Regisztráció Blogot indítok
Adatok
o.n.

22 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai bejegyzésben a távoli Japánba kalauzollak titeket, hogy egy kis ízelítőt kapjunk a hagyományos textilfestés rejtelmeiből, amelyet gyűjtőnéven shiborinak neveznek. Teljes képet nem ígérhetünk, hiszen a shibori több mint száz ősi technikát foglal magába. Az üdítően egyedi és stílusos, dekoratív…..
Az epizód nagy rohanással indul, a kis csapat minden tagja külön történetszállal áll elő, de úgy tűnik Booth lesz a nyertes: sikerül elrángatnia Bonest a bíróságra tanúskodni. Indulás közben az antropológusnő konzultál egy-egy sort Angelával és Hodginsszal, és futólag…..
Mielőtt nekifutnánk az évadzárónak, ami jól megkavarja majd címszereplőnk stabilnak és kiszámíthatónak hitt életét, ebben a részben foglalkozzunk egy kicsit Booth lelkével és a hősember háborús mesterlövész múltjával.Az arlingtoni nemzeti temetőben összeégett holttest…..
Brennan, Angela és Booth a kórházban keresik fel Cullen igazgatót az aktuális ügyük részleteivel. Ennek oka az, hogy Cullen kamasz lánya, Amy a gyermek-onkológiai osztályon fekszik, sajnos rákot diagnosztizáltak nála. Egy olyan fajta rákot, ami igen ritka az ő korában, Bones fel is…..
Volt már szó róla, hogyan nyaral Booth és Angela, ebben a részben azt láthatjuk meg, mivel tölti a szabadidejét Brennan. Szóljon, aki nem a munkára tippelt. Kedvenc antropológusunk New Orleansban segít azonosítani a Katrina hurrikán után talált emberi maradványokat, sajnos több…..
Holttestet találnak egy Nemzeti Parkban, és mivel az szövetségi helyszín, az FBI alagsori hullaházába kerül az áldozat. Bőröstül. Bones nem is érti, Booth miért cipelte el őt oda, mit kezdhetne egy egész hullával, akárha gyilkosság áldozata. No, nem is emiatt van rá szükség,…..
Angela rendes évi szabadságát tölti: 3 hétig nyaral a sivatagban a fotós barátjával, Kirk-kel. Nem valami sok az a szokásos évi három hét, főleg hogy Kirk már napok óta kint van a sivatagban egy fotósorozat kedvéért, ahogy a kiborulás szélén álló Angie és Brennan…..
Na jó, ebben a sorozatban gyakori a rosszul megvilágított áldozat, de ez a mostani mindenen túltesz: egy szennyvízcsatornában fekszik mélyen a város alatt, és leginkább egy adag darálthúsra hasonlít, köszönhetően a sokméteres zuhanásnak és a patkányoknak. Bones, Zack és Booth…..
Új szinonimát hallottam a „nagyon jó”-ra: pengés; köszi Dia. Szóval ez a rész egyértelműen ilyen volt: határozottan, vitathatatlanul pengés. Indításnak itt van rögtön Brennan, aki az irodájában csetel egy Firstimer34551 fedőnevű illetővel, persze ahogy az ilyenkor…..
Brennan és Zack egy golfpályán lezuhant magánrepülőgéphez mennek ki. Miközben a golfautón megközelítik a helyszínt, Zack azon szomorkodik, hogy Booth már megint nem dolgozik velük – sorozatban harmadszor. Brennan nem érti mi oka van erre, hiszen Booth szóba sem áll vele, Zack…..
Azt hiszem, túl sok Dr. Csont-ot nézek. Tegnap egy zsebkendőbe csavart tejfogat találtam a farmerom zsebében, és elsőre az villant át az agyamon, hogy „gyerek, kora 5 és fél év, saját maga távolította el a mozgó fogat”, és csak ezután jött a „basszus, nálam…..
