többször rajtaütött…..
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
Nem véletlen, hogy az iPhone szoftverfejlesztői csomagjának bemutatóján az Electronic Arts is megjelent. A mobiljátékokat gyártó Gameloft is csak hétfőig várt a bejelentéssel, miszerint 2008 végéig legalább tizenöt játékot készít az Apple mobiljához. Ezen persze nincs mit…..
 Elég érdekesen reagáltak a pártok a népszavazási eredményre. Elsősorban a kormánypártok, akik sértettségükben hajmeresztő hazárdjátékba kezdtek: minden kormánypárti politikus fő mondanivalója az volt, hogy nem pótolják a kieső bevételeket. Lehet ilyet játszani, talán…..
Előszor is bocs a tegnapi csálé bejegyzésért. Az történt, hogy teljesen váratlanul csörrent a szerdai StartUP konferencia közben a telefonom, és derült ki, hogy kiutazhatok Svájcba, megnézni a Google új irodaházát. Mivel a gép hajnalban indult csütörtökön, aludni nem maradt…..
Sokan megénekelték már, hogy mekkora marhaság a BKV járatritkítási terve. A vállalat ígérete természetesen az volt, hogy az utasok ezt meg sem fogják érezni. Eleve szkep­tikusan fogadtam a meg­jegyzést, azonban azt be kell látni, hogy elméle­tileg lehetséges…..
Ma letették Wass Albert szobrának alapkövét. Sokan voltak. Sok a kérdés is.   Szokott-e szobroknak alapkőletétele lenni?Nem szokás, de van rá példa (Korányi Frigyes, Teleki Pál).    Miért most volt ez az ünnepség?Mert tíz éve, 1998 februárjában lett…..
gaborpesti 2008.02.15 20:01:43
w Üresjárat 2007.09.17 08:30:00
Eddig minden rendben van. Majd 2010-ben valaki elmondja megint: elkúrtuk...
gaborpesti 2007.09.17 11:16:56
Itt jópár hozzászóló épített a következő előfeltevésre: "Az oktatás régebben(Horn kormány előtt) jó volt, és utánna rontották el"

Ezt tapasztalatból tudom mondani hogy egy nagy hülyeség. Ki lehetett fogni jó tanárt és rosz tanárt is. Ahogy most is ki lehet. Ez nem változott, nem változhatott.

De mint rendszer az egész "adjunk át tényinformációt, és tanítsunk meg tanulni" elhibázott. Mind általános iskolában, mind gimnáziumban, mind egyetemeken.

Az ember úgy tölti el az oktatási rendszerben a 16 évet, hogy megtanulja hogy egyedül kell boldogulnia, el kell fogadni az utasításokat gondolkodás, kérdés, mérlegelés nélkül, és társakkal való együttműködés az csalás és büntetendő. És azt is megtanulja hogy a szabályokat kijátszani (puska) megengedett, a sikerhez vezető út alapja.
Továbbá rááll a megtanul, elfelejt, megtanul ciklusra a régi tudás bármiféle szintézisének igénye nélkül.
Egy nagyon fontos képességet nem tanul meg: hogy a célok másokkal együttműködve érhetők el, továbbá hogy hogyan ossza meg másokkal saját eredményeit. Sokan eljutnak a diplomatervező félévükig az oktatási rendszerben hogy nem kellett írniuk 5 oldalnál hosszabb jelentést semmiről, és csoportban még egyszer se voltak értékelve.
Ilyen háttérral bekerülnek egy céghez, és csodálkozunk hogy ott is a saját rövidtávú érdekeket kezdik nézni, elkezdenek mutyizni, az ügyfelet hülyének nézni, munkaidőben szórakozni stb.
Ez a mentalitás mélyen az oktatási rendszerünkből ered. És súlyosan befolyásolja a teljes mai magyar társadalmat. A kérdés nem a technikai fizikális feltételek megléte nemléte, hanem a teljes oktatási koncepció: mit akar az oktatás átadni:
egy lexikális anyagot, vagy egy társadalom hasznos tagjává válásában segítő szemléletet.
Az elsőt ugyanis hamarosan le tudják váltani a gépek ha már nem tették meg most. Az utóbbi viszont továbbá is érték marad.