Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ithakan

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
5 milliót veszít az X-Faktor nélkül Feró, harsogja a mai Blikk. A bulvárlap szerint a Nemzet Csótánya az elmúlt három évadban busás gázsit, körülbelül tíz-tíz millió forintot kapott a mentorkodásért, most ettől az összegtől elesik, és hogy meglegyen a rezsire való, egész…..
Nem Hírcsárda (sajnos), közszolgálat. "José Manuel BarrosoAz Európai Bizottság elnökeMartin SchulzAz Európai Parlament elnökeTisztelt Elnök Urak!Tisztelt Európai Parlament!Magyarország és a Kárpát-medence két legnagyobb civil szervezete, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a…..
Néhány órával ezelőtt megtudtuk, hogy a Szörny Egyetem június 20-a helyett június 27-én érkezik Magyarországra. A döntést először furcsának találtam, lévén a Pixar új filmje egy héttel közelebb került az idei nyár egyik legnagyobb sikerváros animációs filmjéhez, a Gru…..
Azzal, hogy Kate Middleton vagyis hivatalosan Katalin hercegnő betette a lábát a brit királyi családba, kétségtelen változásokat indított bizonyos szokásokban is. Bár már Diana hercegnő is annak idején egy sokkal „polgáribb" értékrendet és szokásjogot vitt be az uralkodói…..
ithakan 2013.05.08 19:58:14
@Silvestris: Szerintem gimiben minden brit csajnak megfordul a fejében, hogy milyen lenne hercegnőnek lenni, főleg, hogy Vilmos herceg nem nézett ki rosszul abban az időben, mikor KM gimibe járt. Persze ettől függetlenül lehet, hogy törtető, karrierista, stb., de csak azért, mert "mar a gimiben kinezte, hogy Vilmos lesz a parja", én nem ítélném el...
Tegnap előtt a Plaza előtt jártam, két emberke egy asztalnál állt a bejárattól jobbra és megszólítottak: "Aláírná a rezsicsökkentést támogató ívünket?" Mivel rohantam, nemet mondtam. Kiderült, hogy jól tettem:  MÁR ITT IS!!! MIT IS ÍRSZ ALÁ, MIBE IS EGYEZEL BELE???…..
ithakan 2013.04.14 20:31:52
@TBone: köszi a linket! Tehát a FIDESZ használhatja, de tovább nem adhatja, nyilvánosságra nem hozhatja.

@M_R: nem voltak illúzióim, nyilvánvaló, hogy Kubatov listáznak, de egyrészt durva, hogy ilyen nyíltan, hogy a megjegyzésbe beleírják, másrészt az még durvább lett volna, ha harmadik félnek is kiadhatnák, ill. nyilvánosságra is hozhatnák.
Mondjuk így is fura, hogy aláírja bárki is, én biztosan nem fogom.
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
ithakan 2013.04.12 11:45:51
@Whave: Szólj, ha rájössz, miért van!:)
ithakan 2013.04.12 11:51:26
@Babette_: ez is igaz, de az országoknál minden -ország végűnek -ban a ragja, kivéve Magyarországot! A városoknál el tudom képzelni, hogy valahogy a végződés miatt van vagy nem tudom. Németeknél is van die névelős ország pl., ezt el tudtam fogadni. De mikor két összetett szónak ugyanaz az utolsó szava (ország), és más a ragja... Ez nem logikus számomra. De tuti velem van a baj, borzasztó magyar tanár lennék.
ithakan 2013.04.12 12:00:04
@szerengeti: köszi, én azt hiszem, megvilágosodtam
Az afganisztáni Badam Bagh női börtön lakói közül a legtöbben olyan „szörnyű" bűnöket követtek el, hogy el akartak válni, vagy nem akartak belemenni egy elrendezett házasságba, vagy egyikük éppenséggel rálőtt a férfire, miután az a fejéhez pisztolyt tartva erőszakolta meg.…..
Kellemes problémának tűnhet, amikor több ajánlatból kell választanunk, de a hosszútávú következményei miatt mégis hasznos lehet átgondolni, hogyan utasítsunk el egy állásajánlatot. Egy állásajánlatra adott udvariatlan nemleges válasz pont úgy megjegyezhetővé teszi a…..
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
ithakan 2013.04.01 11:42:51
@Jess G:
Nekem is eszembe jutott, hogy ha már így felkapták a levelét és bekerült a köztudatba, én tuti gyorsan tartanék egy "búcsúkoncertet", hátha az anyagilag megalapoz egy áttelepülést. Mert olcsó nem lesz, az biztos.