Kivételesen a reggeli hírekből értesülhetünk róla, hogy néhány kiskamasz talált egy oszló hullát. Tornacipős-öltönyös Booth a helyszínen, a főnöke sürgeti az ügy megoldását, hiszen már most nagy a sajtófelhajtás. Az áldozat valami fura jelmezben van egy sikátor végében,…..
Brennan a helyi tv reggeli műsorában szerepel, a maga khm... egyedi módján. Persze a műsorvezető mondókáját is szó szerint értelmezi („szóljon ha nem jól mondom, maga bestseller-író és olyan antropológus aki az FBI-nak derít fel bűnügyeket”), így aztán először…..
Az előző két rész után most különösen örülök, amikor látom, hogy a mindent szó szerint értő Brennan-nel és a sármos mosolyával bármit elérő Booth-szal indít az epizód, hiányzott már ez a fajta humor, nagyon tudok röhögni az „Ezt nézd meg!” – „Egy…..
Szakad a hó nagy csomóban, a laborban fények, fenyőágak és karácsonyi dekoráció a lombikok között, dec. 23. este 6 óra, tudatja a felirat. Angela manó-jelmezben parádézik (ejh ha egy hónappal ezelőtt írom ezt a hv-t tutira manó lettem volna farsangkor a boszorkány helyett, no…..
Brennan épp egy koponyát rak össze, nagyon elmerülne a munkájában, ha Angela hagyná, de hiába csacsog neki Todd-ról, a nagykezű basszusgitárosról. Érkezik Zack, a jó hír hozója: megjelentetik egy cikküket, tartja is az öklét hogy Brennan csapjon bele, mert úgy hallotta ez…..
Bones fegyverviselési kérelmet nyújt be az FBI-hoz, Booth veszi fel az adatait és nagyon hivatalos. „Az igénylés oka?” „Hogy lőhessek.” Na, Bones legalább őszinte, mégis az kerül a papírra, hogy az FBI-jal megállapodásban végzett tevékenység során…..
Angela rángatja ki Brennan-t a laborból, márpedig indulunk, buli van Aprajafalván. Ha nehezen is, de sikerül neki, a segítségre váró diákok, turnét szervező kiadók, tv-szereplések várhatnak holnapig, akárcsak a francia csontváz, akár Jean-Pierre volt a neve, akár nem. A klubban…..
Brennan az egyetemen antropológus-hallgatóknak tart előadást az Intézet és az FBI kapcsolatáról. Booth is ott van, és mivel a fiatalokat úgyis a gyakorlati kérdések izgatják (pl. hogy mennyi pénz jött be a könyvből), kap az alkalmon és megkérdezi, kire alapozta Brennan a briliáns…..
Sötét erdőben medvét boncol egy Denise nevű állatorvosnő. Sherman, az indián főerdész pedig nem érti, miért van erre szükség, hiszen már tudják, hogy egy rémült sátorozó végzett a medvével. Aztán elhallgat, mert a maci gyomrából a bontatlan zacskó húsos pogácsa után egy…..
Booth és Brennan a kocsiban várják Zack-et, aki egy szőke csajszival beszélget indulás helyett. Együtt töltöttek egy éjszakát, de a lány azóta nem áll szóba vele. Angela és Hodgins az unalmas labor-meló helyett inkább valami jó kis gyilkossági ügyön dolgoznának, ezért gyorsan…..
Sebhelyes arcú arab férfi lép ki az Arab-Amerikai Baráti Liga épületéből, kocsiba ül és indít. Útközben ingerült hangvételű telefonbeszélgetést folytat egy Sahar nevű illetővel, aztán lecsapja a telefont és nem foglalkozik vele, hogy újra csörög. Végigszáguld néhány…..
Washington nemzetközi repülőterén indít a történet, ahol egy rózsaszínbe öltözött jónő próbálja kideríteni, hová érkezett a guatemalai járat. Az információért még cicit is villant, de végül nem kell megvárnia, amíg a pultnál álló pasi összeszedi az állát a…..