Az, hogy itthon még mindig van zsidóellenesség, számomra felfoghatatlan. Gerendás, aki tipikusan az ellenpéldája annak, ami miatt az egész kialakult, hiszen anyagi csődben van... Én megértem, borzasztó lehet, ha valakit a származása/bőrszíne/szemformája alapján bélyegeznek meg. De sajnos nagyon messzire kell ahhoz menni, hogy az antiszemitizmust elkerülje az ember. Mint zsidó, nem lesz problémája Nyugat-Európában, de ha lesznek afrikai/arab/távol-keleti származású barátai, akkor nem fognak tudni akármelyik bárban találkozni, előre szólok... Talán USA/Kanada/Ausztrália jobb, ott csak dress code van, az ember színét nem nézik (egyelőre)...
   Kapitalizmus vs. kommunizmus (szocializmus). Ez a rivalizálás határozta meg a világot több évtizeden át, kétpólusúvá téve azt.   A kapitalista rész fő védője az Egyesült Államok azóta is, a kommunizmusé anno a Szovjetunió, mára utódja is kapitalista rendszerben…..
ithakan 2013.03.31 10:06:20
ithakan 2013.03.31 10:09:04
@ithakan: bocs, az index2-n más címmel volt fent, mint ami itt szerepel, arra vonatkozott a kommentem
Egyébként egyet értek az első két hozzászólással.
  „Az úthasználat költségeinek használatarányos terhelése a finanszírozás és az arányos közteherviselés szempontjából is elkerülhetetlen. Ugyanakkor a költségvetési szorítás okozta kapkodás, a szakmai döntési folyamat fiskális szempontú felülírása és az így…..
kultura.blog.hu Egy kézfogás ára 2013.03.23 15:58:26
Aki nem rokona, ismerőse vagy kollégája a március 15-e alkalmából kitüntetetteknek, fel tudna sorolni néhányat az idei művészeti díjasok közül? Azaz 2013-ban kik lettek Jászai-, Munkácsy-, Erkel- vagy József Attila-díjasok? Az világos, hogy legalább egy átmenetileg…..
GrandRieux posztja Császár István 1998-ban megboldogult magyar író Tiszta hazugság című – ezt nyugodtan vegye a blogolvasó könyvajánlónak, -- kötetének egyik rövid írásában találtam ezt a szakaszt: „Nem tudom…de néha félek. Mi lenne, ha a történelem valamilyen…..
ithakan 2013.02.23 14:55:25
off

@G.I.J.: ez nagyon tetszik, de sajnos úgy tűnik, Churchill mégsem mondott ilyet. Ha mégis van linked, elküldenéd? Köszi!
Én csak ezt találtam:
www.quora.com/Winston-Churchill/Did-Winston-Churchill-when-asked-to-cut-arts-funding-to-help-the-war-effort-really-say-Then-what-are-we-fighting-for
ithakan 2013.02.23 15:55:15
@madarasi.abel: ?? a válasz a linkelt honlapon a kérdésre: nem
ha @G.I.J.-nek van másik linkje, ami ezt cáfolja, szívesen megnézném.
Vagy mire gondolsz? Bocs, nem világos.
Az elhíresült videófelvételen a katonai ruhában parádézó Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester beleköt külső munkatársunkba, Tódor Jánosba és Szőllősi Gáborba, az érpataki TASZ-pont aktivistájába, akikkel ezúton is szeretnénk szolidaritást vállalni. Az Átlátszó…..
ithakan 2013.02.16 23:50:15
Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem EHÖK (egyetemi hallgatói önkormányzat) elnöke és egyben a szegedi bölcsészkar Hallgatói Önkormányzatának ex-elnöke sok mendemonda szereplője a helyi egyetemisták körében. Török Márkot szegedi mikrobloggerek is célbavették. forrás:…..
ithakan 2013.01.25 16:27:39
@jozicsenko: BME-n pl. sok HK-s volt, aki ha nem is időben, de mondjuk az átlagnál nem hosszabb időtartam alatt végezte el az egyetemet. Persze ott is voltak kirívó példák (10 éve odajár, pénzért ad ki koliszobát, részeg haverjainak fizet taxit, stb.). Egyébként valószínűleg azért sok a visszaélés, mert nincs rendesen szabályozva és kontrollálva az egész. Nekik nem érdekük, az átlag hallgató meg pont leszarja. De szerintem még mindig jobb, hogy van, mintha egyáltalán nem lenne hallgatói képviselet.
Mi történt volna még tizenöt éve is, ha a közszolgálati tévé egyik munkatársa kiáll egy csendes mező közepére, és bejelenti, hogy az Operaház elé meghirdetett tüntetés érdeklődés hiányában elmaradt? Semmi, legfeljebb a vidéki kisgazda nézők, akik nem ismerik Budapest…..
ithakan 2012.01.04 18:52:33
@shushu2:
Azért az elég nagy különbség, hogy az mtva-t a mi pénzünkből fizetik, nem?